| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi "Crkva o Valentinovu: Obuzdajte nagon za seksom" u Znanost forumu; Povodom članka u Jutarnjem listu ( Jutarnji.hr ) Ovakvi zaključci za mene su apsolutno neprihvatljivi i strašni, jer mladenačka ljubav ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Master of Sex n Sin Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,920
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Povodom članka u Jutarnjem listu (Jutarnji.hr) Ovakvi zaključci za mene su apsolutno neprihvatljivi i strašni, jer mladenačka ljubav je jedan od najljepših dijelova života koji se dogode čovjeku.... Citat: "Šest mana mladenačke ljubavi: 1. gubitak vremena potrebnog za studij 2. službene dužnosti nužno trpe 3. mladenačko ljubakanje sprečava odgoj karaktera 4. ljubakanje u toj dobi redovito je znak slabosti 5. postoji prava opasnost da njima ovlada seksualnost i da se sve prebrzo sroza 6. takvo rano međusobno povezivanje ne ostaje samo puko voljenje koje bi se iskazivalo tek u nekoj suzdržanoj nježnosti, već snažan mladenački impuls da se sve manifestira u vanjskim gestama i ponašanju"
__________________ U biti kad smo skupa samo se gledamo jebemo i gledamo i jebemo |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Sexy Profesorica | Re: "Crkva o Valentinovu: Obuzdajte nagon za seksom" Pa dobro jel postoji nesto u sto se crkva nece petljat??? Pravite djecu al se nemojte karat, ima toliko AIDS-a ali nemojte se karat s kondomima... Bla bla... Svasta!
__________________ Da se promenim, kazes, tesko je, ko jednom prevari da bude veran kasno je! Evo kajem se i ne bi podnela da desi mi se sve, sve ono sto sam tebi radila! |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Purger | Re: "Crkva o Valentinovu: Obuzdajte nagon za seksom" Te crkvene gluposti nisu uopće vrijedne pažnje !
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 20-01-07 Lokacija: Presečno, lep gradić Godina: 24
Poruka: 536
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: "Crkva o Valentinovu: Obuzdajte nagon za seksom" Citat:
To je isto k'o što znaju da je kondom od latexa porozan! ![]() | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Master of Sex n Sin Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,920
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | sve je to strašno i nevjerojatno kruto i neprilagođeno životu u 21. stoljeću.... ![]()
__________________ U biti kad smo skupa samo se gledamo jebemo i gledamo i jebemo |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Sexy Profesorica | Re: "Crkva o Valentinovu: Obuzdajte nagon za seksom" Ovaj Benedikt je Nijemac, ali je tako zatupljen, neka malo pokusa zivjeti u ovo sada vremenu
__________________ Da se promenim, kazes, tesko je, ko jednom prevari da bude veran kasno je! Evo kajem se i ne bi podnela da desi mi se sve, sve ono sto sam tebi radila! |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: "Crkva o Valentinovu: Obuzdajte nagon za seksom" Kmmm... sad bi ja ovdje trebala stati u obranu Crkve. U svakom slučaju ne volim da se po njoj pljuje, jer svi koji su kršteni prve tu Crkvu, ali sa crkvenom hijerarhijom i nekim naučavanjima koje proizvodi Vatikan se ne slažem. Crkva u svemu mora biti tradicionalna i privržena kako mi kažemo "zastarijelim metodama". Meni bi baš zanimalo kako bi to bilo kada bi bila liberalistički nastrojena? Benedikt je i izabran za papu, jer slovi za jednog od najtradicionalističnijih teologa današnjice. On je prvenstveno kruti teolog koji živi i promiče teologiju Tome Akvinskog, Augustina i sličnih srednjovjekovih teologa. I postao je papa baš da sačuva te (nazovimo ih- za neke jesu za neke nisu) vrijednosti. Među crkvenom hijerarhijom vlada mišljenje su dopustila previše liberalizma i da se treba vratiti k korjenima. I da, Crkva ima što za raditi. Nije joj ovo glavna preukapacija. Da li se ja osobno slažen sa ovim gore? Ne slažem, mislim da nije primjereno čovjeku u 21. stoljeću (taranquino apsolutno se slažem). Kruto je, teško, neizvedivo... Da li se toga treba pridržavati? Svako neka odluči za sebe. (tema ide u religije)
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 20-01-07 Lokacija: Presečno, lep gradić Godina: 24
Poruka: 536
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: "Crkva o Valentinovu: Obuzdajte nagon za seksom" Je, ali... Prije nije vodila tolike, ajmo reči polemike oko takvih stvari, a događale su se i prije i kad nije bilo 21. stoljeće. I upravo time, što "nameće" ovakve zaključke, ostvaruje kontra-efekt. Jer mladi uvojek govore: "Je, mi smo moderni, što nam sada netko tradiocionalan (ili, što je ružno reči, ja ne podržavam to, ali govori se i zaostao, jer ako si tradiocionalan u današnje vrijeme, onda si zaostao) može govoriti o tome." I onda se još više toga događa, upravo zbog tih, nekih, kao "zabrana", koje nisu zabrane, ali mladi "moderni" ljudi to tako shvaćaju, a znaš kako je kad se nekome nešto "brani". "Baš vu truc bum!" (ili prevedeno: "Baš u inat hoću!") Ljudi su i prije 100-200-500 godina stupali u sexualne odnose s 14 godina, ali nisu se tome davale tolike važnosti ni vodile polemike, jer je to, ako se saznalo bila sramota. Danas nije sramota, odnosno, ne smatra se sramotom, jer mladi saznavaju, npr. od Crkve (ali i sveg ostalog) da se to radi, pa zašto ne bi i oni?! Crkva je tako ionako u njihovim očima zaostala i što im više od tog treba, da probaju nešto. Zato ja to na neki način zamjeram, ne što vode polemike oko toga, nego što time stvaraju kontra-efekt. A da svatko odlučuje za sebe... To stoji i to podržavam! Malo sam skrenuo s teme, ali... |
| | |
![]() |
| Tagovi: crkva i valentinovo, nagon za sex, valentinovo |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:44.