Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Dali vjerujete da je Isus postojao? u Znanost forumu; Evo jedne teme koja me zanima...Isus Krist. Neki ljudi(puno njih) ne vjeruju u Boga ali ja mislim da ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 28-11-07, 16:55   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 04-11-07
Poruka: 284
car_zgd se izdvaja iz mase
Dali vjerujete da je Isus postojao?

Evo jedne teme koja me zanima...Isus Krist. Neki ljudi(puno njih) ne vjeruju u Boga ali ja mislim da je Isus sigurno postojao...siguran sam u to jer tolko ljudi vjeruje u njega i ima tolko knjiga i priča o njemu...Isus se kao što znamo rodio prije 2007 godina..to je kratko vrijeme da bi netko izmislio priču o njemu u tolikom razmjeru, po tome ne moramo vjerovat ni da je postojao Aleksandar Makedonski, Džingis kan koji se rodio 1200 godina pr.Kr......znam da puno ljudi ne vjeruje da je on radio ona čuda ali ja mislim da je sve o Njemu istina..................................................................................................................
...........................................................................................................................
i još nešto za one koji se boje apokalipse...˝Kršćani vjeruju i da će Isus »doći u slavi suditi žive i mrtve« . Riječ je o njegovu drugom dolasku, na kraju vjekova, kada će svatko biti suđen prema svojoj vjernosti Isusu. Ne zna se dan, kada će se to dogoditi: „I vi budite pripravni, jer u čas i kad ne mislite Sin Čovječji dolazi (Lk 12,40).” Oni koji žive dostojno Krista, vjeruju da će se naći u njegovu kraljevstvu, te skupa s njime kraljevati dovijeka. Biblija govori o uskrsnuću kao jedinoj nadi u novi život. U knjizi Otkrivenja, slikovito se opisuje Isusov ponovni dolazak. Apostolsko vjerovanje govori sljedeće "i opet će doći u slavi, suditi žive i mrtve", drugim riječima, da će mrtvi i živi biti suđeni njegovim dolaskom, a ne nakon nekog vremena poslije smrti. Već su prvi kršćani radosno i s puno vjere i nade, očekivali ponovni Isusov dolazak.˝
car_zgd je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 17:00   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju
Re: Dali vjerujete da je Isus postojao?

Care , stvarno bez uvrede , ali i pitanje i tema su blesavi.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 17:00   #3 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 21-10-07
Godina: 19
Poruka: 357
_zabac14_ se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku _zabac14_ Pošalji poruku preko MSN-a korisniku _zabac14_ Pošalji poruku preko Skype-a korisniku _zabac14_

ja sam vjernik al ne vjerujem da je isus postojao...a neznam zasto neki predosjecaj
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 17:03   #4 (permalink)
Banned

Datum registracije: 04-11-07
Poruka: 284
car_zgd se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
Care , stvarno bez uvrede , ali i pitanje i tema su blesavi.
pa nemoj čitat...zanima me to, vodili smo diskusiju pod etikom...
car_zgd je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 17:30   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 24-03-07
Godina: 23
Poruka: 3,039
mirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono nešto

Dobra je tema,ali mislim da vec ima slicnih

Ali sto se isusa tice ja ne vjerujem u njega da je bio neki cudotvorac i sin bozji,a mozda je postojao kao licnost
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 17:34   #6 (permalink)
dr.sc. Foruma

Citat:
Pravi autor: car_zgd Pogledaj Poruke
pa nemoj čitat...zanima me to, vodili smo diskusiju pod etikom...
Ma o čemu ste raspravljali? O tome je li Isus postojao?
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 17:49   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 24-03-07
Godina: 23
Poruka: 3,039
mirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono neštomirin979 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
Ma o čemu ste raspravljali? O tome je li Isus postojao?
pa sta je to sad toliko cudno
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 17:53   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Pa ja stvarno ne znam koji vas kurac uče u tim školama.

Isus je povijesna ličnost. Njegovo postojanje je nedvojbeno. Možeš raspravljati o teološkim , mističnim , ovakvim-onakvim aspektima njegovog života ... ali o samom postojanju ... svašta.

Ajmo pokrenuti raspravu o tom je li postojao Cezar ... ili štajaznam Neron ... možda Napoleon ili Cromwell ... a Staljin?

P.S
ovo nije tema za filozofiju i religiju nego za rub znanosti ... i daleko preko njega.
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 17:56   #9 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 30-05-07
Godina: 22
Poruka: 1,563
Locrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono nešto

Čekaj da dođe onaj Jehovin pa š vidit filozofiranja........

Postojao je, naravno.........
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 18:16   #10 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 2,840
shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

postojao je.. ali je bio obican covjek, kao i svaki drugi.. imho
shelby-eleanor je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: isus krist

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:19.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103