| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi intuicija se odnosi naspram razuma kao remen naspram britve u Znanost forumu; Ovo je moja misao. Jebiga novinar sam koji ponekad skreće u metafizičke iluminacije. pitanje je sad; šta mislite o ovoj ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 11-09-06 Lokacija: Ulan Bator
Poruka: 657
![]() ![]() ![]() | intuicija se odnosi naspram razuma kao remen naspram britve Ovo je moja misao. Jebiga novinar sam koji ponekad skreće u metafizičke iluminacije. pitanje je sad; šta mislite o ovoj misaonoj konstrukciji. intelektualni šamari su dozvoljeni, kritike su dobrodošle, ravnodušnost- nije. niste valjda beskičmnejaci što iskreno ne vjerujem ![]() |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Nježni predator | Re: intuicija se odnosi naspram razuma kao remen naspram britve Intuicija ubrzava puteve logičkog rješavanja problema! Čovijek će ti oprostiti ako mu kažeš da je ružan, ali ti nikad neće oprostiti ako mu dokažeš da je glup. Kritike su dobro došle samo ako su dobronamjerne. Ravnodušnost je posljedica podcjenjivanja. Nadam se da sad neću ispasti beskičmenjak? |
| | |
| | #4 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: intuicija se odnosi naspram razuma kao remen naspram britve Kao i izemeđu qurca i pickhe. Što više ideš "gore dole" kurac ti je oštriji. Britva postaje oštrija kada je trljaš lijevo -desno preko remena. A qurac oštriji kada ga trljaš kroz kroz pickhu. Znači sistem je u prvom slučaju "lijevo-desno", a u drugom "gore-dole" ili "uvuci izvuci". Thats the point Zadnji Uredio Korozija : 13-09-06 u 12:23. |
| | |
| | #5 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() | Re: intuicija se odnosi naspram razuma kao remen naspram britve Citat:
2.Također correct. Pamet je najpravednije raspoređena stvar na svijetu. Niko se ne zali da je nema. Brawo Maslow.4. Sa ovim se ne bi slozio. Barem kada sam ja u pitanju. Negativne kritike su mi najveći izazov. 5. U mnogo slučajeva da. Ali ravnodušnost moze biti i posljedica mnogo drugih stvari. 6. Daleko si od toga. Vidim da si evoluirao barem do australopiteka . Šala. | |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: intuicija se odnosi naspram razuma kao remen naspram britve Citat:
Ipak mi se čini da je ovaj odnos bolje opisa Henri Bergson, a još bolje napisa Marcel Proust u svojem traganju za izgubljenim vremenom. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: britve, intuicija, kao, naspram, odnosi, razuma, remen |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Mujo i ekipa | Gogy | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 3 | 02-05-08 19:05 |
| Kolekcija viceva | RubberDuck | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 6 | 24-07-07 22:37 |
| pitalice vicevi | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 8 | 17-05-07 23:12 |
| malo edukacije - spolne bolesti | Kristijan | Recycle Bin | 1 | 30-09-05 18:09 |
| Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta | Baltazar | Igre | 0 | 13-07-05 23:42 |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:29.

Brawo Maslow.