Stranica 1 od 269 1234561151101 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 2685
Like Tree6Likes

Ateizam

Raspravljate o temi Ateizam u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Evo, ja sam ateist, ali me baš zanima razmišljanje drugih ateista na ovom forumu, a vidim da ih ima. Ne ...

Uvaženi forumas Avatar od korisnika saan
    Datum registracije
    07-04-06
    Starost
    34
    Poruka
    732
    Liked
    0 times

Ateizam

Evo, ja sam ateist, ali me baš zanima razmišljanje drugih ateista na ovom forumu, a vidim da ih ima.
    Ne vjerujem u neke nadprirodne sile, vjerujem da je sve prirodno stvoreno,a isto će tako i nestati. Može se već i primjetiti da nas priroda polako desetkuje (uragani, potresi, poplave...). Sve se više i više dokaza pronalazi o našem postanku (pronalaze se karike koje su dugo nedostajale u lancu) i moje se mišljenje o prirodnom nastanku sve više i više potvrđuje i učvršćuje.
    Isto tako, volim kada vjernici priznaju i toleriraju moje mišljenje, jer isto to radim i ja. Vjeruj šta hoćeš, radi šta hoćeš, nismo svi jednaki i ne možemo to biti.
    Pain is caused by pleasure

Nježni predator Avatar od korisnika Maslow
    Datum registracije
    08-04-06
    Starost
    49
    Poruka
    7,275
    Liked
    5 times

Re: Ateizam

U mojoj obitelji su muški članovi ateisti, a ženski vjernici.
    Točno 3:3.
    Moram priznati da mi zapravo jedine probleme zbog toga pravi školski vjeronauk.

prof. Foruma Avatar od korisnika sunka5
    Datum registracije
    29-01-06
    Poruka
    1,374
    Liked
    1 times

Mislim da ateizam ne postoji,svi su ljudi vjernici samo vjeruju u razlicite stvari (osobe). Evo naprimjer, saan je napisao(la)'moje se misljenje o prirodnom nastanku sve vise i vise potvrđuje i učvršćuje'. Prema meni, ona vjeruje u prirodni nastanak, kao što neko vjeruje u Boga i slično. Dakle, i ateist je vjernik - on vjeruje da Bog ne postoji, na primjer.
    ZlaaBarbika likes this.

Uvaženi forumas Avatar od korisnika saan
    Datum registracije
    07-04-06
    Starost
    34
    Poruka
    732
    Liked
    0 times

Paaaaa da. "Ateizam je stanje nemanja teističkih verovanja, ili aktivno nevjerovanje u postojanje božanstava."
    Svako treba nešto u čega će vjerovati, ali mislim da smo mi ateisti tolerantniji što se tiče vjera nego vjernici. Mnogo sam puta bila u situaciji čuti kako jedan vjernik pljuje po drugom koji je druge vjere. Ili koliko puta sam i sama bila napadnuta zbog svog nevjerovanja od vjernika.
    Pain is caused by pleasure

Starter Avatar od korisnika vragek
    Datum registracije
    21-12-05
    Starost
    23
    Poruka
    56
    Liked
    0 times

Jel za to postoji crkva, džamija...

Datum registracije
    08-04-06
    Starost
    49
    Poruka
    7,275
    Liked
    5 times

Citat Pravi autor: sunka5
    Mislim da ateizam ne postoji,svi su ljudi vjernici samo vjeruju u razlicite stvari (osobe). Evo naprimjer, saan je napisao(la)'moje se misljenje o prirodnom nastanku sve vise i vise potvrđuje i učvršćuje'. Prema meni, ona vjeruje u prirodni nastanak, kao što neko vjeruje u Boga i slično. Dakle, i ateist je vjernik - on vjeruje da Bog ne postoji, na primjer.
    Pa da si ti upravu pojam ateizam nebi imao smisla.

Ja vjerujem da sve što će od mene ostati su moja djeca i moji učenici.
    Nadam se da će i dio mog intelektualnog života preživjeti moju smrtnost.
    Živim bez ikakovih iluzija o životu poslije smrti, što je u suprotnosti sa svim poznatim religijama.

Starter Avatar od korisnika anunaki
    Datum registracije
    05-05-06
    Starost
    35
    Poruka
    58
    Liked
    0 times

Jednom sam od nekoga čuo slijedeće:
    Svi ljudi vjeruju u boga, samo što neki vjeruju u boga u sebi a neki u boga izvan sebe.
    Inače, ja sam u ovoj prvoj grupi.
    Funkcija mjenja varijablu.

Regularni forumaš Avatar od korisnika gabrijel_25
    Datum registracije
    20-10-05
    Poruka
    96
    Liked
    1 times

Ja vjerujem da treba živjeti pošteno ,ne krasti ,ubijati ... a nije mi cilj klećati pred nekim ,još za to plaćati i slično ,najgore od svega je dvoličnost ljudi -ako si vjernik onda i tako živi a svakodnevica je sasvim drugačija (droga ,pedofilija ,zlostavljanja ,van bračna djeca ,krađa...)

prof. Foruma Avatar od korisnika sunka5
    Datum registracije
    29-01-06
    Poruka
    1,374
    Liked
    1 times

Pa po meni pojam ateizma niti nema smisla. Ne u smislu kako ne postoje ljudi koji ne vjeruju u Bogu, nego u smislu kako ateizam (po meni) podrazumijeva nešto što nije moguće.Nema čovjeka koji ne vjeruje baš u ništa. Svi mi vjerujemo u nešto. Neko to 'nešto' nalaze u Crkvi pa vjeruju u Boga (ili Bogove) bez obzira kako se oni zvali. Nekome je to 'nešto' materijalne prirode pa vjeruje u predmete, pa čak i u novac. Uglavnom, mislim da smo mi ljudi previše izgubljeni u svijetu koji nas okružuje i trebamo neku čvrstu točku prema kojoj ćemo slagati našu stvarnost. Upravo ta čvrsta točka je Vjera.

Datum registracije
    08-04-06
    Starost
    49
    Poruka
    7,275
    Liked
    5 times

Pa ako kao ja vjeruješ u ljudsku dobrotu, onda stvarno nema ništa (kako ti kažeš)čvrsto za što se mogu uhvatiti.

Lajkaj nas na Facebooku