| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Ateizam u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Casey Ako ćemo govorit da je Boga netko stvorija, tada mora postojat neka točka na pravcu vremena ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #81 (permalink) | |
| Daydreamer | Re: Ateizam Citat:
![]() | |
| | |
| | #85 (permalink) | |
| kaj? Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,330
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ateizam kasno sam se uključio u raspravu, ali postove sam sa zanimanjem pročitao. Citat:
Što je Dogma? međutim, isto tako ne mogu dokazati, niti želim reći da bog ne postoji i zbog toga imam poštovanje za vjerske osjećaje drugih. mi ipak gledamo isti svijet, samo različitim očima. da je više tolerancije između ateista i vjernika, pa i među pripadnicima različitih religija, svijet bi bio ljepše mjesto. na ovom se forumu, bez obzira na sićušne trzavice, ipak vodi korektna rasprava. ![]() | |
| | |
| | #87 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Ateizam Citat:
![]() PS: Postoji malo religija na svijetu koje ne pozivaju na toleranciju i religijski dijalog. | |
| | |
| | #88 (permalink) |
| kaj? Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,330
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ateizam casey, vjerske institucije pozivaju na toleranciju; i red je, ali mislio sam na toleranciju među pojedincima. ne zamjeri zbog malih slova u citatu, jer sve pišem tako. već sam rekao da poštujem Boga, makar ne vjerujem u njega. točnije, poštujem ono što on znači vjernicima. |
| | |
| | #89 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Re: Ateizam Ateizam je naličje teizma. Jedno bez drugoga ne ide niti može biti. Svi vjernici ponekad bar posumnjaju i ne vjeruju kao što i svi ateisti ponekad vjeruju. Manje je važno je li to Bog ili nešto drugo. Neki pričaju o nekakvoj sili. Možeš ti to nazvati kako god želiš, ali to je Bog. Ta sila sigurno ne može biti besmislena i destruktivna, nego mora biti logična i konstruktivna, stvaralaćka. Scijentizam je unio veliku zabludu i konfuziju oko teizma i ateizma. Znanost nam pruža lažnu sliku o sebi i ljudi vjeruju da znanost može riješiti sve probleme ljudskog opstanka. Zašto su onda mnogi znanstvenici duboko religiozni ljudi? |
| | |
| | #90 (permalink) |
| Kiss my ass Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,740
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ateizam Postoje mnoge stvari koje kod teološko-filozofski pitanja ne mogu razumjeti, ali ateizam je najveća kontadiktornost sama po sebi. Pa da iznesem neka svoja razmišljanja i usput svim deklariranim ateistima postavim nekoliko pitanja. Mene zanima, za što se ateisti zalažu? Koji su njihovi ideali? Čitam jednog ateistu na blogu piše o svom ateizmu, ali njegov ateizam se sastoji samo iz napadanja religije. Ima samo negativne vrijednosti, stalno je PROTIV nečega. Da li su ateisti za nešto ZA? A ako su ZA ukidanje religije onda zašto se ne zalažu za ideale koje ta religija ne promovira? Da li su ateisti kada organizirali neku humanitarnu akciju? Ako nisu, trebali bi. Da li se ateisti zalažu za istinu, ljubav, život, mir? Jer se Isus zalaže za to! Onda po Bibliji nisu ateisti nego su vjernici. ![]() Baš me zanima što mislite o ovome.
__________________ Budi iskren prema sebi kako ne bi bio lažan prema drugima. Bacon |
| | |
![]() |
| Tagovi: ateizam |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:37.