Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Ateizam u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: nebeski plesač Osobno etiketiranje kažeš, evo malo tvojih: Logical suicide Usporedba za inkvizitorima Indoktrinacija Izgaranje u ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 16-05-08, 12:19   #781 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 481
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase
Re: Ateizam

Citat:
Pravi autor: nebeski plesač Pogledaj Poruke
Osobno etiketiranje kažeš, evo malo tvojih:
Logical suicide
Usporedba za inkvizitorima
Indoktrinacija
Izgaranje u ovom ili budućem životu
Pronjuškaj malo

Jurnuo si na mene zbog citata!?
jurnuo ? ne. ima nelogicnosti u tvom razmisljanju. neki argumenti invociraju inkvizicijski nacin razmisljanja ali to je vise u sali. naravno da danas "inkvizicija" nije moguca. sto se indoktrinacije tice da to je problem. ljudi su jednostavno sposobni "uvjeriti" sami sebe u najbizarnije stvari. mozda ce se i meni to dogoditi vec sutra a mozda mi se vec i dogodilo a da ni neznam. pa kako cemo onda ikoga shvacati ozbiljno ?!?!? pa ajmo pogledati dokaze. zato i moj savjet "da pronjuskas malo". ma nije to zamisljeno kao uvjeda/etiketiranje covjece. pa i ja njuskam svaki dan. citam, razgovaram, promisljam i o daleko vaznijim temama od ove. sto se "izgaranja tice" a cuj to se zali isusu. on je prvi provalio ideju pakla . i ne se jadit. razgovaramo to je sve.

Citat:
Plečka si priznao kao autoritet u R.H., a zatim si ga nazvao znanstvenim šarlatanom.?
da. priznao sam ga kao autoritetom znanstvenog sarlatanstva u RH. dobro procitaj sto sam gdje o njemu napiso. ako mi ne vjerujes evo odi na Pleckov site u zadnjem pasusu pise: Vorteks antene - sjećanje na budućnost : Vorteks antene su rezultat istraživanja u područjima drevnih duhovnih znanosti i tzv. virtualne stvarnosti koja su proveli dr sci. Chris Duffield, istraživač sa Sveučilišta u Stanfordu u SAD i mr Drago Plečko. kao prvo Chris Duffield jasno na svome siteu kaze : Vortenna ™ Vortex antennas: Late 1980s. Wire or PC board antennas that look like the Star of David, with proper weave and twist. Anecdotally and reportedly in the lab, these interacted with human bioenergy, stimulating and balancing chakras and acupuncture points. Production version was a printed circuit disk, with traces as wires, and weave done by plated-through holes. Two sizes were made, 1.5 and 3.5 inches diameter, in bare copper or with gold plating. The first ones were on clear material with blue soldermask. Later ones were on blue material with clear soldermask, showing the traces much better. Many people experimented with these disks, hooking them up to electronic devices, etc. And many people reported wonderful anecdotal results. I also built some large ones to see if it would create the feeling of a natural vortex or a temple. I never succeeded in demonstrating effects in the laboratory, and I took Vortenna disks quietly out of most markets by 1992.[/i] dakle gazda Chris nigdje ne spominje Plecka, pokusavao je nesto u dobroj namjeri, nije uspio pa je uvalio nasem "Delboyu" Plecku "kontejner stare robe koja jbga kompa vise neide na SAD marketu pa ti skliznem to u po cijene" i eto mirakula, cimnes naseg brkonju i za 200 kuna tvoja je: Vorteks antena - sjećanje na budućnost (moj savjet: zajbi antene i odi sa zenom na jednu finu ali skromnu vecericu i gledajte se zaljubljeno do fajrunta)
Citat:
Ja se nikad ne skrivam u gomili, kad imam nešto za reći, to kažem glasno i jasno, zato su me 1986 malo zatvorili, ali me nisu promjenili, i zato sam ratni dragovoljac, jer nisam trtaš, a znam što hoću i u tom pravcu se krećem, i do danas sam uvijek stigao tamo gdje sam krenuo.
?!?! i gdje se tu (osim zatvora) mi razlikujemo ?

Citat:
Ismijao si priču o prahu, iako prah nije važan, važan je susret sam po sebi, izvučen je iz sredine i jedan je od više njih, iako možda najmanje atraktivan, meni je bio jako važan.
ok. oprosti ako tako mislis. zanemari/ignoriraj mene. pricaj dalje zbog drugih. jeli imas jos taj prah kod sebe ?

Citat:
Nigdje nisam rekao da ne kopčaš evoluciju, ali se neslažem da kornjača pripada rodu gmazova, malo mi ne sliče, a ni službena geneza mi ne leži, ima štrapanja na obje strane.
Za mene stvari stoje ovako, raznolikost biljnog i životinjskog svijeta na planeti je tolika da mi je nelogično kako je sve to nastalo iz „prajuhe“, iz jedne ili više istorodnih ameba ili nekih drugih jednostaničnih organizama, i onda su tri amebe, ili već što, odlučile letit, tri će plivat, tri će što hodati što gmizati po zemlji, i na kraju će se razviti u ovo što imamo danas i na sve to dodaj čovjeka, čiji razvoj usput ima kariku koja nedostaje, neandertalac je vladao zemljom dugo vremena, a onda se iznebuha pojavio homo sapiens, u povijesnom vremenskom razdoblju doslovno preko noći, da nisu i oni mutirali u snu, a kad su se probudili, neandertalcu ni traga.
ah. sta da ti kazem osim da duboko (znaci jos dublje) se informiras i razmislis o tome. naveo sam ti brdo knjiga. neke stvari su intuitivnije i lakse za shvatiti. ok neke nisu. ono sto ti pricas je cisti god of gaps.

Citat:
Noina arka i bibliski potop mi nisu baš zanimljivi, ali gledao sam dokumentarac o nečem čudnovatom što liči na arku i nalazi se na brdu Ararat u Turskoj, ni Geller mi nije zanimljiv, iako zaslužuje pozornost.
Istina je, moderna znanost zlata vrijedi, konkretno medicina, uspjela je sintetizirati sve sastojke ljudske krvi, ali , gle čuda, nikako to sve povezati i stvoriti najvažniju tekućinu na svijetu, ljudsku krv.
isti odgovor kao i gore.
Citat:
I oni jedan čovik je danima mozgao i ispisao gomile jednadžbi, ali mu je formula benzena došla u snu, kažu ljudi da su se i Tesli događale slične stvari.
neurosicence frende. neuroscience. ili bar procitaj Gary Marcus - Kluge: The Haphazard Construction of the Human Mind

Citat:
Ako si gledao filmove o Rosewellu, imaju dva (igrani i dokumentarac), pri kraju filma lik zbori sa ozlijeđenim bićem iz srušene letjelice, detalji tog razgovora su procurili u javnost, lik pita biće „postoji li bog, a biće mu odgovara, naravno, smo što nije onakav kakvim ga vi zemljani zamišljate“.
gledao sam ih nekoliko. plz navedi na koji mislis. u Muppet Showu se isto spominje bog par puta ako nam to nesto znaci.

Citat:
Dokazati postojanje Boga, do današnjeg dana nije nitko uspio,
ops. nemoj da sada pustim pastor Topica-a ne tebe
Citat:
nevjerujem da ću ja biti iznimka, ali me to ne priječi vjerovati u postojanje Stvoritelja i itd...
posteno. nedostatak dokaza je prisutan u tvojoj hipotezi new age katolicizma. naravno da te nedostatak dokaza ne prijeci da ipak vjerujes ali sve to skupa nas ne treba prijeciti da razgovaramo. malo zuci pa i malo humora nije tako strasna stvar. ovo je ipak forum a ne neka suhoparna robotska debata.

Citat:
Svakako PEACE
svakako. to nam je common ground i uvjek krenimo od tuda. jos jednom ne se jadit i ako sam te negdje trznuo u zivac plz oprosti. bitan je sadrzaj manje forma. i dalje rispekt !

p&r
lofi je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-05-08, 12:36   #782 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika nebeski plesač

Datum registracije: 14-04-08
Poruka: 235
nebeski plesač se izdvaja iz mase

svakako PEACE, svakako komunikacija, praha (zove se vibuti) uzeo sam na vrh prsta u utrljao ga između obrva na korjen nosa, Rosewell sa Martinom Sheanom
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-05-08, 13:41   #783 (permalink)
Regularni forumas

Godina 1987, radio sam u jednoj firmi blizu Splita, organiziran prijevoz autobusima, svaki dan su vozila tri autobusa na različitim relacijama i prikupljala radnike, koristio sam onaj kojim se vozio jedan kolega, čisto zbog toga što smo se znali družiti i van posla i bili smo dobri, (i danas smo, ali se rijetko viđamo), iako sam imao i bliži na raspolaganju.
Na povratku sa posla ista priča, dva skreću lijevo jedan desno i okolnim putem u Split.

Jednog dana, u ova dva lijeva nije bilo mjesta i ja moram ovim koji ide okolo. Sjednem i čekam polazak.
Napomena: ja sam radio u proizvodnom pogonu i nisam se družio ni sa kim iz firme, osim sa ljudima sa kojima sam šljakao 8 sati, nije što nisam htio, nego zato što nisam imao kad.
I toga dana pored mene, uz upit da li je slobodno, sjedne neka ženska iz administracije, nepoznata imena i svega ostalog. Uredno sam gledao kroz prozor autobusa i u mislima već bio na plaži (bilo je ljeto), kad mi reče, ti si to i to u horoskopu a podznak ti je to i to, da odgovorio sam, i računam, neš ti baze, radiš u administraciji i moš o meni doznat takve stvari po datumu rođenja, smo mi nije jasno za podznak, on se računa po satu rođenja, a to nigdi ne piše osim u rodilištu.
Tebi su se u životu digodile takve i takve stvari, zanimaju te duhovnost i nlo-i, opet promišljam, ako sam joj napet, bila je par godina starija od mene, mogla se raspitat po pogonu o meni i eto ti odgovora, međutim tada mi ispriča jedan događaj iz mog života, kojeg nije mogla znati, jednostavno zato što ga nikada nikome nisam ispričao.
Tu je nastupio tajac i moj upitno-zabezeknuti pogled, odakle ti to, pitam, znam ja puno više o tebi, kaže, puno više, i nabroji mi još par stvari. U to smo stigli u Split, i ja sam izašao iz autobusa, ona ja nastavila dalje, a ja nisam iša na more, osta san doma razmišljati.
Prošlo je dosta vremena od tog susreta, zbližili smo se, ispričala mi je dosta stvari o sebi, da joj je baka bila vidovita i da je naslijedila od nje tu sposobnost.
Između nas se nikada ništa nije dogodilo, samo razgovor.
U međuvremenu sam je pitao, kakve ja veze imam sa svim ovim, reče mi da će mo još samo jednom razgovarati, pa se nećemo vidjeti par godina i poslije toga još jedan susret.
Razgovarali smo nadugo i široko, reče mi, ti si poseban, u duhovnom smislu, moram te povezati sa nekim osobama, nakon toga imat ćeš više informacija, ali prije toga znaj da tvoji snovi nisu glupost, međutim moraš ih sam shvatiti, jer, u tome i jest bit, da sam shvatiš.
Vojni rok u onoj državi završio sam 1984g., nakon godinu dana počeo sam sanjati san kako se moram vratiti i doslužiti još tri mjeseca, (vojni rok se služio 15mjeseci, a studenti su služili 12+3, a ja sam odslužio svih 15), i to me je jako frustriralo, ma koja tri miseca, jebala vas vojska, a Niš posebno, i to se gotovo periodično pnavljalo, jednom do dva puta mjesečno.
To je dio kojeg nije mogla znati, jer ga do tada nisam nikome spominjao.

Kasnije sam shvatio što je taj san značio, dolazak rata i odlazak u boj.
Zamisli, od 85do 91 sanjati isti san, petnestak do dvadeset puta godišnje, kad je počeo rat, malo prije nego što je taj san prestao, počeli su drugi(1989).
Tada mi je bilo jasno da ih moram ispričati ljudima oko sebe, naravno većina se smijala i sprdala na moj račun, međutim 91 su svi umukli i počeli me gledati bitno drugačije, a u njihovim očima sam vidio strah i gomilu pitanja.
Šta se tresete, rekao sam, bit će sranja, u Splitu malo ali okolo će biti gadno, trajat će, ali izgurat će mo.
Druga priča gotova.

Zadnji Uredio nebeski plesač : 16-05-08 u 13:43.
nebeski plesač je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-05-08, 18:41   #784 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-04-08
Poruka: 55
Fenris se izdvaja iz mase

Citat:

Noina arka i bibliski potop mi nisu baš zanimljivi, ali gledao sam dokumentarac o nečem čudnovatom što liči na arku i nalazi se na brdu Ararat u Turskoj, ni Geller mi nije zanimljiv, iako zaslužuje pozornost.
Koliko ja znam na Araratu nisu našli ništa i posramljeno su se vratili nakon ekspedicije, a i onaj neki komad drva što su našli u Iranu i za kojeg su vrištali da je dio arke nije ispao ono što su tražili
Inače mit o potopu je toliko puta razbijen

Ovdje možeš naći na razne probleme počevši od gradnje takve arke
Problems with a Global Flood, 2nd edition
Fenris je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-05-08, 12:28   #785 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 25-03-08
Godina: 24
Poruka: 121
poeticni se izdvaja iz mase

Evo vam ateisti koji (ponovno) bez argumenata govorite - malo da vidite riječi od ljudi sa ingerencijom, za razliku od vas

"Malo filozofije vodi nas u ateizam, ali duboka filozofija dovodi čovjeka ponovno do religije."
"U Boga ne vjeruju samo oni koji u njegovu nepostojanju nalaze interes."
(Francis Bacon, 1561-1626, engleski filozof, esejist i državnik, utemeljitelj metodologije znanosti)

"Gdje prestaje strah Božji, započinje oslobađanje strasti i vladavina mentaliteta koji će svijet potopiti u krvi."
(Gottfried Wilhelm Freiherr von Leibniz, 1646-1716, njemački filozof, matematičar, politički pisac i znanstvenik)

"Gdje da navodno slobodan duh nađe svoje dokaze, ako ne postoji više biće?"
(Immanuel Kant, 1724-1804, njemački filozof)

"Moderna fizika neminovno nas vodi k Bogu, a ne od njega. Nijedan utemeljitelj ateizma nije bio prirodoznanstvenik. Svi su oni bili osrednji filozofi."
(Arthur Stanley Eddington, 1882-1946, engleski astronom)
kiša, muk i tama su za nas noćas kraj.."
poeticni je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-05-08, 14:02   #786 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: poeticni Pogledaj Poruke
Evo vam ateisti koji (ponovno) bez argumenata govorite - malo da vidite riječi od ljudi sa ingerencijom, za razliku od vas
ateisti su bez argumenata ? si ti malo odspavao u medjuvremenu. si zaboravio na svoja neodgovorena pitanja koja sam ti uputio ?

Citat:
"Malo filozofije vodi nas u ateizam, ali duboka filozofija dovodi čovjeka ponovno do religije."
"U Boga ne vjeruju samo oni koji u njegovu nepostojanju nalaze interes."
(Francis Bacon, 1561-1626, engleski filozof, esejist i državnik, utemeljitelj metodologije znanosti)
fino. znaci svi filozofi poslije njega su budale sa interesom ?

Citat:
"Gdje prestaje strah Božji, započinje oslobađanje strasti i vladavina mentaliteta koji će svijet potopiti u krvi."
(Gottfried Wilhelm Freiherr von Leibniz, 1646-1716, njemački filozof, matematičar, politički pisac i znanstvenik)
svakako. evo bas se pakiram za samoubilacki bombaski napad u zg. zbogom nemoralni svijete idem ja svom bogu. ne cekaj malo ? nema boga ? a onda nista od bombaskog napada morat ce to neko drugi....sorry.

Citat:
"Gdje da navodno slobodan duh nađe svoje dokaze, ako ne postoji više biće?"
(Immanuel Kant, 1724-1804, njemački filozof)
a sigurno ne u masti.

Citat:
"Moderna fizika neminovno nas vodi k Bogu, a ne od njega. Nijedan utemeljitelj ateizma nije bio prirodoznanstvenik. Svi su oni bili osrednji filozofi."
(Arthur Stanley Eddington, 1882-1946, engleski astronom)
BBC- History od Disbelief

daj educiraj se vise. btw 2008 je. da te potsjetim zmije ne govore.i da te potsjetim (a i druge) sto ti zapravo tvrdis:

jos uvijek neargumentirane tvrdnje by Poeticni :

Ateizam je nažalost jedna propala ideologija, koja se pod krinkom 'demokracije', nudi čovjeku.
Ateizam je nevjerovanje i u postojanje same više inteligencije koja omogućuje svijet.
Što to pozitivnog ateizam nosi? Demantiranje davanja mogućnosti da čak i evoluciju omogućuje neka inteligencija nema vaš previše veze sa razumijevanjem.
...zaboravljanjem Boga stvaraju pravila koja će ako nisu, kad tad postati nemoralna.
Ja kao Katolik vjerujem u postojanje Sotone i u njegov utjecaj na ljude...Nitko nije imun na Sotonu da se razumijemo.
Isus: "Tko nije samnom, protiv mene je".
Isus je lijepo rekao da nije došao ukinuti stari zakon
nego je došao je sprovesti zakone. A neke stvari je čak i refedinirao, nadopunio. Donio nam je zapovijedi ljubavi.
Bog se objavio u tijelu Isusa - postao poznat upravo zbog svojih čuda.
sloboda koju nudi Bog i sustavi u kojima covjek ne luta i stvara si sam moralne zakone je itekako privlačnija, ispravnija i moralnija zbog toga.
Prema tome ako je zabluditi grijeh, tada i korištenje kondoma znači prihvaćanje sexa, odnosno zla. Logika je jednostavna stvar.
Pa postoje vještice. Samo to nisu možda ljudi koji lete na metlama što ti misliš i većina ljudi.
Ateisti ne slijede jer ne vjeruju, sotonisti jer su protiv njega. Sa Kršćanskog stajališta su po tome isti - Sotona im je zamaglio vid. Ne želim nikog vrijeđati, al eto to je samo mišljenje. Od jednog Pape, pa i moje.
DA! Bog sve vidi.

kao sto sam ti postavio ovdje izazov da popises svoje argumente i ostatka ekipe na ovom topicu pa to nisi ucinio tako ti sada dajem nanovo sansu da argumentiras ove tvoje gore navedene tvrdnje jer to nisi ucinio nego nestanes pa se vracas sa citatima. je li to kul ?

ipak dobrodosao natrag. puno zdravlja ti zelim i bistar mozak.

P&R
lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-05-08, 09:12   #787 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-05-07
Poruka: 754
Balian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono neštoBalian ima ono nešto

Evo kasno se uključujem u ovu raspravu. Vidim da se mnogo toga pisalo ovdje i da su se vodile žestoke rasprave, tako treba, bez dijaloga i komunikacije smo osuđeni na propast.

Ovo je bilo originalno pitanje pa ću odgovorit na njega.

Citat:
Pravi autor: saan Pogledaj Poruke
Evo, ja sam ateist, ali me baš zanima razmišljanje drugih ateista na ovom forumu, a vidim da ih ima.
Što se tiče ateizma tom pojmu se toliko toga pripisuju da je gotovo izgubi svoju svrhu. Nisam prošao cijeli thread ako je ovo već rečeno, sorry što ponavljam.

a-teizam, znači bezbožnost (grčki: α = bez, Θεος = bog). Bolji pojam bi bio ne-teizam, što bi doslovno značililo ne-vjerovanje. Ateizam nije pogled na svijet, to nije opsjednutost sotonom to je jednostavno pojam koji opisuje ljude koji ne vjeruju u postojanje bilo kakvog božanstva.

Taj pojam prema nekim autorima, a u tome se sve više slažem, ne bi trebao niti postojati.

Ne postoje pojmovi ne-astrolog, ili ne- osoba koja vjeruje da je Elvis živ, itd. Mnogi već traže pojam koji bi zamjenio a-teizam, bio pozitivno određen, i radio manju zbrku.

S druge strane religije , kao fenomen, su me oduvjek zanimale. Također smatram da su religije bile jedna od najvažnijih stvari, uz organizirano ratovanje koje su doprinjele koheziji, održavanju i razvoju malenih ljudskih zajednica, a potom i civilizacija kroz povijest. No danas njihova uloga kao i ona organiziranog ratovanja povlači za sobom mnoga pitanja o kojima je već ovdje raspravljano.

Kroz prelistavanje topica vidio sam da su se razvile neke neriješene debate oko svetog trojstva i neispisanog dijela Isusove biografije. Isusov život je jedna od stvari kojoj sam posvetio dosta vremena pa evo nekih odgovora, tko se složio, složio.

Za Sveto trojstvo evo kredibilnije kršćanske definicije Grgura Čudotvorca:

„Nije stoga ništa stvoreno, ništa nije podložno drugomu trojstvu; i ništa nije dodano kao da nekoć nije postojalo već je ušlo naknadno, stoga otac nikad nije bio bez sina ni sin bez duha i to isto trojstvo nepromjenjivo je i postojano zauvijek.“

Za godine Isusa Krista koje nedostaju u Evanđeljima preporučujem sljedeći naslov

Joseph Campbell "The hero with a tousand faces"

Za moje okvirno mišljenje o debati religija Vs znanost pogledajte potpis.
Odgovori sa citatom
Star 22-05-08, 12:04   #788 (permalink)
Regularni forumas

@Balian : bravo ! nemas pojma koliko mi je drago da shvacas osnovne stvari bez kojih zaista nema dijaloga.

evo ako mogu sugerirati daj si vremena (bez zurbe naravno) i procitaj cijeli thread. mislim da sasvim realno reflektira problematiku i razlicita stajalista u RH. smatram da smo dosta dogurali i da komotno polako mozemo dalje. uvijek se naravno radujem novim sugovornicima ali kao sto kazes, da se ne ponavljamo ako je vec receno

peace and reason (in that I fully belive)

lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-05-08, 18:23   #789 (permalink)
Regularni forumas

evo me, prije svega veliki pozdrav sa sunčanog Hvara cijelom forumskom skupu, živija produženi vikend i loš bezžični internet, a sad ozbiljno, naravno da postoje zapisi o 18 godina Kristova života, u kojima prilično lijepo piše gdje je bio i što je radio, međutim pitanje je zašto službena RKC negira taj dio njegova života i nigdje u službenim knjigama se ne navode izgubljene godine.
Odgovori sa citatom
Star 23-05-08, 15:29   #790 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-04-08
Poruka: 55
Fenris se izdvaja iz mase

Citat:
evo me, prije svega veliki pozdrav sa sunčanog Hvara cijelom forumskom skupu, živija produženi vikend i loš bezžični internet, a sad ozbiljno, naravno da postoje zapisi o 18 godina Kristova života, u kojima prilično lijepo piše gdje je bio i što je radio, međutim pitanje je zašto službena RKC negira taj dio njegova života i nigdje u službenim knjigama se ne navode izgubljene godine.
Ovdje možeš naći neke apokrife koje opisuju mladog i nestašnog Isusa
Infancy Gospel of Thomas
Crkva ne priznaje neke apokrife jer je ekipa u Niceji 325.god. izglasala što će uči u bibliju, a što ne. Također i o Arijanskoj herezi
Arianism - Wikipedia, the free encyclopedia
Arius - Wikipedia, the free encyclopedia
Fenris je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ateizam

« Katolička crkva | - »

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:58.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114