Pravi autor: TigarZG1 Božja je volja nepredvidiva, nije uzaludno rečeno:čudesni su putevi gospodnji.
Kad razmišljamo o tome što je sve Šaban naveo, zašto Bog dozvoljava mnoge loše stvari, zašto dozvoljava patnju, ubojstva, mučenja iživljavanja nad drugima, bol, jad, siromaštvo, silovanja, ponižavanja, mržnje, razna zla......zašto je na kraju dopustio patnju svoga Sina i razapinjanje na križ....itd
Kad razmišljamo o tome naše su misli ljudske i logične.....pa gdje je tu Bog?!....pitamo se tada....gdje je tu Isus u kojeg vjerujemo da je Sin Božji i da je umro radi naših grijeha ali i uskrsnuo da bi nam dao Život.....
Tu je ključna stvar....u našem ljudsko-logičnom razmišljanju koji nam signalizira problem....
Jesmo li se kad zapitali; Koja je onda svrha vjere u Isusovo postojanje kao Sina ako se sve ovo dešava??!!...vjerujem da jesmo puno puta u životu...
A jesmo li se zapitali zašto nam to nije jasno?! Kolko smo shvatili poruke koje nam je On odaslao da bi nam bilo jasnije....koliko smo shvatili osnovni nauk da bi nam bilo jasnije.....
Jesmo li se zapitali kada....koja je naša uloga u svemu tome ili ćemo po ustaljenom običaju nas smrtnika, krivnju stalno bacati na drugog a na kraju i na samog Boga izjednačavajući ga sa zlim.....vjerovati onima kojima je cilj pokolebati vjeru, ne u pojedincu, nego što većoj masi smrtnika i uvjeriti ih da Boga jednostavno nema i ako ga ima....da je veoma zao......
Jesmo li svijesni težine ove zadnje konstatacije???!!!!
Mnogi ne vjeruju niti u nauk.....a trebali bi jer tada bi došli do onih osnovnih spoznaja koje su nam potrebne da bi shvatili.....onoliko koliko nam je dato da shvatimo...
Pa tako zanemarujemo ovo:
Bog je želio da imamo slobodnu volju i da o nekim stvarima, opredjeljenjima, radnjama i sl. u svom životu odlučujemo sami....
Na žalost mnogi se odlučuju na radnje zla, iako imaju slobodan izbor jer niko mi nemože reći da nisu mogli promjeniti odluku i postupiti drugačije.....dakle svi zanemarujemo krivnje pojedinaca koji čine razna zla i za to krivimo Boga...
Jesmo li razmislili koliko je zla na ovom svijetu učinio čovjek svojom slobodnom voljom a mi za to krivimo Boga...
Oni koji vjeruju isto tako znaju da ovaj zemaljski život ne završava smruću na zemlji, nego se nastavlja u duhovnom obliku, u istom onom obliku što mi zapravo i jesmo jer nakon zemaljske smrti fizičko tijelo postaje samo prazna ljuštura.....a i doslovce sam se u to uvjerio sticajem okolnosti kada sam u nekoliko navrata imao priliku promatrati svoje tijelo i okolinu sa visine kao da nije bilo moje....Bio sam spsolutno svjestan sebe a promatrajući svoje tijelo kao da je nečije tuđe....
Bog nam je poslao Sina svoga da otkupi naše grijehe, da svi oni koji povjeruju nađu utjehu u njemu, da svi oni koji ga prigrle osjete tu silnu ljubav koja nije usporediva sa onom ljudskom sebičnom ljubavi...
Poslao ga je da nas skupi u svoje stado i poručuje: "Nebojte se maleni moji jer dok vjerujete, ništa vam biti nemože, ako i morate proči kroz patnju u moje ime, neće vam biti uzaludna!"...ali opet svojom slobodnom voljom a ne nametom.....
Poručuje i...: "ljubi bližnjeg"..."ne osuđuj jer će ti biti suđeno" ...."ne ubij"...."ne čini zla"...."ooooopraštaj, kao što i Otac nebeski oprašta".....i još puno toga da sad ne nabrajam...
Sve to daje ljudima slobodnu volju da izaberu ili Put ili zlo....ako se netko opredjeli za zlo, to je njegov izbor....ako neko čini zla i poziva se u ime Božje...i to je njgov osobni izbor ali ne i Božji.....na osnovu čega mi onda krivimo Boga??!!
Zašto Bog uzima nama drage ljude, pa čak i djecu??!! Pitamo se utvarajući si da znamo kako je to zbog Božje zlobe....Kako vam zvuće ove rijeći??!!
Utvaramo si da imamo pravo znati planove njegove i zašto nam uzima te ljude.... a tko smo to mi da mislimo da sve znamo ili da moramo sve znati??!! Tko smo to mi da osuđujemo??!! Ništa od svog bića nismo sami stvorili, niti tijelo niti dušu svoju a nismo si niti život sami udahnuli!!!
Pošto svakako vjerujem u spomenuti Duhovni svijet, vjerujem da ima razlog zašto On uzima neke ljude prerano, koji se premještaju u duhovni život imajući i tamo neku svoju svrhu ili čak i zadaću....
A patnja......razmislite malo!!...Koliko bi je bilo kada bi svi vršili Volju njegovu i ponašali se onako kako nas je učio (sveto pismo)....
Uzrokuju je oni koji su odabrali put zla....
Puno bi se dalo o ovom, ali neću vas više daviti dok ne otvorim temu koja će sadržavati ovakvu tematiku....
OT: Dakle vjerujem da je postojao, vjerujem da je sin Božji, vjerujem da je otkupitelj, vjerujem u njegovu bezgraničnu ljubav, vjerujem da nas štiti od zla (kad mu se obratimo) i definitivno sa sigurnošću vjerujem i znam da ispunjava molitve, čak i one naj čudesnije....(osobno se uvjerio)...
PS. Danas su mi se dogodile neke svari koje mogu znatno preokrenuti moj život na lošije (neću govoriti šta)....na trenutak sam potonuo, ali vjera me tako brzo povratila da mi ne pada niti na pamet kriviti zbog toga Boga....čak više, molitva istom me probudila, dala snage da sagledam stvari u drugačijem svijetlu i spoznaju da nisam niti sam niti napušten i da postoje razna druga rješenja....i unatoč svemu osjećam snagu za dalje i za još dublju vjeru i uz to još i da svjedočim Ime njegovo....Ovo što osjećam sad..... To je za mene Isus!!! |