| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Ateizam u Znanost forumu; nemoj ponovo suditi da nisam citala. vec sam 2x rekla da sam procitala sam sve tvoje postove i rekla sam ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #71 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 11-05-06
Poruka: 116
![]() | Re: Ateizam nemoj ponovo suditi da nisam citala. vec sam 2x rekla da sam procitala sam sve tvoje postove i rekla sam da sam ih ocito krivo protumacila ili si ti negdje nesto nejasno napisala. - sto se tice bica i bla bla zivciranje.. dobro, oprosti i zato ako sam i tu pogrijesila da si se zivcirala, ali tvoji postovi (upuceni meni) mi djeluju malo nadrk..., a posto ti ne vidim lice i gestikulaciju, lako ih je shvatiti tako ako vec postoji tema ateizam, ne znam zasto bi je otvarala. mogu raspravljati i ovdje citiranje 'uvjeravanja': Citat:
tu sam to tako shvatila zasto sam postavila pitanja na koja ni sama ne mogu odgovoriti? zato jer svatko zna da je 2+2=4, ali samo ono sto nitko sa sigurnoscu ne moze odgovoriti, razlikuje osobe i iznosi njihov stav, pa tako i zasto je netko ateist, netko kreacionist, netko.... to je razlika ajmo TIME OUT, please krivo smo se shvatile i bok, bit ce bolje s malo vise strpljenja i tolerancije hm.. ova tema prelazi u nase prepucavanje. evo, zao mi je sto se ne shvacamo i ne bih zeljela vise ovo prepiranje koje mi lici na borbu s vjetrenjacama... osjecam se ko don Quijote vrijedi? | |
| | |
| | #72 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 07-04-06 Lokacija: Valpovo Godina: 31
Poruka: 734
![]() ![]() | Re: Ateizam Ja samo odgovaram na tvoje postove, a vidim da si dosta toga krivo shvatila, pa onda najbolje mir. Ja sam i prestala pisat tu al danas si isprovocirala onim svojim postom pa sam morala odgovorit. Tako da je fajront ovdje što se mene tiče.
__________________ Pain is caused by pleasure |
| | |
| | #73 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: Ateizam Citat:
Koliko je jednostavnije reći: sve je napravio bog. I stalno nekog kritiziraš, umjesto da uvažiš tuđe mišljenje koje je različito od tvog. Nitko ovdje nije isticao svoje uvjerenje kao bolje ili lošije od drugih. I bez napada vjernika, dovoljno je teško je biti ateista. | |
| | |
| | #74 (permalink) |
![]() | Re: Ateizam aaaajoj!!! runda druga! PREKINI s tim 'NAPADIMA VJERNIKA' ako ne citiras gdje sam napala ovo smatram cistom niskom provokacijom maslow jesam li te nekoliko puta molila da probas odgovoriti na pitnje, a ti si samo citirao mene, davao protupitanja, i neke bezvezarije itd. to sam mislila pod 'nauci odgovarati na pitanja' ne znam koje ti rane iz djetinjstva vuces s tim 'vjernicima', ali ocito je da mene namjerno, od samog pocetka, pokusavas ugurati u neki svoj samoproicirani klisej. pun si predrasuda, uzas i nije jednostavnije reci sve je napravio bog niti je lako reci nije napravio nista od toga nije jednostavno jer da je, odavno bi vec bilo univerzalnog odgovora ono sto ja smatram je da svemir ima smisao, koncepciju, zakone i plan. sve to nije rezultat nistavila, jer ne znam kako bi nistavilo moglo svoriti ne-nistavilo mrak ne moze stvoriti svjetlost, vakum ne moze stvoriti zrak briga me dal se zove bog, alah, duro ili stipe, dal je potrebno za to imati religiju, vjeru ili kuhati sarmu. samo smatram da ima nesto sto je od ljudi nespoznato, sto je imalo prste u nastajanju svijeta, netko ili nesto sto mi ne mozemo opipati niti dokuciti, ali je zasluzno zasto smo ovdje i ovo, tesko je biti ateista je trazilo sta? sazaljenje? ![]() |
| | |
| | #76 (permalink) |
![]() | Re: Ateizam pa pitala sam sta mislis kako je nastao svemir i onda je bilo dugo natezanje koje je zavrsilo da ti je interesanta teorija big banga nisam rekla da nisi odgovorio, vec da je bilo natezanja.. ko da nam je svima na ovoj temi slon prdnuo u uho, ili u kontekstu primjerenije, u oko ![]() da se vratimo na temu... sta ti mislis o mojoj 'teoriji'/misljenju o 'nesamostalnom' nastanku svemira? bez ikakavih religijskih implikacija |
| | |
| | #78 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: Ateizam Citat:
Ja mislim da su prvo nastali energija i materija, a zatim svijest i um. Kako su nastali ili postoje li od uvijek, i da li je vrijeme konstanta ili postoje bezvremene točke svemira su sve pitanja na koja ne može odgovoriti ljudski um, pa ni moj. Ako je za tebe odgovor da je svemir stvorio Bog. Onda je moje pitanje: A što ti misliš tko je stvorio Boga? Normalno da ne očekujem odgovor, ja sam samo odgovorio protupitanjem. | |
| | |
| | #79 (permalink) | |
| Cobo Datum registracije: 11-11-05 Lokacija: BikiniLand Godina: 22
Poruka: 12,704
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ateizam Citat:
__________________ Odrast'o sam, al' na kratko Bit ću dijete život cijeli | |
| | |
| | #80 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Ateizam Citat:
| |
| | |
![]() |
| Tagovi: ateizam |
« ukazanja
|
KANT IMMANUEL »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |