| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Dali vjerujete da je Isus postojao? u Znanost forumu; vjerujem... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #93 (permalink) | |
| kruha i igara! Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: ne tamo gdje bih željela... Godina: 25
Poruka: 6,572
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dali vjerujete da je Isus postojao? Citat:
![]() Oprosti, ali vjerujem da više poznam egzegezu, kristologiju, soteriologiju i dogmatiku od tebe i znam o čemu govorim. Crkva ne niječe evoluciju! Kako da niječe dokaze? Isus je prorok jedino u Islamu (ok to je za njih tako) ali po krršć. vjerovanju to je hereza i subordinacija Boga. Pa ako ne vjeruješ u Bezgrešno začeće i Trojstvo, onda ni ne vjeruješ, jer to su osnovni stupovi kršć. vjere to bi uz poznavanje argumenata trebala znati.Gdje to piše da nije tako? Biblija negira Trojstvo? ![]() Tri osobe u jednoj naravi. Shizofrenija bi bila kada bi rekli jedna osoba u tri naravi. Kaj, i psihologija šteka? ![]()
__________________ Za V.P. : Zašto ti nisi sišao sa vlaka kada sam ja sišla sa vlaka? Zadnji Uredio dorina : 14-01-08 u 21:16. | |
| | |
| | #94 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 08-12-07 Lokacija: grad na Dravi.... Godina: 27
Poruka: 1,655
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dali vjerujete da je Isus postojao? [quote=dorina;710461]A gle, da ju nisam pročitala uzduž i poprijeko nebi bila 5. godina teologije. ![]() Oprosti, ali vjerujem da više poznam egzegezu, kristologiju, soteriologiju i dogmatiku od tebe i znam o čemu govorim. Crkva ne niječe evoluciju! Kako da niječe dokaze? Isus je prorok jedino u Islamu (ok to je za njih tako) ali po krršć. vjerovanju to je hereza i subordinacija Boga. Pa ako ne vjeruješ u Bezgrešno začeće i Trojstvo, onda ni ne vjeruješ, jer to su osnovni stupovi kršć. vjere to bi uz poznavanje argumenata trebala znati.s obzirom da studiraš teologiju upće se ne čudim tvojim izjavama.oprosti ali crkva niječe evoluciju.prvi susjed mi je svečenik i znam što i kako učite na fakultetu i sva crkvena vjerovanja ali to je samo fakultet.kada sve to zavrsi i kada se poćnes susretati sa totalnim suprotnostima od onih koje učis i sama čes si postaviti puno pitanja.a što se tiče biblije imala sam tu priliku pa osim pročitati ju i postaviti pitanja koja su me zanimala "osobi od struke" tj. tom istom svećeniku i razjasniti sebi puno toga.i sve što sam navela iza toga čvrsto stojim.probaj ovo pitanje iznijeti svojim profesorima ili nekom svećeniku i svaki će ti odgovorit na dr ugačiji način ali ni jedan neće otvorit bibliju i dokazat ono sto tvrdi.a sto se tiče vjerovanja ja vjerujem u boga ali ne u crkvu kao instituciju i u njihova pravila jer bas oni su jedni od gresnijih ljudi na svijetu a definitivno mi uzor i vođa nemoze biti netko tko propovijeda jedno a radi sve kontra toga.a činjenica je da se svečenici najmanje pridrzavaju riječi bozije.a također ti u bibliji pise da će tako i biti.da će vjerski vođe iznevjeriti narod i prikloniti se novcu i moći.ne događa li se danas upravo to?
__________________ Grijesiti je ljudski ...Al osjecaj je bozanski.... |
| | |
| | #97 (permalink) |
| kruha i igara! Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: ne tamo gdje bih željela... Godina: 25
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dali vjerujete da je Isus postojao? Namoj reć ![]() ps. mislim da smo uzalud gubile godine na kbf - u i živce pokušavajući "skužiti" Trojstvo i Bibliju, kad sad najednom iz "susjedskih" izvora saznajemo da evolucija ne postoji a to evo kažu i svećenici. ![]() @mrkynešto: ako mi daš citate gdje to Biblija niječe Trojstvo i da će "vjerski vođe iznevjeriti narod" bit će mi drago i priznat ću da to govorim "zato kaj sam tamo". Za pomoć pitaj toga susjeda ![]()
__________________ Za V.P. : Zašto ti nisi sišao sa vlaka kada sam ja sišla sa vlaka? Zadnji Uredio dorina : 15-01-08 u 12:29. |
| | |
| | #98 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Re: Dali vjerujete da je Isus postojao? Bog je jedan i trosoban kao što je i trokut jedan, a trostran. Znam da je to analogija, ali o Bogu mi jedino i možemo misliti po analogiji. Isus je oduvijek, nije (za)misao Boga Oca. |
| | |
| | #99 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 08-12-07 Lokacija: grad na Dravi.... Godina: 27
Poruka: 1,655
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dali vjerujete da je Isus postojao? Citat:
zasto mislis da mi treba pomoć oko snalazenja u bibliji.?bibliju svatko tumači na svoj način pa čemu podcjenjivanje?a evo i gde su dokazi da bog , isus i sveti duh nisu jedno: ivan 17:1-5 ivan 14:28 ivan 20:17 matej 3:11 izaija 55:4-5 djela apostolska 2:4 a evo i da svećenici nisu totalno ispravni iako to i slijep vidi posto nepostuju milion pravila kao npr. da se ne mijesaju u ratove,politiku,da propovijedaju ljubav a ne mrznju , da pomazu siromasnima i sl... 2. timoteju 3:1-5 2. timoteju 7:3-4 ivan 5:19 ;26 ;27 ;30 i 31 ivan 8:42 ivan 12:49-50 ivan 17:1-7 kolosanima 1:15 matej 10:18 matej 15:9-14 matej 7:15-23 matej 24:11 izaija 44:6 1. korinćanima 11:3 itd...
__________________ Grijesiti je ljudski ...Al osjecaj je bozanski.... | |
| | |
| | #100 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dali vjerujete da je Isus postojao? Ma bravo. 'oćemo sad malo egzegeze? ![]() Zašto mislim da neznaš? Pa za početak, kao prvi primjer dala si mi citat iz a)Isusove velikosvećeničke molitve i Ivanovo ev gdje se po prvi puta teološki u Bibliji govori o Trojstvu, zatim navještaj Sina kod Mateja; b) Dj koja govore o poslanju Duha (koji je obećan od Sina kao branitelj i to riječima u stilu kad ja odem poslat ću vam duha, branitelja da bude uz vas kao što sam ja);citat mi se ne traži ali tamo je negdje pri kraju Iv ev c)Izajiu koji govori o ponovnom Savezu (sin Davidov, pleme Davidovo, Isus... ma valjda znaš zakaj je povezano ).a drugi dio kad sam vidjela gdje i u čemu si navela Iv jednostavno mi je presmiješno diskutirati dalje ![]() ps. lako je se snaći, treba i znati kaj tražiti ![]()
__________________ Za V.P. : Zašto ti nisi sišao sa vlaka kada sam ja sišla sa vlaka? |
| | |
![]() |
| Tagovi: isus krist |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 02:26.

to bi uz poznavanje argumenata trebala znati.

Grijesiti je ljudski ...
pusa