Stranica 3 od 34 PrvoPrvo 1234567813 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 21 do 30 od 334

Zaboravljanje na rat

Raspravljate o temi Zaboravljanje na rat u Ex-Yugoslavia forumu, dio Politika foruma; Pravi autor: Scorpy K tomu, mene brine ovo . Uvjerljivo najviše poslanika Srpske radikalne stranke, čak 78, u Narodnoj skupštini ...

Dr. Love Avatar od korisnika Oggy
    Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

Re: Zaboravljanje na rat

Citat Pravi autor: Scorpy Pogledaj Poruke
    K tomu, mene brine ovo. Uvjerljivo najviše poslanika Srpske radikalne stranke, čak 78, u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Zašto? Usporedite broj mandata ekstremne desnice srbijanskoga i parlamenata ostalih europskih država (i u našem Saboru, dakako) pa ćete uvidjeti da su doslovce svuda takve kreature na marginama društva i političkog djelovanja - osim kod naših susjeda. Nije li to dovoljan razlog za oprez? Možda sam paranoičan, ali meni jest.

No to opet ne znači da s ljudima s druge strane Drine - pa i ovim našima, na forumu - ne trebamo komunicirati pristojno i civilizirano. Jesu indoktrinirani, kao i mi, uostalom - ali nisu zli i zlonamjerni. Barem mi moj detektor bradonja tako kaže.

Idem sad, da se upet ne uvalim.
    A nije ti bas niti tu neka drugacija priča, zar ne? HDZ je ublažio svoju retoriku radi EU, ali i dalje su ekstremni desničari duboko u dusi...a posjecenost koncerata Thompsona ti govori i o broju naroda koji i dalje gaji istu viziju u glavi kao i ovi koje si naveo
    Pogledaj tekme bilo kojeg sporta gdje je Hrvatska u sportskom boju sa nekime iz ex Yu? Svi zivi urlaju Ubi ovog, ubij onog, Ove na vrbe, one na vrbe. Da je to šačica ljudi pjesma normalnog puka bi ih nadglasala

Torcidaši razbili glavu 13-godišnjem dječaku - tportal.hr /vijesti/
    Nisu nam dovoljni vanjski neprijatelji sad imamo i unutarnje neprijatelje. Pa majke mi mile trebali su nas Habsburgovci asimilirati do kraja
    Zadnji Uredio Oggy : 25-01-09 u 14:00
    Ja sam najsretniji čovjek na svijetu

Akademik Avatar od korisnika Scorpy
    Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Pa zato i rekoh - i mi smo indoktrinirani. Ali imamo i još jedan čavao u lijesu - preživjeli smo rat. Ne čudi me to, nimalo. Pače, držim da je razumljivo. Premda ni u kom slučaju nije dobro ni poželjno.
    Potpisi su za budale.

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Citat Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
    2 teica: hm, ajd katolik, ali ne praktični nego po sili odnosno utjecaju opet te iste okoline jer nisi dovoljno dobar onda ako nisi katolik
    Ma dobar si i ako si musliman, pravoslavac... ali ako si Srbin bjež' do kud te noge nose.

Scorpy slažem se s tobom.

Jedna manja anegdota ovo ljeto;
    Dođe moja mala sestrična (4 razred) iz Beograda kod mene na more i tako nešto se igrali na plaži, ja nju zezala kako se zove "Kateee" (onak s dalamtinskim naglaskom), jer je sad u Hrvatskoj (a zove se Katarina).
    A ona meni se zadere iz vode "Ma pustim me, bre. Srpkinja sam."

Da vidiš ekipu na plaži kako ju je pogledala. A mi svi u vrisak.
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Moj tata (kad se dotaknemo te teme) kaže kako njemu njegovo zdravlje koje je ostavio u ratu i neke prijatelje nitko neće vratiti, i on to ne može ni oprostiti ni zaboraviti. Ali ipak mu ne pada na pamet ići paliti neke zastave i mrziti nekoga samo zašto što je srpske nacionalnosti. I tako su i mene odgojili... imam puno prijatelja različitih nacionalnosti i nisam zatrovana mržnjom, ali rat neću nikad zaboraviti. Ipak mi je je jedan dio bezbrižnog djetinjstva oduzet. I dan danas mi suze idu kad gledam neke scene rata na tv-u. U principu slažem se s ovim:

Citat Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
    Zaključak; to što rade nije CIVILIZIRANO, i po meni nema nikakve veze s njihovim domoljubljem nego samo s neobrazovanošću, zaostalošću, glupošću, frustracijama (unutar društva, obitelji...) i na kraju krajeva s alkoholom.

Akademik Avatar od korisnika Scorpy
    Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Da ga poznajem, svidio bi mi se tvoj tata.
    Potpisi su za budale.

Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

Šteta što oni koji imaju drugačije mišljenje nemaju muda očito se javiti ovdje da cujemo i tu skupinu ljudi koja smatra da sve što nije hrvatsko treba zatuć, dapače istrijebit...
    Mene uvijek zanimalo što njih točno tjera takvom načinu razmišljanja.
    A nemože se reći da ih nema na forumu....

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Sada na vijestima Novetv...

"Da vidim srpsku zastavu, ja bi je zapalio pa neka me netko kažnjava"

I to je pravi Rvat... I mi se čudimo i zgražamo nad slučajem Ritz i sličnim...

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

Regularni forumas Avatar od korisnika Galadriel
    Datum registracije
    13-09-08
    Starost
    37
    Poruka
    375
    Liked
    1 times

Ni u kom slucaju da se zaboravi, ni sa jedne ni sa druge strane, ali kao sto je vec nekoliko ljudi navelo, ne da bi se mrzilo, nego da se ne bi vise ponovilo.

I u potpunosti potpisujem slijedece:

Citat Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
    Zaključak; to što rade nije CIVILIZIRANO, i po meni nema nikakve veze s njihovim domoljubljem nego samo s neobrazovanošću, zaostalošću, glupošću, frustracijama (unutar društva, obitelji...) i na kraju krajeva s alkoholom.
    Najjednostavnije i najsažetije iznesena bit problema.
    "Nikad ne podcjenjujte moć ljudske gluposti."

Akademik Avatar od korisnika Vidolinho
    Datum registracije
    16-03-07
    Starost
    28
    Poruka
    5,515
    Liked
    77 times

Ono govno četničko i pravoslavno, majku mu jebem musavu, onaj prota iz Zagreba - pa lik i dan danas poziva na ideju o Velikoj Srbiji, na Šešeljeve granite Virovitica-Karlovac-Karlobag. Samo sere.

O čemu mi tu govorimo? Svaka čast pravoslavcima koji su ostali tu, koji su dobri Hrvati i šta ti ja znam, kada uredno odlaze na tjedno pranje mozga kod one zatucane Srbende, dabog da mu Horvatinčić bagerom kuću srušio!

Mene uopće na čude niti ne zgražavaju vijesti iz Zadra. Istina je da ima puno previše slabo obrazovanih kretena u Hrvatskoj pa se događa da se svako čirilično pismo povezuje sa Srbijom i Srbima, pa makar i ime na trenirci pisalo duplo duže nego šta na čirilici piše "SRBIJA" i makar su nacionalne boje sličnije bojama McDonaldsa nego Srbije.
    ALI - to je grad u kojem su po dnevnoj bazi nicali jumbo plakati o Gotovini, grad u kojem je ispisano valjda najviše anti-srpskih parola i grad koji ima valjda postotno najviše djece-ustaša, sa didovim kapama. Sve smo to vidjeli, ali nas je očito želja za instant europeizacijom šusnula u kolektivnu amneziju.

Ono šta se događa i u Zagrebu - uopće me također ne čudi. Jer ako je zakazalo školstvo u Zadru, nema nikakvog razloga da ne zakaže i u Zagrebu.

Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

Citat Pravi autor: Vidolinho Pogledaj Poruke
    Ono govno četničko i pravoslavno, majku mu jebem musavu, onaj prota iz Zagreba - pa lik i dan danas poziva na ideju o Velikoj Srbiji, na Šešeljeve granite Virovitica-Karlovac-Karlobag. Samo sere.
    Pametan ce ga ignorirati.

O čemu mi tu govorimo? Svaka čast pravoslavcima koji su ostali tu, koji su dobri Hrvati i šta ti ja znam, kada uredno odlaze na tjedno pranje mozga kod one zatucane Srbende, dabog da mu Horvatinčić bagerom kuću srušio!
    A di da pravoslavac ide na misu (ili kako se to vec zovu u pravoslavnoj vjeri)? Pretpostavljam da ode tamo i ignorira ono što smatra lošim. Bez obzira kakav prota bio....
    Inače bi vjerojatno svaka katolička župa u kojoj je neki zesci ekstremist ekvivalentan proti iz Zagreba imala župljane koji bi ekstremno nacionalisticki raspolozeni. A to nije bas tako, zar ne?
    ps: pravoslavac koji zivi u Hrvatskoj je automatski Hrvat ili smije biti i srpske/makedonske/neke druge nacionalnosti?

Mene uopće na čude niti ne zgražavaju vijesti iz Zadra. Istina je da ima puno previše slabo obrazovanih kretena u Hrvatskoj pa se događa da se svako čirilično pismo povezuje sa Srbijom i Srbima, pa makar i ime na trenirci pisalo duplo duže nego šta na čirilici piše "SRBIJA" i makar su nacionalne boje sličnije bojama McDonaldsa nego Srbije.
    ALI - to je grad u kojem su po dnevnoj bazi nicali jumbo plakati o Gotovini, grad u kojem je ispisano valjda najviše anti-srpskih parola i grad koji ima valjda postotno najviše djece-ustaša, sa didovim kapama. Sve smo to vidjeli, ali nas je očito želja za instant europeizacijom šusnula u kolektivnu amneziju.

Ono šta se događa i u Zagrebu - uopće me također ne čudi. Jer ako je zakazalo školstvo u Zadru, nema nikakvog razloga da ne zakaže i u Zagrebu.
    Nažalost istina. To je ono što sam spomenuo na početku. Mogu ja svoje dijete odgajati ne znam kako, ali kad utjecaj okoline, skolstva, medija ponistava sve dobro što zelim prenijeti djetetu sa odgojem

Lajkaj nas na Facebooku