Pokazujem rezultate 1 do 4 od 4

Easter Eggs

Raspravljate o temi Easter Eggs u Filmovi forumu, dio Kultura i Zabava foruma; Nisam našla temu, a čini mi se zanimljiva. Za one koji ne znaju, radi se o namjernim skrivenim porukama, u ...

dr.sc. Foruma Neighbour Wars Champion, Stage Diver Champion, Pang Champion, Spacerunner 2 Champion, Balloon Drop Champion, Super Mario Flash Champion, Mercury Drops Champion, Memory 2000 Champion, Neon Champion, Eggz Champion, Asteroid Miner Champion, Franky The Fish Champion, Venture Kid Champion, Firewall Champion Avatar od korisnika Bluebird
    Datum registracije
    03-04-07
    Poruka
    2,180
    Liked
    4 times

Easter Eggs

Nisam našla temu, a čini mi se zanimljiva. Za one koji ne znaju, radi se o namjernim skrivenim porukama, u ovom slučaju u filmovima. Evo nekoliko:

Fight Club

Sjećate li se kako je Tyler Durden ubacivao isječke muških reproduktivnih organa u Disneyeve crtiće? E pa, Fincher je odlučio ubaciti Durdena. Radi se o sličicama koje se pojavljuju na manje od sekunde i uistinu se morate potruditi da ih polovite. Durden se pojavljuje: kada Norton kopira, kada Norton razgovara s liječnikom, na sastanku oboljelih od raka testisa i dr.

American Beauty

Ako se sjećate plakata za film "Vrtlog života“, sjetit ćete se i zbunjujućih riječi "look closer“. O čemu je riječ. Riječi "look closer“ pojavljuju se kroz cijeli film na različitim mjestima.

The Ring

Želite li u cijelosti pogledati "snimku koja ubija“, stavite disk u DVD player, u glavnom meniju skrolirajte do zadnje opcije, a kada kursor nestane pritisnite "select“ ili "enter“ (kako god se zvala tipka kojom birate) i pogledajte ovaj ubojiti filmić.

Pa ako znate još neke, postajte .
    Zadnji Uredio Bluebird : 14-06-09 u 21:27

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Re: Easter Eggs

Super tema
    (ove iz fight cluba ne bi nikad skuzio)

Nisam ni znao da se i to zove easter egg. Za taj pojam sam cuo, te sam shvatio da se radi o nekim skrivenim sadrzajima (uglavnom na dvd-ima). Imam doma jedan glazbeni dvd i na netu sam saznao da postoji taj skriveni easter egg na istom dvd-u do kojeg inace ne bi dosao.

Uglavnom, nemam ja oko za to, tako da nikad nisam niti jednog primijetio, ali sam citao o jednom u ''Kum'' trilogiji.
    Rijec je o tome da se neposredno prije nekih pucnjava i ubojstava u tim filmovima, u kadru nekim slucajem nadu narance. Vjerojatno je najupecatljivija scena od tih ona kad don Corleone kupuje narance na trznici i bude napadnut. Ili njegova smrt igrajuci se s sinom/unukom (nisam siguran) u vrtu s narancama.

Zadnji Uredio wonderwall : 14-06-09 u 21:53

dr.sc. Foruma Neighbour Wars Champion, Stage Diver Champion, Pang Champion, Spacerunner 2 Champion, Balloon Drop Champion, Super Mario Flash Champion, Mercury Drops Champion, Memory 2000 Champion, Neon Champion, Eggz Champion, Asteroid Miner Champion, Franky The Fish Champion, Venture Kid Champion, Firewall Champion Avatar od korisnika Bluebird
    Datum registracije
    03-04-07
    Poruka
    2,180
    Liked
    4 times

Nisam gledala Fight Club pa ne znam dal bi skužila. Slično je s Egzorcistom, tu sam ih sve uspjela vidjet kad sam gledala film, evo i video:

Disney perverznjak:

Još jedan iz American Beauty, u Lesterovom uredu vidi se poster za film The Usual Suspects.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Otkrio jos neke zanimljivosti lutajuci internetom

Vic Vega.

Zvuci poznato? Mozda Mr. Blonde?!?

Vincent Vega.

A to?

Osim prilicno slicnih imena ova dva filmska lika (''Reservoir Dogs'' i ''Pulp Fiction'') su u glavi tog uma zamisljeni kao braca.

Big Kahuna Burger

Izmisljeni lanac havajskih hamburgera je suptilno ubacen u skoro svim filmovima istog uma. Spominju se, ili se logo vidi u: ''Reservoir Dogs'', ''Death Proof'', ''Four Rooms'', ''From Dusk Till Dawn'' i ''Pulp Fiction''.

A svi znamo tko je ''um''.

U filmu "Italian Job'' svoje mjesto nasao je ni manje ni vise nego Spiderman. I to cak dvaput

Lajkaj nas na Facebooku