Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? u Znanost forumu; Ovako pocnimo od toga da mi nisi opet odgovorija na moja konkretna pitanja koja si toliko trazija da ti izvucem, ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-05-08, 02:43   #181 (permalink)
Lutka od krvi bez trunke ideje

Datum registracije: 27-03-08
Godina: 21
Poruka: 7,567
Sahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Sahataba
Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio?

Ovako pocnimo od toga da mi nisi opet odgovorija na moja konkretna pitanja koja si toliko trazija da ti izvucem, drugo ako sam se jucer predstavi kao muskarac nije mi jasno cije su ovo rjeci kad su pisane za citatelje oba lica... Nadalje imas potpuno kriv stav, i puno krivih tvrdnji koje cu ti sutra opovrgnut kad malo skupim detaljne citate tek toliko da ne bude moje "nekompetentno nagadjanje", na kraju govoris da se ne obazirem na tudje titule ti koji si se jucer dicio svojom titulom diplomiranog teologa, a ja san ti u vise od jednog navrata odgovorija da je to najmanje bitno.
za kraj cu ti samo rec da ti je tekst opsiran, al da u njemu nisi gotovo nista reka, odvojia sam vrime za procitat ga 2 puta da kojim slucajem nisam nesto propustio, al san samo nalazio na sve vise i vise netocnih tvrdnji.
ponavljam moja pitanja jos stoje neodgovorena, a tebi cu sutra pruziti detaljno opovrgavanje 90% ovoga sto si iznija jer ne mogu virovat da neko toliko ne zna, a toliko mudruje.
laku noc i mirne snove.
I won't change to fit your plan, Take me as I am
Sahataba je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-05-08, 03:17   #182 (permalink)

Sahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavanSahataba je slavan

Dizajn I Koincidencija

i razliciti brojevi stranica su ocito tvoja literatura...
Sahataba je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-05-08, 09:31   #183 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 13-05-08
Godina: 20
Poruka: 77
mentalac
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mentalac

Citat:
Pravi autor: pastor Topic Pogledaj Poruke
LJudi, uozbiljite se!...svi ovi komentari ili bolje receno...gluposti su samo dokaz vase nezrelosti i neznanja. Ovo pitanje je od strahovito velikog znacaja za svako ljudsko srce. Ili ste visokorazvijeni majmun ili ste Bozje stvorenje. Jeste li svjesni koliko ta dva odgovora vuku moralno-etickih i teoloskih implikacija? Ako ste vi nastali od majmuna ja nisam. Smatram da iza stvaranja svijeta stoji Bog kao veliki dizajner i inzenjer, stoga i covjeka. Gluposti da je Bog koristio evoluciju da stvori svijet milionima i milijardama godina okacite macki o rep jer je to opozitno Svetom Pismu a u skorije vrijeme i katolicko naucavanje, na zalost. Dobro razmislite...ovo pitanje je veliko pitanje i sto prije odgovorite na njega jer ako ne odgovorite...vas zivot nece imati nikakvog smisla i uskoro cete moci u zoloski vrt...na druzenje sa rodjacima..majmunima....
Vidim da si ti čovjek od religije, hardcore vjernik. Bit ću odmah iskren, mrzim takve ljude. Prvo što te prazne riječi i vjera zasljepljuju, drugo što nemaš pojma o čem govoriš.
Vidio sam ti u jednom odgovoru kako si pitao: ako nakon našeg života nastupa tama i nema ničeg kad umremo, koja je svrha našeg života.
Svrha našeg života je neopisivo jednostavna i jasna, nastavit naši vrstu. Bez imalo razmišljanja mogu reć da je bog stvorio svemir, ali ne onaj bog iz tvojeg svetog papira i neke biblije, ne neki bog koji ti nudi odlazak u raj, jer to su vjerovo ti ili ne priče za malu djecu u što vjeruje jako puno ljudi i to je jednom riječi: sramota!
Da budem još u jednoj stvari jasan, rađe ću prihvatit da sam nastao od majmuna, rađe ću reć da sam majmun koji hoda uspravno nego prihvatit ijednu riječ koju kaže crkva, jer za mene je crkva zlo koje širi laži.
Dakle, svrha našeg postojanja nije da se mi ubijamo sad, da vozimo skupe aute, zagađujemo okoliš i idemo u zgrade koje zovemo crkve, tamo klečimo i molimo se nekome. Svrha našeg postojanja je preživljavanje jednako kako je to svrha postojanja životinja, jer vjerovo ti ili ne ali i životinje i mi smo živa bića. A ako kaniš uspoređivat majmuna sa čovjekom i time reć da je majmun glupa životinja mislim da ćeš se gadno prevarit.
Nastali smo iz evolucije, genskim modifikacijama i to je jedino ispravno i logično što se mene tiče, ako treba nastali smo i od majmuna iako smatram da je to pogrešna tvrdnja jer da smo nastali od majmuna danas bi se svi majmuni razvili u čovjeka, nastali smo od bića koje je bilo slično majmunu.
Božja smo stvorenja, jasno, ali stvorenja jedne sile koja je stvorila svemir, koja ga jre prepustila da se razvija, da sam sebi određuje kamo će ić i kako će se razvijat, stvorila je i pustila da preživi kako zna i umije.
Ne vjerujem da poslje smrti ima raja i pakla, to je crkvena izmišljostina, vjera je izmišljotina da okupira ljude, vjera je teror koji ulijeva strah u kosti ljudima kako bi ih se držalo pod kontrolom. Sve u svemu, vjerujem da smo duhovna bića i da nakon što umremo naš duh pronalazi svoj mir, drugim riječima da ti objasnim, vjerujem u duhove jako čvrsto. I prije je logično da naša nekakva bioenergija napusti tijelo i šeće dalje ovim svijetom u miru ili da ostaje nemirna i da se zbog toga pojavljuju duhovi jer im duh ne počiva u miru pošto nisu zadovoljni kako su umrli, npr. izgorili u požaru, poginuli u nesreći.. Drugim riječima nisu ispunili svoj život kako su htjeli. Vjerujem u duhove, postoje video zapisi o njima i bez imalo sumnje vjerujem u te video zapise, postoje jednako tako i knjige o njima i u to vjerujem jednako tako jer to su pisali i bilježili ljudi kojima se to dogodilo, to nije bilježio jedan čovjek koji je htio napisat sf knjigu, to nije bilježila crkva kako bi držala i pokorila ljude sebi.
Evolucija, evolucija i samo evolucija putem boga koji predstavlja silu u svemiru koja ga je stvorila, nikakav anđeo čuvar, nikakav duh sveti, nikakvo sveto pismo. Ljudska vrsta je bila glupa, bit će glupa i vjerovat će u ono što nije jer im je lakše vjerovat u laž i manipulirat ih nego da oni sami sjednu i razmisle o svemu šta ima logike i smisla.
Ja sam majmun, bio sam i bit ću to.. A sad idem u zoološki da porazgovaram sa burazom, možda od njega neš pametno čujem.
mentalac je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-08, 09:34   #184 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Godina: 1
Poruka: 347
lofi se izdvaja iz maselofi se izdvaja iz mase

Citat:
Licemjeru...ako su ti prijatelji...zasto ih onda nazivas "cirkusom"....
nene. TEBE nazivam cirkusom. pa zato sam namjerno ogradio TEBE od njih da nebi ljudi mislili da su SDA po defaultu psihotici kao ti tj Vi Vasa Nadutosti.
Citat:
"respektiras ih"..."nemaju ovakav pristup"...nisi ti ni razgovarao sa njima a ako su u stanju da pomire evoluciju sa Bogom...
heheh. pa rekao sam da ima stvari u kojima se ne slazemo ali nisu pshioticni kao VI Vasa Providnosti.
Citat:
onda i nisu ni normalni, ni skromni...ni vjernici...posebno ne moje crkve...i ja ih se sramim ako su to u stanju...
auuuuu....evo saljem im link...bas me zanima njihov komentar
Citat:
ali znam da lazes..takvi kao ti bi igrali na dvije strane a to ne ide...
a nene. jasno je koja je moja strana. procitaj ostale moje postove. zalosno je sto ih ti zelis izolirati od ostatka svijeta svojim srednjevjekovnim brainwashingom.

ipak. ima par presmjesnih zanimljivosti u tvom psihoticnom izlaganju pa evo da i ja doprinesem :

Citat:
Ako bi ti prihvatio ovakvo obrazloženje moderne nauke, ja ti nudim citat iz knjige ''Podvale teorije evolucije/znanstveni kolaps darvinizma i njegova ideološka pozadina'' (autor je Harun Yahya, Bosančica print, 2000)
inace. originialni text IMAGINARY MECHANISMS OF EVOLUTION

gospon Harun Yahya

http://www.harunyahya.com/theauthor.php

a pravo ime mu je cini se Adnan Oktar. osim sto je ociglendo narcisoidan i voli se slikat ima i ozbiljnih problema sa quranom : "The common point in all the writer's works is that all the topics covered by his works are in full agreement with the Qur'an, and strongly affirmed by Qur'anic understanding" + "The writer has published works on all the basic issues referred to in the Qur'an that expand the dedication and contemplation of Muslims." + "The symbolic meaning of the seal of the Prophet Muhammed (May God bless him and grant him peace) on the covers of all of the books by the writer is related to the content of the books. This seal is an indication that the Qur'an is the LAST BOOK and the LAST WORD of God, and our Prophet Muhammad (May God bless him and grant him peace) is the last of His messengers. " itako dalje... naravno bog o kome on govori je Allah. naravno kaze i "last word" i mislim da je kristalno jasno da Vas "adut" zapravo se uopce ne slaze s tim sto Vi propovjedate Vasa Presvjetla Psihoticnosti. (e krepacu od smjeha, ovo je moguce da je autogol godine)

dakle. ovaj "znanstvenik" je zavrsio likovni fax i da mu date priliku Vasa Pastorska Inteligencijo on bi Vas bez problema (kao i mene) vjerojatno nabio na kolac u ime Allaha

to Vam Presvjetlosti napominjem ne zato da bi branio teoriju evolucije (to ce kolega), nego da Vas upozorim koji su moguci pravi motivi ovog "znanstvenika". vjerojatno ne bas potraga za istinom nego sirenje islama. Allahu ekber.

ali ajmo rec da je sve to nevazno za ovu pricicu. problem koji me brine mislim da lezi u ovome:

citiram: "...njegov uspjeh i iskrenost, moći shvatiti da je pobijanje ateizma i širenje kur'anskog morala jedini cilj djela Haruna Yahye." - dakle to je kako sam kaze njegov jedini cilj.

dalje: "...takodjer se ne smije gubiti iz vida da je dominacija ateističke misli osnovni povod velikih svjetskih nereda, tiranija i stradanja koja doživljavaju muslimani širom svijeta." ???

dalje: "A način da se svijet oslobodi ovih nedaća leži u poražavanju ateisticke misli, iznošenje vjerskih fakata i prezentiranje kur'anskog morala na nacin na koji to ljudi mogu poimati i sprovoditi u praksi. "

dalje: "...postaje sasvim jasno da se ovaj hizmet mora obaviti što je mogucöe brže i efektnije. U protivnom, može biti veoma kasno.Djela Haruna Yahye, koja su u kontekstu ovog veoma bitnog hizmeta preuzela avangardnu ulogu, će, uz Božiju pomoc, biti povod da ljude u XXI stoljeöu dovede do mira i spokojstva koji su opisani u Kur'anu, cestitosti i pravde, do ljepota i blagodati."

medjutim ne brinem se jer dobro dobro poslusaj sto ovaj tip kaze o Harunu i onda provjeri tko je on: http://www.youtube.com/v/hPSv6fRR4wc&rel=1
Harun Yahya je valjda toliki muljator da ce ga istamburat ovi njegovi i vec ga optuzuju za idolatriju i iskrivljavanje kurana hihihi kaki tip pa gdje ste ga nasli Vasa Visosti

dakle sad vise neznam tko je smjesniji Vi Vasa Pronicljivosti ili Vas mentor "islamski fundic znanstvenik gospon pitur Harun Yahya"

poanta je da je tragicno za Vas Vasa Presvetosti da pokusavate "znanoscu" opovrgnuti Vas najveci problem: znanost. jednostavno ste nekompetentni.

faljen isus i Harun Yahya (jer peace & reason kod Vas Visosti zaista ne pali)

ali pliz Pastore dajte jos !!! samo naprijed !

Zadnji Uredio lofi : 17-05-08 u 09:38.
lofi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-08, 13:22   #185 (permalink)

OK, započnimo, prvi dio predivnog literarnog sastava cu zanemariti jer je namanje vazan za raspravu!

Citat:
Dakle, odgovor koji ti je sve do zadnjih godina nauka pretežno nudila glasi da je život stvorila slučajnost, a evolucija ga razvila do nivoa čovjeka i razvija ga dalje (namjerno sam gore rekao ''sve do zadnjih godina'' zato što u zadnje vrijeme nauka sve više odbacuje teoriju slučajnog stvaranja i evolucije, ali o tome, ako Bog da, na kraju ovog teksta).
Hajde da zajedno razmotrimo SLUČAJNOST kao faktor nastanka života. Zamisli da ja uzmem nešto silicija, bakra, plastike i drugih nužnih materija, pa sve to stavim u jednu veliku miješalicu i ostavim da se sve to miješa u jednom izuzetno dugom vremenskom periodu. Možeš li zamisliti da će tim putem, bez ikakve svjesne ljudske intervencije, nastati kompjuter i to sa instaliranim softverom?!
Nije mi jasno kako i odalke izvlacis ovako glupe primjere. Kako mozes usporedjivat evoluciju znaci prirodnu pojavu s ljudskim djelovanjem... nadalje ako cemo bas ici po tom primjeru, znas li otkad datira prvo racunalo po nazivu Abak(cca 2400. god prije nove ere u starom Babilonu) pa se polako razvijalo "evoluiralo" do današnjeg oblika, znas li kolika su racunala bila prije nekig 100godina i kako su se radila, a kako danas napreduju, al zanemarimo to jer je to kao sto sam rekao produkt ljudskog djelovanja i samim time manje vazan za ovu raspravu. na ovaj dio s instaliranim softwareom trebam li ista nadodat? kompijutor i kad se sastavi nema nista znaci ponovo covjek u njega implementira djelove, ponavljam zato sto je kompijutor djelo covjeka, a sluzi da bi mu olaksalo svakodnevne obveze, u zadnje vrijeme za komunikaciju i zabavu...

Citat:
Vidiš, nauka operiše sa matematskom vjerovatnoćom slučajne živototvorne kombinacije prirodnih zakona IAKO JE ONA IZUZETNO MALA DA SE PREMA ISTOJ TOJ MATEMATICI ODBACUJE KAO NEMOGUĆA. Iako je i sama matematika odbacuje kao nemoguću, to se nama prikriva i njezinim ''matematskim backgroundom'' ona nam se, umotano u najljepši omot, prikazuje kao naučno utemeljena.
iz ovoga vidim da nikad, al nikad u zivotu nisi ima veze s matematikom
1. i osnovno dok god vrijednost NIJE jednaka 0(NULI) nesto je moguce, to sto je blizu nuli matematicki gledano NIJE ZANEMARIVO.

+IMAS laboratorijski dokazanu biološku i kemijsku evoluciju sto implicira da tvoj tekst pada u vodu, al idemo jos gresaka ispraviti.
odavno postoji Stanley Millerov dokaz. upisi to u google i malo prouci, preporucujem ti jer ocito nisi do sad...

evo jos jedna stvar koju pretpostavljam dosad nisi vidija ili sto da nisu ovo mozda druge vrste bile... Zapamti ovo su fosili (materjalni dokazi)

idemo dalje, dio o spajanju detaljnije nisan tija obrazlagat iako je i on gotovo u porpunosti

Citat:
Dobro, hajde sada da vidimo kakva je ta ''majka priroda'', kakva su to njena svojstva.
I ti i ja svjedoci smo svijeta koji nas okružuje. Na sve strane vidimo jednu ljepotu i jednu fascinantnu usklađenost i ravnomjernost. Nezamislivo veliki svemir u kome plove milijarde galaksija, svaka od njih sa po milijarde zvijezda u sebi. Zatim tu su pulsari, pretpostavljene crne rupe i kakvi sve ne svemirski objekti. I sve se to kreće u savršenom redu i harmoniji. Ništa se ne sudara ni sa čim, ništa ne preprečava putanju ničemu. Sve je usklađeno u jednu veličanstvenu kompoziciju dirigiranu savršenom Rukom.
za početak ti moram iznjet par cinjenica koje ce tvoj svjet kakav poznajes malo poljujat... znas li ti da se svemir paralelno siri i da kad dodje do "kriticne velicine" se pocinje vracati i opet radi istu stvar samo u drugom smjeru... al zanemarimo i to i teoriju o paralelnim svemirima, koja je takodjer razradjenija od tvojih teorija...
to sto ti ne vidis da se u svemiru nista ne sudara je samo produkt tvojeg neznanja... svakodnevno se u svemiru "gase zvijezde" znas li sto se odna dogadja, nova, a to je pojava kod koje zvijezda iskoristi svoje "gorivo"(vodik) koji se pretvara u helij, helij dodje do kriticne mase i imas eksploziju, tolikih razmeja da nastaju novi elementi, znas li kolika je tu potrebna energia? tolika da od te eksplozije nestaje cijeli sustav tog planeta... al necemo u detalje jer ce ti biti previse neshvatljivo... samo da vidis da nije sve u takvom skladu i pod kontrolom o kakvoj ti govoris, e da i jos jedan jako lak argument, sudara se u svemiru svakodnevno, a najbolji primjer neka ti budu asteroidi, meteoriti i meteori koji padaju na zemljinu povrsinu (neki izgore u dodiru s atmosferom). pretpostavlja se da je jedan takav unistio dinosaure i promjenio klimu na zemlji, la zanemarimo i to.

Citat:
Vratimo se našoj Zemlji. Idealna udaljenost od Sunca, upravo onakva kakva jedino omogućava život na našoj planeti. Idealan ugao nagiba oko svoje osi, upravo onakav kakav omogućava neophodnu nam smjenu godišnjih doba. Jedino Zemlja od svih planeta sunčevog sistema ima zračni omotač, atmosferu i to sa tačnim procentom učešća kisika (kad bi ga bilo više vjerovatno bi i najmanja iskra izazvala velike eksplozije, a kada bi ga bilo manje živa bića ne bi mogla disati). Jedino na Zemlji ima tečne vode bez koje života nema i koja kruži u jednom zatvorenom ciklusu. Nad glavama nam plove čitavi okeani vode u obliku pare, pa ipak ta se ogromna masa vode nježno i pažljivo spušta na zemlju da nas ne potopi ili pobije. Pogledajmo prirodu oko nas.
žprvo odradimo dio koji je boldan, to je najveca glupost koju san cuja u zadnjih nekoliko godina, to sto je kisik neophodan za proces izgaranja ne znaci da je on sam zapaljiv, jer kisik NIJE zapaljiv plin... (sve vise mi se cini da ni matematiku ni fiziku ni biologiju ni kemiju u zivotu nisi ima i zato je tako lako manipulirat tobom)
smjena godisnjih doba nije neophodna, jer da je ne bi bilo zivota na polovima ni u ekvatorskom pojasu kod kojih je zanemariva razlika ljeto/zima...
sto se tice atmosfere, znas li da postoje aerobna i anaerobna bica? znaci postoji nesto zivo cemu kisik nije neophodan za zivot. o postotku plinova u atmosferi... to mozemo zahvaliti biljakama i procesu fotosinteze... naravno u pocetnom stadiju modrozelenim algama...
i danas covjekovim utjecajem mozes primjetiti da dolazi do puno promjena u toj atmosferi i njenom sastavu...
to da jedino na zemlji ima vode nije istina tj. nije dokazano, a sve dok postoji najmanja vjerojatnost to ne mozemo iskljuciti (matematika na koju si se neosnovano poziva) provjereno od strane kolega sa PMF-a.
para=oblaci=kisa da zahvaljucuji tome mozes uociti kako je doslo do velikog praska otprilike slican pocetako samo sto si ima vodik koji se skupija do kriticne kolicine koja je stvorila preveliku silu i temperaturu u sredistu i doslo je do tog famoznog praska u kojem nastaju novi elementi, jer kao sto (ne)znas nukelarna eksplozija stvara nove kemijske elemente.
no idemo dalje... boldan(podebljan) dio tvoje tvrdnje... a di onda spadaju poplave? orkani? tajfuni? pogledaj prirodu oko sebe... surova je.

Citat:
Bogatstvo najrazličitijih biljaka i životinja. Vjetrovi koji uvijek ravnomjerno pušu u svim smjerovima bez kojih kiša ne bi mogla zakonomjerno natapati čitavu površinu Zemlje i bez kojih brodovi jedrenjaci ne bi nikada preplovili okean i stigli sa kontinenta na kontinent (ne zaboravi da mi brodove sa parnim i dizel motorima koristimo tek od XIX vijeka, a sve vrijeme ranije smo imali samo jedrenjake).
prva recenica... evolucija sve sto imam reci na tvoju prvu tvrdnju u ovom odlomku.
znas li ti uopce kako i zasto vjetrovi pusu... sto je to tlak zraka? kako i zasto kisa pada? ponavljam knjige fizika/biologija/kemija u ovom slucaju mozes i zemljois iskoristiti, uzmi stivo za srednje skole bit ce ti dovoljno, po mogucnosti da nije za neku katolicku gimnaziju jer nisam siguran imaju li oni malo izmjenjeno stivo radi manipulacije (bez uvrede).
bile su i druge stvari prije jedrenjaka... al idemo dalje, kako onda objasnjavas indijance, i istocno americke stare civilizacije? zelim viditi pojasnjenje ovog pitanja...

Citat:
Plodna zemlja, čista voda i riznice potrebnih nam metala, minerala i goriva u utrobi zemlje (nafta i ugalj samo su tu čovjeka radi; od njih ostale životne vrste na Zemlji nemaju nikakve koristi). I tako dalje, i tako dalje, kratko rečeno VELIČANSTVENA RAVNOTEŽA SVUDA JE OKO NAS.
oces reci da nan je naftu i plin bog ostavija jer je zna da cmo imati motore s unutarnjim izgaranjem kao svakodnevni nacin kretanja?
znas li ti uopce sto su nafta, ugljen i plin, to su ti FOSILNA GORIVA, nadam se da ti prva rijec u nazivu govori dovoljno...

Citat:
No, maločas smo se složili sa naukom da ova ravnoteža nije mogla nastati u uslovima anarhije i složili smo se da ovim upravlja savršeni sklop prirodnih zakona. Međutim sada se pitamo KAKO TO DA SU TI BROJNI I KOMPLICIRANI ''ZAKONI PRIRODE'' TAKO DIVNO, HARMONIČNO I SAVRŠENO USKLAĐENI SA APSOLUTNIM NEDOSTATKOM DISHARMONIJE U DJELOVANJU?
sto zelis reci da je tvoj Stvaratelj izmislijo četiri osnovne prirodne sile (gravitacijska, elektro-magnetska, jaka nuklearna sila, slaba nuklearna sila)? sve druge sile su produkt kombiniranja osnovnih sila s matematickin jednadzbama i formulama (npr. povrsina, volumen, i sl.).

Citat:
Nauka nam ovdje ne može dati pravi odgovor iz prostog razloga jer ga ona nema i ne može ga imati. Ona nam najčešće umjesto odgovora ponavlja da su prirodni zakoni savršeni i vječni i da mi o njima mnogo toga ne znamo. Ona, dakle, upravo zbog toga što neće da prihvati Stvoritelja, i izbjegava odgovor na pomenuto pitanje, i umjesto toga samo ponavlja floskulu o vječnosti i nepromijenljivosti prirodnih zakona. Jedini odgovor koji ovdje zdrav razum prihvata jeste da postoji Veličanstveni dirigent koji je skladao tu divnu simfoniju svemira.
Savršena i precizna usklađenost prirodnih zakona je nešto što je objašnjivo samo egzistencijom Stvoritelja, Živog i Samosvjesnog, Koji je taj sklad u djelovanju prirodnih zakona ciljano uspostavio.
mislim da san ti upravo pojasnio i opovrgao ovu tvrdnju, naravno ti ces to zanemariti, al idemo dalje...

Citat:
Hajde sada da zajedno pokušamo malo proanalizirati kako je to ''majka priroda'' nas ljude darovala očima kojima možemo gledati okolni svijet.
Prva stvar koju primijećujemo jeste da onaj ko nas stvara ZNA da fetus neći ostati u tmini materice, gdje mu oči nisu potrebne, već će izaći na svjetlost ovog svijeta gdje mu oči itekako trebaju. On isto tako zna da fetus neće ostati u tekućini unutar posteljice već će izaći na zrak ovog svijeta pa mu trebaju pluća. Radi toga se kod fetusa već u materici oblikuju oči i pluća.
Prema tome, onaj koji nas stvara IMA JASAN CILJ, On još dok je fetus u materici, želi da dijete može vidjeti u svijetu prema kojemu ide i da može udisati zrak sa kojim će se tamo suočiti.
procitaj teoriju evolucije, ovaj put malo detaljnije molio bih te i kreno od spoznaje da ljudi nisu tu od pocetka, nego da su nam druga bica prethodila, ako neces to prihvatiti, samo procitaj i o njima mozda ti se stvari malo posloze, jer bi objasnjenje bilo preiscrpno i predugo...

Citat:
Zatim dalje, ko god bio onaj koji nas stvara, on, očevidno poznaje zakone fizike i optike, pa u strukturu naših očiju ugrađuje sočiva tako idealno zakrivljena da svjetlost koja ulazi kroz zjenicu oka pada na precizno određenu, osjetljivu tačku preko koje se informacije nervima prenose do mozga.
Prema tome onaj ko nas stvara POZNAJE PRIRODNE ZAKONE I STVARANJE PODEŠAVA PREMA NJIMA, KAKO BI OSIGURAO DA CILJ KOJI JE SEBI POSTAVIO BUDE OSTVAREN. Eto, to su neka od svojstava onoga koji nas stvara a koja mi možemo dokučiti na primjeru stvaranja ljudskih očiju i pluća.
evolucija(razvoj) opet, al idemo razjasniti neke stvari...
prije si se izrazija da je stvaratelj postavio zakone... znaci on je odredio npr. da ce se svjetlost pravocrtno siriti?
sto zelis rec drugim djelom da ljudi koji imaju dioptriju nisu dovoljno uspjesan cilj tvog Stvaratelja ili da su mozda njegov promasaj? jedino se to da implicirat iz tvojih navoda, sljepih ljudi necu se niti dodirnut jer mislim da je to pre paradoksno, ako gledamo tvoje izjave, ponavljam razmisli prije nego kazes/napises...

Citat:
Da rezimiramo: sila koja nas stvara ZNA kakav je svijet u kome živimo još dok smo mi unutar materica, CILJNO ŽELI da mi u tom svijetu vidimo, kako bi ostvarila svoj cilj koristi činjenicu DA POZNAJE PRIRODNE ZAKONE FIZIKE I OPTIKE, pa zbog toga svoje stvaranje naših očiju PRILAGOĐAVA ISTIMA stvarajući precizno zakrivljeno sočivo u građi naših očiju.
Vratimo se malo na teoriju evolucije. Ona nam kaže da jedna vrsta nastaje iz druge kroz proces prirodne selekcije u kojem opstaju samo jedinke sa ''boljim'' svojstvima. I tako se, iz generacije u generaciju, kroz milione godina niže životne vrste transformiraju u više životne vrste.
to nije nikakava sila vec produkt razvoja koji ide po uzorku iz genetskog koda nasih roditelja... znaci, ako oni imaju oci imat cemo ih i mi... naravno postoje genetske bolesto u malom broju pa se neki rode bez ociju, s jednim okom i sl...
to opovrgava tvoju teoriju jos vise... ostatak teksta stoji...

Citat:
Međutim, ako, naprimjer, među gazelama opstaju samo one koje su osjetljivije da lakše osjete prisustvo lava koji ih namjerava napasti i koje su brže da mu mogu pobjeći, zar to ne znači SAMO TO da će naredne generacije gazela putem genetskog koda nasljeđivanja osobina biti brže i osjetljivije?! Zar ovim putem ikada može iz gazele nastati neka nova vrsta?! Prilagođavanjem okolini i prirodnom selekcijom kroz smjenu generacija samo se mogu poboljšati svojstva postojeće životne vrste, a ona se nikada ovim putem ne može transformirati u drugu, višu vrstu.
sam si ponudio odgovor djelomican... polako i nastaje nova vrsta jer su brze, spretnije i sl. znaci od pocetnog oblika razlikuju se u fizickim predispozicijama, vremenski razmak je premal da bi sad toliko vidljive zazlike bile... tako da se razvija u visu("bolju") vrstu...

Citat:
Međutim, ako se ne slažeš sa ovim zaključkom, hajde da pretpostavimo da se zaista dešavalo to da je niža vrsta putem evolucije prelazila u višu vrstu. U ovom slučaju naša, tajanstvena i fascinantna, stvarajuća sila bila bi evolucija.
Evolucija je, kako nam moderna nauka kazuje, transformirala gmizavce u ptice. Hajde da to opet malo proanaliziramo. Prvo, ''evolucija'' je morala da ZNA činjenicu da novo stvorenje treba da leti kroz zrak i da joj to bude CILJ kojemu treba PRILAGODITI njegovo stvaranje. Ako nije ovako, kako to onda da gmizavci postepeno dobivaju šuplje kosti koje su lakše; kako to da se njihov probavni sistem transformira tako da se prerada hrane brže odvija i izmet odmah izbacuje van, a sve to opet u funkciji smanjenja težine; kako to da dobivaju aerodinamični oblik tijela kako bi lakše letili; kako to da je ''evolucija'' ISKORISTILA SVOJE POZNAVANJE ZAKONA AERODINAMIKE I TEORIJE FLUIDA pa im dala perje preko kojega mahanjem krila mogu ostvariti silu dinamičkog uzgona i kormilariti letom kroz zrak; zašto gmizavci nisu jednostavno zadržali provjereni oblik koji NJIMA omogućava da lete – oblik pterodaktila (letećeg gmaza koji je živio u doba dinosaura), već su išli dalje i dobili novu, ljepšu, nježniju i prefinjeniju formu ptice što ukazuje na to da ''evolucija'' IMA OSJEĆAJ ZA ESTETIKU, LJEPOTU I UMJETNOST?!
odgovor na tvoje pitanje kako dobivaju sve to je prilagodbom... da bi lakse letili/lovili pljen i slicno prilagodjavaju se, isto tako npr, ako covjek od rodjenja mora puno trcat imat ce drukciju gradju nego onaj koji mora raditi na prenosenju tereta, ako jako dugo stavis te ljude da obavljaju svoje poslove mislis da se nece viditi razlike u gradji?
a na drugi dio ti mogu odgovoriti da tu teoriju o ljepoti i estetici mozes koristiti kao osnovu sovinisticke teorije, jer su obicno u prirodi muski primjerci veci, jaci i ljepsi(bez uvrede, cinjenice)... al zanemarimo i ovo...

Citat:
Ona je toliko kompleksna da čak ni visoki nivo tehnologije koji je čovječanstvo postiglo ne može proizvesti jednu takvu ćeliju. Nikada nijedan pokušaj da se kreira umjetna ćelija nije postigao uspjeh. Ustvari, svi pokušaji da se to učini su napušteni. Teorija evolucije tvrdi da je ovaj sistem, koji čovječanstvo sa svom svojom intelegencijom, znanjem i tehnologijom na raspolaganju ne može proizvesti, nastao ‘slučajno’, pod uticajem prvobitnih uvjeta na Zemlji.
Da damo drugi primjer. Vjerovatnoća formiranja ćelije igrom slučaja je poput vjerovatnoće da se odštampa jedna knjiga prilikom eksplozije u štampariji. Engleski matematičar i astronom Sir Fred Hoyle napravio je sličnu usporedbu u jednom od njegovih intervjua objavljenom 12. 11. 1981. godine u časopisu Nature. Iako i sam evolucionista, Hoyle je rekao da je vjerovatnoća da više forme života nastanu na ovaj način (slučajno), uporediva sa vjerovatnoćom da jedan tornado brišući kroz deponiju starog gvožđa konstruira avion ‘Boing 747’ od materijala i starudija koje se tu nalaze (''Hoyle on Evolution'', Nature, Vol 294, November 12, 1981., str. 105). Ovo znači da nije moguće da ćelija nastane slučajno i zato je ona definitivno morala biti stvorena.
dokaz ponovo procitaj i pogledaj Stanley Millerov eksperiment... al pozovimo se i na matematiku... ne iskuljucuj dok postoji vjerojatnost koja je jednaka nuli, znaci i namanja vrijednost ostavlja mogucnost... a idemo se igrat igrama rijeci sad malo. nigdje tu nisu tocno definirani uvjeti tiskanja knjige niti na drugom primjeru je li tu vec boing 747 i u kojem je stanju... tako da ti te vjerojatnosti variraju prijatelju moj... ne iskljucuj nista, a pogotovo ne stvari za koje postoje dokazi...

Citat:
Vidiš kako se primjeri nižu jedan za drugim. Ovo što je ovdje navedeno samo je jedan mali fragment iz mnoštva primjerâ i dokazâ koji očevidno govore o tome kako je stvaranje putem slučaja i nesvjesne evolucije jedna obična iluzija. Danas se sve više i sa naučne strane govori o stvaranju putem dizajna, a to nije ništa drugo nego naučno priznanje, istina rečeno na pomalo zaobilazan način, da je i nas i sve oko nas stvorio Stvoritelj, savršen i ničim ograničen u Svom stvaranju i upravljanju nad stvorenim.
mislim da smo ovo pokopali... mozda nekome tko nije upoznat s icime ove rjeci imaju znacenje meni je ovo isprazni zaljucak donesen nakon djela dokaza koji nista ne znace i nisu istiniti...

za kraj ponavljam 2 stvari:
1. moja konkretna pitanja jos nisu odgovorena, a reka si da kad ti ih izvarim numerirano ces ih odgovoriti, nazivao me licemjerem i sl. dok si u biti ti taj koji cjelu raspravu izbjegava odgovore i poziva se na nesto trece.
2. prouci literaturu za srednje skole, bar nesto za pocetak.

p.s. link sam prosljedio profesoru s filozofskog fakulteta tako da njegovi kolege mogu viditi malo.

Zadnji Uredio Sahataba : 17-05-08 u 13:25.
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-08, 13:26   #186 (permalink)
MrCina

Datum registracije: 07-03-07
Poruka: 5,247
cina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku cina Pošalji poruku preko Skype-a korisniku cina

sta god vi napisali necete me uvjeriti da Bog nije stvorio covjeka
cina je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-08, 15:03   #187 (permalink)
Starter

Datum registracije: 30-11-06
Poruka: 12
F E A R se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku F E A R

Citat:
Pravi autor: mentalac Pogledaj Poruke
jer za mene je crkva zlo koje širi laži.
Pa čuj... ono kaj bi crkva trebala biti nije zlo...njome se čovjeka uči neakvoj razlici između dobra i zla... ak ti vjeruješ u tog boga koji ti nudi raj, i tog vraga koji ti nudi pakao, ti se odmah bojiš učiniti zlo... Vjerovanje koje crkva nudi, ustvari je podosta zdravo za čovjeka, ako je u nekoj zdravoj mjeri... Crkva zlo, o kojoj ti zapravo govoriš, je crkva zajednica, crkva politika bi se moglo reć na neki način... ona koja se obogatila u srednjem vijeku i koja je bila na vlasti... A zna se da bilo koja bogata i vladajuća zajednica s vremenom postane koruptirana... sve je to ljudski... A ni crkva nije izuzetak... Ubijali su vještice itd. Tak da... u jednu stranu se slažem stobom, u drugu ne...

Sori kaj offtopičarim ali na ovo mi se baš odgovaralo sad...
Odgovori sa citatom
Star 17-05-08, 16:44   #188 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-05-08
Poruka: 33
pastor Topic je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: cina Pogledaj Poruke
sta god vi napisali necete me uvjeriti da Bog nije stvorio covjeka
Naravno...kako da te uvjere kada ne barataju naucnim cinjenicama nego LICNIM POKUSAJIMA bez ijednog citata strucnih lica u tim oblastima...Ko ce im vjerovati? Ko ce ih zy ozbiljno uzeti? Ko ce meni na kraju vjerovati ako nastupam na ovakav nacin kao oni i pisem ono sto bih zelio a ne ono sto je stvarnost?
SLJEDECE JE ZA "NJIH":
svaki je dovoljno gurnuo ruke u blato i svjesno izvrtao sve sto im je ponudjeno...ton komentara je suvise primitivan i nizak...nedostojan inteligentnih i zrelih osoba...postalo mi je ponizenje raspravljati sa vama na ovom nivou...stoga cu prestati, mislim da prema sebi imam dovoljno postovanja...a da ce iko poslati ikome linkove sa ovim sadrzajem u cilju izrugivanja kreacionizma ili mojih rijeci..neka izvoli...svako ziv moze uociti ovdje ko je ovdje ko, na kom nivou razgovara, sta mu je cilj i sl. Samo vadite iz konteksta i nastavite....skroz dok iko od vas ateista/evolucionista ne dodje sebi, oslobodi se mrznje, ponizavanja, predrasuda, psovanja i primitivizma....nema nista od daljeg dijaloga...ne vrijedi u vas ulagati ni vrijeme ni znanje...jedino sto eventualno mozete dobiti to su moguci linkovi pa se borite protiv strucnjaka u tim oblastima...vi ste pametni...savladacete vi njih...samo ne znam kako i cime...
pastor Topic je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-08, 16:54   #189 (permalink)

Citat:
svaki je dovoljno gurnuo ruke u blato i svjesno izvrtao sve sto im je ponudjeno...ton komentara je suvise primitivan i nizak...nedostojan inteligentnih i zrelih osoba...postalo mi je ponizenje raspravljati sa vama na ovom nivou...stoga cu prestati, mislim da prema sebi imam dovoljno postovanja...a da ce iko poslati ikome linkove sa ovim sadrzajem u cilju izrugivanja kreacionizma ili mojih rijeci..neka izvoli...svako ziv moze uociti ovdje ko je ovdje ko, na kom nivou razgovara, sta mu je cilj i sl. Samo vadite iz konteksta i nastavite....skroz dok iko od vas ateista/evolucionista ne dodje sebi, oslobodi se mrznje, ponizavanja, predrasuda, psovanja i primitivizma....nema nista od daljeg dijaloga...ne vrijedi u vas ulagati ni vrijeme ni znanje...jedino sto eventualno mozete dobiti to su moguci linkovi pa se borite protiv strucnjaka u tim oblastima...vi ste pametni...savladacete vi njih...samo ne znam kako i cime...
dragi moj pastore ponudija si nam nista, dobija prevelik zalogaj nazad sad kad si vidija koliko malo znas i koliko je mizerno tvoje znanje povlacis se... moja pitanja i dalje stoje, moja obrazlozenja su tu, reka san ti s kojom literaturom da pocnes pa cemo dalje raspravljat jer vidim da ni tu literaturu nisi dotaknuto.
nadalje...
ovo tvoje povlacenje je dokaz da si nekompetentan plagijator, nas nazivas neinteligentnima... zasto? jer imamo misljenja i stavove koji imaju svoje korjene u teoriji i to ne jednog izvrnutog uma nego vecine znanstvenika...
ponavljam procitaj moj post pa prosudi, procitaj ono sto san ti preporucija i ti si taj koji skida razinu na takav ton.
ako neces, sretan zivot ti zelim, samo se sjeti da nisi argumentira nista, da si izbjegava odgovore i da si se olako povuka.
pozdrav.
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-05-08, 17:35   #190 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-05-08
Poruka: 33
pastor Topic je zabranio reputaciju

[quote=Sahataba;935421] ...
"dobija prevelik zalogaj"...
- Bolje receno, preveliku kolicinu xy materijala (da ne kazem gluposti) koji se ne isplati ni stavljati pod analizu ili pitanje...

..."ovo tvoje povlacenje je dokaz da si nekompetentan plagijator"
- hvala, buduci da mi ti to kazes, to cu prihvatiti kao predivan kompliment...

"...nas nazivas neinteligentnima... zasto?"
- znas ti dobro zasto...ispod mi je nivoa razgovarati sa ljudima koji psuju, izvrcu izreceno, koriste vulgarne izraze i trude se nadjacati upravo takvim nastupom...zasto bih se trosio na (ako nisi i ti), na perverznjake koji nisu u stanju voditi ikakvu razmjenu informacija bez tih primitivnih odlika...

"jer imamo misljenja i stavove koji imaju svoje korjene u teoriji i to ne jednog "izvrnutog uma" nego vecine znanstvenika..."
- tako je..tu si se otkrio do kraja- u teorijia ne u naucno dokazanim cinjenicama...
- da je taj um uzvrnut - to je tvoje sopstveno misljenje, to ne mozes nicim dokazati - opet teorises bez potpore autoriteta...koji su takodje samo teorisali...nikad dokazali
".. i da si se olako povuka."
- jesam...zasto bi mi to predstavljao problem..da sam cuo ozbiljne argumente o kojima vrijedi raspravljati i uposljavati um, trositi vrijeme i maksimalno se ulagati, otisao bih teska srca...ovako...veoma je lako...u pravu si i ovdje...
- ja radim...imam posao koji ne trpi gubljenje dragocjenog vremena na ovaj nacin, unaprijed osudjen na propast posto su mi sagovornici krajnje...necu nista govoriti...
Prijatan dan...nadam se da cete naci nekog drugog da se izivljavate...ja to necu trpiti, niti moram...posto u svom gradu imam veoma skolovane, ljubazne i smirene ateiste/evolucioniste sa kojima mogu jako lijepo i bez da cujem ijednu vulgarnu izjavu otvoreno razgovarati, bez vrijedjanja, ponizavanja, vasih fantomskih mahinacija...sa njima je tako lijepo i ugodno provoditi vrijeme...oni vrijede mnogo vise...ako su svi evolucionisti takvi poput vas (a moji su primjer da nisu), vjerovao bih i u teoriji i u praksi da su svi evolucionisti promaseni slucajevi...izgubljeni u prostoru i vremenu...
Ne zelim vise nijednu poruku...
pastor Topic je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bog, evolucija, majmuni, postojanje, postojanje covjeka

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen