Stranica 2 od 34 PrvoPrvo 123456712 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 334

Zaboravljanje na rat

Raspravljate o temi Zaboravljanje na rat u Ex-Yugoslavia forumu, dio Politika foruma; Pravi autor: Scorpy Treba oprostiti. I treba pamtiti. Ali ne zato da bismo izazvali novi rat čim nam se pruži ...

Dr. Love Avatar od korisnika Oggy
    Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

Re: Zaboravljanje na rat

Citat Pravi autor: Scorpy Pogledaj Poruke
    Treba oprostiti. I treba pamtiti. Ali ne zato da bismo izazvali novi rat čim nam se pruži prilika - jer to nikad u povijesti nismo činili, uvijek su nas napadali i uvijek smo se branili - nego zato da nas nitko više nikad ne uhvati nespremne, spuštenih gaća.
    Ne mogu se sloziti da su uvijek nas karali. Pa pogle najvecu mrlju u nasoj prošlosti - NDH. Tu smo ga gurali ekipi koliko je dug i sirok i još to u paru na jednoga
    I da se razumijemo, ne mrzim Srbe. Mojoj bolesnoj majci sada najčešće pomažu Milutin i Nada, bračni par kojega je moj otac zaštitio za vrijeme rata. Od lokalnih budala, dakako. Drugi susjed, čika Joco, jedan je od najfinijih ljudi koje sam ikad sreo. Dobar, pošten, vrijedan, susretljiv... O njima sve najbolje mogu reći.
    Ali nisu takvi jer su srbi nego su takvi jer su naprosto normalni ljudi. Take ces naci i medju hrvatima, muslimanima, svima...al jebi ga. Drugome taj isti covjek kojeg si ti spomenuo je krvni neprijatelj bez obzira na sve..
    Ali ne podnosim četnike. I nakostriješim se čim ih vidim. Nemam ništa protiv toga da se kurče u svojoj državi, ali u mojoj neće. I čim u Lijepoj Našoj ugledam tri prsta u zraku - nema mira između nas. Ne želim ih u svojoj blizini. Ni na trgovima, ni na ulicama, ni na hrvatskom webu. Nigdje. I o tome neka misli što tko hoće.
    To je normalno razmišljanje. Kako netko može trpiti skupinu ljudi kojoj je glavni cilj istrebljenje drugacijeg od njih? Ista stvar i sa našom verzijom četnika - ustašama...

Citat Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
    Napaljeno svakako.
    Moramo ti i ja onda zapalit za Beograd. Ja vec znam koga cu prvo posjetiti
    Ja sam najsretniji čovjek na svijetu

Akademik Avatar od korisnika Scorpy
    Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Citat Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
    Ne mogu se sloziti da su uvijek nas karali. Pa pogle najvecu mrlju u nasoj prošlosti - NDH. Tu smo ga gurali ekipi koliko je dug i sirok i još to u paru na jednoga
    Možda sam bio neprecizan. Ciljao sam na osvajačke ratove.

Ali nisu takvi jer su srbi nego su takvi jer su naprosto normalni ljudi. Take ces naci i medju hrvatima, muslimanima, svima...al jebi ga. Drugome taj isti covjek kojeg si ti spomenuo je krvni neprijatelj bez obzira na sve..
    Uvijek velim, novac i pička ne nose zastavu. Definitivno bih tomu trebao pribrojiti i ljudskost, da popis bude potpuniji.

To je normalno razmišljanje. Kako netko može trpiti skupinu ljudi kojoj je glavni cilj istrebljenje drugacijeg od njih? Ista stvar i sa našom verzijom četnika - ustašama...
    Je li normalno, ne znam. Ali sudeći po tome koliko mi krv uzavri - nije.
    Potpisi su za budale.

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Nema zaborava naravno. Inače će se ponovno dogoditi. Ali nema ni oprosta za one koji su uistinu zakrvarili svoje ruke neduznim civilom.
    To je jako teško reći tko je uistinu zakrvario ruke. Jer su danas ti isti ljudi koji su klali i silovali po Srebrenici, ubijali u Vukovaru, bacali granate na Dubrovnik i gađali snajperom po Sarajevu normalni građani Republike Srbije koji uredno plaćaju porez, svoje račune, idu od pon.- pet. na posao i servisiraju svoju ženu dva put tjedno.
    Zbog toga je i ta neka "opća" mržnja prema njima, jer se ne zna tko je gdje bio i kaj je radio tokom rata, a sad se prešetava po Zadru i navija za svoju "Srbiju" u duhu sporta. Ne traži vraga, jer ćeš ga naći.

To je sasvim u redu, ali tvoje desničarenje nije ubij, zakolji, pretuci samo zato što nije Hrvat i katolik Tvoje desnicarenje je voli Hrvatsku. Po tome i ja ponosno mogu reci da sam desnicar..
    Ako sam dobro shvatio...
    Ja cijenim i poštujem druge vjere, nacionalnosti, seksualna opredjeljenja, boje kože... ali svoje najviše volim i moje mi je najbolje. Ako je tebi tvoje super i meni je. Toliko o mom desničarenju.

Da, ali kako uopće smije doći do toga.
    I to nažalost po cijelom svijetu? Pa sve je otišlo u krasan kurac
    Jaooo da samo vidiš kako Švabe obožavaju svoje susjede Nizozemce. Naprosto cvate ljubav.
    Moramo ti i ja onda zapalit za Beograd. Ja vec znam koga cu prvo posjetiti
    Ja ću splavove.
    Zadnji Uredio teica : 25-01-09 u 13:36
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

DVAJT AJZENHAUER

Američki državnik general Dvajt Ajzenhauer (1890-1969) jednom je u užem krugu ovako definisao rat:

- Rat je razdoblje kada se međusobno ubijaju ljudi koji se uopšte ne poznaju, i to po zapovesti onih koji se međusobno veoma dobro poznaju, pa se ipak ne ubijaju.

ps.Slažem se sa svim do sada iznetim mišljenjima.I drago mi je da ima puno razumnih ljudi.Na žalost i poslednji ratovi na ovim prostorima pokazuju da nas istorija nije ništa naučila.Naprotiv sve se ponavlja i to žešće nego ranije.
    Pogledajte šta se desilo u Ruandi.Za nepuna tri meseca je bukvalno masakrirano i ubijeno preko 800.000 ljudi.Medjunarodna zajednica je nemo posmatrala.Procesuirano je 80 ljudi, osudjeno 20.

Naravno da se zločini ne smeju zaboraviti.Ali upravo zbog toga da se ne bi ponovili.Ali se ponavljaju.

Mislim da je mir period kada treba puno uložiti te ne razvejavati seme mržnje koja će ponovo i ponovo dovesti do toga da ljudi postanu zveri.A to se može raditi samo na jedan način.Istinom.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

To je jako teško reći tko je uistinu zakrvario ruke. Jer su danas ti isti ljudi koji su klali i silovali po Srebrenici, ubijali u Vukovaru, bacali granate na Dubrovnik i gađali snajperom po Sarajevu normalni građani Republike Srbije koji uredno plaćaju porez, svoje račune, idu od pon.- pet. na posao i servisiraju svoju ženu dva put tjedno.
    Zbog toga je i ta neka "opća" mržnja prema njima, jer se ne zna tko je gdje bio i kaj je radio tokom rata, a sad se prešetava po Zadru i navija za svoju "Srbiju" u duhu sporta. Ne traži vraga, jer ćeš ga naći.
    Ista stvar je i sa nase strane. I kod nas su zakrvarili ruke i idu u Srbiju poslovima i ne znam cime sve ne...
    Ali zbog toga mrziti cijeli narod - pa to je kao (vrlo, vrlo preneseno) necu izaći na ulicu jer me može pogaziti auto.

Ja cijenim i poštujem druge vjere, nacionalnosti, seksualna opredjeljenja, boje kože... ali svoje najviše volim i moje mi je najbolje. Ako je tebi tvoje super i meni je. Toliko o mom desničarenju.
    E stara, onda i mene zapiši kao desničara

Jaooo da samo vidiš kako Švabe obožavaju svoje susjede Nizozemce. Naprosto cvate ljubav.
    A ima dosta primjera po svijetu. Mi smo još male mace. Pogledaj Afriku

Ja ću noćne klubove na splavovima.
    Ja cu prvo kod Lulu, a onda za tobom na splavove.
    Slijedeci dan palimo za Leskovac na klopu

2 savana: 2 sv. rat je bio nesto na cemu se usitinu moglo jaaako puno naučiti, period od 1945 do 1990 je jako dug period za učenje pa opet je nastalo sranje. Sve više i više mislim da nikad nece doci do razuma. Razmišljao sam i o seljenju iz Hrvatske u Australiju, Kanadu negdje. Samo da se maknem od bačve baruta zvanog brdoviti Balkan. Ali avaj, i tamo smo mi genijalci uspijeli donijeti istu stvar odavdje. Di da odem? Na Sj. Pol? Ziher ce doci netko tko će mi spočitnuti jer sam Hrvat ili jer sam Hrvat, ali ne dovoljno veliki.
    Zadnji Uredio Oggy : 25-01-09 u 13:47

Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Ista stvar je i sa nase strane. I kod nas su zakrvarili ruke i idu u Srbiju poslovima i ne znam cime sve ne...
    Ali zbog toga mrziti cijeli narod - pa to je kao (vrlo, vrlo preneseno) necu izaći na ulicu jer me može pogaziti auto.
    Pa jasno, otići ću i ja u Srbiju zbog zabave, prijatelja, rodbine i sl., ali neću po Beogradu pjevati Hrvatsku himnu i slične hrv. popevke (koje ne moraju nužno biti nacionalističke).
    E stara, onda i mene zapiši kao desničara

Ja cu prvo kod Lulu, a onda za tobom na splavove.
    Slijedeci dan palimo za Leskovac na klopu
    Zapisan; Oggy the DESNIČAR I KATOLIK

Moramo na jagnjetinu i šljivu
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Ne zaboraviti. Oprostiti (iako za to još treba puuuno vremena proći).

I palim ja sa Oggyjem i teicom za Beograd... ako me povedu sa sobom
    stupid is as stupid does

Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Pa to je stari plan dorina. Idemo kod tvojih u NS i kod mojih u BG. A onda s njima kuda nas put odvede- u Šumadiju

Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

2 dorina: ofkors, to ne bi bilo isto bez tebe
    2 teica: hm, ajd katolik, ali ne praktični nego po sili odnosno utjecaju opet te iste okoline jer nisi dovoljno dobar onda ako nisi katolik

Akademik Avatar od korisnika Scorpy
    Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

K tomu, mene brine ovo. Uvjerljivo najviše poslanika Srpske radikalne stranke, čak 78, u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Zašto? Usporedite broj mandata ekstremne desnice srbijanskoga i parlamenata ostalih europskih država (i u našem Saboru, dakako) pa ćete uvidjeti da su doslovce svuda takve kreature na marginama društva i političkog djelovanja - osim kod naših susjeda. Nije li to dovoljan razlog za oprez? Možda sam paranoičan, ali meni jest.

No to opet ne znači da s ljudima s druge strane Drine - pa i ovim našima, na forumu - ne trebamo komunicirati pristojno i civilizirano. Jesu indoktrinirani, kao i mi, uostalom - ali nisu zli i zlonamjerni. Barem mi moj detektor bradonja tako kaže...

Idem sad, da se upet ne uvalim.
    Potpisi su za budale.

Lajkaj nas na Facebooku