Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Čovjek je nastao kao rezultat: u Znanost forumu; I ja se slažen da je nastao od dreka...

Vidi Rezultate Anketa: Čovjek je nastao kao rezultat:
Božje kreacije 29 34.94%
Evolucije 39 46.99%
Nemam pojma 15 18.07%
Glasači: 83. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-04-07, 21:42   #51 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-03-07
Godina: 21
Poruka: 2,434
Bahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masiBahamut je dragulj u masi
Re: Čovjek je nastao kao rezultat:

I ja se slažen da je nastao od dreka
Bahamut je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-04-07, 20:32   #52 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika djemba djemba

Datum registracije: 04-03-07
Poruka: 207
djemba djemba se izdvaja iz mase

adam i eva su imali dvojicu sinova zar ne? kako se onda ta loza dalje razvila. crkva sae protivi incestu a na incest se da naslutiti vec u samim pocecima covjeka.-----------------------s druge strane moguce je i da se razvio od "majmuna" u malo pametnijeg "majmuna" ali ce kad tad opet postati "majmun"
djemba djemba je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-04-07, 17:44   #53 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 14-05-06
Godina: 25
Poruka: 527
grim se izdvaja iz mase

mislim da je covjek nastao kao proizvod evolucije...a za religiozni dio, lijepo je da covjek vjeruje, ali ipak sam malo vise pobornik nekog "materijalnijeg" dokaza...
Odgovori sa citatom
Star 08-04-07, 17:49   #54 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,595
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

pogreške?!?
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-04-07, 21:27   #55 (permalink)
Starter

Datum registracije: 09-03-07
Godina: 24
Poruka: 63
veselabuba se izdvaja iz mase

šokirana san rezultaton ankete, al' lipo je znat... da ko ameri izbacimo evoluciju i uvedemo kreacionizam? 40% je sasvim dovoljno!
al' ja ću da preživim na svoj način
veselabuba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-04-07, 10:36   #56 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,621
Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima

Glasao jesam, ali se ipak dvoumim
Odgovori sa citatom
Star 03-05-07, 16:28   #57 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
slažem se sa svim Casey... nemam šta nadodati... kratko i jasno!

Ali evo malo ću reći o ateizmu: za mene on jednostavno ne postoji iz jednog jedinog razloga... ako netko kaže da ne vjeruje u Boga to ne znači da on ne vjeruje u njegovo postojanje... on ne vjeruje jednostavno u njega da je prvi pokretač, načelo bez načela... Samim nevjerovanjem priznaje da nešto postoji, ali da on jednostavno ne vjeruje u to! Velika razlika je između vjerovanja i postojanja... mnogi ljudi mješaju te dvije stvarnosti kada je riječ o Bogu... to su kruške i jabuke...
A ako netko kaže da ne vjeruje da postoji Bog... ja bi ga jednostavno pitala da li mi onako razumski može objasniti bez da upotrijebi riječ "vjerovanje" cijeli svijet oko sebe... mislim da ne bi dobro prošao... jer je potrebno da se u nešto vjeruje... neki to nazivaju novac, drugi ljubav, treći moć... a ja Bog!

Vjerovanje u nešto (novac, ljubav, moć) nije vjera u Boga, nego vjera u idole. Cijela Biblija opisuje dramu borbe s idolima i utemeljenje jednoboštva. I vjernici su idolopoklonici: vjeruju u kipove, svetu vodu, hostiju kao tijelo Kristovo, Gospu koja se pojavila ovdje ili ondje i još mnogo drugih stvari. Dođeš u crkvu i vidiš kako se tamo netko moli pred kipom sv. Antuna - tipično idolopoklonstvo. Pa nije taj kameni kip sv. Antun. Niti je tamo neki kič od plastike majka Božja.

Gdje su vjernici koji nisu idolopoklonici?
Svaku vjeru kao sjena prati sumnja.
Ateisti nisu poricatelji Boga, nebo bezbožnici, a to je velika razlika.
Teologija je pseudoznanost koja traži racionalne razloge za ono iracionalno.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-05-07, 13:11   #58 (permalink)
Uvaženi forumas

Avatar od korisnika mogu biti krava

Datum registracije: 01-05-07
Poruka: 475
mogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mogu biti krava Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku mogu biti krava

[quote=automaton;290451]Vjerovanje u nešto (novac, ljubav, moć) nije vjera u Boga, nego vjera u idole. Cijela Biblija opisuje dramu borbe s idolima i utemeljenje jednoboštva. I vjernici su idolopoklonici: vjeruju u kipove, svetu vodu, hostiju kao tijelo Kristovo, Gospu koja se pojavila ovdje ili ondje i još mnogo drugih stvari. Dođeš u crkvu i vidiš kako se tamo netko moli pred kipom sv. Antuna - tipično idolopoklonstvo. Pa nije taj kameni kip sv. Antun

obožavanje predmeta je poganski običaj.idolopoklonstvo je pogansko
ima vjernika koji nisu takvi ali takvi ljudi prvo nisu ogorčeni na nikog i nisu egoistični a još manje licemjerni a o lijenosti..l.wuhuu
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 10:48   #59 (permalink)
One Minute Silence

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 8,464
DinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auru
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

ne mogu ni ja da vjerujem da vise ljudi misli da je bog stvorio covjeka... al jebiga..svako ima pravo na svoje misljenje..
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 10:52   #60 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,389
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar

Čovjek može biti

a.) rezultat naslijeđa

b.) rezultat utjecaja životne sredine

Ako čovjek (koji je u svom početku življenja dijete) liči na oca, onda je to rezultat naslijeđa

Ako čovjek (koji je u svom početku življenja dijete) liči na očeva susjeda, e onda je to rezultat utjecaja životne sredine

To ovako iz zafrkancije, a naravno da je BOG stvorio čovjeka.

Tema od 10000 poruka
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: covjek, kao, nastao, rezultat

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 11:36.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114