| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filmovi Raspravljate o temi jeste gledali Zeitgeist? u Kultura i Zabava forumu; prejeben dokumentarac... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,169
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | jeste gledali Zeitgeist? prejeben dokumentarac ![]()
__________________ ...ljubav pomaže čovjeku da prevlada osjećaj usamljenosti i odvojenosti, a ipak mu dopušta da bude svoj. U ljubavi se zbiva paradoks: dva bića postaju jedno, a ipak ostaju dvoje... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Forumaš Plave Krvi Datum registracije: 04-01-06 Lokacija: 'z bregov Godina: 24
Poruka: 627
![]() ![]() ![]() | Re: jeste gledali Zeitgeist? dobar je, i vise nego dobar, mozda malo grijesi sto krscanstvo naziva prevarom. a raznoraznih teorija zavjera ce uvijek postojati. kod ovakvih dokumentaraca i filmova je problem sto autor uvijek pokazuje svoje vidjenje necega, bez da mu netko protuargumentira. tako da ako limun prikaze kao crven mi cemo povjerovati da je crven bez da promislimo sto mi znamo, ne u ovom trenutku, nego kada bi se malo dublje pozabavili tematikom, koja god da ona je. navedeno je puno citata no svi znamo da se svaka rijec izvucena iz konteksta moze drugacije protumaciti. vrlo lako moguce da je to i u ovom slucaju. i zakljucak filma mi ne drzi vodu. u zakljucku se navodi da je konacan cilj jedna svjetska vlada. s obzirom na ogromnost rusije i njenih saveznica, pa onda kine kao rastuci div koji nije toliko ovisan o americkom kapitalu s obzirom na njihov gospodarski rast koji nije zasnovan na ratu, mislim da u dogledno vrijeme nije ostvariv koncept jedne svjetske vlade. edit: kina je ovisna o nafti koju drzi sad, ali i rusija takodjer ima nafte. i mogucnosti se oduprijeti utjecaju sa zapada. i ne vjerujem da bi jedna njemacka pristala da se njome upravlja iz npr. new yorka. da ne spominjem da je najveca koncentracija svjetskog kapitala u svicarskoj, a ne u sad-u.
__________________ aj rest maj kejs Zadnji Uredio GajbaPive : 18-12-07 u 01:26. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| banned | Zeitgeist http://zeitgeistmovie.com/main.htm Doslovni prijevod bi bio "Duh Vremena" i film doslovno obara sa nogu, uvodim ga pod OBAVEZNO POGLEDATI (zahvaljujem još 1put forumašici xenia koja mi je ukazala na postojanje filma) Svi koji ste ga gledali, komentar, koji niste, što čekate. Wikipedia Zeitgeist (pronounced [ˈt͡saɪtgaɪst] (help·info)) is originally a German expression that means "the spirit of the age", literally translated as "time (Zeit) spirit (Geist)". It describes the intellectual and cultural climate of an era. In German, the word has more layers of meaning than the English translation, including the fact that Zeitgeist can only be observed for past events. Zeitgeist has achieved a unique status among German loanwords in other languages, having found an entrance into English, Spanish and Japanese.
__________________ Žene na muškarcima vole KARIJES za neupućene, to je ono kad mi njih KARamo, a one viču JES |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zeitgeist
__________________ ...ljubav pomaže čovjeku da prevlada osjećaj usamljenosti i odvojenosti, a ipak mu dopušta da bude svoj. U ljubavi se zbiva paradoks: dva bića postaju jedno, a ipak ostaju dvoje... |
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zeitgeist al stvarno ostavi dojam na čovjeka taj film
| | |
| | #9 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 24-03-07 Lokacija: Coca Cola Company Godina: 23
Poruka: 3,026
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: jeste gledali Zeitgeist? Film je odlican i vecina stvari se u njemu cini istinita.A to da krscanstvo je neke stvari preuzelo iz pradavnih religija je istinita stvar za koju postoje dokazi,to sam znao i prije filma a posebno za ovaj ep o Gilgamešu.Ne tvrdim nista o krscanstvu,ali se zna da su neke stvari preuzete iz proslosti pa mozda cak i izmisljene,to je tako.Druga prica o neboderima je vrlo uvjerljiva,ima logike,ali bi ja takodjer kao sto je vec netko napisao htio cuti protuargumente jer smo ovako culi samo jednu stranu price,a bas me zanima sto Bush i ostala gamad imaju reci na ovo.Onu trecu pricu nisam gledao,ali imam film na kompu pa cu cim prije pogledati.Inace dokumentarac je fantastican,vrlo napet i uvjerljiv,ostavlja stvarno dubok dojam.
__________________ Anything is possible on the Coke Side of Life.Check it out for yourself! |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:15.

prejeben dokumentarac