Prije bih rekao da je to tvoje sjećanje, čudnovat je ponekad ljudski um. Jel još tko osjeća miris ili samo ti?
Raspravljate o temi emocionalni zapis u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; ..naime cula sam da bi se to tako moglo nazvat , neznam.. Baka mi je umrla ,ima 5 godina.. zadnjih ...
Prije bih rekao da je to tvoje sjećanje, čudnovat je ponekad ljudski um. Jel još tko osjeća miris ili samo ti?
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
Ja bi to prije nazvao uspomenom na baku......
Imaš neku uspomenu i predodžbu bake u toj sobi i sve te podsjeća na nju......
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
Oni koji ostanu obično daju neke znakove svojeg prisustva. Kod mene se skoro svaku noć u približno isto vrijeme čuje pomicanje zakački na zastorima. Već sam oguglao na to, prvo mi je bilo čudno, pa neka frka, a sad mi je normala.
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
ma ne samo ja, i drugi..
Ma i ja sam se raspitivala.. al sve mi nešto okolo naokolo..
Što se tice bake, bila mi je draga itd..ali znala je da mi je bila draža druga baka, znala mi je dosta toga prigovorit , ja njoj nisam prigovarala rijecima , vec djelima..
..3 puta se krecilo.. i dalje se osjeti.. ,zaista se pitam di to ona luta ? Dali je za zivota napravila nesto pa sad mora patit? Neznam..
Ma kakvo lutanje duša, od kud to? Iz nekog lošeg holivudskog filma?
Duše ne lutaju.
To je sjećanje na baku, ostao ti je njen miris. To je to.
Po vjerovanju u čistilište (ne znam ako si katolkinja ili ne), neke duše provedu "vječnost" u čistilištu (to su te duše koje nisu našle "put"). Jedino ih iz čistilišta može spasiti molitva.
Zato i postoji onaj vječni život![]()
Zadnji Uredio dorina : 27-09-08 u 01:21
stupid is as stupid does