| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? u Znanost forumu; Kako je nastao čovjek, dali vjerujete da nas je Bog stvorio ili smo nastali evolucijom... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #2 (permalink) |
| charolastra | Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? Mene napravili mama i tata ![]()
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #5 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 13-04-07 Lokacija: Zagreb Godina: 18
Poruka: 1,628
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? Gle ja mislim da smo mi nastali evolucijom,ali da je Bog zaslužan što je ta evolucija bila potaknuta,tako da je na kraju nastao čovjek! Kao i Biblija,Ko da je Bog stvarao zemlju 7 dana,ne to je samo tako figurativno rečeno!Svijet je stvaran milijardama godina,ali to je tako u Bibliji zapisano! A evolucija se događala onako kako u Bibliji piše,samo u razmacima od milijune godina,a ne po danima kao u Bibliji!
__________________ Nemoj me uzimati za riječ, uzmi me u naručje! |
| | |
| | #6 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? Evolucijom, nema nikakvog Boga/Bogova.
__________________ Pliiiz CP - Pimp my ride |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-05-07 Lokacija: sa mora Godina: 21
Poruka: 316
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? Sve je to relativno....Da bi nešto postojalo, nešto drugo mu je moralo prethoditi, ne? Ima li Boga ili ga nema? Da bismo mogli odgovoriti na to pitanje, trebamo prvo vidjeti što je, barem otprilike, Bog. U što točno vjeruju oni koji vjeruju u Boga? Što je Bog? Kako ga točno definirati? Dok to ne riješimo, upitno je raspravljati jesmo li nastali prema Darwinovoj, Doenikenovoj ili Crkvinoj predodžbi... Bog bi prema tradicionalnoj slici trebao imati karakteristike osobe. Što to znači? Osnovna karakteristika osobe je da može razlikovati ja od ne-ja; da zna da je ona nešto različito od ostatka svijeta; da ima samosvijest - svijest o tome da postoji; da ima volju - da je u stanju odlučivati i svojim odlukama utjecati na stvari u svijetu. Osoba ne mora nužno imati tijelo, to može biti samo Duh. Koliko nam je poznato, bestjelesne osobe ne postoje, ali njihovo postojanje nije logički nemoguće: govor o duhovima, barem prima facie, nije kontradiktoran. Stoga Bog, barem prima facie, ne mora nužno biti lociran negdje u svijetu. Zatim Bog bi trebao imati znanje, i to potpuno, trebao bi znati sve. Isto tako, trebao bi sve moći, na primjer; stvoriti svijet. Povrh toga, trebao bi biti dobar, i to beskrajno. (Bog prašta.) Sva bi mu svojstva trebala biti u superlativima; sveznajuć, svemoguć...
__________________ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? A zar nije normalnije da su majmuni nastali od ljudi. Pa to gledam svakodnevno.
__________________ Triste est omne animal post coitum, praeter mulierem gallumque! Poslije sexa sve su životinje tužne, osim žene i pjetla. |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 13-04-07 Lokacija: Zagreb Godina: 18
Poruka: 1,628
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? Citat:
![]()
__________________ Nemoj me uzimati za riječ, uzmi me u naručje! | |
| | |
![]() |
| Tagovi: bog, evolucija, majmuni, postojanje, postojanje covjeka |
« vjerujete li u Boga
|
- »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:38.

Nemoj me uzimati za riječ, uzmi me u naručje!