Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Ateizam u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: saan Ja stalno govorim o nadnaravnom biću koje ima mogućnost stvaranja života, a što se ovog troje ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-05-06, 17:42   #41 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-05-06
Poruka: 116
zena_zmaj se izdvaja iz mase
Re: Ateizam

Citat:
Pravi autor: saan
Ja stalno govorim o nadnaravnom biću koje ima mogućnost stvaranja života, a što se ovog troje tiče ljudi svašta mogu postići svojim mozgom.
Citat:
Pravi autor: zena_zmaj
ako ti vjerujes u nadnaravno (mogucnost postojanja) bice onda si agnostik
Citat:
Pravi autor: saan
Ček malo? Ko je spomenio da ja vjerujem u nadnaravna bića?

nesto tu ne stima
zena_zmaj je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-05-06, 17:43   #42 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: Maslow
Da li si vidjela nešto što je netko želio da vidiš, ili si vidjela nešto što si sama željela vidjeti?
ako me pitas pitanje koje u sebi samo nosi odgovor (tendeciozni) onda me ne pitas vec tvrdis

a i kad ti odgovorim, neces citati moj odgovor jer si sam sebi vec odgovorio

kad ce te zanimati sto je bilo javi
zena_zmaj je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-05-06, 17:48   #43 (permalink)
butsecks

Datum registracije: 05-11-05
Godina: 21
Poruka: 5,117
Servant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Servant

Zasto ne moze bit vise Bogova? Zato sto ne bi bili neograniceni( ogranicavali bi sami sebe), stoga ne mogu biti Bogovi..
Odgovori sa citatom
Star 26-05-06, 18:04   #44 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: Servant
Zasto ne moze bit vise Bogova? Zato sto ne bi bili neograniceni( ogranicavali bi sami sebe), stoga ne mogu biti Bogovi..

vidis, good point

hm, samo mi ne znamo kakav je bog pa stoga ne mozemo znati dal je ogranicen ili ne
mozda je to karakteristika koju su ljudi dali bogu

mozda nasi kucni ljubimci misle za nas vlasnike da smo neograniceni
zena_zmaj je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-05-06, 18:09   #45 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,416
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Pa morate prvo definirati pojam da bi o njemu ovako raspravljali.

Kršćanstvo priča o tri boga. Bog Sin, Bog Otac i Duh sveti.
Židovi i muslimani o jednom.
Budisti imaju bogova kao katolici svetaca...
Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-05-06, 18:16   #46 (permalink)
Regularni forumas

istina
ali samo sto se tice 'ogranicavanja'
mislim da je tema pocela neovisno o religiji

sto se tice saan dobila sam kontradiktorne odgovore
sta se tice tebe dobila sam protupitanjsko-mojecitatno-retoricke postove tak da je ono sto bi se ja uistinu trebala pitati nije
ima li bog ili svemir smisla, vec ima li ova rasprava???

:
zena_zmaj je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-05-06, 18:23   #47 (permalink)
Nježni predator

Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Citat:
Pravi autor: zena_zmaj
istina
ali samo sto se tice 'ogranicavanja'
mislim da je tema pocela neovisno o religiji

sto se tice saan dobila sam kontradiktorne odgovore
sta se tice tebe dobila sam protupitanjsko-mojecitatno-retoricke postove tak da je ono sto bi se ja uistinu trebala pitati nije
ima li bog ili svemir smisla, vec ima li ova rasprava???

:
Pa zavisi o tome što si očekivala od ovakove rasprave.

Niti sam ja htio braniti svoje opredjeljenje, niti sam očekivao da netko pokuša mene uvjeriti u postojanje Boga.

Cilj je bio da se jedno drugom predstavimo, da bi se bolje ili lakše razumjeli.
Ti si pokušala započeti raspravu koja stvarno nebi imala smisla.

Mi tebe nismo pokušavali ni mjenjati ni uvjeravati. Samo smo iznosili svoja stajališta.
Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-05-06, 18:26   #48 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: Maslow
Mi tebe nismo pokušavali ni mjenjati ni uvjeravati. Samo smo iznosili svoja stajališta.
cuj odgovor koji sam sebe pobija (ciljam na saanin) nije odgovor, a niti se kuzi stajaliste
pitanje koje nosi odgovor (kao tvoje o egzorcizmu) nije pitanje nego uvjeravanje
zena_zmaj je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-05-06, 18:32   #49 (permalink)
Nježni predator

Pa to je vrlo jednostavno.
Ja sam ti rekao što mislim o egzorcizmu.
Mislim da je to obična predstava.

Premda su mi poznati pokušaji egzorcizma, nad šizofreničarima, i depresivcima, pa čak i jedan slučaj lječenja ateizma, ne znam ni za jedan slučaj izlječenja.

Možda sam i ja u tome vidio ono što sam ja želio vidjeti.
Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-05-06, 18:43   #50 (permalink)
Regularni forumas

ako se nesto stvarno dogada onda nije predstava jer predstava je nesto umjetno

ali ionako nisi nikad prisustvovao?
ja nisam vidjela nikoga tko je ostao ravnodusan ili tvrdio da se ovaj dolje samo pravi

jedan decko je uletio u dvoranu i panicno trazio patera, i kad je htjeo doc do njega odjedno je pao na pod, ali nije 'pao' vec je bio prikljesten i poceo je pustati zvukove kao da hoce nesto reci, ali je ispustao samo neke 'skviiik' zvukove kao da ga netko drzi za glasnice, i onda je odjednom pocelo urlanje, ali nije to bilo urlanje njegovog glasa, nego kao da slusas da ti netko prica iz bunara, s akustikom (!).
kad je prema njemu krenuo pater, ovaj je odleti 1m iako se nije(!) odrazio. pater nije molio egzorcizam vec je umirio decka i izveli su ga.

tako je bilo.. ja sam vidjela.
mozda da nisam, mozda bih i ja pomislila nema niceg viseg od nas (nevazno da li je krscansko, budisticko...), ali ovako
zena_zmaj je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ateizam

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:33.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114