Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Ateizam u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Casey Ako ćemo govorit da je Boga netko stvorija, tada mora postojat neka točka na pravcu vremena ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 02-06-06, 01:31   #81 (permalink)
Daydreamer

Datum registracije: 05-11-05
Godina: 21
Poruka: 5,211
Servant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavanServant je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Servant
Re: Ateizam

Citat:
Pravi autor: Casey
Ako ćemo govorit da je Boga netko stvorija, tada mora postojat neka točka na pravcu vremena kad Ga je netko stvorija!? Ali mi znamo da Bog jest tj. on nije vječan, beskonačan itd. i za njega ne postoje okviri vremena,prostora i materije. Onda kako se možeš pitat da ga je netko stvorija?
Servant je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-06-06, 11:56   #82 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-01-06
Godina: 17
Poruka: 372
Reaper se izdvaja iz maseReaper se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Reaper Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Reaper Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Reaper

Ej bok ja sam ovdje ateist...prije par danas sam cuo da na svijetu ima 5 miljardi vijernika i miljardu ateista pa vi razmislite
Reaper je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-06-06, 17:48   #83 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 46
Poruka: 6,605
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Potom bi ispalo da je ateizam religija u najvećoj expanziji.
Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-06, 14:18   #84 (permalink)
Regularni forumas

Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Reaper Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Reaper Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Reaper

da po tome...ja osobno mislim da ima sve vise i vise ateista
Reaper je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-08-06, 01:09   #85 (permalink)
kaj?

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,330
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

kasno sam se uključio u raspravu, ali postove sam sa zanimanjem pročitao.

Citat:
Pravi autor: Casey
Ako ćemo govorit da je Boga netko stvorija, tada mora postojat neka točka na pravcu vremena kad Ga je netko stvorija!? Ali mi znamo da Bog jest tj. on nije vječan, beskonačan itd. i za njega ne postoje okviri vremena,prostora i materije. Onda kako se možeš pitat da ga je netko stvorija?
ovaj dio "mi znamo da bog jest" je dogma. mi ateisti ne znamo da bog jest i ne vjerujemou u to jer smo, kao ljudi bez religije, isto tako i bez religijske dogme. usput, rasprava o dogmi na:

Što je Dogma?

međutim, isto tako ne mogu dokazati, niti želim reći da bog ne postoji i zbog toga imam poštovanje za vjerske osjećaje drugih. mi ipak gledamo isti svijet, samo različitim očima.
da je više tolerancije između ateista i vjernika, pa i među pripadnicima različitih religija, svijet bi bio ljepše mjesto.
na ovom se forumu, bez obzira na sićušne trzavice, ipak vodi korektna rasprava.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-08-06, 03:02   #86 (permalink)
Regularni forumas

ljepo receno
Reaper je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-08-06, 14:41   #87 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 11-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,419
Casey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznatCasey će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: ševa
ovaj dio "mi znamo da bog jest" je dogma. mi ateisti ne znamo da bog jest i ne vjerujemou u to jer smo, kao ljudi bez religije, isto tako i bez religijske dogme. usput, rasprava o dogmi na:

Što je Dogma?

međutim, isto tako ne mogu dokazati, niti želim reći da bog ne postoji i zbog toga imam poštovanje za vjerske osjećaje drugih. mi ipak gledamo isti svijet, samo različitim očima.
da je više tolerancije između ateista i vjernika, pa i među pripadnicima različitih religija, svijet bi bio ljepše mjesto.
na ovom se forumu, bez obzira na sićušne trzavice, ipak vodi korektna rasprava.
Ševica moj- ovo mi se odnosi na katolike. I kad si me već citira onda si triba napisat Bog
PS: Postoji malo religija na svijetu koje ne pozivaju na toleranciju i religijski dijalog.
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-08-06, 15:54   #88 (permalink)
kaj?

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,330
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

casey, vjerske institucije pozivaju na toleranciju; i red je, ali mislio sam na toleranciju među pojedincima.

ne zamjeri zbog malih slova u citatu, jer sve pišem tako. već sam rekao da poštujem Boga, makar ne vjerujem u njega. točnije, poštujem ono što on znači vjernicima.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-12-06, 10:21   #89 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Ateizam je naličje teizma. Jedno bez drugoga ne ide niti može biti. Svi vjernici ponekad bar posumnjaju i ne vjeruju kao što i svi ateisti ponekad vjeruju. Manje je važno je li to Bog ili nešto drugo. Neki pričaju o nekakvoj sili. Možeš ti to nazvati kako god želiš, ali to je Bog. Ta sila sigurno ne može biti besmislena i destruktivna, nego mora biti logična i konstruktivna, stvaralaćka.

Scijentizam je unio veliku zabludu i konfuziju oko teizma i ateizma. Znanost nam pruža lažnu sliku o sebi i ljudi vjeruju da znanost može riješiti sve probleme ljudskog opstanka. Zašto su onda mnogi znanstvenici duboko religiozni ljudi?
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-11-07, 12:37   #90 (permalink)
Kiss my ass

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,740
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Ateizam

Postoje mnoge stvari koje kod teološko-filozofski pitanja ne mogu razumjeti, ali ateizam je najveća kontadiktornost sama po sebi.

Pa da iznesem neka svoja razmišljanja i usput svim deklariranim ateistima postavim nekoliko pitanja.

Mene zanima, za što se ateisti zalažu? Koji su njihovi ideali?

Čitam jednog ateistu na blogu piše o svom ateizmu, ali njegov ateizam se sastoji samo iz napadanja religije. Ima samo negativne vrijednosti, stalno je PROTIV nečega. Da li su ateisti za nešto ZA?
A ako su ZA ukidanje religije onda zašto se ne zalažu za ideale koje ta religija ne promovira?

Da li su ateisti kada organizirali neku humanitarnu akciju? Ako nisu, trebali bi.

Da li se ateisti zalažu za istinu, ljubav, život, mir? Jer se Isus zalaže za to!
Onda po Bibliji nisu ateisti nego su vjernici.

Baš me zanima što mislite o ovome.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ateizam

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:37.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114