Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 19

Dodjela Oscara 2010

Raspravljate o temi Dodjela Oscara 2010 u Filmovi forumu, dio Kultura i Zabava foruma; Noćas su podjeljeni oscari. "Narednik James" je uvjerljivo pobjedio "Avatar" po broju osvojenih kipića. Nisam gledao prijenos pa nemogu baš ...

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,143
    Liked
    493 times

Dodjela Oscara 2010

Noćas su podjeljeni oscari.
    "Narednik James" je uvjerljivo pobjedio "Avatar" po broju osvojenih kipića.
    Nisam gledao prijenos pa nemogu baš puno prokomentirati samu ceremoniju.
    Akcijska drama o ratu u Iraku Narednik James osvojila je Oscara za najbolji film i režiju, za originalni scenarij, montažu, ton i montažu tona. Sa šest nagrada je uvjerljivi pobjednik 82. dodjele Oscara.
    Redateljica "Narednika Jamesa" Kathryn Bigelow, je prva žena u 82-godišnjoj povijesti Oscara koja je osvojila nagradu za režiju.

Zahvaljujući se glumcima i ekipi filma, Bigelow je Oscare posvetila američkim vojnicima u Iraku i Afganistanu.

Bigelow je od 1989. do 1991 bila u braku s Jamesom Cameronom, redateljem 3-D hita Avatar, koji je od devet nominacija dobio samo tri Oscara.

Avatar, koji je na svjetskim kino-blagajnama zaradio rekordnih 2,5 milijardi dolara, nagrađen je za Oscarima za kameru, umjetnički dizajn i posebne efekte.

Oscara za glavnu žensku ulogu osvojila je Sandra Bullock za "The Blind Side", a za najbolju mušku ulogu Jeff Bridges za "Crazy Heart"

Mo'Nique je pobijedila u kategoriji sporedne ženske uloge za "Precious", dok je Christoph Waltz osvojio Oscara za sporednu mušku ulogu u "Nemilosrdnim gadovima".

Nagrada za najbolji strani film pripala je argentinskoj drami "The Secret in Their Eyes".

Trodimenzionalni spaktakl Avatar dobio je Oscare za vizualne efekte, kameru i umjetničkog direktora.

Nagrada za najbolji dokumentarni film pripala je filmu "Spilja", o tradiciji pokolja dupina u Japanu.

Animirani film "Nebesa" nagrađen je kao najbolji animirani i za najbolju glazbu.

Oscar za kostimografiju pripao je filmu "The Young Victoria"

Film "Precious" nagrađen je i za adaptirani scenarij, za najbolji makeup "Star Trek", a kao najbolji kratki dokumentarni film "Music by Prudence".

Oscar za najbolji kratki animirani osvojila je "Logorama".
    .
    Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
    sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga

Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Re: Dodjela Oscara 2010

Drago mi je da je Waltz dobio Oscara za sporednu ulogu, predobro je to odradio. To je ustvari i jedini film od nominiranih kojeg sam pogledao.

mučki provokator Avatar od korisnika carllito
    Datum registracije
    22-02-07
    Poruka
    9,004
    Liked
    40 times

Citat Pravi autor: wonderwall Pogledaj Poruke
    Drago mi je da je Waltz dobio Oscara za sporednu ulogu, predobro je to odradio. To je ustvari i jedini film od nominiranih kojeg sam pogledao.
    pogledaj narednika jamesa film je predobar

Starter
    Datum registracije
    21-02-10
    Poruka
    23
    Liked
    0 times

Događaj godine u Hollywoodu svakako je svečana dodjela Američke filmske akademije Oscar, po 82. puta su podijeljene najprestižnije svjetske filmske nagrade.

Los Angeles, " grad anđela " poprište je mnogih glamuroznih spektakala, svjetski JET-SET uglavnom stanuje u gradu vječnih plaža i sunca, na najpotnatijem svjetskom brdu Beverly Hillsu, stoga ne čudi kako se upravo najpretižnije filmske nagrade dijele na obalama Kalifornije.

Krucijalno pitanje te najveća dilema ovogodišnje svečane dodjele Oscara, Američke filmske industrije koja daje nagradu holivudskim ikona za ostvarenja u proteklih 12 mjeseci, bila je između znanstveno-fanstastične sage velikog redatelja Titanica, Jamesa Camerona i realistinče ratne drame, " Narednik James " redateljice Kathryn Bigelow. Radi se tek o četvrtoj ženi kao redateljici nominiranoj za Oscara što ponešto govori o Američkoj filmskoj akademiji. U filmu se radi se o realističnim prikazima zbivanja iz Iraka, naime američki dočasnik se u aktualnom ratu koji protiv terorizma vodi Amerika bavi se razminiravanjem, što je samo po sebi jedno od najtežih pozicija u svakoj vojsci svijeta. Oba filma dobila su devet nominacija, iako je Avatar film koji je zaradio najviše novca na kino blagajnama pretekavši čak i spektakl poput Titanica, ipak nije uspio dostići slavu epskog filma koji je ukupno bio nominiran za 11 Oscara.

Međutim, sasvim očekivano američka akcijska ratna drma " Narednik James " trijumfirala je ispred " Avatara ", osvojivši Oscara za najbolju režiju ( Kathryn Bigelow ) i ono najvažnije, nagradu za najbolji film. Ali i nagrade za originalni scenarij, montažu, ton i montažu tona, čime je taj neovisni film sa šest nagrada postao uvjerljivi pobjednik 82. dodjele Oscara, tako je redateljica ratne drame prva žena koja je u gotovo stoljetnoj povijesti Oscara osvojila nagradu za najbolju režiju.

Zašto je očekivani trijumf " Narednika Jamesa " ispred najgledanijeg spektakla svih vremena " Avatara ", naime, već u Londonu kada je trijumfirao " Narednik James " bilo ja jasno tko je najveći favorit za Oscara, iako su oba filma imala po devet nominacija, film redateljice Bigelow aktualna je priča o stravičnom ratu u Iraku, o stradanjima savezničkih postrojbi u iračkoj pustinji, kao takav najviše senzibilizira javnost pa onda i one koji odlučuju o nagradama.

" Avatar " i James Cameron ovog puta morali su se zadovoljiti sa tri Oscara za kameru, umjetnički dizajn i posebne efekte. Zanimljivo da je redateljica " Narednika Jamesa " . Bigelow, od 1989. do 1991 bila u braku s Jamesom Cameronom, redateljem 3-D hita "Avatar", dakle, našalimo se, sve ostaje u obitelji.

Nagradu za najbolju žensku ulogu osvojila je Sandra Bullock, u filmu "The Blind Side", dok je Jeff Bridges za "Crazy Heart" osvojio Oscara za najbolju mušku ulogu. Sandra Bullock ne tako odavno dobitnica je i " Zlatne maline ", nagrade koja se daje za najgori film ili najgoru ulogu, tako da je ovim Ocarom Sandra kompenzirala na neki način " Zlatnu malinu ".

Izvor: link

Akademik Avatar od korisnika kale
    Datum registracije
    07-10-06
    Starost
    25
    Poruka
    4,818
    Liked
    15 times

mislim da je taratino i film "IB" trebao proci bolje

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

pogledala sam oba filma-favorita, milim da se moj pobjednik ipak krije u nekom od ostalih nominiranih filmova.
    narednik james je dobar film, tema aktualno američka, rat, vojnici i to. samim time, takav film očekivano može visoko proći u toj njihovoj akadamiji koja dijeli nagrade.
    avatar je film dojmljivih efekata, i to je sve.
    voljela bih pogledati filmove blind side i precious, mislim da su to dobre drame.

Starter Avatar od korisnika cactus
    Datum registracije
    20-12-04
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: carllito Pogledaj Poruke
    pogledaj narednika jamesa film je predobar
    Film nije dobar

Forumaš Plave Krvi Avatar od korisnika GajbaPive
    Datum registracije
    04-01-06
    Starost
    28
    Poruka
    3,207
    Liked
    47 times

narednik james je glorificiranje uloge amerikanaca u iraku. akademija je morala dodijeliti oscara tom filmu kojeg sam pogledao jos prije 2 mjeseca i nije me odusevio (nije niti avatar), da bi rekao: ''da ovaj film je zaista film godine''.
    cini mi se da filmovi koji propagiraju i velicaju americku vojsku uvijek dobro prolaze.

sve je to samo propaganda...

zao mi je sto ne mogu ovdje odvojiti politiku od umjetnosti.
    prodajem domaci bagremov med 40kn/tegla. zagreb i zapadni dio zagreba. mail: drasko2002@gmail.com

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika metal_massacre
    Datum registracije
    27-12-08
    Starost
    18
    Poruka
    3,288
    Liked
    0 times

šteta što District 9 nije ništa osvojio
    You can run on for a long time
    Run on for a long time, run on for a long time
    Sooner or later God'll cut you down
    Sooner or later God'll cut you down

Siva eminencija Avatar od korisnika Dr Jekyll
    Datum registracije
    24-04-07
    Starost
    32
    Poruka
    5,060
    Liked
    56 times

Mislim da je i Akademija prepoznala da Avatar nije ništa posebno. Mislim, to je tehnički dovršen film, potpuno nova tehnologija - ali sama priča i nije nešto poesebno, tj.već je viđeno.
    Ako misliš da si se izvuko, zajebo si se...

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku