| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Ateizam u Znanost forumu; istina ali bih ja volio znat šta čitam...kao quota a onda on piše...wtf... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #511 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,935
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ateizam istina ali bih ja volio znat šta čitam...kao quota a onda on piše...wtf
__________________ People walk around pushing back their debts, Wearing pay checks like necklaces and bracelets, Talking ‘bout nothing, not thinking ‘bout death |
| | |
| | #512 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Ateizam Citat:
Nitko na ovom svijetu ne voli sve ljude, to je laž, al vjerujem da to znaš. A čini mi se da si malo zalutao u životu ako si preko filozofije došao do Boga. Možda da kreneš ispočetka? I ako kažeš da ne možeš znati da Bog postoji, već da možeš samo vjerovati, kako možeš tako napadati ateiste, na temelju čega? I još mi za kraj odgovori na pitanje koje sam ti postavila prije par postova, ako ti dokažem da Bog ne postoji, hoćeš li prestat vjerovati?
__________________ The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don`t have it. | |
| | |
| | #513 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Re: Ateizam Pametan jesam, to moram priznati, ali svepametan nisam, to bi ipak bilo preteško breme za mene. Ne tiče me se, uostalom, što netko misli o mojoj pameti. Vidim samo da tu ima onih koji vrijeđaju zdrav razum, a onda se stubokom okome na mene bez ikakvog pravog razloga. Nikoga ne tjeram da čita ono što ja napišem. Svatko je slobodan to zaobići u velikom luku i ne obazirati se na to, pogotovo ako drži da pišem budalašine. A sada prelazim na općenite objekcije koje više nemaju s tobom nikakve neposredne veze niti su tebi adresirane (tek toliko da znaš, da si previše ne uobražavaš ) Bebožnici (ateisti) i njihovo bezboštvo (ateizam) su pokriće za vrijednosnu dezorijentaciju i suvremenu idolatriju onim pojedincima koji nisu imali priliku ni spoznati, ni doznati, ni doživjeti Boga kao najvišu vrednotu i smisao svega. Ateizam je ipak samo jedno isprazno pomodarstvo o kojem se mogu samo pričati vicevi. Bezbožnici nisu nikakva društvena formacija (red, razred, sloj) pa je riječ samo o pojavi koja spada u socijalnu patologiju. Napomena: ovo nisam uputio nikome osobno, nego samo reflektiram o jednom fenomenu koji sve više poprima maligne karakteristike na našem zdravom narodnom tkivu i duhovnoj tradiciji. Ateizam je moderni paganizam. |
| | |
| | #514 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-03-08 Godina: 1
Poruka: 487
![]() ![]() | Re: Ateizam Citat:
btw automaton (plural: automata or automatons) is a self-operating machine. The word is sometimes used to describe a robot, more specifically an autonomous robot. Used colloquially, it refers to a MINDLESS FOLLOWER. samo da ljudi znaju sto zapravo znaci tvoj nickname peace and reason ili (nasilje i bezumlje i paganizam) kako kome ![]() | |
| | |
| | #515 (permalink) | ||||||||
![]() ![]() | Re: Ateizam Bluebird wrote: Citat:
Bluebird wrote: Citat:
Da ne nabrajam dalje: bez filozofije, teologija bi se sastojala samo iz citata. Filozofija i teologija su jako bliske iako se često ne podnose. Ergo: nisam ja zalutao u životu, nego ti - u ateizam. Mislim da bi ti trebala krenuti iz početka, a ne ja, kako mi to dobronamjerno (?) sugeriraš. Bluebird wrote: Citat:
Lofi wrote: Citat:
Itekako dobro razumijem ateizam (=moderni paganizam). Ništa mu ne pripisujem, ali bezbožnici sebi pripisuju da znaju ono što ne znaju. Lofi wrote: Citat:
Prema tome, moj pseudonymos (grč. riječ) ne znači onu budalaštinu koju si ti izvolio napisati. Lofi wrote: Citat:
Neka te Bog čuva dok lutaš bespućima neznanja (bezbožništva)! Zadnji Uredio automaton : 31-03-08 u 19:26. | ||||||||
| | |
| | #516 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Ateizam Ne, nitko ne voli sve ljude, naravno i ja, a sad ti pričaj što hoćeš. Nisi mi uopće odgovorio na pitanje, ali nema veze, još jednom si se zeznuo. Ako je nemoguće dokazati da ne postoji, zašto onda tražiš da ti se to dokaže?
__________________ The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don`t have it. |
| | |
| | #517 (permalink) | ||
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,935
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ateizam Citat:
![]() ja sebi ništa ne uobražavam nego želim čitat postove a ti ne znaš citirat tuđe postove i onda je teže za čitat i razumjet što pišeš... pogledaj šta si ti napisao u zadnjem odlomku...bezbožnici spadaju u socijalnu patologiju....i kažeš da nisi napomenuo nikome osobno... a čim netko kaže nešto protiv vjere, Boga i Crkve odmah vrištiš...i naravno sad ćeš ti reći da ti ne vrištiš, nego da ti samo smireno i argumentirano objašnjavaš svoje stajalište...znači ako ja ne vjerujem u Boga ja sam predodređen za zlo i zločine?...daj mi adresu da ti kupim knjige iz povijesti pa da vidiš da je i Crkva činila zločine... meni je to samo još jedan dokaz da samo pišeš gluposti... znači ateizam poprima maligne karakteristike na našem zdravom tkivu i duhovnoj tradiciji?...pa tako nešto je hitler mislio o židovima, romima, slavenima etc... za jednog pametnog čovjeka(napomena: to ti tvrdiš) jako si ograničen i samo se razbacuješ riječima a ništa konkretno nisi rekao... ateizam ne osporava vjernicima njihovu vjeru, dok ti neprestano sereš po ateizmu i svemu ostalome što se ne uklapa u tvoju sliku vjere...najsvježji primjer je ovaj post...svatko ima svoju sliku vjere, vjerovanja i duhovnog i prihvati to...onaj tko istinski vjeruje, nitko mu ne može reći ništa oko čega će se on zamislit i posumnjat u svoju vjeru... Citat:
__________________ People walk around pushing back their debts, Wearing pay checks like necklaces and bracelets, Talking ‘bout nothing, not thinking ‘bout death | ||
| | |
| | #518 (permalink) | |
![]() ![]() | Re: Ateizam Citat:
| |
| | |
| | #520 (permalink) |
![]() ![]() | Re: Ateizam Pajo-patak wrote: Najprije se najljepše zahvaljujem na tvojim slijedećim komplimentima: 1."samo pišeš gluposti" 2."tako nešto je Hitler mislio" 3."jako si ograničen" 4."neprestano sereš po ateizmu" Tipična uljudnost bezbožnika i kvaliteta bezbožništva! Vjerovatno pišem gluposti (pogotovo kad mi ti to kažeš), istomišljenik sam s Hitlerom (u lijepo društvo sam dopao), jako sam ograničen (vjerujem da si ti neograničen, ti i Bog, dakako, jer su inače svi ljudi ograničeni) i se... po ateizmu (dao sam ugravirati tu riječ u WC školljku). Ma bravo! Sve si rekao kako je - svaka ti čast! Ksenofobija? Uvaženi, ja sam kozmopolit i internacionalist. Tako me uči moja vjera. "Ljubi bližnjega svoga..." A "bližnji" je čovjek kao čovjek. Dobronamjerniče, moje, kako ti kažeš, "nepoznavanje filozofije" je veliko, priznajem. iako se njome bavim preko 4 decenije, iako sam pročitao tisuću, možda i više filozofskih knjiga (koje nisam shvatio, reći ćeš; čak je i to moguće, dopuštam). Dubokoumni, vjerujem da si ti u filozofiji došao već do "f" ( od filozofije) i to me jako impresionira. Ovo je podforum "Filozofija i religija" i vjerujem da ti imaš jake kavalifikacije za kompetentnu raspravu ovdje pa mi je čast što sam imao prigodu s tobom raspravljati. Ateizam je moderni paganizam! |
| | |
![]() |
| Tagovi: ateizam |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:09.