Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 27

emocionalni zapis

Raspravljate o temi emocionalni zapis u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; ..naime cula sam da bi se to tako moglo nazvat , neznam.. Baka mi je umrla ,ima 5 godina.. zadnjih ...

prof. Foruma
    Datum registracije
    26-06-08
    Poruka
    1,312
    Liked
    1 times

emocionalni zapis

..naime cula sam da bi se to tako moglo nazvat , neznam..

Baka mi je umrla ,ima 5 godina.. zadnjih 6 mjeseci je zivjela kod nas u jednoj posebnoj prostoriji ispod garaze ,nije joj bilo drago ostavit svoje imanje ,kucu..al zdrastveni problemi su je natjerali da dodje kod nas..
    naglo je umrla, od infarkta.. i ta prostorija se kasnije preuredila u ljetnu kuhniju, prefarbala se, iznova uredila,namjestena na novo..tjekom zime se ne koristi, i cim se u njoj ne boravi mjesec dana, osjetim miris bake..
    I ove jeseni se više ne upotrebljava,proslo je pola mjeseca ..opet osjetim miris..
    ZAŠTO? NAKON 5 god??

Dal je moguce da joj duša jos nije našla put do raja? I to je taj emocionalni zapis kojim to ostavlja nama do znana?

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Re: emocionalni zapis

Prije bih rekao da je to tvoje sjećanje, čudnovat je ponekad ljudski um. Jel još tko osjeća miris ili samo ti?
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Ja bi to prije nazvao uspomenom na baku......

Imaš neku uspomenu i predodžbu bake u toj sobi i sve te podsjeća na nju......

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Oni koji ostanu obično daju neke znakove svojeg prisustva. Kod mene se skoro svaku noć u približno isto vrijeme čuje pomicanje zakački na zastorima. Već sam oguglao na to, prvo mi je bilo čudno, pa neka frka, a sad mi je normala.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

prof. Foruma
    Datum registracije
    26-06-08
    Poruka
    1,312
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: industrial Pogledaj Poruke
    Prije bih rekao da je to tvoje sjećanje, čudnovat je ponekad ljudski um. Jel još tko osjeća miris ili samo ti?
    ma ne samo ja, i drugi..
    Ma i ja sam se raspitivala.. al sve mi nešto okolo naokolo..
    Što se tice bake, bila mi je draga itd..ali znala je da mi je bila draža druga baka, znala mi je dosta toga prigovorit , ja njoj nisam prigovarala rijecima , vec djelima..
    ..3 puta se krecilo.. i dalje se osjeti.. ,zaista se pitam di to ona luta ? Dali je za zivota napravila nesto pa sad mora patit? Neznam..

prof. Foruma
    Datum registracije
    26-06-08
    Poruka
    1,312
    Liked
    1 times

Oni koji ostanu obično daju neke znakove svojeg prisustva. Kod mene se skoro svaku noć u približno isto vrijeme čuje pomicanje zakački na zastorima. Već sam oguglao na to, prvo mi je bilo čudno, pa neka frka, a sad mi je normala.
    jel znaš o kome se radi '

Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: avelana Pogledaj Poruke
    jel znaš o kome se radi '
    Nemam blage veze. Nitko od mojih nije umro u stanu, a i inače koliko mi je poznato. Netko se zeka sa mnom.

Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: avelana Pogledaj Poruke
    ma ne samo ja, i drugi..
    Ma i ja sam se raspitivala.. al sve mi nešto okolo naokolo..
    Što se tice bake, bila mi je draga itd..ali znala je da mi je bila draža druga baka, znala mi je dosta toga prigovorit , ja njoj nisam prigovarala rijecima , vec djelima..
    ..3 puta se krecilo.. i dalje se osjeti.. ,zaista se pitam di to ona luta ? Dali je za zivota napravila nesto pa sad mora patit? Neznam..
    Od kud ti to da mora patit. Tema o dušama tj. duhovima koji su oko nas je malo iscprnija, a obično ovakve teme odu u krivom smjeru.

prof. Foruma
    Datum registracije
    26-06-08
    Poruka
    1,312
    Liked
    1 times

Od kud ti to da mora patit. Tema o dušama tj. duhovima koji su oko nas je malo iscprnija, a obično ovakve teme odu u krivom smjeru.
    misliš'?.. Pa cim joj duša luta , nije našla svoj mir ,bojim se da pati !

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Ma kakvo lutanje duša, od kud to? Iz nekog lošeg holivudskog filma?

Duše ne lutaju.

To je sjećanje na baku, ostao ti je njen miris. To je to.

Po vjerovanju u čistilište (ne znam ako si katolkinja ili ne), neke duše provedu "vječnost" u čistilištu (to su te duše koje nisu našle "put"). Jedino ih iz čistilišta može spasiti molitva.

Zato i postoji onaj vječni život
    Zadnji Uredio dorina : 27-09-08 u 01:21
    stupid is as stupid does

Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku