Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Imaju li životinje dušu? u Znanost forumu; off (sorry): zahvaljujem!...

Odgovor

Opcije Teme
Star 08-02-07, 18:36   #21 (permalink)
evergreen

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 6,065
ševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjetiševa je sjajno za vidjeti
Re: Imaju li životinje dušu?

off (sorry): zahvaljujem!
Odgovori sa citatom
Star 09-02-07, 01:07   #22 (permalink)
samo prazna lutka, i to polovnjača

Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,515
mama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: Neptune Pogledaj Poruke
Pa i ljudi žive kako ih roditelji nauče.
pa naravno...zar sam ja rekla da smo se svi rodili prepametni?
ali životinja radi ono što je ti nauciš, nije sposobna sama nešto vidjeti i zaključiti...znaci ako ti mačka sere po kuci i ti ju svaki put kad vidis da se namješta da sere izbaciš van nakon nekog vremena ona će sama tražiti van. a sad ti si ju to naucio, nije ona zakljucila da nije ok srati po kući...
Odgovori sa citatom
Star 09-02-07, 01:10   #23 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Poruka: 9,342
Wamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosan

Citat:
Pravi autor: ševa Pogledaj Poruke
ne možemo govoriti o nekim velikim istinama kada raspravljamo o duši koja je prvoklasna apstrakcija. to je stvar osobnog vjerovanja i suda..
Slažem se.
Odgovori sa citatom
Star 09-02-07, 01:28   #24 (permalink)
eva
Trouble

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,284
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: mama Pogledaj Poruke
pa naravno...zar sam ja rekla da smo se svi rodili prepametni?
ali životinja radi ono što je ti nauciš, nije sposobna sama nešto vidjeti i zaključiti...znaci ako ti mačka sere po kuci i ti ju svaki put kad vidis da se namješta da sere izbaciš van nakon nekog vremena ona će sama tražiti van. a sad ti si ju to naucio, nije ona zakljucila da nije ok srati po kući...
Meni je macka cim sam stavila pijesak znala di da sere i pisa...
A ja i ti smo to prvo radile u pelenu, pa su nas starci ucili na tutu, pa tek onda na wc...
Odgovori sa citatom
Star 05-03-07, 23:01   #25 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-03-07
Poruka: 7
islandjanin se izdvaja iz mase

naravno da nemaju! Samo samosvesna bica, poput ljudi ih imaju!
islandjanin je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-03-07, 00:49   #26 (permalink)

mama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjetimama je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: eva Pogledaj Poruke
Meni je macka cim sam stavila pijesak znala di da sere i pisa...
A ja i ti smo to prvo radile u pelenu, pa su nas starci ucili na tutu, pa tek onda na wc...
opa!

a pazi ovo sad kak je moja macka pametna! kad nikog nema doma i ona piša u pijesak, a kad nekog ima doma onda traži van! jebote pa mačka mi je uberturbo pametna...a ja budala odem na wc.
Odgovori sa citatom
Star 06-03-07, 23:21   #27 (permalink)
eva
Trouble

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,284
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Aha, znaci mala beba koja piša u pelenu nema dusu jer je glupa i ne pisa tamo di i ti? Uostalom kakve veze pišanje i inteligencija imaju s dušom?
Odgovori sa citatom
Star 07-03-07, 12:39   #28 (permalink)

nisam ja povezala te dvije stvari!

rekla sam da su zivotinje glupe i mislim to. mozak im nije razvijen kao u čovjeka i to ih cini glupim.

a dusa....to je moje osobno misljene i to je preveliki pojam da bi se o tome uopce raspravljalo! jednostavno JA mislim da životinje nemaju dušu...

ali...to ne znaci da ih se treba ubijati, da im treba krzno i kožu kidati!
Odgovori sa citatom
Star 07-03-07, 16:16   #29 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,400
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Citat:
rekla sam da su zivotinje glupe i mislim to. mozak im nije razvijen kao u čovjeka i to ih cini glupim.
Kakva izjava, Bože te sačuvaj.

Životinje nisu glupe, neko nisu inteligentne toliko koliko čovjek. Inteligencija je sposobnost pamčenja, učenja novih stvari... Životinje nisu toliko inteligentne da međusobno komuniciraju, ali su dovoljno inteligente da znaju kad im netko predstavlja opasnost i znaju se pobijeći od opasnosti, jedino kad nemaju izlaza onda će napast. Također dovoljno su inteligente da znaju preživjeti i znaju što im treba, stvaraju zajednice (čopori, jata) brinu se jedni o drugima i žive zajedno.

Životinje je čak moguće naučiti da obavljaju neke zadivljujuće funkcije kao što su golubi pismonoše.

Stoga nemožeš reći da su glupe samo zato što nisu inteligentni koliko ljudi.

Zadnji Uredio ice : 07-03-07 u 16:19.
ice je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-03-07, 17:41   #30 (permalink)
kruha i igara!

Datum registracije: 28-02-07
Poruka: 6,646
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Sva živa bića imaju dušu (i biljka i životinja osjećaju, baš kao i čovjek)! Jedino čovjek jedini uz to ima razum i to ga čini superiornijim!
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dusa, ljudi, zivotinje, zivotinje i dusa

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:42.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114