| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Činiti loše? u Znanost forumu; Puno je takvih koji čine zlo radi zla i oni su doista zli u korjenu.... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #22 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 08-03-07 Godina: 22
Poruka: 86
![]() | Re: Činiti loše? naravno da možeš činiti ono što ti se čni loše, ako za alternativu imaš ono puno lošije,dakle od dva zala, uzmi manje....možeš i činiti loše ako ti je alternativa nešto dobro, ako želiš zadržati iluziju da si dobar,a zapravo nisi..... |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Činiti loše? Svako živi u svome svijetu, i poimanje dobrog i lošeg je kod svakog individualca drugačije (želi reć relativno) i koliko god se društvo trudilo nametnuti neke određene norme ponašanja uvijek će biti graničnih slučajeva, koji neće prihvaćati te norme, tj. "činiti po svom"... Mislim da svaka osoba u trenutku kada nešto radi (znači kada djeluje) cijelo njezino biće je uvjereno u tu radnju, da nije ne bi se to djelo izvršilo.... Znači mislim da osobe kada čine stvari koje su društvenim normama okarakterizirane kao "zle" u stvari u svom poimanju dobra i zla čine ono što njihova svijest i podsvijest smatra odgovarajućim. Prema tome, one u svom uvjerenju ne čine zlo.... Naravno da kada taj trenutak prođe svašta se dalje može dešavati, ali neću ulaziti u to....
__________________ They took a baseball bat and whacked open his head. Mummy Boy fell to the ground; he finally was dead. |
| | |
| | #26 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-06-07 Godina: 43
Poruka: 13
![]() | Re: Činiti loše? Evo moje skromno mišljenje vako ja to doživljavam metaforički gledano(razmišljao sam malo o toj temi):zlo kao takvo je u nama,recimo ja ga doživljavam kao neko živo biće i sad recimo to ˝živo˝ biće treba hranu da bi preživjelo da bi opstalo unutar nas i svaki puta kada dobijemo priliku biti zli iliti potrebu to utječe na to živo biće!Ako u tom trenutku odbijemo napraviti zlo odbili smo nahraniti to unutar nas i ono postaje manje snažno ali ako se ipak odlučimo za drugu opciju to biće postaje snažnije a očituje se u tome da što je snažnije biće sa većim guštom napravimo nekomu zlo.Ja bar na to tako gledam-recimo po toj mojoj logici svako biće-znači 99 posto ljudi ima dva bića u sebi-biće dobro i biće loše-i to varira kod ljudi jačina tih dvaju bića-kod preostalih jedan posto(ajmo tako reći) postoji samo jedno biće ...,želio bih pročitati razmišljanja o mom stavu; |
| | |
![]() |
| Tagovi: ciniti, los e |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:28.

vako ja to doživljavam metaforički gledano(razmišljao sam malo o toj temi):zlo kao takvo je u nama,recimo ja ga doživljavam kao neko živo biće i sad recimo to ˝živo˝ biće treba hranu da bi preživjelo da bi opstalo unutar nas i svaki puta kada dobijemo priliku biti zli iliti potrebu to utječe na to živo biće!Ako u tom trenutku odbijemo napraviti zlo odbili smo nahraniti to unutar nas i ono postaje manje snažno ali ako se ipak odlučimo za drugu opciju to biće postaje snažnije a očituje se u tome da što je snažnije biće sa većim guštom napravimo nekomu zlo.Ja bar na to tako gledam-recimo po toj mojoj logici svako biće-znači 99 posto ljudi ima dva bića u sebi-biće dobro i biće loše-i to varira kod ljudi jačina tih dvaju bića-kod preostalih jedan posto(ajmo tako reći) postoji samo jedno biće ...,želio bih pročitati razmišljanja o mom stavu;