Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Ateizam u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: teica Da li su ateisti kada organizirali neku humanitarnu akciju? Ako nisu, trebali bi. Ateisti nemaju potrebu ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-11-07, 16:31   #101 (permalink)
eva
Pure Intuition

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,323
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti
Re: Ateizam

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Da li su ateisti kada organizirali neku humanitarnu akciju? Ako nisu, trebali bi.
Ateisti nemaju potrebu skupljat se svi skupa u nekoj prostoriji, crkvi, džamiji. Ako se ne skupljaju , ne nalaze, ne osnuju neku Udrugu ateista onda valjda nece ni nista organizirat ( bilo humanitarno ili ne). Sta ne znaci da ateisti ne uplacuju novac za humanitarne svrhe i ne sudjeluju u njima. Samo se ne trebaju organizirat i ne treba im nitko govorit da to naprave.

Citat:
Da li se ateisti zalažu za istinu, ljubav, život, mir? Jer se Isus zalaže za to!
Onda po Bibliji nisu ateisti nego su vjernici.
Ah, ta Biblija. Po meni cisti plagijat vjere puno starije od ove "naše", nastale u civilizaciji po kojoj toliko seru u istoj toj Bibliji. (ali to je vec druga tema, koju cu otvorit ako budem imala volje raspravljat o tome).

Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni.
eva je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-11-07, 18:38   #102 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 619
Davor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz mase

Smješno je da netko vjeruje u boga a ne ponaša se kako crkva to zahtjeva (iako je 99% takvih vjernika). Svi imaju neko svoje viđenje Boga samo ne ono crkveno. Moje mišljenje -> Boga je stvorio čovjek.
Davor1507 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-11-07, 08:48   #103 (permalink)
Starter

Datum registracije: 30-10-07
Poruka: 32
Bosniarasta se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bosniarasta

Mislim da je ateizam takodje religija ciji je glavni stav da Bog ne postoji
Dakle ako se deklarises kao ateista ti si zapravo " vjernik" jedne od najstarijih religija na svijetu.
Odgovori sa citatom
Star 04-11-07, 11:01   #104 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,089
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: eva Pogledaj Poruke
Ah, ta Biblija. Po meni cisti plagijat vjere puno starije od ove "naše", nastale u civilizaciji po kojoj toliko seru u istoj toj Bibliji. (ali to je vec druga tema, koju cu otvorit ako budem imala volje raspravljat o tome).
Po kojoj se to religiji sere u Bibliji, kako ti kažeš Eva?
Odgovori sa citatom
Star 04-11-07, 13:45   #105 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 619
Davor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz mase

Ne spominje se religija ali se spominju određeni narodi u smislu krivovjernika.
Davor1507 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-11-07, 14:17   #106 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-03-07
Godina: 20
Poruka: 2,317
Bahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: Davor1507 Pogledaj Poruke
Moje mišljenje -> Boga je stvorio čovjek.
Slažem se,ljudi su se oduvijek klanjali nekim bogovima.....moje mišljenje je da su ljudi izmislili neko biće kao bog cisto iz straha od smrti,bolesti itd....
Cinjenica je da nema stvari kao što su smrt tj. da je covjek besmrtan bog uopce nebi bio potreban.
Bahamut je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-11-07, 14:19   #107 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,089
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Bahamut Pogledaj Poruke
Cinjenica je da nema stvari kao što su smrt tj. da je covjek besmrtan bog uopce nebi bio potreban.
Ali pošto znamo da smrt postoji onda nam je Bog potreban.
Odgovori sa citatom
Star 04-11-07, 14:24   #108 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 3,910
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Da, ako to bukvalno gledas i hoćeš preokrenuti na svoju stranu.
Vjerujem da Bahamut zeli reci kako je u ljudskoj psihi ugrađena velika doza narcisizma (ne mislim na muza od Indire!!) i zbog toga covjek želi vjerovati da nakon njegove smrti će se nastaviti ipak njegov "zivot" u nekom obliku. Zato u krscanstvu pojam pakla i raja, u istočnjackim religijama reinkarnacija itd.
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-11-07, 14:29   #109 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,065
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

Citat:
Ali pošto znamo da smrt postoji onda nam je Bog potreban.
evo kako o smrti kaže cesarić, a ja se slažem:

Kad budem trava

Mozda ce onda bolje da bude
Kada se jednoga dana preselim
U crve i u zemne grude.

Ljuljat cu se u travama veselim,
Mjesecinom i suncem poliven,
Rasitnjen i dobro skriven.

Nista mi nece ostat od uma,
Nijedna misao mrtvoga duha;
Ja necu imat ni uha ni sluha
Da slusam tisinu svojega suma.

Ako me kada stanu i kosit,
Nece mi bola nanijeti kosa -
Jedini teret koji cu nosit
U novom zivotu biti ce rosa.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-11-07, 14:34   #110 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-03-07
Godina: 20
Poruka: 2,317
Bahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
Vjerujem da Bahamut zeli reci kako je u ljudskoj psihi ugrađena velika doza narcisizma (ne mislim na muza od Indire!!) i zbog toga covjek želi vjerovati da nakon njegove smrti će se nastaviti ipak njegov "zivot" u nekom obliku. Zato u krscanstvu pojam pakla i raja, u istočnjackim religijama reinkarnacija itd.
Da upravo to,nitko ne želi da njegov život prestane nakon smrti....i zbog toga je samo vjerovanje u boga(u život vjecni,reinkarnaciju...whatever) toliko jako.
Bahamut je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ateizam

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:58.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113