| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Ateizam u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: shelby-eleanor ajde onda i vi vjernici takodjer govorite o ateizmu na nacin da ne velicate crkvu, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #651 (permalink) | |
| Uvaženi forumas | Re: Ateizam Citat:
![]()
__________________ ...is more like a figure of vengeance who punishes people he feels don't deserve to live... | |
| | |
| | #652 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 25-03-08 Lokacija: okolica Zg Godina: 25
Poruka: 122
![]() | Re: Ateizam Citat:
Ja mislim da me nisi shvatila.. ja sam govorio da ateisti ne iznose svoje argumente na jedini način da pljuju druge (kao Crkvu npr.) Zasigurno Crkva ima i pozitivnih stvari, budimo realni.. baš da je sve crno... ![]() S druge strane, vjernici (ne kažem ni da su svi vjernici sveci ni da ne pljuju drugo mišljenje), no vjernici ipak imaju argumente da brane svoje uvjerenje bez da spominju 'drugu stranu' - što nije nikako slučaj kod ateizma. Barem ga ja dosad nisam vidio. Nek me netko demantira konkretno.
__________________ "..Šetamo kroz grad mokri ti i ja utopljeni tugom već dosanjanog sna slične noći nekad su za nas bile raj kiša, muk i tama su za nas noćas kraj.." Zadnji Uredio poeticni : 18-04-08 u 14:44. | |
| | |
| | #653 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Ateizam gle, 2 strane s razlicitim misljenjima ce uvijek razgovarati na nacin da traze nedostatke jedan drugome.. normalna stvar.. kad malo bolje razmislim, na ovoj temi jos nisam procitala post od nekog teista da iznosi argumente ne pljujuci po ateizmu.. a tema je ateizam.. iskreno, zaboli me za vase svadje.. ne kuzim zasto se uopce svadaje, netko je teist, netko ateist, svatko ima pravo na svoje misljenje.. ako se meni ne svidjaju postupci crkve, kao ni teizam, ja cu bit ateist (sto zapravo nisam, ja sam agnostik) i obrnuto.. sve ima svoje dobre i lose strane... valjda ste previse nesigurni u ono sto jeste pa branite to svim silama kako bi sami sebe uvjerili ili sto_vec nhf
__________________ "A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul." |
| | |
| | #654 (permalink) | ||||
| Uvaženi forumas Datum registracije: 20-03-08 Godina: 1
Poruka: 666
![]() ![]() | Re: Ateizam Citat:
![]() trenutno je najmanje 10000 religija u djiru. btw. odi sa pricom "sve je to decki samo stvar nazivanja" u izrael. ili bosnu. rjesi stvar u pet minuta. ljudi a najvise tamosnja djeca ce ti stoljecima biti zahvalni ![]() Citat:
![]() Citat:
"This life is a hovel and a place of ill-repute. I'm ashamed that God should see me here." dakle nije bio bas ateist niti zivotoljubac i "sramio" se sto ga bog gleda u tom zivotu. i onda ![]() nevidim kako on govori ono sto tebi ili bilo kome odgovara ?!?! a ja ga zaista nisam nazvao poor sicko da bi ga vrijedjao (nabijas mi da ne uvazavam tudje misljenje i opet me vidis kao zlikovca po defaultu !!!) ako si stucnjak za poeziju i lingvistiku "poeticni" kolega i ako sam ja nec pogrijesio izvinjavam se (De Nerval je offtopic ovdje. potegao si me ali necu vise na tu temu. promise)UVAZAVAM SVACIJE ARGUMENTIRANO MISLJENJE a s pricom o sotoni idi sotonistima. ja sam ateist. Citat:
...Ateizam je nažalost jedna propala ideologija, koja se pod krinkom 'demokracije', nudi čovjeku... Ateizam je nevjerovanje i u postojanje same više inteligencije koja omogućuje svijet. E to je problem kod ateizma ponajprije. Što to pozitivnog ateizam nosi? Demantiranje davanja mogućnosti da čak i evoluciju omogućuje neka inteligencija nema vaš previše veze sa razumijevanjem. ...zaboravljanjem Boga stvaraju pravila koja će ako nisu, kad tad postati nemoralna. Ja kao Katolik vjerujem u postojanje Sotone i u njegov utjecaj na ljude... ponavljam: bog je iluzija/praznovjerje - ali posljedice te iluzije su itekako stvarne te u njih upirem prstom i ukazujem nadam se jasno i argumentirano te konstantno predlazem rjesenje : peace and reason. a kad kazes da ja "samo djetinjasto pljujem crkvu" naveo sam ti brdo procitanih knjiga i garantiram ti da ces promjeniti neka svoja misljenja. ne mozes protiv dokaza. nitko nemoze. dokazi svog boga i ja necu imati izbora nego sloziti se. ali cak i bez dokaza mozes ostati vjernik - vjera i netreba dokaze. think about it. zbilja ? za logicki formalizirano misljenje apsurd je neprihvatljiv kao osnova valjanog zakljucka, ali za krscanskog mislioca Tertulijana (kojemu se pripisuje izreka: Credo quia absurdum - vjerujem, jer je besmisleno) upravo je apsurd dokaz vjerodostojnosti krscanskog nauka. ali lako za to...tebi je: naravno da si over&out kad nemas dokaza ![]() peace and reason. | ||||
| | |
| | #657 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Ateizam Citat:
......lofi rekao si da ima nade za mene,malo obrazloži tu rečenicu.........
__________________ Da nije našla muškarca,žena bi pripitomila neku drugu životinju. | |
| | |
| | #658 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 08-12-07 Lokacija: grad na Dravi.... Godina: 27
Poruka: 1,916
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ateizam Citat:
__________________ Never do anything you wouldn"t want to have to explain to the paramedics | |
| | |
| | #660 (permalink) | |
| wayward | Re: Ateizam Citat:
ovo je nejveća debilana koju si napisao dosad, tako da ako imaš i 10 doktorata, nemaš pojma o kršćanskoj religiji o kojoj tako gorljivo govoriš protiv. zato sam rekao over and out, jer nemaš pojma ![]() ![]() i da to neshvatiš kao napad na ateizam, nije, ovo je napad na tvoje neznanje.
__________________ ....oooO............... .....(....)...Oooo.... ......)../.....(....)... .....(_/.......)../.... ...............(_/...... おとわるいなー | |
| | |
![]() |
| Tagovi: ateizam |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:40.

(De Nerval je offtopic ovdje. potegao si me ali necu vise na tu temu. promise)
Never do anything you wouldn"t want to have to explain to the paramedics