Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Filozofija i politika u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Casey Pročita sam sve šta je bilo napisano u tvojoj poruci prije nego san ti replicira PS: ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 22-03-07, 18:10   #1 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,883
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel
Re: Supek

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Pročita sam sve šta je bilo napisano u tvojoj poruci prije nego san ti replicira

PS: Ibort, smanji doživljaj.
Pa nisam ja supek, zato sam i napisao, odi se malo informirati tko je i što je radio. Ja sam također naučio neke stvari o kojima nisam i mao pojma, npr. ovo zašto su ga optužili za dramu, sukob s pokonim K. LJ. etc

Dakle ne možeš o nekome suditi na osnovu moje jedne rečenice.

Pitaj boga kako bi bilo, ali čovjek sigurno nije bio partizanski general, sujetnik i jamilac kao poneki drugi bivši predsjednik.
Odgovori sa citatom
Star 22-03-07, 18:13   #2 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,187
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

To sam onako općenito reka da filozof ne može bit i dobar političar. Odnosi se to na bilo koga, a ne na Supeka, za kojeg mislim da je bija dobar filozof.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-03-07, 19:28   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

Citat:
PS: Ibort, smanji doživljaj.
Pokušavam , ali ne uspjevam , vjeruj mi. Evo i nakon drugog čitanja o M.P.P filozofu suze mi idu od smijeha.

BTW , gotovo svi antički filozofi bili su i političari.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-03-07, 20:46   #4 (permalink)
prof. Foruma

Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto

Koji točno? Sokrat je bija klošar, a bit ću tako hrabar pa reć da sa njim počinje "ozbiljna" filozofija.
Odgovori sa citatom
Star 22-03-07, 22:51   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

Citat:
Sokrat je bija klošar...

E jesi car. Nasmija me dobro drugi put danas.

Ma ti filozofi ... sve ti je to moj Casey goli klošar ... ja sam čuo da je Ciceron prodavo kokice u senatu(jednom , navodno , Marku Antoniju prodo stare , žilave ... ovaj popizdio i cap-carap ... ode glava ... i desna ruka , jer s njom je sipo stare kokice)

A za živo čudo politika je bila draga i klošarevom najboljem jaranu Platonu.

Dragi Casey , općeprihvaćeno je mišljenje po kojem se utemeljiteljem grčke (pa samim tim i zapadnoeuropske) filozofije smatra Tales (bavio se politikom). A prije Sokrata ih je bilo još ohoho. Npr. cijela miletska škola , pitagorejci , pa Heraklit , pluralistička škola , dobar dio atomista , pokoji sofist ... a tek onda klošar.
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 01:00   #6 (permalink)
prof. Foruma

Sokrat klošar u smislu da je raspravlja o pravednosti i duši, a nije ima za kruv. Tales je smatra da je prapočelo svega voda (ne H20+ostaci) tako da je za njega bitnije to šta se on zapita: "Odakle sve ovo?" nego odgovor koji nudi. Isto vridi i za sve ostale, do Sokrata koji daje novi smisao filozofiji. Pa zar mogu bit jednaki filozofi Pitagora i Arisotel primjerice?
Kod Platona je apsurdno spominjat politiku kod njegovog svijeta Ideja- genijalnog sustava.
Da ne idemo izvan teme:
Filozofa zanima stvarnost, a politika ima značajan udjel u stvarnosti stoga je razumljivo da filozof zadire u politiku. No nema filozofa kojem je politika primarni poziv.
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 01:12   #7 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 4,424
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Citat:
Sokrat klošar u smislu da je raspravlja o pravednosti i duši, a nije ima za kruv. Tales je smatra da je prapočelo svega voda (ne H20+ostaci) tako da je za njega bitnije to šta se on zapita: "Odakle sve ovo?" nego odgovor koji nudi. Isto vridi i za sve ostale, do Sokrata koji daje novi smisao filozofiji. Pa zar mogu bit jednaki filozofi Pitagora i Arisotel primjerice?
Kod Platona je apsurdno spominjat politiku kod njegovog svijeta Ideja- genijalnog sustava.
Da ne idemo izvan teme:
Filozofa zanima stvarnost, a politika ima značajan udjel u stvarnosti stoga je razumljivo da filozof zadire u politiku. No nema filozofa kojem je politika primarni poziv.
Daj prestani već jednom braniti svoju nakaradnu teoriju!

Po tebi bi politiku trebale voditi seljačine?

Ostavi se stare Grčke!
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 01:14   #8 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
Daj prestani već jednom braniti svoju nakaradnu teoriju!

Po tebi bi politiku trebale voditi seljačine?

Ostavi se stare Grčke!
To su ti argumenti? Aj me ti pouči malo o grčkim filozofima mudrice!
Odgovori sa citatom
Star 23-03-07, 23:58   #9 (permalink)
prof. Foruma

Re: Filozofija i politika

Čini mi se nedorečena ona moja ishitrena tvrdnja da je Sokrat klošar. Točnije bi možda bilo kazati da je on unikatan. Čita sam samo prvu knjigu iz Platonove Države i on u njoj govori da vladar mora biti pravedan- to je najvažnija odlika vladara. A u istoj toj knjizi mu jedan sugovornik predbacuje da ga nije briga oće li sutra imat šta za ručat, a brine se o pravednosti i duši. Zato sam koristija ono "klošar"- iz kapitalističke perspektive to ima smisla. Uloga filozofa je mnogo veća od uloge političara i smatram da filozof ima veću dužnost od političara te da tu dužnost ne može ostvarit kroz politiku.
Odgovori sa citatom
Star 24-03-07, 00:13   #10 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 36
Poruka: 3,662
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan
Re: Filozofija i politika

Koji klošar?!? Diogen je bio pravi klošar! Živio u bačvi i po danu hodao sa svjetiljkom (kad su ga pitali zašto, odgovorio je da traži poštenog čovjeka). A o higijenskim navikama- što se manje kaže, to bolje...
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: filozofija, politika

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 06:51.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103