Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Čovjek je nastao kao rezultat: u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: zeljonar Čovjek može biti a.) rezultat naslijeđa b.) rezultat utjecaja životne sredine Ako čovjek (koji je ...

Vidi Rezultate Anketa: Čovjek je nastao kao rezultat:
Božje kreacije 27 35.06%
Evolucije 37 48.05%
Nemam pojma 13 16.88%
Glasači: 77. Vi nemožete glasati na ovoj anketi

Odgovor

Opcije Teme
Star 30-05-07, 10:55   #61 (permalink)
Bionic Jive

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 7,741
DinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB
Re: Čovjek je nastao kao rezultat:

Citat:
Pravi autor: zeljonar Pogledaj Poruke
Čovjek može biti

a.) rezultat naslijeđa

b.) rezultat utjecaja životne sredine

Ako čovjek (koji je u svom početku življenja dijete) liči na oca, onda je to rezultat naslijeđa

Ako čovjek (koji je u svom početku življenja dijete) liči na očeva susjeda, e onda je to rezultat utjecaja životne sredine

hehehe dobar...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 12:04   #62 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,068
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti

[quote=mogu biti krava;326698]
Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
Vjerovanje u nešto (novac, ljubav, moć) nije vjera u Boga, nego vjera u idole. Cijela Biblija opisuje dramu borbe s idolima i utemeljenje jednoboštva. I vjernici su idolopoklonici: vjeruju u kipove, svetu vodu, hostiju kao tijelo Kristovo, Gospu koja se pojavila ovdje ili ondje i još mnogo drugih stvari. Dođeš u crkvu i vidiš kako se tamo netko moli pred kipom sv. Antuna - tipično idolopoklonstvo. Pa nije taj kameni kip sv. Antun

obožavanje predmeta je poganski običaj.idolopoklonstvo je pogansko
ima vjernika koji nisu takvi ali takvi ljudi prvo nisu ogorčeni na nikog i nisu egoistični a još manje licemjerni a o lijenosti..l.wuhuu
opaa, za ovo ide r+ prvom prilikom.
ševa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-09-08, 20:40   #63 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 357
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Ali evo malo ću reći o ateizmu: za mene on jednostavno ne postoji iz jednog jedinog razloga... ako netko kaže da ne vjeruje u Boga to ne znači da on ne vjeruje u njegovo postojanje... on ne vjeruje jednostavno u njega da je prvi pokretač, načelo bez načela... Samim nevjerovanjem priznaje da nešto postoji, ali da on jednostavno ne vjeruje u to! Velika razlika je između vjerovanja i postojanja... mnogi ljudi mješaju te dvije stvarnosti kada je riječ o Bogu... to su kruške i jabuke...
A ako netko kaže da ne vjeruje da postoji Bog... ja bi ga jednostavno pitala da li mi onako razumski može objasniti bez da upotrijebi riječ "vjerovanje" cijeli svijet oko sebe... mislim da ne bi dobro prošao... jer je potrebno da se u nešto vjeruje... neki to nazivaju novac, drugi ljubav, treći moć... a ja Bog!
eh promaklo mi ovo... (puf - nestao sam u oblacku logike)

evoucijom naravno... zbog dokaza...

Ateisti nisu poricatelji Boga, nebo bezbožnici, a to je velika razlika.
Teologija je pseudoznanost koja traži racionalne razloge za ono iracionalno.

automaton = legenda.

p'r
Odgovori sa citatom
Star 03-09-08, 20:49   #64 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,254
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Evolucijom premda nema dokaza.
Valjda će jednog dana uspjet nešta iskopat.

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-09-08, 21:17   #65 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 17-01-08
Godina: 24
Poruka: 648
latoa se izdvaja iz maselatoa se izdvaja iz maselatoa se izdvaja iz maselatoa se izdvaja iz mase

Nisam glasala, jer je moj odgovor i Božja kreacija i evolucija (jedno mi ne isključuje drugo)
Svete knjige su pune simbolike i poučnih poruka i tako ih uzimam, Boga tu ne tražim, već ga tražim u svijetu oko sebe... odgojena sam kao kršćanka i zato živim u toj vjeri, ali da sam odrasla i u nekoj drugoj vjeri mislim da bi istog Boga pronašla, nazivala bi ga nekim drugim imenom i to bi bila jedina razlika...
cvijet što nema korijena."
latoa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-09-08, 21:23   #66 (permalink)
Dr.sc. foruma

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 9,662
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima

bolje biti glup i ne znati nego biti uvjeren u jedno potpuno pogresno
Vuxs je offline  
Odgovori sa citatom
Star Jučer, 19:42   #67 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 03-09-08
Godina: 17
Poruka: 230
Grof Vuger
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Grof Vuger Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku Grof Vuger

evolucije..
VAŠ GROF, BEZ PULSA!
Grof Vuger je offline  
Odgovori sa citatom
Star Jučer, 21:49   #68 (permalink)
Starter

Datum registracije: 17-08-08
Godina: 5
Poruka: 41
Fallen Soul se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Fallen Soul Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku Fallen Soul

evolucija

----Fight for all that is worth fighting for----
------Die for all that is worth dying for-----
Fallen Soul je online sada  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: covjek, kao, nastao, rezultat

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 10:48.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113