| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Friedrich Nietzsche u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Bahamut Baš sad čitam Nietzsche-ovu biografiju i zanimljivo je da mu se sestra pobrinula da on ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Friedrich Nietzsche Citat:
To je isto kao i kad danas neki budalaši (poput Igora Mandića na teveju nekidan) briju da je Starčević bio neki teški nacionalist/rasist i da je mrzio Srbe- što nema veze sa zdravim razumom... ![]()
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde | |
| | |
| | #12 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 14-03-07 Godina: 20
Poruka: 2,191
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Friedrich Nietzsche hehe Mandić je legenda živa...jesam se nasmijao njegovim komentarima u emisiji opće prakse ![]()
__________________ The ground is breaking down right under me. Cleanse and purge me in the water. |
| | |
| | #13 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Friedrich Nietzsche Hehehe, on i njegova općila... Ali tu je definitivno 'zabrijao', a siguran sam da je mislio ozbiljno.
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #14 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-08-06 Godina: 29
Poruka: 2,378
![]() | Re: Friedrich Nietzsche Citat:
Pa Starčević i jeste bio teški nacionalist , to je bar nepobitna činjenica. A tu Mandićevu izjavu nisam čuo , ali nekako sumnjam da ga je nazvao rasistom.
__________________ Kyle: Is anyone else having problems concentrating on this? I just can't seem to concentrate. Cartman: Maybe we should send you to a concentration camp. | |
| | |
| | #15 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Friedrich Nietzsche Je, i to "najgorim rasistom", ali prije bih rekao da je bio rodoljub nego nacionalist... Rekao je to zbog one njegove sintagme 'slavoserbska pasmina', koju je rabio u vrlo pogrdnom značenju. No zaboravlja da je a) Starčevićeva majka bila pravoslavka koja se pokrstila na katoličanstvo da bi se udala za 1. muža, b) izrijekom rekao da to ime ima veze sa servi (robovi, slugani na lat.), c) iako ne sumnjam da je bilo Srba među tim njegovim Slavoserbima (njihove 'institucije' su npr. u to vrijeme podržavale Hedervary-a), glavni i arhetipski Slavoserbi na koje je obožavao istresti drvlje i kamenje su mu bili Strossmeyer i Mažuranić
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #16 (permalink) | |
| o'šla pa - pa :) Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Friedrich Nietzsche Citat:
I za subotu ne kaže se to ama nigdje, nego da je "sišao nad pakao" (KKC 326 mislim). Teice, sorry...ali et...
__________________ ... 'cause your mind is on vacation and your mouth is working overtime... | |
| | |
| | #18 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Friedrich Nietzsche Obojica neshvaćeni (krivo shvaćeni), ideje su im zloupotrebljavane od onih koje su to najmanje smjeli, i ocrrnjuju ih oni koji nemaju puno pojma o njihovom liku i djelu... ![]() A mislim da je ta digresija bliža temi od raspre o šabatu. (NHF, samo malo kurim- ali je lijepo kako ste se ti i Dorina raspisale )
| | |
| | #19 (permalink) | |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Friedrich Nietzsche Meni jedna stvar nije jasna kod Nietzsche-a, on je kao neki uzor svim ateistima i u biti se cijela ta ateistička ideologija temelji na njemu- na njemu koji je tvrdio da ne postoji Bog... i onda odem u knjižnicu pogledam sve one knjige koje je napisao, stavim ih na hrpu i mislim si "Ma gle koliko knjiga je napisao o nečemu što uopće ne postoji"... Malo jest freaky. Citat:
![]() Hvala, moramo to nam je zanat ![]() | |
| | |
| | #20 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-08-06 Godina: 29
Poruka: 2,378
![]() | Re: Friedrich Nietzsche Uz rizik da me teica u svom pravednom gnjevu razbije otići ću još samo jednom u OT i reći Wolfu da je Starčević pravi , originalni nacionalist. S tim da ga se ne može vaditi iz konteksta tj. iz vremena i okruženja u kome je djelovao. To je vrijeme kada se nacionalistička ideologija polako približava svom vrhuncu , ali je još daleko od toga da dobije potpuno negativan predznak. Prema tome Starčević nije ništa "gori" od drugih vodećih političara na ovim prostorima , a i širom Europe. A etiketa rasista? Teško. Ali ne treba svaku Mandićevu doslovno shvatiti. BTW , ne znam ko to pljuje Starčevića , a još manje znam kako bi on i Nietzsche mogli biti poređeni.
__________________ Kyle: Is anyone else having problems concentrating on this? I just can't seem to concentrate. Cartman: Maybe we should send you to a concentration camp. |
| | |
![]() |
| Tagovi: friedrich, nietzsche |
« Virtualna blog-Župa
|
Nadcovjek »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:28.

To je isto kao i kad danas neki budalaši (poput Igora Mandića na teveju nekidan) briju da je Starčević bio neki teški nacionalist/rasist i da je mrzio Srbe- što nema veze sa zdravim razumom...

(NHF, samo malo kurim- ali je lijepo kako ste se ti i Dorina raspisale
)