Idi nazad   Croportal Forum > Kultura i Zabava > Filmovi
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filmovi Raspravljate o temi Film...umjesto gledanja...snimanje? u Kultura i Zabava forumu; Dali je tko od vas ikad pokušao...umjesto da gleda...da pokuša napraviti svoj film? Pritom ne mislim ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-01-08, 19:03   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 16-03-07
Godina: 23
Poruka: 239
.keskin. se izdvaja iz mase.keskin. se izdvaja iz mase
Film...umjesto gledanja...snimanje?

Dali je tko od vas ikad pokušao...umjesto da gleda...da pokuša napraviti svoj film?

Pritom ne mislim na YouTube mobitel uradke, nego nešto iole smisleno...

Ne mora biti nešto epohalno od 5 sati...

I dali je uopće kod nas jednostavno sprovesti ideju na platno...
Odgovori sa citatom
Star 16-01-08, 22:33   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-08-07
Godina: 24
Poruka: 482
dzonni se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku dzonni Pošalji poruku preko MSN-a korisniku dzonni Pošalji poruku preko Skype-a korisniku dzonni
Re: Film...umjesto gledanja...snimanje?

ček malo.. ti misliš na profesionalno snimanje filmova?

ak ne, onda ti dosta jedna kamera iliti kamkoder od par k čuna... i komp za obradu... samo volje za zajebanciju stim i ideje za uradak

ja ima sve od navedenog... brijo radit svašta... al osim toga fali mi samo vremena na bacanje
Odgovori sa citatom
Star 17-01-08, 10:28   #3 (permalink)
Starter

Datum registracije: 08-05-07
Godina: 26
Poruka: 44
Bucephalus se izdvaja iz mase

dakle...

kako je kolega rekao, za početak je i više nego dovoljno biti ponosan vlasnik kamere vrijednosti od oko 7 milja kuna i recimo, stativa. također je bitno i smisleno imati ljude koji žele glumiti, imaju vremena a ne traže mnogo zauzvrat. na taj način možeš započeti sa solidnom idejom, napraviti trash film i dobro se zabaviti ili napraviti neko pretenciozno dijelo koje će svi popljuvati.

ukoliko uspiješ učiniti ono o čemu se ne priča, solidan art film ili čak zabavan film bez da upadneš u dugove koje ćeš do kraja života otplaćivati čisteći podove i WC školjke u Cinestaru, svaka ti čast! ti si nova nada hrvatskog filma!

a sada, malo konkretnije...
moj prijatelj je snimao footage (ne znam kako bih to drukčije nazvao) i bavio se montažom istog i nikako da završi (iako je blizu kraja). čega? prirode. sa zanimljivim efektima ali cjepidlači oko toga ili jednostavno nema vremena i volje za dovršavanje toga što je već prije mnogo mjeseci započeo.

ali bitno da on ima kameru. i jednoga dana, ja ću odustati od svojih nemogućih ideja i koncentrirati se na one koje je moguće snimiti pa ćemo stvoriti nešto. to ti je nešto najgore =) ono što ti treba jest:

- vrijeme da sjedneš za stol
- piši, piši o svemu čega se sjetiš
- ako imaš prijatelja koji ti može pomoći, bit će zabavnije
- nemoj previše razbijati glavu oko toga
- počni snimati

u toku snimanja mogu se dogoditi čudesne stvari jer se čudesne stvari događaju kada god se baviš nečim kreativnim. ako si se ikada drznuo, znaš na što mislim.

a sada mnogo konkretnije...
ako si iz Zagreba, postoje tečajevi u Kino Klubu Zagreb
Kino klub "Zagreb"
nakon početničkog tečaja kojeg uspješno održavaju (za ostale ne znam) postaješ član kluba a tada možeš koristiti i opremu. naravno, morat ćeš sam saznati više o tome.

druga stvar, Akademija Dramske Umjetnosti
ADU - VIJESTI
svake godine na propisan način prima studente režije, ovdje je opisan prijamni ispit: prijamni
a ovdje su upisne kvote: kvote

čuo sam da se neke godine prijavio jednak broj ljudi za režiju kolike su im kvote i da su primili svih nekolicinu prijavljenih, ali to je samo nešto što sam čuo.

sa druge strane, razgovarao sam sa kolegom iz srednje koji je dvije godine zaredom pokušao upasti na glumu. prvi put bez uspjeha, drugi put sa pripremama instrukcijama nekog glumca kojemu se sada ne mogu sjetiti imena čije je vrijeme skupo plaćao.
upao je iz tog drugog pokušaja i na prvoj godini je bio oduševljen. uz njega je iste godine upisao i Marinko Leš, ako možda znaš o kome govorim.
google pretraga

kada je došao do treće, već mu se ogadilo (govorim o ovom kolegi iz srednje, ne o Marinku Lešu).
od kada je upisao akademiju do sada primjetio sam ga u jednoj reklami i jednoj propagandi MUP RH u vezi vožnje u alkoholiziranom stanju.

ne posjećujem kazališta baš pa ne znam je li se progurao gdje god ALI moguće je.

ako te nešto više zanima, postavi dodatno pitanje.
a ako sam ti ikako pomogao, drago mi je.

Zadnji Uredio Bucephalus : 17-01-08 u 10:30.
Bucephalus je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-01-08, 08:03   #4 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-08-07
Godina: 24
Poruka: 482
dzonni se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku dzonni Pošalji poruku preko MSN-a korisniku dzonni Pošalji poruku preko Skype-a korisniku dzonni

hehee.. keskin je to slabo konkretizirao al ti sise fkt potrudio...
sumnjam da bi on upisivao ADU sada, a i za nju uz rješavanje prijamnog moraš imat i gotvog materijala za pokazat!

rađe tako neki tečaj... osnove, pa malo guglanja, može se nači hrpa tutorijala i priručnika u obliku e-knjiga!

kaj se tiće kamere, mislim da je dovoljna i neka od 3ipo milje čuna
miniDV kamere su sada jako povoljne, a vrlo kvalitetne i potpuno dostatne za početak bavljenja time.. jest malo gnjavaža prebacivat materijal na komp al sve to da ak imaš imalo volje i malo vremena!
ja npr. kupio panasonic 3CCD miniDV kameru za 3inešt k čuna, dobio stativ uz nju, kupio dadatnu bateriju... i to sasvim zadovoljava moje afinitete.. jedino šta nemam toliko vremena prebacivat materijal pa planiram da je ipak prodam i kupim neku s HDD!
Odgovori sa citatom
Star 18-04-08, 00:42   #5 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-04-07
Godina: 20
Poruka: 8
redrumtd se izdvaja iz mase

eto ja sa frendovima se zajebavam
pogledajte par stvari na:

www.youtube.com/redrumtd
www.myspace.com/plutonsproductions

sad tek eto krecemo na nesto "ozbiljnije" stvari
redrumtd je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-04-08, 02:14   #6 (permalink)
Banned

Datum registracije: 10-04-08
Poruka: 227
mafijas

Citat:
Pravi autor: redrumtd Pogledaj Poruke
eto ja sa frendovima se zajebavam
pogledajte par stvari na:

www.youtube.com/redrumtd
www.myspace.com/plutonsproductions

sad tek eto krecemo na nesto "ozbiljnije" stvari
izgleda dobro. efekti su odlicni. nego da je bez efekata ovaj video. jel slika prava? cista, kolor i to... ako korstis stativ kako bi rijesio scenu di moras pratit nekog cijelo vrijeme? zum nije bas rijesenje? treba imat cvrstu ruku?

inace na forumu.hr ima slicna naceta tema... ako tko ima jos kakav link volio bi pogledati.
mafijas je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-04-08, 12:17   #7 (permalink)
Starter

neznam sta mislis pod prava. Boje su ono ok ali ih ja uvijek jos malo izrazim. Ovisi o kakvom filmu se radi. Lol za neke shotove u ovom novom filmicu kojeg radimo smo koristili skate cak Ja sa kamerom na skejtu.
uclanio sam se na forum.hr isto
redrumtd je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-04-08, 14:50   #8 (permalink)
Banned

Datum registracije: 10-04-08
Poruka: 227
mafijas

Citat:
Pravi autor: redrumtd Pogledaj Poruke
neznam sta mislis pod prava. Boje su ono ok ali ih ja uvijek jos malo izrazim. Ovisi o kakvom filmu se radi. Lol za neke shotove u ovom novom filmicu kojeg radimo smo koristili skate cak Ja sa kamerom na skejtu.
uclanio sam se na forum.hr isto
ok, pa bicikla ili skuter je zgodnija ili neki mali motorcic na baterije? samo ucvrstit stativ? ocu rec najbolje je sve radit u realu da kasnije ima manje zezancije. lako je napravit da izgleda wide screen i slicno. ubacit titlove naslove...

spajat scene se isto da lako. soft i brz cut. muziku ubacit isto - ali ne pretjerivat.

da i glas je najbolje odma direktno snimit. nego naj gore kad dodes doma kad pocnes nesto spajati pa kad vidis neki detalj koji smeta a oces to sve po spajati? pa onda treba cekati da ga opet snimis?

zamisli kako spojit tj nadovezati dvije te iste scene koje se nalaze vani? mora bit isto svijetlo dana...

isti pokreti boje... uf

znaci imas zadovoljavajucu kameru?

nego kako se snades recimo da su dva kamermana snimala? koja je kadar bolji od ta dva? imas istu scenu samo iz razlicitih uglova? ako imas i jednu kameru ponekad je bolje snimit istu scena iz vise uglova... pa izabrat naj bolji pogled. pricam o filmskoj sceni. ne muzicki spot di kamera gleda njemu u muda a njoj u guzice...

nego jel uradak treba nekako registrirati negdje? nikako da naidem na takav clanak?

i kako poceti s distribucijom? kina tv kuce pa i prodaja dvd-ova... imali tko iscitan... jel bas moras prvo proci kroz filmske festivale? koji u pravilu ne donose puno?
mafijas je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-04-08, 22:22   #9 (permalink)
Starter

Ev nesto sto je davno snimljeno (koreografija slozena u 10 min) i sad u par dana napravljeno (mogo je jos jedan dan dorade bit al se nema vremena).

http://www.youtube.com/watch?v=bYbM3SiUPYc
redrumtd je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: filmova, snimanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:27.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103