| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Ateizam u Znanost forumu; Nego kako da ga gledam? Ako ti gledaš na Boga na neki nereligoizan način, zašto to onda zoveš Bogom?... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #402 (permalink) | ||||
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Re: Ateizam Bluebird wrote: QUOTE] Ali ako naglasiš da je Bog duh, onda to ne mora nužno značiti da je i osoba[/quote] Ne može biti osoba bez duha. Tri su Božanske osobe: Bog Duh Sveti, Bog Otac, Bog Sin Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
| ||||
| | |
| | #404 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Ateizam Naravno da svatko razmišlja na nekom jeziku, pa tako bi trebao i Bog. A vidim da ti sve ˝znaš˝, onda bi i to trebao znati. U Bibliji ti piše, ako si ju ikada pročitao, da je Bog REKAO (između ostalog):˝neka bude svjetlost˝. Ponestalo ti je inspiracije i mašte, pa sad pokušavaš biti duhovit?
__________________ The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don`t have it. |
| | |
| | #406 (permalink) | |
![]() ![]() | Re: Ateizam Citat:
Nijemci razmišljaju na njemačkom jeziku, je li? Englezi razmišljaju na engleskom jeziku, je li? Hrvati razmišljaju na hrvatskom jeziku, je li? Kako to onda uopće možemo jedni druge razumjeti ako razmišljamo u različitim jezicima. Logika je ISTA za cijeli ljudski rod i nema neki etnos nekakvu svoju logiku po kojoj bi razmišljao ili mislio. "...Pa tako bi trebao i Bog"? E, druškane, Bog i čovjek nisu na istoj ravni. O Bogu zaključujemo po analogiji On je neizreciv/neiskaziv - "Ja sam koji jesam" - bez imena. Jesam li čitao Bibliju? Nisam, ja sam ju, za razliku od tebe, dragoviću, studirao, proučavao. U Bibliji piše samo ono što su napisali ljudi nadahnuti Bogom. Božje nadahnuće su iskazali svojim jezikom i načinom izražavanja. Zar je to tako teško shvatiti? Dragoviću, preći ću preko tvoje zajedljive opaske da ja sve znam... Moja mašta je beskrajna, intuicija nepresušna i uvijek sam otvoren za sve novo i drugačije i različito. | |
| | |
| | #407 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Ateizam Ti si upravo rekao da se razumijevanje ljudi temelji na telepatiji ![]() Ja sam fascinirana (čitaj žensko, da ne bi opet neke nadimke dobila) onom tvojom izjavom da je Bog osoba, pa Bog može biti samo čovjek, ništa drugo. I sad mi reci na kojem jeziku ta osoba Bog priča, da ne kažem razmišlja. I kad već voliš slavne citate, evo ti jednog, možda se nadješ u njemu, ali vjerojatno nećeš ![]() "Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je, izbjegavajte ga; tko ne zna, a zna da ne zna, dijete je, naučite ga; tko zna, a ne zna da zna, spava, probudite ga; tko zna, a zna da zna, mudar je, slijedite ga!"
__________________ The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don`t have it. |
| | |
| | #408 (permalink) | |
Je li kamen osoba? Je li kokoš osoba? Je li kuća osoba? Je li trokut osoba? Nije, naravno. I ti bi sad htjela Boga svrstati u red bezosobnih stvari (kamen, kokoš, kuća, trokut)? Ili da je čovjek osoba, a Bog da nije, nego je manje/neznatnije biće od čovjeka? Nitko ne razmišlja u/na nekom jeziku pa ni Bog. Citate ne volim niti su mi potrebni. Ponekad ih koristim jer znam da je to ponekad ljudima uvjerljivije od teksta koji je napisao neki anonymos. | |
| | |
| | #409 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Ateizam Ne. Pod uvjetom da je Bog osoba kako si i sam rekao, pitam te koji jezik govori? Ako je osoba zašto ga nitko nikad nije vidio ni čuo? Ja još stojim iza toga da svi razmišljaju na nekom jeziku, ne moraš se složit, nije ni bitno, to nije tema.
| | |
| | #410 (permalink) | |
Jesi li vidjela i čula pravdu? Jesi li vidjela i čula dobrotu? Jesi li vidjela i čula ljepotu? Jesi li vidjela i čula ideju? Nisi, jer se to ne može vidjeti ni čuti; pa ipak ne sumnjaš u postojanje trokuta, pravde, dobrote, ljepote, ideja. Gornjim primjerima sam ti htio samo pokazati da postoji puno stvari koje ne možemo vidjeti ni čuti, ali ne sumnjamo u njih. Što je onda čudno u tome što Boga nitko nije vidio ni čuo? Bog nije tijelo da ga se može vidjeti i/ili čuti. O ostalom više nemam strpljenja pisati jer ću se morati ponavljati (što već i činim). | |
| | |
![]() |
| Tagovi: ateizam |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 09:18.