| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Ateizam u Znanost forumu; Evo, ja sam ateist, ali me baš zanima razmišljanje drugih ateista na ovom forumu, a vidim da ih ima. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 07-04-06 Lokacija: Valpovo Godina: 30
Poruka: 735
![]() ![]() | Ateizam Evo, ja sam ateist, ali me baš zanima razmišljanje drugih ateista na ovom forumu, a vidim da ih ima. Ne vjerujem u neke nadprirodne sile, vjerujem da je sve prirodno stvoreno,a isto će tako i nestati. Može se već i primjetiti da nas priroda polako desetkuje (uragani, potresi, poplave...). Sve se više i više dokaza pronalazi o našem postanku (pronalaze se karike koje su dugo nedostajale u lancu) i moje se mišljenje o prirodnom nastanku sve više i više potvrđuje i učvršćuje. Isto tako, volim kada vjernici priznaju i toleriraju moje mišljenje, jer isto to radim i ja. Vjeruj šta hoćeš, radi šta hoćeš, nismo svi jednaki i ne možemo to biti.
__________________ Pain is caused by pleasure |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 893
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ateizam Mislim da ateizam ne postoji,svi su ljudi vjernici samo vjeruju u razlicite stvari (osobe). Evo naprimjer, saan je napisao(la)'moje se misljenje o prirodnom nastanku sve vise i vise potvrđuje i učvršćuje'. Prema meni, ona vjeruje u prirodni nastanak, kao što neko vjeruje u Boga i slično. Dakle, i ateist je vjernik - on vjeruje da Bog ne postoji, na primjer. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 07-04-06 Lokacija: Valpovo Godina: 30
Poruka: 735
![]() ![]() | Re: Ateizam Paaaaa da. "Ateizam je stanje nemanja teističkih verovanja, ili aktivno nevjerovanje u postojanje božanstava." Svako treba nešto u čega će vjerovati, ali mislim da smo mi ateisti tolerantniji što se tiče vjera nego vjernici. Mnogo sam puta bila u situaciji čuti kako jedan vjernik pljuje po drugom koji je druge vjere. Ili koliko puta sam i sama bila napadnuta zbog svog nevjerovanja od vjernika.
__________________ Pain is caused by pleasure |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: Ateizam Citat:
Ja vjerujem da sve što će od mene ostati su moja djeca i moji učenici. Nadam se da će i dio mog intelektualnog života preživjeti moju smrtnost. Živim bez ikakovih iluzija o životu poslije smrti, što je u suprotnosti sa svim poznatim religijama. | |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 05-05-06 Godina: 31
Poruka: 57
![]() | Re: Ateizam Jednom sam od nekoga čuo slijedeće: Svi ljudi vjeruju u boga, samo što neki vjeruju u boga u sebi a neki u boga izvan sebe. Inače, ja sam u ovoj prvoj grupi.
__________________ Funkcija mjenja varijablu. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-10-05
Poruka: 95
![]() | Re: Ateizam Ja vjerujem da treba živjeti pošteno ,ne krasti ,ubijati ... a nije mi cilj klećati pred nekim ,još za to plaćati i slično ,najgore od svega je dvoličnost ljudi -ako si vjernik onda i tako živi a svakodnevica je sasvim drugačija (droga ,pedofilija ,zlostavljanja ,van bračna djeca ,krađa...) |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 893
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ateizam Pa po meni pojam ateizma niti nema smisla. Ne u smislu kako ne postoje ljudi koji ne vjeruju u Bogu, nego u smislu kako ateizam (po meni) podrazumijeva nešto što nije moguće.Nema čovjeka koji ne vjeruje baš u ništa. Svi mi vjerujemo u nešto. Neko to 'nešto' nalaze u Crkvi pa vjeruju u Boga (ili Bogove) bez obzira kako se oni zvali. Nekome je to 'nešto' materijalne prirode pa vjeruje u predmete, pa čak i u novac. Uglavnom, mislim da smo mi ljudi previše izgubljeni u svijetu koji nas okružuje i trebamo neku čvrstu točku prema kojoj ćemo slagati našu stvarnost. Upravo ta čvrsta točka je Vjera. |
| | |
![]() |
| Tagovi: ateizam |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:07.