Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Lofi... nisam ni mali dio napisao, ovo je bila samo kap u moru....
Daljnju proceduru znaš, a za one koji neznaju...Ne trudite se razdvajati moj tekst u razne ulomke te ih kao takve citirati i nabijati protu argumente. Mene oni ne zanimaju, niti ću sudjelovati u raspravi. Nije mi stalo da bilo koga u bilo šta uvjeravam. To će činiti Bog po svojoj volji i svom odabiru. Nekako znam da će se ipak neko naći i koji će ipak učiniti ono što zamolih da ne.....samo da se zna, od mene daljnih odgovora na ovoj temi neće dobiti!!! |
u redu. ne zelim i nemogu razdvajati nista. tvoj post je u
cijelosti tocno tamo gdje si ga napisao naravno i svatko ga moze procitati u cijelosti. ja cu naravno komentirati samo one djelove s kojima se ne slazem
zato i postoji quote skripta. ne zbog tebe, ne zbog mene, nego zbog onih kojih tvoje i moje misljenje zanima. (npr
BeLlY_DaNcEr)
Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Isto kao što ja znam da nemogu a niti neću tebe razuvjeriti kao ni ostale koji ne vjeruju u Njegovo postojanje. |
dobro znas da nije tako. nekoliko puta sam ponovio da je mene vrlo lako ubjediti da sam u krivu. sve sto treba je dokaz.
Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Mnoga objašnjenja ateista vezano za božje nepostojanje koja su pisana na ovim temama, ja sam pročitao i stalno se ponavljaju. Također ima i onih koji svjedoče u ime vjere i razbacuju se isto raznim teorijama kojima pokušavaju uvjeriti ateiste zašto su uvjereni da ima Boga, i tu su već razne teorije istrošene i svi samo ponavljaju jedno te isto, i jedni i drugi. |
u redu. ponavljaju se. ali moras priznati da se stvari IPAK mijenjaju. jednom kad smo svi skupa zivjeli na "ravnoj zemlji" nismo imali nista osim mitologija. danas imamo i znanost. i teologiju. i jos mnogo toga. svijet neprimjetno napreduje. nije bas da se samo sve "ponavlja".
Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Mnogi tzv. vjernici, mnogi tzv. svečenici islični, svojim su bogohulnim djelima nagrdili vjeru svojim krivim tumačenjima iste, ponašajući se kao da su oni mali bogovi. Nagrdili su takvi i Crkvu jer po njima ljudi osuđuju Boga i njegovu Crkvu. |
tu se vrlo slazemo. plus to isto rade svi losi i nerazumni ljudi bez obzira na vjeroispovjest/ateizam. ako je netko zatucani neobrazovani kreten apsolutno mi je nebitno u sto vjeruje/nevjeruje. napominjem: moj ateizam/freethinking je negiranje i zemaljskih i nebeskih i malih i velikih bogova. nema razlike.
Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Sva ona gore pusta naklapanja teorije na teoriju jednih i drugih, začarani je krug koji ne vodi ama baš nikamo. |
shvacam tvoje misljenje. ali nisu sve "pusta naklapanja". zemlja zaista nije ravna iako se cini tako. svijet i civilizacija napreduju iako ti se cini da su ova "forumska naklapanja" beznacajna i da ama bas ne znace nikakvu promjenu. da banaliziram: nokti ipak rastu iako dok ih gledas se cine da su stalno isti.
samo mjena stalna jest
Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Vjera se (a to će biti dio mog svjedočanstva) nemože dokazivati riječima niti pukim teoretiziranjima i raspravama (pritom ne mislim na teoretski nauk iste). Ona se stvara kao duboko svjedočanstvo u osobi pojedinca. |
ali shvacas da je to samo jedan od nacina vjerske spoznaje ? time odbacujes sve one vjernike koje itekako osjecaju to sto ti osjecas ali su do toga dosli sasvim drugim putem. ljudski mozak je komplicirani organ.
Citat:
Pravi autor: TigarZG1 To svjedočanstvo i duhovni preobražaj kojji slijedi (a koji je moja malenkost imala priliku doživjeti više puta) ti nepokolebljivo ukazuje postojanje Svevišnjeg. To iskustvo rezultira da postaješ svjestan koliko su ljudi smješni kad misle da su si samodostatni i da su sami po sebi iznad bilo kakvih uvjerenja naivnih vjernika. No svakome kad-tad dođe čas spoznaje a doći će svima, i mislim da to svejedno, negdje u duboko u duši golica i one koji misle da Boga nema. Zato tliko navala ateista da im se dje obrazloženja i koliko god obrazloženja dobili, neće ih prihvatiti i smišljati će stalno nove protuodgovore. |
neznam zasto inzistiras na dvostrukim kriterijima. lako je moguce da nisi do sada sreo pravog ateista. zaista. ne golica mene nista drugo nego znatizelja da proucim vjernicka praznovjerja a protuodgovori nisu "smisljeni" nego oduvijek su tamo i ne potvrdjuju tvoju krscansku pricu. ako sam ti pritom smijesan ok. zaista nemam problem s time. smijmo se zajedno.

.nema "navale ateista". ateizam je oduvijek prisutan. ima samo promjene u civilizacijskom ustroju gdje je konacno moguce jasno i glasno reci bez da ti prijeti smrt: ja ne vjerujem u biblijskog boga Jahve/isusa. zasto i bi ? jednostavno nema dokaza. dokazi pak ukazuju na evoluciju svemira a ne na stvaranje sto je u suprotnosti s biblijom. mislim da ljudska civilizacija treba odrasti i prerasti takve mitove te suociti se sa stvarnoscu i uciniti nesto konkretno sa stvarnim problemima. zasto tako mislim ? evo zasto: (i sada da ne nabrajam ponovno sve sto sam ja i kolege napisali...)
Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Vidjeh takve ljude kako nakraju na vjer. seminarima ponizno i pokorno klečeći pred Gospodinom mole za oprost i pokajanje. Vidjeh jednom tako (neću imenovati mjesto gdje se to zbilo,bio je seminar) grdosiju od cca 130 kg, promatrao sam ga tada iza leđa, za glavu višlji od mene turbo-širokih ramena i izrazito namišićan (bili kratki rukavi), čelav okrugle mafijaške glave. Pitao sam se šta taj radi ovdje. Prijatelj koji je znao zanjega, opisao mi ga je baš onako kako je i izgledao. Bio je to čovjek, ne ateista, nego ni čuti za Boga, osim naravno u psovkama također i van zakona, teške i sumnjive prošlosti. Tijekom nastavka seminara pokušao sam ne obračati pažnju više na njega iako je to bilo teško obzirom da se fizičkom visinom i krupnošću isticao od svih tamo prisutnih (stajalo se). Kako su molitve odmicale i bivale sve dublje, itko više nije bio ravnodušan.
I mene je preplavio dobro poznati osjećaj koji sam već donekle opisao gore, no moje je iznenađenje bilo tim veće kad se dotični krupni momak slučajno okrenuo prema meni kao da je slutio da mi je zaokupio pažnju. Ono što sam tada ugledao neću nikad zaboraviti. U tom momentu sam ga prvi put vidio sa lica. doista je imao lice koje bi se i njahrabriji prepali. Taj čovjek nije mario za moje mišljenje. Ta grdosija, plakako je kao malo dijete. Suze su tekle kao kiša....i nije mario šta biltko misli.
U tim suzama nije bilo tuge, u tom plaču nije bilo jada. Njegovo lice govorilo mi je sve, obzirom na moje iskustvo i iskustva mnogih drugih koja sam imao prilike vidjeti, znao sam što se zbiva, bio sam duboko dirnut... Dalje neću više o tome, jer sam rekao i više nego sam mislio u ovoj temi. Daljnja svjedočanstva bit će opisivana u temi koju ću možda otvoriti..... |
da. svi mafijasi/kriminalci/narkomani jesu vecinom religiozni. potreban im je sustav vjerovanja koji ce im pomoci da sami sebi oproste i opravdaju zlodjela koja su pocinili sebi i drugima. zrtvovanje drugih za oprost svojih grijeha temelj je krscanstva. ali ne cijenim ljude po kilazi ili mafijaskom izgledu glave. iskrene suze mafijaske "grdosije s turbo-ramenima" jednako me diraju kao i suze sedmogodisnje kcerke moje prijateljice koja je prije dvije i pol godine preminula od rijetke vrste leukemije.svi smo ljudi. ipak neki ljudi se mogu hipnotizirati a neki ne. i ja sam bio na brdo slicnih seminara. vrlo su dirljivi svakako. ali "mafijaska grdosija" akoje kriva mora u zatvor a ne na seminare. neka mu isus oprosti, ali poslije smrti. do tada neka on bude iza resetaka u ovom svijetu. ako je mafiozo i ako je ubijao/silovao/krao i ako se zaista zeli iskupiti to nemoze napraviti moleci se zamisljenoj osobi na nebu. neka se iskupi ljudima koje je ostetio/povrjedio na bilo koji nacin konkretno - ako nista odlaskom u zatvor svojim primjerom drugima. sve ostalo je sebicna farsa. ako zelis mozemo i zajedno na neki od seminara uz svo duzno medjuljudsko postovanje i postivanje protokola. ne grizem. poslije mozemo i na

da usporedimo ramena
Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Ono što ja osjećam i što sam spoznao zajedno sa subraćom u vjeri, vjerujte, nije riječima objašnjivo! To se može samo doživjeti u duhu nakon čega ti sve biva razjašnjeno, znaš da sa neobjašnjivim postotkom sigurnosti da je onaj u koji je stvorio svijet tu i ništa te nemože razuvjeriti. Mnoge dileme koje muće pojedince tipa: zašto Bog dopušta ovo, ili da ima Boga nebi...itd...itd, bivaju ti razjašnjene u duhu, sve biva jasnije. Svatiš da Bog ima svoje razloge zašto neke stvari dopušta. Da bi se vdo tih spoznaja došlo , potrebno je puno istinske molitve.....zato badave isprazne riječi... |
ok. ali misim da nije badava. nije badava ljudima koji citaju nase postove. poanta je edukacija (bar moja poanta).
Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Nitko nije iznad Boga pa tako i nitko od nas, a isto nitko od nas nje pošteđen vremena kada će to prije ili kasnije spoznati, pa makar koliko poricao.... |
problem koji ja imam sa krscanima je upravo ta 100% sigurnost. dogmatizam. ja nisam samo ateist sto se tice krscanstva. vise od svega sam anti-dogmatist (ako uopce postoji ta rijec). bez obzira koja su tvoja, moja ili necija treca uvjerenja ako netko od nas se deklarira dogmatski
da nepostoji nista na ovom svijetu sto nas moze uvjeriti da je nase stajaliste pogresno to je po mom misljenju strahovit uteg na nogama na nivou individue i cijele ljudske civilizacije a razina vode se dize iz stoljeca u stoljece (i metaforicki i doslovno !!!!).
Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Nemojte smatrat bedacima veliku silu ljudi koji vjeruju jer im je dato da spoznaju moć vjere u Svevišnjeg....No istina je da imate pravo odabira, a svakom nakraju biva po onome kako je izabrao.... Vidio sam da vas mući dosta nejasnoća o vezi vjere a iste koristite kao protuargumente....Vidio sam i zazebli su me prsti nad tipkovnicom....ali tek sam ovo napisao. No nejasnoće su i tekako objašnjive....ali nečete ih čuti od mene...Tko želi doista znati, neka traži odgovore tamo gdje će ih sigurno i dobiti..... |
to ovisi.ne zelim generalizirati. s tobom se ocigledno moze suvislo i civilizirano popricati. nadam se da razumijes zasto je to bilo teze sa
pastor Topic-em ili npr
automaton-om. ne slazem se s tobom da je to stvar odabira. nisam ja "odabrao" da je zemlja ravna. zemlja nije ravna sto god ja mislio o tome i koliko god to meni kompliciralo zivot (pitaj pomorce !)
Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Lofi...tražio si a dobio si što si dobio....Neke stvari smo već prije riješili, za mene važi isto....neće biti mog odgovoranja na daljnja pitanja i citiranja. Primjetih da se pojavio novi čovjek koji ni na jednoj temi neda nikom za pravo (toga ima i od strane vjernika); to je Mentalac, pa ovo važi i za njega...Jer da sam se htio sa njim prepucavati, učinio bi to već puno prije na nekoj od tema gdje je počeo dominirati....No mene ne zanima............ |
posteno. samo nemoj mene usporedjivati s njime:
Citat:
Pravi autor: mentalac Pa vanzemaljci nas već imaju na mapi svemira, vanzemaljci već kontaktiraju sa NASA-om, ali šta će im ovaj ionako već uništen planet, sprema se novo ledeno doba, kaj će im? |
@nebeski plesač: koristi rep. nemoj oftopicatiri.
dakle PEACE&REASON za svih (+bog za one koji vjeruju)
keep evolving !