| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? u Znanost forumu; Ovako pocnimo od toga da mi nisi opet odgovorija na moja konkretna pitanja koja si toliko trazija da ti izvucem, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #181 (permalink) |
| Lutka od krvi bez trunke ideje | Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? Ovako pocnimo od toga da mi nisi opet odgovorija na moja konkretna pitanja koja si toliko trazija da ti izvucem, drugo ako sam se jucer predstavi kao muskarac nije mi jasno cije su ovo rjeci kad su pisane za citatelje oba lica... Nadalje imas potpuno kriv stav, i puno krivih tvrdnji koje cu ti sutra opovrgnut kad malo skupim detaljne citate tek toliko da ne bude moje "nekompetentno nagadjanje", na kraju govoris da se ne obazirem na tudje titule ti koji si se jucer dicio svojom titulom diplomiranog teologa, a ja san ti u vise od jednog navrata odgovorija da je to najmanje bitno. za kraj cu ti samo rec da ti je tekst opsiran, al da u njemu nisi gotovo nista reka, odvojia sam vrime za procitat ga 2 puta da kojim slucajem nisam nesto propustio, al san samo nalazio na sve vise i vise netocnih tvrdnji. ponavljam moja pitanja jos stoje neodgovorena, a tebi cu sutra pruziti detaljno opovrgavanje 90% ovoga sto si iznija jer ne mogu virovat da neko toliko ne zna, a toliko mudruje. laku noc i mirne snove.
__________________ To those who understand, I extend my hand To the doubtful I demand, take me as I am Not under your command, I know where I stand I won't change to fit your plan, Take me as I am |
| | |
| | #182 (permalink) |
| Lutka od krvi bez trunke ideje | Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio?
__________________ To those who understand, I extend my hand To the doubtful I demand, take me as I am Not under your command, I know where I stand I won't change to fit your plan, Take me as I am |
| | |
| | #183 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? Citat:
Vidio sam ti u jednom odgovoru kako si pitao: ako nakon našeg života nastupa tama i nema ničeg kad umremo, koja je svrha našeg života. Svrha našeg života je neopisivo jednostavna i jasna, nastavit naši vrstu. Bez imalo razmišljanja mogu reć da je bog stvorio svemir, ali ne onaj bog iz tvojeg svetog papira i neke biblije, ne neki bog koji ti nudi odlazak u raj, jer to su vjerovo ti ili ne priče za malu djecu u što vjeruje jako puno ljudi i to je jednom riječi: sramota! Da budem još u jednoj stvari jasan, rađe ću prihvatit da sam nastao od majmuna, rađe ću reć da sam majmun koji hoda uspravno nego prihvatit ijednu riječ koju kaže crkva, jer za mene je crkva zlo koje širi laži. Dakle, svrha našeg postojanja nije da se mi ubijamo sad, da vozimo skupe aute, zagađujemo okoliš i idemo u zgrade koje zovemo crkve, tamo klečimo i molimo se nekome. Svrha našeg postojanja je preživljavanje jednako kako je to svrha postojanja životinja, jer vjerovo ti ili ne ali i životinje i mi smo živa bića. A ako kaniš uspoređivat majmuna sa čovjekom i time reć da je majmun glupa životinja mislim da ćeš se gadno prevarit. Nastali smo iz evolucije, genskim modifikacijama i to je jedino ispravno i logično što se mene tiče, ako treba nastali smo i od majmuna iako smatram da je to pogrešna tvrdnja jer da smo nastali od majmuna danas bi se svi majmuni razvili u čovjeka, nastali smo od bića koje je bilo slično majmunu. Božja smo stvorenja, jasno, ali stvorenja jedne sile koja je stvorila svemir, koja ga jre prepustila da se razvija, da sam sebi određuje kamo će ić i kako će se razvijat, stvorila je i pustila da preživi kako zna i umije. Ne vjerujem da poslje smrti ima raja i pakla, to je crkvena izmišljostina, vjera je izmišljotina da okupira ljude, vjera je teror koji ulijeva strah u kosti ljudima kako bi ih se držalo pod kontrolom. Sve u svemu, vjerujem da smo duhovna bića i da nakon što umremo naš duh pronalazi svoj mir, drugim riječima da ti objasnim, vjerujem u duhove jako čvrsto. I prije je logično da naša nekakva bioenergija napusti tijelo i šeće dalje ovim svijetom u miru ili da ostaje nemirna i da se zbog toga pojavljuju duhovi jer im duh ne počiva u miru pošto nisu zadovoljni kako su umrli, npr. izgorili u požaru, poginuli u nesreći.. Drugim riječima nisu ispunili svoj život kako su htjeli. Vjerujem u duhove, postoje video zapisi o njima i bez imalo sumnje vjerujem u te video zapise, postoje jednako tako i knjige o njima i u to vjerujem jednako tako jer to su pisali i bilježili ljudi kojima se to dogodilo, to nije bilježio jedan čovjek koji je htio napisat sf knjigu, to nije bilježila crkva kako bi držala i pokorila ljude sebi. Evolucija, evolucija i samo evolucija putem boga koji predstavlja silu u svemiru koja ga je stvorila, nikakav anđeo čuvar, nikakav duh sveti, nikakvo sveto pismo. Ljudska vrsta je bila glupa, bit će glupa i vjerovat će u ono što nije jer im je lakše vjerovat u laž i manipulirat ih nego da oni sami sjednu i razmisle o svemu šta ima logike i smisla. Ja sam majmun, bio sam i bit ću to.. A sad idem u zoološki da porazgovaram sa burazom, možda od njega neš pametno čujem. | |
| | |
| | #184 (permalink) | |||||
| Regularni forumas Datum registracije: 20-03-08 Godina: 1
Poruka: 347
![]() ![]() | Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? Citat:
Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
ipak. ima par presmjesnih zanimljivosti u tvom psihoticnom izlaganju pa evo da i ja doprinesem : Citat:
gospon Harun Yahya http://www.harunyahya.com/theauthor.php a pravo ime mu je cini se Adnan Oktar. osim sto je ociglendo narcisoidan i voli se slikat ima i ozbiljnih problema sa quranom : "The common point in all the writer's works is that all the topics covered by his works are in full agreement with the Qur'an, and strongly affirmed by Qur'anic understanding" + "The writer has published works on all the basic issues referred to in the Qur'an that expand the dedication and contemplation of Muslims." + "The symbolic meaning of the seal of the Prophet Muhammed (May God bless him and grant him peace) on the covers of all of the books by the writer is related to the content of the books. This seal is an indication that the Qur'an is the LAST BOOK and the LAST WORD of God, and our Prophet Muhammad (May God bless him and grant him peace) is the last of His messengers. " itako dalje... naravno bog o kome on govori je Allah. naravno kaze i "last word" i mislim da je kristalno jasno da Vas "adut" zapravo se uopce ne slaze s tim sto Vi propovjedate Vasa Presvjetla Psihoticnosti. (e krepacu od smjeha, ovo je moguce da je autogol godine)dakle. ovaj "znanstvenik" je zavrsio likovni fax i da mu date priliku Vasa Pastorska Inteligencijo on bi Vas bez problema (kao i mene) vjerojatno nabio na kolac u ime Allaha ![]() to Vam Presvjetlosti napominjem ne zato da bi branio teoriju evolucije (to ce kolega), nego da Vas upozorim koji su moguci pravi motivi ovog "znanstvenika". vjerojatno ne bas potraga za istinom nego sirenje islama. Allahu ekber. ![]() ali ajmo rec da je sve to nevazno za ovu pricicu. problem koji me brine mislim da lezi u ovome: citiram: "...njegov uspjeh i iskrenost, moći shvatiti da je pobijanje ateizma i širenje kur'anskog morala jedini cilj djela Haruna Yahye." - dakle to je kako sam kaze njegov jedini cilj. dalje: "...takodjer se ne smije gubiti iz vida da je dominacija ateističke misli osnovni povod velikih svjetskih nereda, tiranija i stradanja koja doživljavaju muslimani širom svijeta." ???dalje: "A način da se svijet oslobodi ovih nedaća leži u poražavanju ateisticke misli, iznošenje vjerskih fakata i prezentiranje kur'anskog morala na nacin na koji to ljudi mogu poimati i sprovoditi u praksi. " ![]() ![]() ![]() ![]() dalje: "...postaje sasvim jasno da se ovaj hizmet mora obaviti što je mogucöe brže i efektnije. U protivnom, može biti veoma kasno.Djela Haruna Yahye, koja su u kontekstu ovog veoma bitnog hizmeta preuzela avangardnu ulogu, će, uz Božiju pomoc, biti povod da ljude u XXI stoljeöu dovede do mira i spokojstva koji su opisani u Kur'anu, cestitosti i pravde, do ljepota i blagodati." ![]() ![]() ![]() ![]() medjutim ne brinem se jer dobro dobro poslusaj sto ovaj tip kaze o Harunu i onda provjeri tko je on: http://www.youtube.com/v/hPSv6fRR4wc&rel=1 ![]() Harun Yahya je valjda toliki muljator da ce ga istamburat ovi njegovi i vec ga optuzuju za idolatriju i iskrivljavanje kurana hihihi kaki tip pa gdje ste ga nasli Vasa Visosti ![]() dakle sad vise neznam tko je smjesniji Vi Vasa Pronicljivosti ili Vas mentor "islamski fundic znanstvenik gospon pitur Harun Yahya" poanta je da je tragicno za Vas Vasa Presvetosti da pokusavate "znanoscu" opovrgnuti Vas najveci problem: znanost. jednostavno ste nekompetentni. faljen isus i Harun Yahya (jer peace & reason kod Vas Visosti zaista ne pali) ali pliz Pastore dajte jos !!! samo naprijed ! Zadnji Uredio lofi : 17-05-08 u 09:38. | |||||
| | |
| | #185 (permalink) | |||||||||||||||
| Lutka od krvi bez trunke ideje | Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? OK, započnimo, prvi dio predivnog literarnog sastava cu zanemariti jer je namanje vazan za raspravu! Citat:
Citat:
1. i osnovno dok god vrijednost NIJE jednaka 0(NULI) nesto je moguce, to sto je blizu nuli matematicki gledano NIJE ZANEMARIVO. +IMAS laboratorijski dokazanu biološku i kemijsku evoluciju sto implicira da tvoj tekst pada u vodu, al idemo jos gresaka ispraviti. odavno postoji Stanley Millerov dokaz. upisi to u google i malo prouci, preporucujem ti jer ocito nisi do sad... ![]() evo jos jedna stvar koju pretpostavljam dosad nisi vidija ili sto da nisu ovo mozda druge vrste bile... Zapamti ovo su fosili (materjalni dokazi) ![]() idemo dalje, dio o spajanju detaljnije nisan tija obrazlagat iako je i on gotovo u porpunosti Citat:
to sto ti ne vidis da se u svemiru nista ne sudara je samo produkt tvojeg neznanja... svakodnevno se u svemiru "gase zvijezde" znas li sto se odna dogadja, nova, a to je pojava kod koje zvijezda iskoristi svoje "gorivo"(vodik) koji se pretvara u helij, helij dodje do kriticne mase i imas eksploziju, tolikih razmeja da nastaju novi elementi, znas li kolika je tu potrebna energia? tolika da od te eksplozije nestaje cijeli sustav tog planeta... al necemo u detalje jer ce ti biti previse neshvatljivo... samo da vidis da nije sve u takvom skladu i pod kontrolom o kakvoj ti govoris, e da i jos jedan jako lak argument, sudara se u svemiru svakodnevno, a najbolji primjer neka ti budu asteroidi, meteoriti i meteori koji padaju na zemljinu povrsinu (neki izgore u dodiru s atmosferom). pretpostavlja se da je jedan takav unistio dinosaure i promjenio klimu na zemlji, la zanemarimo i to. Citat:
smjena godisnjih doba nije neophodna, jer da je ne bi bilo zivota na polovima ni u ekvatorskom pojasu kod kojih je zanemariva razlika ljeto/zima... sto se tice atmosfere, znas li da postoje aerobna i anaerobna bica? znaci postoji nesto zivo cemu kisik nije neophodan za zivot. o postotku plinova u atmosferi... to mozemo zahvaliti biljakama i procesu fotosinteze... naravno u pocetnom stadiju modrozelenim algama... i danas covjekovim utjecajem mozes primjetiti da dolazi do puno promjena u toj atmosferi i njenom sastavu... to da jedino na zemlji ima vode nije istina tj. nije dokazano, a sve dok postoji najmanja vjerojatnost to ne mozemo iskljuciti (matematika na koju si se neosnovano poziva) provjereno od strane kolega sa PMF-a. para=oblaci=kisa da zahvaljucuji tome mozes uociti kako je doslo do velikog praska otprilike slican pocetako samo sto si ima vodik koji se skupija do kriticne kolicine koja je stvorila preveliku silu i temperaturu u sredistu i doslo je do tog famoznog praska u kojem nastaju novi elementi, jer kao sto (ne)znas nukelarna eksplozija stvara nove kemijske elemente. no idemo dalje... boldan(podebljan) dio tvoje tvrdnje... a di onda spadaju poplave? orkani? tajfuni? pogledaj prirodu oko sebe... surova je. Citat:
znas li ti uopce kako i zasto vjetrovi pusu... sto je to tlak zraka? kako i zasto kisa pada? ponavljam knjige fizika/biologija/kemija u ovom slucaju mozes i zemljois iskoristiti, uzmi stivo za srednje skole bit ce ti dovoljno, po mogucnosti da nije za neku katolicku gimnaziju jer nisam siguran imaju li oni malo izmjenjeno stivo radi manipulacije (bez uvrede).bile su i druge stvari prije jedrenjaka... al idemo dalje, kako onda objasnjavas indijance, i istocno americke stare civilizacije? zelim viditi pojasnjenje ovog pitanja... Citat:
znas li ti uopce sto su nafta, ugljen i plin, to su ti FOSILNA GORIVA, nadam se da ti prva rijec u nazivu govori dovoljno... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
prije si se izrazija da je stvaratelj postavio zakone... znaci on je odredio npr. da ce se svjetlost pravocrtno siriti? sto zelis rec drugim djelom da ljudi koji imaju dioptriju nisu dovoljno uspjesan cilj tvog Stvaratelja ili da su mozda njegov promasaj? jedino se to da implicirat iz tvojih navoda, sljepih ljudi necu se niti dodirnut jer mislim da je to pre paradoksno, ako gledamo tvoje izjave, ponavljam razmisli prije nego kazes/napises... Citat:
to opovrgava tvoju teoriju jos vise... ostatak teksta stoji... Citat:
Citat:
a na drugi dio ti mogu odgovoriti da tu teoriju o ljepoti i estetici mozes koristiti kao osnovu sovinisticke teorije, jer su obicno u prirodi muski primjerci veci, jaci i ljepsi(bez uvrede, cinjenice)... al zanemarimo i ovo... Citat:
Citat:
za kraj ponavljam 2 stvari: 1. moja konkretna pitanja jos nisu odgovorena, a reka si da kad ti ih izvarim numerirano ces ih odgovoriti, nazivao me licemjerem i sl. dok si u biti ti taj koji cjelu raspravu izbjegava odgovore i poziva se na nesto trece. 2. prouci literaturu za srednje skole, bar nesto za pocetak. p.s. link sam prosljedio profesoru s filozofskog fakulteta tako da njegovi kolege mogu viditi malo. ![]()
__________________ To those who understand, I extend my hand To the doubtful I demand, take me as I am Not under your command, I know where I stand I won't change to fit your plan, Take me as I am Zadnji Uredio Sahataba : 17-05-08 u 13:25. | |||||||||||||||
| | |
| | #187 (permalink) |
| Starter | Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? Pa čuj... ono kaj bi crkva trebala biti nije zlo...njome se čovjeka uči neakvoj razlici između dobra i zla... ak ti vjeruješ u tog boga koji ti nudi raj, i tog vraga koji ti nudi pakao, ti se odmah bojiš učiniti zlo... Vjerovanje koje crkva nudi, ustvari je podosta zdravo za čovjeka, ako je u nekoj zdravoj mjeri... Crkva zlo, o kojoj ti zapravo govoriš, je crkva zajednica, crkva politika bi se moglo reć na neki način... ona koja se obogatila u srednjem vijeku i koja je bila na vlasti... A zna se da bilo koja bogata i vladajuća zajednica s vremenom postane koruptirana... sve je to ljudski... A ni crkva nije izuzetak... Ubijali su vještice itd. Tak da... u jednu stranu se slažem stobom, u drugu ne... Sori kaj offtopičarim ali na ovo mi se baš odgovaralo sad... ![]()
__________________ "Some say I'm crazy, these punk-ass cops can't fade me... " |
| | |
| | #188 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 14-05-08
Poruka: 33
![]() | Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? Naravno...kako da te uvjere kada ne barataju naucnim cinjenicama nego LICNIM POKUSAJIMA bez ijednog citata strucnih lica u tim oblastima...Ko ce im vjerovati? Ko ce ih zy ozbiljno uzeti? Ko ce meni na kraju vjerovati ako nastupam na ovakav nacin kao oni i pisem ono sto bih zelio a ne ono sto je stvarnost? SLJEDECE JE ZA "NJIH": svaki je dovoljno gurnuo ruke u blato i svjesno izvrtao sve sto im je ponudjeno...ton komentara je suvise primitivan i nizak...nedostojan inteligentnih i zrelih osoba...postalo mi je ponizenje raspravljati sa vama na ovom nivou...stoga cu prestati, mislim da prema sebi imam dovoljno postovanja...a da ce iko poslati ikome linkove sa ovim sadrzajem u cilju izrugivanja kreacionizma ili mojih rijeci..neka izvoli...svako ziv moze uociti ovdje ko je ovdje ko, na kom nivou razgovara, sta mu je cilj i sl. Samo vadite iz konteksta i nastavite....skroz dok iko od vas ateista/evolucionista ne dodje sebi, oslobodi se mrznje, ponizavanja, predrasuda, psovanja i primitivizma....nema nista od daljeg dijaloga...ne vrijedi u vas ulagati ni vrijeme ni znanje...jedino sto eventualno mozete dobiti to su moguci linkovi pa se borite protiv strucnjaka u tim oblastima...vi ste pametni...savladacete vi njih...samo ne znam kako i cime... |
| | |
| | #189 (permalink) | |
| Lutka od krvi bez trunke ideje | Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? Citat:
nadalje... ovo tvoje povlacenje je dokaz da si nekompetentan plagijator, nas nazivas neinteligentnima... zasto? jer imamo misljenja i stavove koji imaju svoje korjene u teoriji i to ne jednog izvrnutog uma nego vecine znanstvenika... ponavljam procitaj moj post pa prosudi, procitaj ono sto san ti preporucija i ti si taj koji skida razinu na takav ton. ako neces, sretan zivot ti zelim, samo se sjeti da nisi argumentira nista, da si izbjegava odgovore i da si se olako povuka. pozdrav.
__________________ To those who understand, I extend my hand To the doubtful I demand, take me as I am Not under your command, I know where I stand I won't change to fit your plan, Take me as I am | |
| | |
| | #190 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 14-05-08
Poruka: 33
![]() | Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? [quote=Sahataba;935421] ... "dobija prevelik zalogaj"... - Bolje receno, preveliku kolicinu xy materijala (da ne kazem gluposti) koji se ne isplati ni stavljati pod analizu ili pitanje... ..."ovo tvoje povlacenje je dokaz da si nekompetentan plagijator" - hvala, buduci da mi ti to kazes, to cu prihvatiti kao predivan kompliment... "...nas nazivas neinteligentnima... zasto?" - znas ti dobro zasto...ispod mi je nivoa razgovarati sa ljudima koji psuju, izvrcu izreceno, koriste vulgarne izraze i trude se nadjacati upravo takvim nastupom...zasto bih se trosio na (ako nisi i ti), na perverznjake koji nisu u stanju voditi ikakvu razmjenu informacija bez tih primitivnih odlika... "jer imamo misljenja i stavove koji imaju svoje korjene u teoriji i to ne jednog "izvrnutog uma" nego vecine znanstvenika..." - tako je..tu si se otkrio do kraja- u teorijia ne u naucno dokazanim cinjenicama... - da je taj um uzvrnut - to je tvoje sopstveno misljenje, to ne mozes nicim dokazati - opet teorises bez potpore autoriteta...koji su takodje samo teorisali...nikad dokazali ".. i da si se olako povuka." - jesam...zasto bi mi to predstavljao problem..da sam cuo ozbiljne argumente o kojima vrijedi raspravljati i uposljavati um, trositi vrijeme i maksimalno se ulagati, otisao bih teska srca...ovako...veoma je lako...u pravu si i ovdje... - ja radim...imam posao koji ne trpi gubljenje dragocjenog vremena na ovaj nacin, unaprijed osudjen na propast posto su mi sagovornici krajnje...necu nista govoriti... Prijatan dan...nadam se da cete naci nekog drugog da se izivljavate...ja to necu trpiti, niti moram...posto u svom gradu imam veoma skolovane, ljubazne i smirene ateiste/evolucioniste sa kojima mogu jako lijepo i bez da cujem ijednu vulgarnu izjavu otvoreno razgovarati, bez vrijedjanja, ponizavanja, vasih fantomskih mahinacija...sa njima je tako lijepo i ugodno provoditi vrijeme...oni vrijede mnogo vise...ako su svi evolucionisti takvi poput vas (a moji su primjer da nisu), vjerovao bih i u teoriji i u praksi da su svi evolucionisti promaseni slucajevi...izgubljeni u prostoru i vremenu... Ne zelim vise nijednu poruku... |
| | |
![]() |
| Tagovi: bog, evolucija, majmuni, postojanje, postojanje covjeka |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 01:57.

(e krepacu od smjeha, ovo je moguce da je autogol godine)
???

Vasa Visosti 

ponavljam knjige fizika/biologija/kemija u ovom slucaju mozes i zemljois iskoristiti, uzmi stivo za srednje skole bit ce ti dovoljno, po mogucnosti da nije za neku katolicku gimnaziju jer nisam siguran imaju li oni malo izmjenjeno stivo radi manipulacije (bez uvrede).