Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Ateizam u Znanost forumu; istina ali bih ja volio znat šta čitam...kao quota a onda on piše...wtf...

Odgovor

Opcije Teme
Star 30-03-08, 21:10   #511 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika pajo-patakRi

Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,935
pajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobar
Re: Ateizam

istina ali bih ja volio znat šta čitam...kao quota a onda on piše...wtf
pajo-patakRi je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 16:23   #512 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 03-04-07
Poruka: 1,223
Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bluebird

Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke

Ne volim jedino sebe, nego sve ljude (uključivo i tebe, razumije se)
Ne tražim da se bilo tko sa mnom slaže.
Nigdje nisam napisao, ali ni pomislio da je netko ovdje idiot.
Nisam išao na vjeronauk i nitko mi nije punio glavu Bogom. Do njega sam došao preko filozofije (Platon, Aristotel, Plotin i cijela pllejada drugih). Za razliku od filozofskog Boga/bitka, religijski bog je personalan, živi Bog i bitak: Ja sam koji jesam.

Nitko na ovom svijetu ne voli sve ljude, to je laž, al vjerujem da to znaš. A čini mi se da si malo zalutao u životu ako si preko filozofije došao do Boga. Možda da kreneš ispočetka?

I ako kažeš da ne možeš znati da Bog postoji, već da možeš samo vjerovati, kako možeš tako napadati ateiste, na temelju čega? I još mi za kraj odgovori na pitanje koje sam ti postavila prije par postova, ako ti dokažem da Bog ne postoji, hoćeš li prestat vjerovati?
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 16:56   #513 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: pajo-patak Pogledaj Poruke
ej ti svepametni automatone ajde nauči quotat
Pametan jesam, to moram priznati, ali svepametan nisam, to bi ipak bilo preteško breme za mene. Ne tiče me se, uostalom, što netko misli o mojoj pameti. Vidim samo da tu ima onih koji vrijeđaju zdrav razum, a onda se stubokom okome na mene bez ikakvog pravog razloga. Nikoga ne tjeram da čita ono što ja napišem. Svatko je slobodan to zaobići u velikom luku i ne obazirati se na to, pogotovo ako drži da pišem budalašine. A sada prelazim na općenite objekcije koje više nemaju s tobom nikakve neposredne veze niti su tebi adresirane (tek toliko da znaš, da si previše ne uobražavaš )

Bebožnici (ateisti) i njihovo bezboštvo (ateizam) su pokriće za vrijednosnu dezorijentaciju i suvremenu idolatriju onim pojedincima koji nisu imali priliku ni spoznati, ni doznati, ni doživjeti Boga kao najvišu vrednotu i smisao svega.

Ateizam je ipak samo jedno isprazno pomodarstvo o kojem se mogu samo pričati vicevi. Bezbožnici nisu nikakva društvena formacija (red, razred, sloj) pa je riječ samo o pojavi koja spada u socijalnu patologiju. Napomena: ovo nisam uputio nikome osobno, nego samo reflektiram o jednom fenomenu koji sve više poprima maligne karakteristike na našem zdravom narodnom tkivu i duhovnoj tradiciji. Ateizam je moderni paganizam.
automaton je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 17:14   #514 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 487
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

Citat:
Bebožnici (ateisti) i njihovo bezboštvo (ateizam) su pokriće za vrijednosnu dezorijentaciju i suvremenu idolatriju onim pojedincima koji nisu imali priliku ni spoznati, ni doznati, ni doživjeti Boga kao najvišu vrednotu i smisao svega.Ateizam je moderni paganizam.
nemam izbora nego te ignorirati. nisi odgovorio niti na jedno moje pitanje vezano uz temu nego samo ponavljas isto bez trunka dokaza i bez zrna sumnje u pogresnost svojih uvjerenja uz konstantno vrijedjanje. ateizam vjerojatno namjerno ne razumijes. pripisujes mu nesto sto on apsolutno nije i to ti daje povod da ga napadas. zao mi je. ignoriram te a tvoje smece nadam se da ce pocistiti moderatori jer je po pravilniku to njihov posao. kao sto sam prije napisao ako ipak imas nesto konkretno posalji mi privatnu poruku jer inace si u offtopicu.

btw

automaton (plural: automata or automatons) is a self-operating machine. The word is sometimes used to describe a robot, more specifically an autonomous robot. Used colloquially, it refers to a MINDLESS FOLLOWER.

samo da ljudi znaju sto zapravo znaci tvoj nickname

peace and reason ili (nasilje i bezumlje i paganizam) kako kome
lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 19:23   #515 (permalink)
Uvaženi forumas

Bluebird wrote:
Citat:
Nitko na ovom svijetu ne voli sve ljude, to je laž, al vjerujem da to znaš.
Tako govore oni koji ne znaju što znači što je humanizam. A kako ti znaš što vole drugi ljudi? Sudiš po sebi?

Bluebird wrote:
Citat:
A čini mi se da si malo zalutao u životu ako si preko filozofije došao do Boga. Možda da kreneš ispočetka?
Ako, recimo, iz djela Tome Akvinskog izbaciš ono što spada u filozofiju, ostat će samo citati iz Biblije i rubne napomene. Joseph Ratzinger je, čini mi se , najprije završio filozofiju, a potom teologiju ili istodobno. Pogledaj njegovu encikliku Deus caritas est pa ćeš vidjeti da je prvi dio čista filozofska refleksija.
Da ne nabrajam dalje: bez filozofije, teologija bi se sastojala samo iz citata.
Filozofija i teologija su jako bliske iako se često ne podnose.
Ergo: nisam ja zalutao u životu, nego ti - u ateizam. Mislim da bi ti trebala krenuti iz početka, a ne ja, kako mi to dobronamjerno (?) sugeriraš.

Bluebird wrote:
Citat:
ako ti dokažem da Bog ne postoji, hoćeš li prestat vjerovati?
Nemoguće je dokazati da Bog ne postoji.

Lofi wrote:
Citat:
ateizam vjerojatno namjerno ne razumijes. pripisujes mu nesto sto on apsolutno nije i to ti daje povod da ga napadas
.

Itekako dobro razumijem ateizam (=moderni paganizam). Ništa mu ne pripisujem, ali bezbožnici sebi pripisuju da znaju ono što ne znaju.

Lofi wrote:
Citat:
ignoriram te a tvoje smece nadam se da ce pocistiti moderatori
Prethodno počisti pred svojim pragom... Nada je dobra stvar...

Lofi wrote:
Citat:
ako ipak imas nesto konkretno posalji mi privatnu poruku
Uvijek sam birao društvo, kako za zabavu, tako i za komunikaciju, a pp mi ne pada na um.

Lofi wrote:
Citat:
samo da ljudi znaju sto zapravo znaci tvoj nickname
Kako jadno! Najprije mala pouka: cca 80% engleskih riječi su pokradene (ili da uporabim eufemizam: posuđene) iz latinskog ili grčkog jezika. "Automaton" je grčka riječ i ima posve drugo značenje od ovoga koje si ti "otkrio" u nekom lošem rječniku. "Robot" je, ako se dobro sjećam, češka riječ koja dolazi od glagola "robotati" što znači raditi. Dakle, "automaton" i "robot" su riječi iz različitih jezika, imaju različito značenje i riječ "robot" je dobila novo značenje tek u XX. stoljeću. "Machina" je latinska posuđenica iz grčkog jezika; grč. "mehane" znači naprava, ali i alat, oruđe, nešto kao stroj.
Prema tome, moj pseudonymos (grč. riječ) ne znači onu budalaštinu koju si ti izvolio napisati.

Lofi wrote:
Citat:
peace and reason ili (nasilje i bezumlje i paganizam) kako kome
Stvarno: kako kome! Treba ti temeljita poduka u mnogo čemu, bez zamjerke i uz svo dužno poštovanje.

Neka te Bog čuva dok lutaš bespućima neznanja (bezbožništva)!

Zadnji Uredio automaton : 31-03-08 u 19:26.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 19:29   #516 (permalink)
prof. Foruma

Bluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono neštoBluebird ima ono nešto

Ne, nitko ne voli sve ljude, naravno i ja, a sad ti pričaj što hoćeš.

Nisi mi uopće odgovorio na pitanje, ali nema veze, još jednom si se zeznuo. Ako je nemoguće dokazati da ne postoji, zašto onda tražiš da ti se to dokaže?
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 19:37   #517 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika pajo-patakRi

Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,935
pajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobarpajo-patakRi je stvarno dobar

Citat:
Pametan jesam, to moram priznati, ali svepametan nisam, to bi ipak bilo preteško breme za mene. Ne tiče me se, uostalom, što netko misli o mojoj pameti. Vidim samo da tu ima onih koji vrijeđaju zdrav razum, a onda se stubokom okome na mene bez ikakvog pravog razloga. Nikoga ne tjeram da čita ono što ja napišem. Svatko je slobodan to zaobići u velikom luku i ne obazirati se na to, pogotovo ako drži da pišem budalašine. A sada prelazim na općenite objekcije koje više nemaju s tobom nikakve neposredne veze niti su tebi adresirane (tek toliko da znaš, da si previše ne uobražavaš )

Bebožnici (ateisti) i njihovo bezboštvo (ateizam) su pokriće za vrijednosnu dezorijentaciju i suvremenu idolatriju onim pojedincima koji nisu imali priliku ni spoznati, ni doznati, ni doživjeti Boga kao najvišu vrednotu i smisao svega.

Ateizam je ipak samo jedno isprazno pomodarstvo o kojem se mogu samo pričati vicevi. Bezbožnici nisu nikakva društvena formacija (red, razred, sloj) pa je riječ samo o pojavi koja spada u socijalnu patologiju. Napomena: ovo nisam uputio nikome osobno, nego samo reflektiram o jednom fenomenu koji sve više poprima maligne karakteristike na našem zdravom narodnom tkivu i duhovnoj tradiciji. Ateizam je moderni paganizam.
evo za početak ovako ti se citira

ja sebi ništa ne uobražavam nego želim čitat postove a ti ne znaš citirat tuđe postove i onda je teže za čitat i razumjet što pišeš...

pogledaj šta si ti napisao u zadnjem odlomku...bezbožnici spadaju u socijalnu patologiju....i kažeš da nisi napomenuo nikome osobno...

a čim netko kaže nešto protiv vjere, Boga i Crkve odmah vrištiš...i naravno sad ćeš ti reći da ti ne vrištiš, nego da ti samo smireno i argumentirano objašnjavaš svoje stajalište...znači ako ja ne vjerujem u Boga ja sam predodređen za zlo i zločine?...daj mi adresu da ti kupim knjige iz povijesti pa da vidiš da je i Crkva činila zločine...

meni je to samo još jedan dokaz da samo pišeš gluposti...

znači ateizam poprima maligne karakteristike na našem zdravom tkivu i duhovnoj tradiciji?...pa tako nešto je hitler mislio o židovima, romima, slavenima etc...

za jednog pametnog čovjeka(napomena: to ti tvrdiš) jako si ograničen i samo se razbacuješ riječima a ništa konkretno nisi rekao...

ateizam ne osporava vjernicima njihovu vjeru, dok ti neprestano sereš po ateizmu i svemu ostalome što se ne uklapa u tvoju sliku vjere...najsvježji primjer je ovaj post...svatko ima svoju sliku vjere, vjerovanja i duhovnog i prihvati to...onaj tko istinski vjeruje, nitko mu ne može reći ništa oko čega će se on zamislit i posumnjat u svoju vjeru...

Citat:

meni su tvoja razmišljanja jadna, ograničena, neutemeljena i odišu ksenofobijom i nepoznavanjem filozofije...
pajo-patakRi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 19:37   #518 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
Bluebird wrote:Ako je nemoguće dokazati da ne postoji, zašto onda tražiš da ti se to dokaže?
Bezbožnici "znaju" i "niječu" Boga pa je prirodno očekivati da nam to izvole dokazati. Međutim pošto je to nemoguće, bezbožništvo je napuhivanje u neznanju.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 19:44   #519 (permalink)
prof. Foruma

Ajde ne izmišljaj.
Odgovori sa citatom
Star 31-03-08, 20:15   #520 (permalink)
Uvaženi forumas

Pajo-patak wrote:

Najprije se najljepše zahvaljujem na tvojim slijedećim komplimentima:

1."samo pišeš gluposti"
2."tako nešto je Hitler mislio"
3."jako si ograničen"
4."neprestano sereš po ateizmu"

Tipična uljudnost bezbožnika i kvaliteta bezbožništva! Vjerovatno pišem gluposti (pogotovo kad mi ti to kažeš), istomišljenik sam s Hitlerom (u lijepo društvo sam dopao), jako sam ograničen (vjerujem da si ti neograničen, ti i Bog, dakako, jer su inače svi ljudi ograničeni) i se... po ateizmu (dao sam ugravirati tu riječ u WC školljku). Ma bravo! Sve si rekao kako je - svaka ti čast!

Ksenofobija? Uvaženi, ja sam kozmopolit i internacionalist. Tako me uči moja vjera. "Ljubi bližnjega svoga..." A "bližnji" je čovjek kao čovjek.

Dobronamjerniče, moje, kako ti kažeš, "nepoznavanje filozofije" je veliko, priznajem. iako se njome bavim preko 4 decenije, iako sam pročitao tisuću, možda i više filozofskih knjiga (koje nisam shvatio, reći ćeš; čak je i to moguće, dopuštam). Dubokoumni, vjerujem da si ti u filozofiji došao već do "f" ( od filozofije) i to me jako impresionira. Ovo je podforum "Filozofija i religija" i vjerujem da ti imaš jake kavalifikacije za kompetentnu raspravu ovdje pa mi je čast što sam imao prigodu s tobom raspravljati.

Ateizam je moderni paganizam!
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ateizam

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:09.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114