Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 21

ateistička udruga

Raspravljate o temi ateistička udruga u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Pozivam sve ateiste da se uključe u buduću udrugu ateista te da sa tog nivoa i ako nas ima pametnih ...

Starter
    Datum registracije
    03-06-09
    Poruka
    15
    Liked
    0 times

ateistička udruga

Pozivam sve ateiste da se uključe u buduću udrugu ateista te da sa tog nivoa i ako nas ima pametnih i dovoljan broj,da osnujemo političku stranku ateista...zašto bi mi bili jedna od rijetkih društvenih skupina koja ne štiti svoja građanska i demokratska prava...koja se nije niti pokušala definirat,ujedinit mišljenje o samoj sebi...o ciljevima,statutu,definiranju takve udruge treba da se dogovaramo i promišljamo...molim ozbiljne i konstruktivne predloge i ideje...i samo bez pesimizma i onog našeg mentaliteta"ne bu niš iz tog"...ko se tako osjeća ne mora se niti javit...
    pozdrav svim ateistima a i onima koji se osjećaju drugačije i oni će biti dobro došli u našu udrugu gdje će se za početak morati upoznati sa osnovama međureligijske kulture i tolerancije...pozdrav svima.

Ruina, nistavilo, to sam ja Avatar od korisnika vacs
    Datum registracije
    09-01-07
    Starost
    5
    Poruka
    3,189
    Liked
    36 times

Re: ateistička udruga

prvo,ovo nije nista protiv tebe ni tvoje ideje,ovo je samo moja analiza da se razumimo

dakle,ti si svjestan kud ovo vodi?

u dva smjera:

1. osnovanje udruge koja ce se razviti u sektu i na kraju dobiti status religije i protiviti svemu sto definira pojam ateizam

2. nikuda

dalje u tekstu,kakva to gradanska i demokratska prava krscani i clanovi ostalih religija imaju a da ateisti nemaju?

svi placamo poreze,u zatvor te ne trpaju zbog vjerskog stajalista,pred zakonom ti zivot nije nista manje vrijedan od vjernika tako da mi nije jasno na sto ciljas sa ovim dijelom...

imam neki osjecaj da si pobrka nesto u svojoj novostecenoj mrznji prema katolickoj crkvi...definiras ateizam kao pokret dok je on samo pojam iliti naziv za ljude koji vjeruju da bog ne postoji...

je, istina je da ovo sta crkva cini je totalni debilizam i neprihvatljivo,no cinjenice su take da je 99% vjernika vjernik jer su tako odgojeni i ne zele nista cuti protiv toga jer znadu da ne mogu biti u pravu ali si ne mogu priznati to pa time odma daju izgovor "mene to ne zanima,imam vaznijeg posla",al glavno da se redovito ide u crkvu (bar nek dio) i moli boga kad im tesko...i sto najvaznije od svega, bez krvoprolica nista neces postici tako da ti je sve ovo uzaludno

e,i jos nest...velis osnovati novu politicku stranku ateista...koja je to politicka stranka bazirana na vjeri u boga?
    mjesas religiju medu politiku a tamo joj nije mjesto
    Zadnji Uredio vacs : 04-06-09 u 02:26

Starter
    Datum registracije
    03-06-09
    Poruka
    15
    Liked
    0 times

Vjerujem u tvoju dobronamjernost..ali opet ne razumijem iz čega si ti iščitao nekakvu moju "mržnju" prema katoličkoj crkvi..namjera je zaštiti grupu ljudi kao što se štite i sve druge grupe ljudi u demokratskim društvima...riječ zaštiti se u tom kontekstu znači boriti se demokratskim sredstvima za nove zakone koji bi po ateistima bolje definirali sadašnje zakone (najsnažnijoj demokratskoj poluzi) koji su daleko od pravednih i balansiranih u odnosu na sve društvene skupine ,uostalom da je to točno govori ti i usklađivanje naših zakon sa EU.Smatrati se ateistom ne mora značiti nužno da se deklariraš NEVJERNIKOM ( u boga).Mogao bi se deklarirati vjernikom :u nauku,napredak društva kroz toleranciju među kulturama i religijama,toleranciju među socijalnim klasama,toleranciju među spolovima,preobrazba ovakvog kapitalističkog modela u jedan prihvatljiviji i humaniji itd...Dakle tu bi se radilo o jednoj novoj definiciji ateista i ateizma kao povoda napredku a ne osveti prema,kako ti to meni inputiraš,katoličkoj crkvi,a zbog moje,"novonastale mržnje"...ne znam samo od kud si to pak izvukao?!
    Nisi se zanimao pa od tud vjerovatno ne znaš da naši zakoni nisu za sve društvene grupe isti i jednaki.određene socijalne i klasne skupine se lakše kažnjavaju nego neke druge...u državnim školskim planovima vjeronauk je samo katolički i ne pominje se nikakva alternativa za vjeronauk onih drugih vjernika i nevjernika,vjerovatno si čuo sa tv-a,novina,kako izgleda biti homoseksualcom...da ne nabrajam u nedogled ogroman broj nepravdi koji je porodio naš što zakonski a što sustav koji neće da provodi zakone ili ih provodi prema potrebi onih u vlasti ili u parama!Ne kužim na osnovu čega tvrdiš da smo svi isti pred zakonom,medijima i slično...zbillja si ili naivan ili neimformiran!Čuješ za korupciju,gospodarski kriminal i slično izazvan ovim gore pomenutim činjenicama...Naravno da ništa novo nisam rekao u smislu nekakvog političkog programa,ali da li sadašnje stranke imaju nešto novo i originalno u programu pa se ipak bave time čim se bave...
    Lako je kritizirati ali nije lako nešto konstruktivno napraviti...ja tražim konstruktore a konkurs za kritizere ću naknadno da otvorim..ha,ha..evo ako imaš kakvu konstruktivnu ideju vezanu uz gore navedeno.. javi se..i ako može u buduće bez inputiranja i zaključivanja na osnovi tvojih osjećaja i telepatskih ne/sposobnosti...to nas odvodi daleko od dobre rasprave...lijep pozdrav

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika lofi
    Datum registracije
    20-03-08
    Starost
    5
    Poruka
    2,644
    Liked
    0 times

@darko65: Protagora odi tamo, pisi preglednije i ne fantaziraj.

@vacs:

1. ateisti nikada nemogu osnovati "sektu" . kako ?
    2. imaju zakonom zagarantirana "posebna" prava a cak se nesto kuva i u UN ali smatram da to nece proci i ovo sto je je polusmjeh. na kraju krajeva RKC financiraju SVI. vjerovao/nevjerovao. oces/neces. ako to nije posebno pravo/status onda sto je ? ali postat ce kad tad i RKC financijski transparentna i porezno dodirljiva i sve ce se vjerske zajednice financirati iskljucivo od svojih vjernika. no duuuga ce to i nepravedna biti borba.
    3. npr HKDU HRVATSKA KRŠĆANSKA DEMOKRATSKA UNIJA | HKDU - Početna zar ne ?

a+s

Starter
    Datum registracije
    03-06-09
    Poruka
    15
    Liked
    0 times

Ti pričaš o nekoj dalekoj budućnosti-nešto kao" deep space"...i o pravima koja ne postoje..kakav UN pa dok oni rezoluciju donesu treba im par mjeseci a kamoli za zakon...ne radi se o stvaranj sekte nego o interesnoj udruzi..pa daj pročitaj si što sam napisao.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika lofi
    Datum registracije
    20-03-08
    Starost
    5
    Poruka
    2,644
    Liked
    0 times

uclani se u protagoru i ne davi.

a+s

Datum registracije
    09-01-07
    Starost
    5
    Poruka
    3,189
    Liked
    36 times

Citat Pravi autor: darko65 Pogledaj Poruke
    Vjerujem u tvoju dobronamjernost..ali opet ne razumijem iz čega si ti iščitao nekakvu moju "mržnju" prema katoličkoj crkvi..
    to sam predpostavlja jer si se samo odjednom pojavio na forumu i odma poce o formiranju udruge koja me vodi do zakljucka da se zelis osveciva nekome zbog necega...sorry,ocito krvo shvaceno

riječ zaštiti se u tom kontekstu znači boriti se demokratskim sredstvima za nove zakone koji bi po ateistima bolje definirali sadašnje zakone (najsnažnijoj demokratskoj poluzi) koji su daleko od pravednih i balansiranih u odnosu na sve društvene skupine ,uostalom da je to točno govori ti i usklađivanje naših zakon sa EU.Smatrati se ateistom ne mora značiti nužno da se deklariraš NEVJERNIKOM ( u boga)
    nisam upucen pa mi reci koji to zakon "jebe" nas ateiste?

Dakle tu bi se radilo o jednoj novoj definiciji ateista i ateizma kao povoda napredku a ne osveti prema,kako ti to meni inputiraš,katoličkoj crkvi,a zbog moje,"novonastale mržnje"...ne znam samo od kud si to pak izvukao?!
    evo lofi ono sto sam reka...on bi od ateista ucinio nesto sto nisu i time jos vise izazvao mrznju prema njima slicnoj onoj sto je Aganor (iliti primarius bananko kako bi ga lofi nazva)

ateizam je pojam koji stoji vec stoljecima,ne mozes ga ti ici redefinirati...ako je tvoja zamisao ateizma drugacija nego sto inace ateizam je (zato i zelis novu definiciju ateizma ako sam dobro shvatio) onda moras napraviti "ogranak" ili potpuno novi pojam

Nisi se zanimao pa od tud vjerovatno ne znaš da naši zakoni nisu za sve društvene grupe isti i jednaki.određene socijalne i klasne skupine se lakše kažnjavaju nego neke druge...
    ali cek...otkad se drustvene skupine dijele po religiji? nigdje nisam vidio da su vjernika koji je ubio covjeka pustili a ateista kaznili...

u državnim školskim planovima vjeronauk je samo katolički i ne pominje se nikakva alternativa za vjeronauk onih drugih vjernika i nevjernika,vjerovatno si čuo sa tv-a,novina,kako izgleda biti homoseksualcom...
    kak nema alternativa za vjeronauk? vjerojatno si cuo za ETIKU

pusti sad homoseksualnost...ono je jednostavno bolesno i protivi se ljudskoj prirodi za razliku od ateizma

da ne nabrajam u nedogled ogroman broj nepravdi koji je porodio naš što zakonski a što sustav koji neće da provodi zakone ili ih provodi prema potrebi onih u vlasti ili u parama!Ne kužim na osnovu čega tvrdiš da smo svi isti pred zakonom,medijima i slično...zbillja si ili naivan ili neimformiran!Čuješ za korupciju,gospodarski kriminal i slično izazvan ovim gore pomenutim činjenicama...
    je...to je istina ali ne vidim kakve tu veze ima jesi vjernik ili ne...vrsi se nepravda nad svima a ne samo ateistima

evo ako imaš kakvu konstruktivnu ideju vezanu uz gore navedeno.. javi se..i ako može u buduće bez inputiranja i zaključivanja na osnovi tvojih osjećaja i telepatskih ne/sposobnosti...to nas odvodi daleko od dobre rasprave...lijep pozdrav
    a moram dati svoje misljenje,a ti si tu da mi ga pobijes i dokazis da krivo mislim

Citat Pravi autor: lofi Pogledaj Poruke
    @vacs:

1. ateisti nikada nemogu osnovati "sektu" . kako ?
    pa ne mogu jer je sekta religijska grupa ljudi koja ima svoj drugaciji pogled na odredenu religiju i protivi se ateistickom stajalistu...no reka sam da bi nastala iz te udruge sekta jer bi se sigurno nesto unutar nje izokrenulo i ova njegova prvobitna ideja bi nestala

@vacs:
    2. imaju zakonom zagarantirana "posebna" prava a cak se nesto kuva i u UN ali smatram da to nece proci i ovo sto je je polusmjeh. na kraju krajeva RKC financiraju SVI. vjerovao/nevjerovao. oces/neces. ako to nije posebno pravo/status onda sto je ? ali postat ce kad tad i RKC financijski transparentna i porezno dodirljiva i sve ce se vjerske zajednice financirati iskljucivo od svojih vjernika. no duuuga ce to i nepravedna biti borba.
    ali to ima crkva a ne sami vjernik...sta ne?

za to nisam znao...ne pratim politiku bas puno pa sam na pamet bubao

Starter
    Datum registracije
    03-06-09
    Poruka
    15
    Liked
    0 times
    Citat Pravi autor: vacs Pogledaj Poruke
    to sam predpostavlja jer si se samo odjednom pojavio na forumu i odma poce o formiranju udruge koja me vodi do zakljucka da se zelis osveciva nekome zbog necega...sorry,ocito krvo shvaceno (...)
    ........

uclani se u protagoru i ne davi.

a+s
    Ah ti si za neka brza i kratka rješenja...nadam se da nisi takav inače u životu..ako te tema na bilo koji način nervira,pa evo nemoj se javljati...ili...budi konstruktivan...budi netipičan!
    Zadnji Uredio Scorpy : 05-06-09 u 12:52 Razlog: Skraćivanje i spajanje postova.

Datum registracije
    09-01-07
    Starost
    5
    Poruka
    3,189
    Liked
    36 times

........
    postedi me tako grubih rijeci

Starter
    Datum registracije
    03-06-09
    Poruka
    15
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: vacs Pogledaj Poruke
    postedi me tako grubih rijeci
    Lijepo li se skrivat iza cinizma!!!Al evo poštedit ću te i zahvaliti na tvom nesebičnom prilogu u ovoj maloj raspravi.

Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku