| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Islam u Znanost forumu; Pošto vidim da se na svakoj religijskoj temi barem malo moramo dotaknuti Islama, rekoh idem otvoriti topic gdje mož... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Islam Pošto vidim da se na svakoj religijskoj temi barem malo moramo dotaknuti Islama, rekoh idem otvoriti topic gdje možete reći sve što mislite o njemu. Tz. što vam se sviđa na Islamu? Što je užasno i protiv svakog vašeg načela? Što mislite o muslimanima? Njihovim običajima, zakonima, odnosu prema vjeri...? Koliko je on bolji/lošiji od drugih religija? I da: ako čujem nekakva vrijeđanja i prostačenja djelim opomene. Hvala!
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Purger | Re: Islam O samom Islamu znam osnovne stvari,znači ne previše... Možda su to predrasude ali moram reći da nemam pozitivno mišljenje o muslimanima.Općenito gledajući.... Možda mi netko kroz ovu temu i razbije te predrasude ![]() U svakom slučaju mogla bi biti zanimljiva tema...
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #3 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 25-01-07 Godina: 36
Poruka: 1,521
![]() | Re: Islam znam dosta, procito sam dobar dio kurana..ko religija je ok, problem je u interpretaciji radikalnih elemenata tog istog islama..i u nametanju svojih religijskih vidjenja silom, sto je hriscanstvo prevazislo krajem 19 vijeka. toliko |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 619
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Islam Kako me mama liberalno odgajala i učila o važnosti tolerancije, tako poštujem svakog čovjeka prema njegovim osobinama i vrijednostima a ne porijeklu i vjeroispovijesti. Možda zato su i muslimani među mojim dobrim prijateljima i oni su mi baš dragi. Ono što ih razlikuje od ostalih je to što znaju biti jaaako osjetljivi na temu vjere jer stalno imaju osjećaj da ih se za nešto osuđuje. Baš mi je neki dan prijateljica pričala koliko trauma ima jer su je zadirkivali u djetinjstvu... U svakom slučaju, jako cijene osobe koje ih ne osuđuju zbog toga što jesu i kad te dožive kao takvog, prihvaćaju te kao člana obitelji i ne zaboravljaju. Uglavnom podosta drže do svojih običaja aono što mi je možda pomalo neshvatljivo u njihovoj vjeri je to da ona od njih zahtijeva puno više odricanja nego druge. Muslimani koje ja poznajem jako su zainteresirani za katoličanstvo i uvijek žele znati naše običaje bez da nameću svoje. Moj bivši dečko je bio musliman i jedva je čekao vidjeti Rim i u svakoj crkvi je bio sa mnom i zainteresirano promatrao a čak je jednom sa mnom bio na polnoćki. Za ovo ostalo što se danas događa u svijetu ne znam jel zaslužna njihova vjera, možda jest, ja samo govorim o mojim lijepim iskustvima. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,057
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Islam Evo već sam u nekoliko navrata napisao u nekim temama gdje se doticao Islam da sam ja po vjeroispovijesti musliman. Ljuti me to kada vidim da ljudi imaju užasno puno predrasuda samo zbog onog što vide na TVu. Islam kao religija se bazira na ljubavi prema čovjeku. Nasilje nema veze sa vjerom već sa priglupim ljudima koji namjerno interpretiraju Kur'an na krivi način. Treba imati na mu da se "europski" muslimani i oni u zemljama 3. svijeta nikako ne mogu uspoređivati. Ono su fanatici koji izgovor za ubijanjem i teroriziranjem ljudi nalaze u vjeri koja s time nema veze. Sam sam doživio mnogo uvreda kao dijete na račun vjere, al sam već okamenio na takve provokacije. Shvatio sam da ljudi koji vrijeđaju uopće ne poznaju moju vjeru već su samo taj dan možda čuli da se neki terorista raznio bombom. Istina je da sam osjetljiv kada netko govori protiv moje vjere. Kakve veze imam ja ili bilo tko tko živi na ovim prostorima s zaostalim budalama koje se kolju tamo negdje. Kad god se dogodi neki napad muslimanska zajednica mora nanovo sve to osuditi samo da smiri narod u europskim zemljama. Npr. to bi bilo kao da ja osuđujem nekog svog kršćanskog prijatelja za pokolj koji se dogodio tijekom svih križarskih ratova. Al to mi hvala Bogu na pada na pamet. Ne sudite ljude prema vjeri. Sudite ih prema djelima ![]()
__________________ "...mi smo tak'a nacija, nismo za astronaute, al ćemo lomit kosti dok čuvamo vaše aute..." |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 28-05-04 Lokacija: Zona B Godina: 30
Poruka: 1,359
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Islam Citat:
Muslimanska vjera se temelji kao i kršćanstvo na starom zavjetu. Razlike nastaju tek s novim zavjetom kojeg muslimani ne prihvaćaju. Ne znam šta misliti, činjenica je da se kroz medije slika o muslimanima zadnjih godina dosta iskrivila te da se islam odmah poistovječuje s terorizmom. Moje istukstvo s njima je da su muslimani jako ponosni ali i časni ljudi. Slažem se s ciaos da su dosta osjetljivi na temu vjere, možda trunku preosjetljivi.
__________________ Bolje tenis na posteru nego penis u tosteru. | |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 25-01-07 Godina: 36
Poruka: 1,521
![]() | Re: Islam Citat:
| |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Purger | Re: Islam Citat:
Kako to objasnit ? U čemu je problem ? Zašto je tih ekstremista,fanatika toliko puno ?
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,057
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Islam E pa nemam ni ja pojma. Da ti iskreno velim ni ne zanima me previše. Ja štujem svoju vjeru i ne zanimaju me svi ti fanatici.
__________________ "...mi smo tak'a nacija, nismo za astronaute, al ćemo lomit kosti dok čuvamo vaše aute..." |
| | |
![]() |
| Tagovi: islam |
« jehovini svjedoci
|
Ateizam »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:34.