Raspravljate o temi darth vader prava istina u Filmovi forumu, dio Kultura i Zabava foruma; "Sve što su vam ikada rekli o meni je jedna gnjusna i bezobzirna laž one šake jada što se nazivaju ...
"Sve što su vam ikada rekli o meni je jedna gnjusna i bezobzirna laž one šake jada što se nazivaju pobunjenicima na čelu sa onim bjednicima Jedajima.Odrastao sam na pustinjskoj i neljubaznoj planeti kao siroče podizano od strane jedne vrijedne samohrane majke.S obzirom da mi je ,bar po njenoj verziji priče,otac bio nekakva galaktička protuha,te sklon prečestim izljevima bjesa usred pretjerane konzumacije raznoraznih opijata,njih dvoje su došli do onoga sto danas označavamo pojmom"propala vanbračna veza."Gospodin x je otpalio ostavivši mene i nesretnicu u dugovima do grla!Iza njega ostali su samo nejasni obrisi na gorko rano djetinjstvo i par časopisa:"Sam svoj majstor , Kućna popravka Spidera ,vodokotlića i letjelica,kao i mini priručnik iz osnova robotike."Možda bi nam sreća i bila naklonjena ,te bi smo se nekako i iskobeljali iz dugova, da moja cjenjena majka nije bila strastveni kladioničar!Ta njena opsesija,kao i mala serija pogrešnih tipova na kladionici,doveli su je u nezavidan položaj, budući da se pukim stjecajem okolnosti zadužila kod izvjesnog Jabbe.O posljedicama te njene nepažnje ne želim komentirati .Loše rukovođenje kućnim budžetom i posuđenim novcima dovelo nas je do do toga da na kraju postanemo robovi kod izjvesnog vanzemaljca koga neću sada imenovati.Taj tip i nije u principu bio tako loš.Držao je malu radnjicu koja se bavila egzotičnijim vrstama Exporta & Importa,djelovi za svemirske brodove,šverc- komerc i tako to.Dobro, znam šta bi ste sada htjeli reći ali morate priznati da se od nečega ipak mora živjeti!? Tako smo nas dvoje životarili unoseći tek po koju trunku radosti u naše živote.Baš kao i moja majka i ja sam morao stoički podnositi teret robstva na uštrb svoga djetinjstva te sam pomagao robovlasniku u njegovim poslovnim transakcijama.U slobodno vrijeme sam se zanimao intezivno radeći na sklapanju svoga privatnoga robota po imenu C-3PO,a povremeno sam pohodio i trke,na kraju krajeva krv ipak nije voda,zar ne?Kako bilo da bilo, pretpostavljam da mnogi od vas znaju kako mi se ta konzerva na kraju zahvalila,što bi ljudi imali običaj reći:"Hrani psa da te ugrize" Mada ja i dan danas smatram da je za njegovo delikventno ponašanje odgovoran onaj ološ i ona njihova šklopocija zvana R2-D2.Od samog početka mi je bio sumljiv,ponašao se nekako čudno i anarhično pritom ispuštajuci čudnovate neartikulirane zvukove. Nakon međusobnog upoznavanja zajedno su počeli ružiti po bircevima,odavali se raznim alkoholnim pićima i drogama,prečesto nasrčući na okolne posjetioce .Ja sam ga pokušao na fin način urazumiti ali uzalud,C-3PO je zdušno prionuo na svoju novootkrivenu momačku briju! NADAM SE DA JE SADA UVIDIO SVOJE GREŠKE !Zadnje što sam o njemu čuo je da radi kao perilica rublja i bjedni prevodioc tim luđacima. Moj život je ,po mome mišljenju, krenuo nizbrdo kada se izvjesni stari i prefrigani ološ, po imenu Obi wan Kenobi,u pratnji nekolicine svojih pajdaša prinudno spustio na naš planet bježeci od ruke zakona,a to vam savršeno jasno govori sa kakvim sam čovjekom imao posla!Mojoj majci se predstavio kao skaut cjenjenog koledža koji je u potrazi za talentiranom djecom, te da ih osobno oni i financiraju po pitanju njihovog daljnjeg školovanja-KAKVA LAŽ ! Tek nakon tristo komplikacija i krajnje uvrnutih dogodovština, koje su rezultirale mojim odlaskom sa rodne planete pod krajnje sumljivim okolnostima, prekasno sam saznao da je dotični: 1] TERORISTA, 2] DOVOLJNO NEURAČUNLJIV DA GURNE MALO DIJETE U OGROMNU FRKU SA ZAKONOM, 3] PRIPADNIK IZVJESNE SEKTE KOJA JE SEBE NAZIVALA "JEDAJI", A ČIJE SE VJEROVANJE BAZIRALO NA NENORMALNOM UVJERENJU DA POSJEDUJU NEKAKVU MOĆ POD IMENOM "SILA", 4] SPREMAN DA UČINI APSOLUTNO SVE DA BI POSTIGAO SVOJE LUĐAČKE CILJEVE!!! Naravno mojoj sirotoj majci je složio priču da tobože mora u velikoj žurbi napustiti planet zajedno samnom jer je upisni rok pri samome kraju.Kasnije će se moja majka,prethodno doznavši istinu putem Intergalaktičkog tv-a,gorko pokajati shvativši kako je samo nepromišljeno dala svoje dijete u ruke potpunog neznanca i kriminalca,a to će uzrokovati njenim kasnijim prekomjernim odavanjem alkoholu i nezavidnoj smrti usljed trovanja od istog.Ipak to nije kraj moje priče,a ni najgora stvar. Najgore od svega je činjenica da taj ološ nije bio sam u svojim uvrnutim idejama.Ubrzo sam upoznao čitavu regimentu likova koji su mu zdušno pomagali u njegovim naumima pritom čvrsto uvjerenih da čine pravu stvar!Po mome dolasku na jednu čudnu planetu,"Ben"kako sam ga od millja zvao,me je bukvalno odvukao u neku sobu gdje su me okružili nekakvi krajnje nepristojni likovi .Draga publiko na kratko ću prekinuti svoju priču da bi se obratio ovom slušaocu iz direktnog uključenja!Čini mi se da ste spomenuli onaj manji nesretni incident sa rukom onog probisvijeta Luka Skywalkera ako se ne varam? Kao prvo, htio bih da raščistim par stvari po pitanju tog delikventa!Dotični nije moj sin za koga se svuda širom svemira sam izdaje,a to isto vrijedi i za onu kvazi princezu Leiu. Tu curu slaboga morala ,što se vucara naokolo sa kojekakvim galaktičkim švercerima i lopinama,a zna se vrlo dobro na koga mislim, prvi put sam u svome životu tek nedavno vidio i to zajedno sa onim njenim sljepcem.Za one neupućene riječ je o gospodinu Han Solou,propalom poduzetniku. Ide okolo i laže ko pas,a pritom krade i vara narod istovremeno vukući onaj njegov tepih za noge,Chubaka mu je valjda ime?Nije u redu da gnjavi i u svoje probleme mješa jednog gluhonjemog medvjeda ili što već!?Pa zar i sami niste vidjeli da mu uvaljuje najgore poslove,a pritom glumi nekog tobože prijatelja tom jadniku!Nešto malo prije incidenta sa Lukom Skywalkerom prvenstveno moram napomenuti da sam u to doba mukotrpno radio na svojoj međuplanetarnoj stanici zvanoj "Zvjezda se vrti",a ne kako su to kasnije mediji lažno prenjeli "Zvjezda smrti"!Ta stanica je bila udruženi poduhvat između mene i starijeg čovjeka čije ime neću sada navoditi čisto iz sigurnosnih razloga. Mogu vam samo reći da je on jedina ispravna osoba u mome životu! On me je trgnuo iz Jedajskih laži i otvorio mi oči,a ja sam ga prihvatio kao oca. Naš poduhvat se bazirao na izgradnji međuplanetarne stanice koja je za cilj imala trgovinu,građevinom i prirodnim resursima! Dotični Luke i ostala bagra su jednostavno i bez najave upali u naš skromni dom,a to su učinili predvođeni onom dijabolikom Benom koji se prosto odnekud pojavio vjerovatno mirišući korist i profit!Vidite li vi te drskosti ,čovjek sa kojim ste još odavno raskinuli partnerstvo tek tako vam se pojavljuje na vratima šaljuci nekakvog čudaka predhodno mu napunivši glavu krajnje uvrnutim idejama.Pa kako bi ste se vi ponjeli,moliću ljepo,zar sam trebao klope i cuge pred njih da stavim?Još tada sam trebao pretpostaviti da će se svašta izroditi u mozgu tog mladića!?Šteta,a baš mi je bio simpatičan. U cijelu stvar je još od samog početka bio umiješan i onaj metuzalem Joda. To je opasan bandit,nije ga bezveze sam Bog osudio da onoliko živi i da se muči! Osobno on je još u vrijeme moje najranije mladosti bio duhovni vođja te sekte Jedaja.Eto čisto da znate sa kakvim sam likovima imao posla.Taj njihov nemili dolazak nekako se baš potrefio u vrijeme našeg prvoga posla i radovi su bili u najvećem zamahu.”Tata” i ja smo upravo bili sklopili deal da čistimo razne galaksije od kojekakvih nenaseljenih i beskorisnih planeta. Taman smo u to vrijeme završili sa jednom kad eto ti gospode!Lova je polako počela da pristiže,a cifra koju smo trebali dobiti za "čišćenje" taman nam je trebala leći za konačni završetak radova na stanici.No pustimo sad to i pređimo na srž samog incidenta.Došla gospoda pa se raskomotila!Ja i moji radnici crkavamo od posla ,a oni pravo na zimovanje i to još na nas račun. Rješim ja tako da bagru i ološ rasjteram.Ostatak događaja vjerovatno vam je manje više poznat te se ja sada i neću pretjerano truditi da vas sa time davim.Kako bilo da bilo,ja i Luke Skywalker smo se zapravo sukobili oko dionica moje i očeve stanice ! Da,da dame i gospodo,dobro ste čuli,baš zbog toga !Svađa je malo izmakla kontroli i ja sam taman htio da primirim situaciju ali je taj jadni mladić potegao laserski mač i nasrnuo na mene.Već tada mi je trebalo biti jasno da je na nekim težim drogama.Tako ti je to moj Vaderu kad hoćeš pomogati i neka ti to bude pouka!Uprkos nizu pogrdnih riječi i sve zešćih nasrtaja tog maloljetnog delikventa ja sam se ipak i dalje trudio da ga dozovem zdravoj pameti i da ga primirim ali to nije davalo vidljivog rezultata.Vrhunac bezobrazluka je bio kada je uzviknuo -"Ima da daš lovu stari il ti ode kuća!"Potom je usljedio niz strašnih uvreda izmješan sa krajnje nerazgovjetnim mumljanjem i povremenim cerekanjem.Cjela stvar je kulminirala u trenutku kada je drznik započeo sa demoliranjem moga namještaja.Priznajem da sam tek tada malo oštrijim glasom povisio ton!Izgleda da je to bio znak za to jadno stvorenje da sam odlučno ostao pri svojoj odluci da on nece dobiti nikakvu lovu. Dok sam se ja spremao da ga pristojno zamolim da napusti moj dom ta jadna luda je učinila potez koji me je naprosto frapirao! Sa krajnje nelagodnim i skoro luđackim sjajem u svojim suznim očima,jecajući je izgovorio rečenicu zbog koje se i dan danas budim sa krikom na usnama. -"Stari vidiš na šta si me natjerao?" Čak i nakon toliko dugo vremena još uvjek se sjećam njegove drhtave ruke gdje lagano prislanja sebi svoj laserski mač na drugu šaku,zaista grozno i potresno. To žalosno i tuđim lažima zavedeno biće je imalo namjeru samo sebi odsjeći ruku. Reagirao sam munjevito i skočio.Krajnji ishod svima vam je poznat.Nažalost u svojoj namjeri nisam uspio, da mu otmem tu opasnu igračku iz ruku.Prilikom guranja jadni mladić je zaista odsjekao sebi šaku.....

Odgovori sa citatom