Pitanje.
Je li celibat ikada i postojao, ali uistinu? Ne vjerujem kada pogledam ove nase danasnje svecenike.
Raspravljate o temi Celibat je prošlost?! u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Nagovještaj ukidanja celibata? Kongregacija za nauk vjere u Vatikanu objavila je da oženjeni anglikanski svećenici mogu postati svećenici u Katoličkoj ...
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
Pitanje.
Je li celibat ikada i postojao, ali uistinu? Ne vjerujem kada pogledam ove nase danasnje svecenike.
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
Mislim da nema takvih istraživanja. Hmmm... tko će za sebe reći da je kurva??
I ne bih znala postotak. Ali i dalje znam da postoje (iz vlastitog iskustva) svećenici koji žive svoj poziv.
Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.
Slažem se da postoje svećenici koji žive istinski poziv i služe onome u što vjeruju. No mislim da su takvi nažalost u dobroj manjini.
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
Ali to opet nije problem svećeništva sveukupno nego ljudi koji lošima daju veću pozornost.
Da ne otvaram novu temu ovo se može ovdje ubaciti
Katolička crkva zbog pedofilije mora preispitati celibat - Vijest - Svijet
Nije moguće da je netko iz crkvenih redova za očiti problem seksualnih skandala koji svako malo protresu katoličku crkvu kao jedan od mogućih uzroka pronašao upravo u celibatuBečki nadbiskup, kardinal Christoph Schoenborn, u srijedu je ocijenio da Katolička crkva, u pokušajima da pronađe objašnjenje za zločin pedofilije od strane svećenika, mora preispitati pitanje celibata.
Što vi mislite jel je to jedan od razloga i ima li šanse da se celibat ukine?
Crkva jako teško mijenja neke svoje zakone tako da ja ne vjerujem da će to preispitivanje pitanja celibata donijeti bilo kakve promjene.
.
Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga
Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...
Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
Mislim da se o ukidanju celibata već dugo razmišlja, ali u Crkvi nijedan veći dostojanstvenik nije imao hrabrosti javno istupiti sa svojim mišljenjem. Ovo što se događa je možda (ma kako čudno i bolesno zvučalo) možda i slamka spasa, tj.izlaz.
Mislim da će se celibat prije ili kasnije morati ukinuti, ne može se bez posljedica ići protiv evolucije i biologije čovjeka!
Ako misliš da si se izvuko, zajebo si se...