Pokazujem rezultate 1 do 9 od 9

Alahove nevjeste

Raspravljate o temi Alahove nevjeste u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Upravo čitam knjigu Alahove nevjeste-o čečenskim ženama i djevojkama koje su obučavali da budu teroristice-samoubojice. Dosta me zanima Kavkaz i ...

Starter
    Datum registracije
    06-01-08
    Starost
    30
    Poruka
    22
    Liked
    0 times

Alahove nevjeste

Upravo čitam knjigu Alahove nevjeste-o čečenskim ženama i djevojkama koje su obučavali da budu teroristice-samoubojice.

Dosta me zanima Kavkaz i narodi na njemu, posebice čečenski. Pratim njihove forume i zanimalo me što misle o vjeri, ratu.....Šokiralo me koliko djevojaka želi ciljano poći za mudžahida, za nekog od tih ratnika koji se skrivaju u planinama.

Zašto mlade djevojke žele odbaciti sigurnost i toplini doma, te poći na tako težak put u životu?

Akademik Avatar od korisnika Scorpy
    Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Re: Alahove nevjeste

Žene... Tko bi ih razumio. Mogla si pitati nešto lakše.
    Potpisi su za budale.

Starter Avatar od korisnika croclol
    Datum registracije
    11-05-08
    Starost
    25
    Poruka
    9
    Liked
    0 times

Žene - ne moš s njima, ne moš bez njih.

Banned
    Datum registracije
    16-06-09
    Poruka
    19
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: pinkgirl25 Pogledaj Poruke
    Upravo čitam knjigu Alahove nevjeste-o čečenskim ženama i djevojkama koje su obučavali da budu teroristice-samoubojice.

Dosta me zanima Kavkaz i narodi na njemu, posebice čečenski. Pratim njihove forume i zanimalo me što misle o vjeri, ratu.....Šokiralo me koliko djevojaka želi ciljano poći za mudžahida, za nekog od tih ratnika koji se skrivaju u planinama.

Zašto mlade djevojke žele odbaciti sigurnost i toplini doma, te poći na tako težak put u životu?
    Procitao si krivo. Islam nema takvu zapovijed nego preporuku. Uopce, glupo je o tome komentirati. Obrati paznju tko ti daje vijesti iz svijeta. I ne mozes komentirati Islam ako ne znas arapski jezik, ne zivis u njihovom drustvu ili nemas gene. (Upravo mi je prijatelj to objasnio jer je i mene zanimalo)
    Islam u bosni, turskoj i ostalim zemljama nemaju veze s tom religijom.
    Uzmi primjer,da si u hare krisna pokretu, ne znas sanskrit, a ostali clanovi ti trube svoja misljena i stajalista. To zovem KAZALISTE. S toga, i ostale religije koje nemaju originalan recept ZOVEM laznom, nepotrebnom, te dajem preporuku, nauci zivjeti sa sobom, bog je u tebi, nije njegova slika ni prilika nego ti. Nadji ga.

(Sorry, citiram prijatelja kojemu virujen jer je reka da nikada nece stupiti na ovu scenu, kao ni na alfa i omegi jer vidi muljanje i lazi a prije svega dvoslojnu drzavu)

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

O tome sam čitala u knjizi "Bog još dolazi u Afganistan samo plakati".

Govori o mudžahedinima, vjerovanju... Naime, mnogi od njih misle (po tome njihovom starom vjerovanju) da upravo ti mladići su na neki način "sveti" iz razloga što su spremni proliti krv za vjerovanje u... i da je velika čast baš zbog toga biti ženom jednog mladića koji ima "hrabrosti" postati svecem, odnosno (ako poginuo), biti udovicom "sveca"... Imaju poseban naziv za takve ljude, ne mogu se sjetiti kako bi se doslovno prevelo, "svetac" bi nekako najbliže označavalo...
    Zadnji Uredio dorina : 17-06-09 u 22:08
    stupid is as stupid does

Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Zvuči zanimljivo. Potražit ću knjigu ako se sjetim.
    Potpisi su za budale.

Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Preporučam
    stupid is as stupid does

Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Gdje si je posudila? Ili kupila? Fascinira me arapska kultura i mnogo sam toga dosad pročitao, ali ni izbliza većinu.
    Potpisi su za budale.

Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Posudila sam u knjižnici. Čitala sam dosta toga te (ili slične) tematike. Trenutno čitam "Nevjernicu". Zanima me položaj žene u tim kulturama.

Izgleda da dosta škorpiona ima slične interese
    stupid is as stupid does

Lajkaj nas na Facebooku