Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Ateizam u Znanost forumu; nemoj ponovo suditi da nisam citala. vec sam 2x rekla da sam procitala sam sve tvoje postove i rekla sam ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 30-05-06, 14:30   #71 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-05-06
Poruka: 116
zena_zmaj se izdvaja iz mase
Re: Ateizam

nemoj ponovo suditi da nisam citala. vec sam 2x rekla da sam procitala sam sve tvoje postove i rekla sam da sam ih ocito krivo protumacila ili si ti negdje nesto nejasno napisala. - sto se tice bica i bla bla

zivciranje.. dobro, oprosti i zato ako sam i tu pogrijesila da si se zivcirala, ali tvoji postovi (upuceni meni) mi djeluju malo nadrk..., a posto ti ne vidim lice i gestikulaciju, lako ih je shvatiti tako

ako vec postoji tema ateizam, ne znam zasto bi je otvarala. mogu raspravljati i ovdje

citiranje 'uvjeravanja':
Citat:
Pravi autor: saan
ja uvažavam vaše mišljenje
kao ja ne postujem vase misljenje nego vama zelim nametnuti svoje
tu sam to tako shvatila

zasto sam postavila pitanja na koja ni sama ne mogu odgovoriti? zato jer svatko zna da je 2+2=4, ali samo ono sto nitko sa sigurnoscu ne moze odgovoriti, razlikuje osobe i iznosi njihov stav, pa tako i zasto je netko ateist, netko kreacionist, netko....
to je razlika

ajmo TIME OUT, please
krivo smo se shvatile i bok, bit ce bolje s malo vise strpljenja i tolerancije

hm.. ova tema prelazi u nase prepucavanje.
evo, zao mi je sto se ne shvacamo i ne bih zeljela vise ovo prepiranje koje mi lici na borbu s vjetrenjacama... osjecam se ko don Quijote
vrijedi?
zena_zmaj je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 15:15   #72 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 07-04-06
Godina: 31
Poruka: 734
saan se izdvaja iz masesaan se izdvaja iz mase

Ja samo odgovaram na tvoje postove, a vidim da si dosta toga krivo shvatila, pa onda najbolje mir. Ja sam i prestala pisat tu al danas si isprovocirala onim svojim postom pa sam morala odgovorit.
Tako da je fajront ovdje što se mene tiče.
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 15:28   #73 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,101
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Citat:
Pravi autor: zena_zmaj
maslow, cim naucis odgovarati na pitanja, uci druge kako da citaju

pometi prvo svoje dvoriste
Pa koliko sam ja primjetio, ti si od mene tražila da promjenim odgovor koji sam ti dao.
Koliko je jednostavnije reći: sve je napravio bog.
I stalno nekog kritiziraš, umjesto da uvažiš tuđe mišljenje koje je različito od tvog.
Nitko ovdje nije isticao svoje uvjerenje kao bolje ili lošije od drugih.
I bez napada vjernika, dovoljno je teško je biti ateista.
Maslow je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 15:54   #74 (permalink)
Regularni forumas

aaaajoj!!! runda druga!

PREKINI s tim 'NAPADIMA VJERNIKA' ako ne citiras gdje sam napala
ovo smatram cistom niskom provokacijom

maslow jesam li te nekoliko puta molila da probas odgovoriti na pitnje, a ti si samo citirao mene, davao protupitanja, i neke bezvezarije itd.
to sam mislila pod 'nauci odgovarati na pitanja'
ne znam koje ti rane iz djetinjstva vuces s tim 'vjernicima', ali ocito je da mene namjerno, od samog pocetka, pokusavas ugurati u neki svoj samoproicirani klisej.
pun si predrasuda, uzas

i nije jednostavnije reci sve je napravio bog niti je lako reci nije napravio
nista od toga nije jednostavno jer da je, odavno bi vec bilo univerzalnog odgovora
ono sto ja smatram je da svemir ima smisao, koncepciju, zakone i plan.
sve to nije rezultat nistavila, jer ne znam kako bi nistavilo moglo svoriti ne-nistavilo
mrak ne moze stvoriti svjetlost, vakum ne moze stvoriti zrak
briga me dal se zove bog, alah, duro ili stipe, dal je potrebno za to imati religiju, vjeru ili kuhati sarmu.
samo smatram da ima nesto sto je od ljudi nespoznato, sto je imalo prste u nastajanju svijeta, netko ili nesto sto mi ne mozemo opipati niti dokuciti, ali je zasluzno zasto smo ovdje

i ovo, tesko je biti ateista je trazilo sta? sazaljenje?
zena_zmaj je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 17:00   #75 (permalink)
Nježni predator

Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Dobro na koje si ti to pitanje htjela odgovor od mene a da ga nisi dobila??????
Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-06, 17:13   #76 (permalink)
Regularni forumas

pa pitala sam sta mislis kako je nastao svemir i onda je bilo dugo natezanje koje je zavrsilo da ti je interesanta teorija big banga

nisam rekla da nisi odgovorio, vec da je bilo natezanja..
ko da nam je svima na ovoj temi slon prdnuo u uho, ili u kontekstu primjerenije, u oko

da se vratimo na temu...
sta ti mislis o mojoj 'teoriji'/misljenju o 'nesamostalnom' nastanku svemira?
bez ikakavih religijskih implikacija
zena_zmaj je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-06-06, 20:22   #77 (permalink)
Banned

Avatar od korisnika Blitzkrieg23

Datum registracije: 31-05-06
Poruka: 46
Blitzkrieg23 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Blitzkrieg23

JA SAM ATEIST . ANTI ATEIST.
Blitzkrieg23 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-06-06, 21:58   #78 (permalink)
Nježni predator

Citat:
Pravi autor: zena_zmaj
pa pitala sam sta mislis kako je nastao svemir i onda je bilo dugo natezanje koje je zavrsilo da ti je interesanta teorija big banga

nisam rekla da nisi odgovorio, vec da je bilo natezanja..
ko da nam je svima na ovoj temi slon prdnuo u uho, ili u kontekstu primjerenije, u oko

da se vratimo na temu...
sta ti mislis o mojoj 'teoriji'/misljenju o 'nesamostalnom' nastanku svemira?
bez ikakavih religijskih implikacija
Recimo da nisi shvatila moj odgovor.
Ja mislim da su prvo nastali energija i materija, a zatim svijest i um.

Kako su nastali ili postoje li od uvijek, i da li je vrijeme konstanta ili postoje bezvremene točke svemira su sve pitanja na koja ne može odgovoriti ljudski um, pa ni moj.

Ako je za tebe odgovor da je svemir stvorio Bog.
Onda je moje pitanje: A što ti misliš tko je stvorio Boga?
Normalno da ne očekujem odgovor, ja sam samo odgovorio protupitanjem.
Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-06-06, 22:01   #79 (permalink)
Cobo

Datum registracije: 11-11-05
Godina: 22
Poruka: 12,704
slay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosanslay ima na što biti ponosan

Citat:
Pravi autor: Maslow
A što ti misliš tko je stvorio Boga?
To se i ja znam cesto pitat, to bas ide u nedogled..

slay je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-06-06, 22:12   #80 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,324
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: Maslow
Ako je za tebe odgovor da je svemir stvorio Bog.
Onda je moje pitanje: A što ti misliš tko je stvorio Boga?
Ako ćemo govorit da je Boga netko stvorija, tada mora postojat neka točka na pravcu vremena kad Ga je netko stvorija!? Ali mi znamo da Bog jest tj. on nije vječan, beskonačan itd. i za njega ne postoje okviri vremena,prostora i materije. Onda kako se možeš pitat da ga je netko stvorija?
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ateizam

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:56.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113