Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Eutanazija u Znanost forumu; Što mislite o tome? Što ako čovjek zaista više nema puno od života i ako se samo muči, od ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 16-01-06, 23:56   #1 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,699
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
Eutanazija

Što mislite o tome?

Što ako čovjek zaista više nema puno od života i ako se samo muči, od bolova i svega, dali bi bilo u redu oduzeti si život ili ako ne može to sam da mu to naprave roditelji ili neka druga bliska osoba
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-01-06, 00:13   #2 (permalink)
Banned

Datum registracije: 14-11-04
Poruka: 3,469
Cyrus se izdvaja iz mase
skratit muke sto prije...
jel ima za potpisat to jelda?!?
di je to...da odmah potpisem
Cyrus je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-01-06, 00:22   #3 (permalink)
Administrator

Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan
ja bi isto, kada bi se našao u takvoj situaciji da moram ovisiti o drugima kao onaj glumac supermanov, odmah bi si skratio muke
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-01-06, 00:27   #4 (permalink)
Banned

Datum registracije: 14-11-04
Poruka: 3,469
Cyrus se izdvaja iz mase
btw. njemu su skracene muke
Cyrus je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-01-06, 00:28   #5 (permalink)
Administrator

da znam on je mrtav, ali koliko dugo je živio sa tim, vidio si
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-01-06, 01:09   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,285
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey
Žestoko sam protiv eutanazije.
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-01-06, 01:10   #7 (permalink)
Administrator

zašto?
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-01-06, 01:40   #8 (permalink)
prof. Foruma

Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Citat:
Pravi autor: Kristijan
zašto?
1. Osjećaj boli je vrlo subjektivan i ne može se odrediti po nekoj skali. U Britaniji je jedan lik tražija eutanaziju zbog emocionalne boli-njegovi argumenti: usamljenost, siromaštvo, besperspektivnost itd.
2. Ukoliko bi se uvelo u bolnice dopuštenje da se vrši eutanazija, tko bi na sebe preuzeo odgovornost da ubije nekoga?
3. U kapitalizmu se sve gleda kroz brojke i novac, preskupo je držati nekoga na aparatima- isključimo ih i uštedimo.
3. Uvijek postoji šansa za oporavak, bar teoretska
4.Hitler je u 2. sv. ratu (po njegovim riječima) samo pomagao židovima da se riješe života- vlastitog.
5. Liječnici su proveli jedan test prije nekoliko godina, svakom teškom pacijentu su dali jednu bočicu lijeka za koji su rekli da je smrtonosan. Pacijenti su sami mogli odlučiti hoće li ga popiti i umrijeti, nitko nije uzeo lijek na kraju, iako su svi prije testa bili za eutanaziju. Oni ne žele smrt već prestanak boli.

PS: Također sam protiv abortusa i smrtne kazne
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-01-06, 02:04   #9 (permalink)
Administrator

Citat:
Pravi autor: Casey
U Britaniji je jedan lik tražija eutanaziju zbog emocionalne boli-njegovi argumenti: usamljenost, siromaštvo, besperspektivnost itd.

to je sasvim druga stvar.

Zamisli ovu situaciju:

Nemožeš se dići iz kreveta, pokrenuti, govoriti, jedino možeš gutati, totalno ovisiš o drugima, zašto bi onda i dalje živio.

Ne vidim nikakvu svrhu.

ja bih da me odmah riješe muke.
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-01-06, 02:26   #10 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: Kristijan
ja bih da me odmah riješe muke.
Čije muke? Meni bi veća muka bila gledat moju mater kako me okriće i glumi da je vedra, a kad izađe iz sobe, plače ka nikad. Živjeti potpuno ovisan o drugima, nemoćan i bez nade u oporavak znači živjeti 1% života, ali i to je život. Ne daj Bože da dođen u tu situaciju, al ne bih ima snage da odlučin protiv sebe...
U stanju teške bolesti i najmanji pomak naprijed znači bogatstvo, a te nesretne osobe možda i žive samo zato da jednom dožive neki pomak nabolje.
Casey je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: eutanazija

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:46.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111