Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio? u Znanost forumu; Pa od mjmuna, zar se ne vidi?...

Odgovor

Opcije Teme
Star 22-05-07, 02:35   #11 (permalink)
eva
Trouble

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,279
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti
Re: Čovjek je nastao od majmuna ili nas je Bog stvorio?

Pa od mjmuna, zar se ne vidi?
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 03:00   #12 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,396
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Citat:
Pravi autor: Fearless Mastermind Pogledaj Poruke
Pogledaj na šta Jay Z liči pa če ti sve biti jasno!
Evidentan dokaz da su zapravo evolucijom majmuni nastali od ljudi.

Zadnji Uredio Maslow : 22-05-07 u 03:03.
Maslow je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 03:16   #13 (permalink)
Banned

Datum registracije: 16-11-06
Poruka: 2,203
Fearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobarFearless Mastermind je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
Evidentan dokaz da su zapravo evolucijom majmuni nastali od ljudi.
Svaka čast majstore!
Fearless Mastermind je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 08:48   #14 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 4,491
shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

evolucijom.. na pocetko bozjeg stvaranja svijeta on je kao predzadnji dan stvorio covjeka, a kad je stvorio ostala bica koja su prethodila covjeku toga nigdje nema... znam da cijelu ti pricu ne treba doslovno shvacati i fali joj hrpetina dogadjaja da bi se uopce mogla tako shvacati, a posto vjerujem samo onome sto je koliko-toliko dokazano i sto je meni shvatljivo, mislim da smo svi nastali bez bozje pomoci
So let the good times roll before we say goodbye.
shelby-eleanor je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 08:54   #15 (permalink)
Veteran

Datum registracije: 02-06-04
Godina: 30
Poruka: 7,852
Joks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svimaJoks je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Joks Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Joks

Ovo je ozbiljniji dio foruma pa bi vas molio da takvi budu i odgovori...kiki vas je već upozorio.

Ima hrpa tema na drugim mjestima na forumu gdje se možete sprdat...

"...na poljima od snova ne pušta se korijenje..."

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
Joks je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 09:23   #16 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,577
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Kad pogledamo malo to sve, znanost je lijepo pokazala taj evolucijski put, iako manjkaju njegovi određeni dijelovi. Ali mene uvijek kopka onaj početak, nekako mi ne paše u tu sliku početka obična fizikalno-kemijska reakcija, ima tu još nešto.
Također me na razmišljenje tjeraju i ovakve stvari: recimo da netko dobije srčani zdar i umre od toga. Modernim medicinskim aparatima taj se čovjek može neograničeno dugo održavati na životu, električnim impulsima možete natjerati udove da se pomiču, možete dokazat moždanu aktivnost - dakle, čovjek je živ, sve funkcionira, ali on opet ništa ne može sam i ničega nije svjestan. I kako sad to objasnit?
Nekako mi se čini da ljudi ne postoje slučajno - nazovite to kako hoćete: Bog, Priroda, laboratorijski eksperiment, alieni, ali tu definitivno nečega ima.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 17:36   #17 (permalink)
Uvaženi forumas

Avatar od korisnika mogu biti krava

Datum registracije: 01-05-07
Poruka: 475
mogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mogu biti krava Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku mogu biti krava

[quote=Dr Jekyll;318347], sve funkcionira, ali on opet ništa ne može sam i ničega nije svjestan. I kako sad to objasnit?

prije je u toku događaja to da duh osobe i njegova duša žive ali zbog oštećenosti živaca unutar tijela osoba nije u mogućnosti primati podražajeg svog tijela.mi smo trodimenzionalna bića..zašto zaboravljate to?i recite mi nešto sveznajući geniji kad ste tako mudri-ako smo mi nastali od majmuna(a nismo)tko je stvoria tog majmuna?.šta se svi smatrate toliko samosvijesnima a niste svjesni da BOG postoji i da se on ne mjenja,da je sveznajuć.zar ne znate da je rimokatolička crkva"ubila svaku iskrenu vjeru potaknutu poniznošću prema Bogu a probudila svu vjeru licemjera?neću sad posezat za dubinama....
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 17:47   #18 (permalink)
Dr. Love

Datum registracije: 21-12-06
Godina: 28
Poruka: 4,067
Oggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svimaOggy je poznat svima

Joooj, stara tema za raspravu izmedju vjernika i ateista.
Ateist kaze - vjerujem u evoluciju, vjernik kaze - a sta je pokrenulo veliki prasak čime je uopće nastao svemir.
Vjernik kaze - po pisanju iz Starog Zavjeta su nastali ljudi, ateist se samo nasmijesi i pita vjernika - jel' ti fakat vjerujes u te bajke.
Za sada nema nekog konkretnog odgovora, ali je gust tema za raspravljati kad se ateist i vjernik napljugaju i počnu razvijati teorije
PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE...
Oggy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 17:51   #19 (permalink)
Uvaženi forumas

Avatar od korisnika mogu biti krava

Datum registracije: 01-05-07
Poruka: 475
mogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznatmogu biti krava će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mogu biti krava Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku mogu biti krava

a jbg svaki ima svoj izbor.stoji crno na bijelom.znam samo jedan citat-ne znam točno koji dio....ali rečenica koja mi je prezakon. MOJ NAROD GINE JER NEMA ZNANJA.A ti oggi ižohari ateizam je najveći sprd stoljeća.kaj itko vjeruje u tu bajku?
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 17:57   #20 (permalink)
4nick8or

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,410
pharaoh je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

na evolucijskoj ljestvici gledajući samo ono što su znanstvenici otkrili čovjek je nastao u zadnjih 10 sekundi od tih 7 dana stvaranja, mada ima i nekih čudnovatih dokaza koji bi mogli upućivati da je čovjek puno stariji nego što itko može zamisliti, mada bih ja shvatio to stvaranje čovjeka od Boga na drugi način, shvatio bih ga u smislu uznesenja, dakle onog trena kada čovijek prestaje biti životinja i postaje čovjekom, mada danas se događa i obrnuti proces svakodnevno. Mislim da bi trebali pročitati od Davida Brina knjigu Uzdizanje Zvjezdane Plime, koja je čisti SF ali tumači neke stvari na drugi način, i naš položaj u svemiru.
.....(_/.......)../....
...............(_/......

おとわるいなー
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: bog, evolucija, majmuni, postojanje, postojanje covjeka

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:54.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114