Stranica 1 od 56 1234561151 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 559

Da li je ateizam bolest?

Raspravljate o temi Da li je ateizam bolest? u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; Pod uvjetom, da Bog ne postoji, S. Freud je smatrao, da je religija jedna kolektivna neuroza. Njegovi nasljednici i apologeti ...

Banned
    Datum registracije
    15-02-09
    Poruka
    155
    Liked
    0 times

Da li je ateizam bolest?

Pod uvjetom, da Bog ne postoji, S. Freud je smatrao, da je religija jedna kolektivna neuroza. Njegovi nasljednici i apologeti ateizma to cak dizu i na potenciju, tvrdeci da je religija ne samo bolest, nego i izvor svih zlocina, pausalizirajuci svoje stavove po mjeri, samo njima dostupnih racionalnih normi.

S. Harris, C. Hitchens i R. Dawkins tenorno kazu: Respekt zasluzuje iskljucivo onaj, koji taj respekt i zasluzuje, a tko bi to bio, mi to svi vec unparijed znamo.
    U svojim militantnim knjigama, gdje otvoreno napadaju, dezavuiraju i diskriminiraju religiju, ovi apologeti ateizma idu cak i tako daleko, da svoju neosnovanu kritiku, perfidno ali mozda i iz interesa ili straha od represivnih reakcija, usredotocuju iskljucivo na krscanstvo, jer s ovoga im podrucja ne prijeti nikakva veca opasnost. Ovi apologeti ateizma Boga nazivaju despotom, rasistom, homofobom, teroristom i tiranom, sto im nimalo ne smeta, da ovakvim tvrdnjama vrijedjaju vise od pet milijardi monoteista.

Ovi napadi nekontroliranoga bijesa, sa strane ovih nekontroliranih mrzitelja religije i svega sto na nju podsjeca, ne samo da je antisemiskog, antikrscanskog i antimuslimanskog porijekla, nego je jednostavno antiljudska. Ona je uperena protiv moralnog covjeka.

Sto pak preostaje religioznim ljudima, kao reakcija na ovu nebuloznu kritiku religije, doli poslusna i ponizna sutnja ili nekontrolirana reakcija i borba? Prema karakteru religije i samoga pojedinca mogu se i reakcije diferencirati. Ako bi se svaki poklonik ateizma ponasao po mustri ovih apologeta, onda bi nivo tolerancije dospio vrlo brzo na najnizi moguci stupanj.

Ova vrsta moralistickih relativista, ne samo da zeli unistiti svaku vrstu religije, nego i svaku vrstu morala, koji nije na njihovu tlu izrastao, a ta vrsta morala je endemskog porijekla, odnosno nije egzistentna, jer ateizam nije uspio u cijeloj svojoj povijesti stvoriti vlastiti moral i etiku, nego se sluzi religioznim moralom, kojega onda pervertira ili pedesava po vlastitoj mjeri.

Za njih je ubijanje nerodjene djece ili embriona normalna stvar, sto se protivi ljudskim pravima, konkretno pravu na zivot. To isto vrijedi i za eutanaziju, koju postupno uvode u sve EU- zemlje.

Oni zele preuzeti odgoj djece, kako nebi bila izlozena torturi religijskoga odgoja, smatrajuci da bi djecu trebali odgajati autoriteti, naravno ateisticki, racionalni autoriteti, zaboravljajuci pri tome, da bi to bila ateisticka tortura, koja se u netolerantnoj i diskriminirajucoj maniri stavlja na tron najvise moralnosti i razumnosti, a mi svi znamo sto su ateisticki komunisti ucinili u svome 70- godisnjem samo-mandatu u zemljama, gdje su etablirali nemoral, zlocin i genocid. U tom su razdoblju pobili vise od 100 milijuna nevinih zrtava, i time zapecatili tvrdnje o najzlocinackijem sustavu, koji se ikada ustolicio na nasem planetu. Da li je ova, u odnosu na religiju zlocinacka doktrina, jos uvijek u stanju agirati sa ovakvim blasfemicnim tzv. "apsolutnim i racionalnim autoritetima", koju i danasnji akteri nose pred sobom kao banere tolerancije, humanizma i slobode?

Osobno mislim da ne!!!
    Na osnovi ovih kratkih navoda, o "kulturi smrti", koju su relativisticki krugovi ateizma uspjeli ustoliciti u svim javnim ustanovama i medijima, mi bi morali konacno, ali odvazno reagirati. Da je Bog kreator svega, evidentno je u univerzumu, a to oni dobro znaju, pa je i njihova reakcija time nekontroliranija. Univerzum se ne moze sam po sebi i iz sebe objasniti, a ovi apologeti ateizma ga takodjer nisu kreirali, sto nas dovodi do zakljucka: Ili su oni nenormalni ili je cijeli religiozni puk lud, kada mu zele naturiti svoj nebulozni ateizam.

Ja sam pak misljenja, koje novija psihologija uci, da se kod ateista radi o osobama sa manjkom stabilnosti i poremecenosti osobnosti, te nesposobnosti za dugotrajnu komunikaciju i interakcijske veze, o osobama koje su opsjednute apsurdnim refleksima bjezanja pred apsolutnim autoritetom, pa da bi se svega toga oslobodile, ukidaju sve autoritete koji nisu identicni sa njima samima.
    A to je onda teska psiho-patologija.

Mi smo svjedoci ovih i ovakvih zbivanja, iz povijesti moderne i danasnje postmoderne, gdje je ostao, od pobjede razuma i covjeka, nad Bogom, iskljucivo bezgranicni pesimizam i netolerancija. Zivot je besmislen, smrt jos besmislenija, pa na koncu ostaje jedno veliko -NISTA.

Da li je to put u novu buducnost za vas i vasu djecu?
    Da li je moguc konstruktivan suzivot sa ovom vrstom militantnih ateistickih proletera duha!?
    Kuda nas vodi ova vrsta intolerancije? U potpuno rasulo, ili u novu religioznost?
    Sto je vase misljnjenj?

GospodiČna maČki sliČna Avatar od korisnika Arylin
    Datum registracije
    12-07-07
    Starost
    25
    Poruka
    8,222
    Liked
    19 times

Re: Da li je ateizam bolest?

Nije ateizam je izbor.

Banned
    Datum registracije
    15-02-09
    Poruka
    155
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Arylin Pogledaj Poruke
    Nije ateizam je izbor.

Nema sta! Kakva konstrukcija?
    "Nije ateizam je izbor", je ne samo nerazuman stav, nego i nerazuman izbor. Kako zelis opravdati militantnost ateizma i njegovu netolerantnost?
    Izborom?

prof. Foruma Avatar od korisnika Balian
    Datum registracije
    29-05-07
    Poruka
    1,820
    Liked
    19 times

O! Bananko se vratio.
    The only principle that does not inhibit progress is: anything goes.

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: Aganor1 Pogledaj Poruke
    Nema sta! Kakva konstrukcija?
    "Nije ateizam je izbor", je ne samo nerazuman stav, nego i nerazuman izbor. Kako zelis opravdati militantnost ateizma i njegovu netolerantnost?
    Izborom?
    Daj malo i meni te droge...

Ful si sebično stvorenje...

Šta te nisu učili da podijeliš sa ljudima svoje igračke?

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

Banned
    Datum registracije
    11-08-08
    Poruka
    4,365
    Liked
    3 times

Je.
    Liječi se Novocefom 500mg

2x2

Banned
    Datum registracije
    15-02-09
    Poruka
    155
    Liked
    0 times

Ateisticki apologeti racionalnosti se cesto koriste olimpijskim motom: "brze, vise, jace", a kamo ce nas te maksime odvesti, to ih puno ne brine. Oni su najoptimisticniji pesimisti.

Covjek se mora optimirati, na fertilnim farmama ljepote i racija, on treba postati sposobniji i produktivniji, a to se moze ostvariti modificiranjem, gena, mozga i cijeloga tijela.

"Enhancement"=optimiranje, poboljsanje je carobna rijec, koja bi nas trebala odvesti u jednu vrstu transhumanizma, humanizma s onu stranu nase krscanske zapadne kulture. Carobne rijeci, ateistickih carobnjaka i praznovjernika postmoderne.

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,204
    Liked
    1189 times

e nek si ti to nama rekao
    sad su mi neke stvari jasnije

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

i bog stvori kopi-pejst...

during the war...

don kacunko, bolje da si na farmu usao

Banned
    Datum registracije
    15-02-09
    Poruka
    155
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Bety Blue Pogledaj Poruke
    Je.
    Liječi se Novocefom 500mg

2x2
    Interesantno, interesantno!!!
    Postoje drustva i tzv. "drustvene patologije", dakle socijalne devijacije iliti nereligiozne bolesti, koje se iskljucivo mogu lijeciti, ako se ta drustva otvore argumentaciji intaktne i spasonosne religije.

Stranica 1 od 56 1234561151 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku