Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Čovjek je nastao kao rezultat: u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: teica21 he... he... znači tek mi u 3. tisućljeću smo bili ...

Vidi Rezultate Anketa: Čovjek je nastao kao rezultat:
Božje kreacije 29 34.94%
Evolucije 39 46.99%
Nemam pojma 15 18.07%
Glasači: 83. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 31-10-06, 10:16   #21 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,882
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel
Re: Čovjek je nastao kao rezultat:

Citat:
Pravi autor: teica21 Pogledaj Poruke
he... he... znači tek mi u 3. tisućljeću smo bili prosvjetljeni i spoznali da nije? hmmm... ajde nek ti bude... tko zna što ćemo za još 3 tisućljeća saznati!
He, he, počela si se služiti smicalicama. Pa nećemo valjda doskočice trošit!
Citat:
a čega je onda čovjek rezultat?
Odgovorio sam u anketi. U svakom slučaju, bilo bi zanimljivo vidjeti dob u vezi raspodjele odgovora.

Citat:
ljubav prema bilo kome... potrebna je i ima je (da ne zvučim ni malo katolički)... zašto uvijek tragamo za njom?! sad ćeš reći ne tragamo... pa koliko ja znam i prijateljstvo je jedna vrsta ljubavi i poštovanja prema drugome, roditelji, obitelj, dečko, cura... uvijek ju tražimo i žudimo za njom... samo što to malo tko danas želi priznati...
Neću ja ništa reći što mi stavljaš u usta, potpisujem svaku tvoju riječ! Ljubav je drugi (ili prvi, svejedno) osnovni ljudski nagon uz prije spomenutu egzistenciju.
Citat:
To oko rajskog vrta je priča za sebe...
Ok.

Zadnji Uredio Lovel : 31-10-06 u 10:18.
Lovel je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 31-10-06, 15:23   #22 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 21
Poruka: 1,385
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: Lovel Pogledaj Poruke
Jedino mi je beskrajno zanimljivo da u 3. tisućljeću ima nemalo mladih osoba koje promišljaju da je čovjek rezultt nadnaravne kreacije. E sad bih mogao palamudit da je to rezultat krize društva itd, itd, ali to već spada u temu politika.
I meni je to jako zanimljivo, i to se događa i u razvijenim društvima.
Casey je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 31-10-06, 16:24   #23 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,770
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Gledam baš tko je i kako glasao...bilo bi zanimljivo čuti tj. pročitati i mišljenja ostalih glasača ! Rasprava se vrti oko troje ljudi...

E ovako...pročitao sam sve do sada i moram reći da se slažem u većini sa Lovelom iako ima nešto i u onome nešto teica piše...

I got a girl
You want to meet her
Her name is 9 millimeter

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-11-06, 16:33   #24 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 07-04-06
Poruka: 732
saan se izdvaja iz masesaan se izdvaja iz mase

Eh, joj. Et, ja sam glasovala za evoluciju...
Zna se već da sam ateist i to nisam postala u zadnjih tjedan dana prateći neki "trend" i sad mi se baš i ne da ulazit opet u neke rasprave o tome, jer sam već mnogo puta svojim prijateljima pokušavala pokazati i ispričati svoje razmišljanje o svemu, ali oni kao vjernici ne žele me saslušat.
Zato sad pišem ovaj post i neću više ništa pisat na ovoj temi.
Nekad se tako zapitam zašto se stalno pljuje po ateistima, zar je toliko važno vjerovat u Boga? I zar je toliko važno da svi vjerujemo? Iako cijelo vrijeme govorimo, nismo svi isti, svako ima pravo na svoje mišljenje, mi očigledno nemamo.
Vrlo mi često zasmeta podrugivanje ili pljuvanje po ateistima jer ja nikog od vjernika ne osuđujem što vjeruje, neka vjeruje, ne mješam se u njihovo, al oni vječno moraju nešt protiv nas reć kao da ih je strah od nas.
Toliko...
Odgovori sa citatom
Star 03-11-06, 16:45   #25 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Poruka: 10,770
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Slažem se s tobom..strah ih je !

Meni je još više fascinantno to što nisu tolerantni i ne žele shvatit da neki jednostavno ne vjeruju u Boga !

I got a girl
You want to meet her
Her name is 9 millimeter

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-11-06, 08:54   #26 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Godina: 23
Poruka: 3,149
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija

a u sto onda vjerujete? morate u nest, cemu svrha zivota?

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-11-06, 09:17   #27 (permalink)
Mad
prof. Foruma

Datum registracije: 19-11-05
Godina: 23
Poruka: 1,355
Mad se izdvaja iz maseMad se izdvaja iz maseMad se izdvaja iz maseMad se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Mad

ovako, vjernik jesam... vjerujem u Boziju kreaciju, ali... kad malo bolje razmislim logicnije je da je covjek evoluirao tijekom godina nego da je Bog u 6 dana samo izgovarao rijeci i nesto je nastajalo ( voda, zemlja...), lakse je vjerovati da je sve nastalo nakon velikog praska. mada je i ta teorija malo cudna, ako smo mi nastali iz ' majmuna ' tijekom godina, zasto niti jedan majmun tijekom svih ovih godina nije niti malo evoluirao niti pokazao ikakav napredak prema ljudskom obliku ?
Odgovori sa citatom
Star 04-11-06, 09:55   #28 (permalink)
Radost Europe

Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: Mad Pogledaj Poruke
ovako, vjernik jesam... vjerujem u Boziju kreaciju, ali... kad malo bolje razmislim logicnije je da je covjek evoluirao tijekom godina nego da je Bog u 6 dana samo izgovarao rijeci i nesto je nastajalo ( voda, zemlja...), lakse je vjerovati da je sve nastalo nakon velikog praska. mada je i ta teorija malo cudna, ako smo mi nastali iz ' majmuna ' tijekom godina, zasto niti jedan majmun tijekom svih ovih godina nije niti malo evoluirao niti pokazao ikakav napredak prema ljudskom obliku ?
A to ti je lako, prema evoluciji majmuni su ti stričevi i ujaci
Naime, čovjek NIJE nastao od majmuna već ljudi i čovjekoliki (NE SVI) majmuni imaju zajedničke pretke. To ti je kao u porodici kad imaš malo glupljeg brata i oboje imate potomke i za par miliona godina...
...neće nastat gorila jer već jeste ljudi al ti potomci se mogu prilično razlikovati, pogotovo ako žive u različitim uvjetima
Odgovori sa citatom
Star 04-11-06, 11:02   #29 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,420
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Lovel ova teorija je više "znanstvena fantastika" nego što je ona u 6 dana... kako god... 6 dana je samo simbolična priča... kao i Adam (heb. ad' am = zemlja) i Eva... jer ljudi koji su tada pisali Petoknjižje nisu shvaćali i gledali svijet kao mi danas s modernističkog stajališta... gledali su ga kroz priče... prema tome su stvorili cijelu jednu simboličnu priču o cijelom nastanku svijeta...nije to povijesna niti znanstvena priča... samo što ljudi vole to "misliti" kao takvu...
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-11-06, 11:09   #30 (permalink)
Radost Europe

Ružo, danas me zanimaju Frances Farmer i temelji dekadencije. Žal za starim Hollywoodom.
Tko mari za čari evolucije?

Zadnji Uredio Lovel : 04-11-06 u 11:13.
Lovel je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: covjek, kao, nastao, rezultat

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:30.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114