Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 38

genetski inženjering

Raspravljate o temi genetski inženjering u Filozofija i religija forumu, dio Znanost foruma; ..kako ova disciplina napreduje..tako se pitam..bi li mi mogli redizajnirati ljutsku rasu.. inače. kako možemo dodavati gene određenih funkcija.. pa ...

prof. Foruma Avatar od korisnika Grof Vuger
    Datum registracije
    03-09-08
    Starost
    21
    Poruka
    1,129
    Liked
    0 times

genetski inženjering

..kako ova disciplina napreduje..tako se pitam..bi li mi mogli redizajnirati ljutsku rasu.. inače. kako možemo dodavati gene određenih funkcija.. pa mislim da bi mogli dati čovjeku što je oduvjek maštao..jaču fizičku moč.. veči mozak, pa i telekinezu(neki to ljudi mogu.. zakej nebi i svi..) pa čak i krila.. jer čitao sam sve je to moguče kombinirati u ljudski genom.. ali ne još.. uskoro

stavio sam temu tu..jer ipak ima malu moralnu vrijednost..

mišljenja? što bi vi radili sa ovom znanstvenom disciplinom?

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika lofi
    Datum registracije
    20-03-08
    Starost
    5
    Poruka
    2,644
    Liked
    0 times

Re: genetski inženjering

morao bi malkice prouciti tematiku da bi mogao postaviti suvislo pitanje jer ovo je vrlo kompleksna i osjetljiva tema i postoji ogromna lepeza totalno razlicitih misljenja od

Centar za bioetiku

do

http://www.geneticengineering.org/ev.../mcfadden.html

p+r

Nježni predator Avatar od korisnika Maslow
    Datum registracije
    08-04-06
    Starost
    49
    Poruka
    7,275
    Liked
    5 times

Možda je genetski inženjering realna mogućnost za evolucijski pomak primata.
    Nije mi zaparavo jasno zašto si ovu temu otvorio u forumu Filozofija i religija.
    Normalno je da postoji veliki strah od otvaranja Pandorine kutije.
    Katastrofičari već predviđaju kraj ljudske civilizacije.
    Filmovi i serije s mutantima možemo svaki dan gledati na TV-u.
    Da li je neka davna civilizacija stvarala himere slične kipovima pronađenim u faraonskim grobnicama?
    Možda su svijetom hodali giganti koji su lakoćom slagali i preslagivali velike kamene blokove.
    Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati.
    Jerzy Kosinski

Akademik Foruma Avatar od korisnika saban sajnovic
    Datum registracije
    14-12-07
    Starost
    51
    Poruka
    5,862
    Liked
    1 times

citat:"U nekim se legendama spominju nasilni divovi koji su prije potopa živjeli na Zemlji. Usporedimo s time biblijski izvještaj koji ukazuje kako su se prije potopa neposlušni anđeli materijalizirali u fizička tijela, izvanbračno živjeli sa ženama i proizveli rasu divova zvanih Nefili "

Akademik Foruma Avatar od korisnika vibica
    Datum registracije
    27-05-07
    Starost
    7
    Poruka
    4,972
    Liked
    1 times

Zasto gledati samo lose strane? A ono sto je vec prije postignuto genetskim inzenjeringom, sto je korisno za nas? Inzulin, vitamin C, ... ?
    I was a child and she was a child,
    In this kingdom by the sea:
    But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..

Nježni predator Avatar od korisnika Maslow
    Datum registracije
    08-04-06
    Starost
    49
    Poruka
    7,275
    Liked
    5 times

Naravno da se ne treba bojati napretka.
    Ja mislim da je GMO hrana manje opasna od ove zatrovane pesticidima kojom nas sad hrane.
    Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati.
    Jerzy Kosinski

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

e sad ću ti ja prenijeti golemo iskustvo iz 'Genetics for Dummies'

genetski inžinjering je definitivno pozitivna znanost jer će ljudima strašnopoboljšati živote ali tek sljedećim generacijama jer ne možeš genetski modificirat sebe nego tek svoje dijete ali budući da je to još ipak u početku razvoja onda možeš tek očekivat da će to raditi unuci tvojih praunuka

recimo i da je moguće genetski modificirati modrozelene alge da budu efikasnije u proizvodnji kisika i apsorpciji CO2 što bi spasilo atmosferu

i da, postoje bakterije koje mogu proizvesti neke oblike goriva kad ih se malo 'pimpa'

malo je diskutabilan GMO jer čovjek je prilagođen hrani kakvu žderinja od početka postojanja pa nagle promjene u hrani su problematine ali mislim da bi se s vremenom i to promjenilo
    Bolje desnica nego prknenica!

Datum registracije
    27-05-07
    Starost
    7
    Poruka
    4,972
    Liked
    1 times

GMO hrana, nisam preveliki pobornik, mogu samo reci da nisu jos do kraja razvili taj prijenos gena, jer normalna rajcica iz vrta, zrela, koja nema tako jarko crvenu boju kao ona modificirana, je milijardu puta bolje od one koja je modificirana, veca, tvrđa, opcenito vizualno bolje pase oku..

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

al kao što kaže profesor Maslow, u odnosu na pesticide kojima se špricaju prirodni paradajzi GMO paradajzi su definitivno prihvatljiviji

nažalost, prirodne hrane je još jako malo ostalo... prvenstveno jer ne uspijeva lako u ovako zagađenoj prirodi i sjeme kojim se sije paradajz već je odavno genetski modificirano, a da ti to ne znaš
    Bolje desnica nego prknenica!

Datum registracije
    27-05-07
    Starost
    7
    Poruka
    4,972
    Liked
    1 times

Mozda su prihvatljiviji za zdravlje, ali za okus nisu.. To ces osjetiti vec nakon prvog zalogaja..

Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku