U mojoj obitelji su muški članovi ateisti, a ženski vjernici.
Točno 3:3.
Moram priznati da mi zapravo jedine probleme zbog toga pravi školski vjeronauk.
Raspravljate o temi Ateizam u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Evo, ja sam ateist, ali me baš zanima razmišljanje drugih ateista na ovom forumu, a vidim da ih ima. Ne ...
Pain is caused by pleasure
U mojoj obitelji su muški članovi ateisti, a ženski vjernici.
Točno 3:3.
Moram priznati da mi zapravo jedine probleme zbog toga pravi školski vjeronauk.
Mislim da ateizam ne postoji,svi su ljudi vjernici samo vjeruju u razlicite stvari (osobe). Evo naprimjer, saan je napisao(la)'moje se misljenje o prirodnom nastanku sve vise i vise potvrđuje i učvršćuje'. Prema meni, ona vjeruje u prirodni nastanak, kao što neko vjeruje u Boga i slično. Dakle, i ateist je vjernik - on vjeruje da Bog ne postoji, na primjer.
Paaaaa da. "Ateizam je stanje nemanja teističkih verovanja, ili aktivno nevjerovanje u postojanje božanstava."
Svako treba nešto u čega će vjerovati, ali mislim da smo mi ateisti tolerantniji što se tiče vjera nego vjernici. Mnogo sam puta bila u situaciji čuti kako jedan vjernik pljuje po drugom koji je druge vjere. Ili koliko puta sam i sama bila napadnuta zbog svog nevjerovanja od vjernika.
Pain is caused by pleasure
Jel za to postoji crkva, džamija...![]()
Pa da si ti upravu pojam ateizam nebi imao smisla.Pravi autor: sunka5
Ja vjerujem da sve što će od mene ostati su moja djeca i moji učenici.
Nadam se da će i dio mog intelektualnog života preživjeti moju smrtnost.
Živim bez ikakovih iluzija o životu poslije smrti, što je u suprotnosti sa svim poznatim religijama.
Jednom sam od nekoga čuo slijedeće:
Svi ljudi vjeruju u boga, samo što neki vjeruju u boga u sebi a neki u boga izvan sebe.
Inače, ja sam u ovoj prvoj grupi.
Funkcija mjenja varijablu.
Ja vjerujem da treba živjeti pošteno ,ne krasti ,ubijati ... a nije mi cilj klećati pred nekim ,još za to plaćati i slično ,najgore od svega je dvoličnost ljudi -ako si vjernik onda i tako živi a svakodnevica je sasvim drugačija (droga ,pedofilija ,zlostavljanja ,van bračna djeca ,krađa...)
Pa po meni pojam ateizma niti nema smisla. Ne u smislu kako ne postoje ljudi koji ne vjeruju u Bogu, nego u smislu kako ateizam (po meni) podrazumijeva nešto što nije moguće.Nema čovjeka koji ne vjeruje baš u ništa. Svi mi vjerujemo u nešto. Neko to 'nešto' nalaze u Crkvi pa vjeruju u Boga (ili Bogove) bez obzira kako se oni zvali. Nekome je to 'nešto' materijalne prirode pa vjeruje u predmete, pa čak i u novac. Uglavnom, mislim da smo mi ljudi previše izgubljeni u svijetu koji nas okružuje i trebamo neku čvrstu točku prema kojoj ćemo slagati našu stvarnost. Upravo ta čvrsta točka je Vjera.
Pa ako kao ja vjeruješ u ljudsku dobrotu, onda stvarno nema ništa (kako ti kažeš)čvrsto za što se mogu uhvatiti.