Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Islam u Znanost forumu; Mislila sam da poznajem čovjeka.....išli smo u isti razred 4 godine....bili nerazdvojni....i odjedanput PUKO!!!! Ne znam ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 06-08-07, 16:34   #31 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-07-07
Godina: 25
Poruka: 244
Malo Zlo je zabranio reputaciju
Re: Islam

Mislila sam da poznajem čovjeka.....išli smo u isti razred 4 godine....bili nerazdvojni....i odjedanput PUKO!!!! Ne znam kako se to zove ,ali ja bi ga malo u ludnicu, nije mi to čista posla.....
Malo Zlo je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 07-08-07, 01:10   #32 (permalink)
Bitch

Datum registracije: 02-08-07
Godina: 28
Poruka: 6,355
white devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavan

Kad pogledam, religija zna vise da sjebe coveka, nego sto mu dobrih stvari donese u zivotu. Ko veruje - neka veruje za sebe, ko ne veruje - njegova stvar... Ne delim ljude po tome koje su vere/nacije, vec svakog coveka posmatram kao pojedinca, nebitno gde pripada...I ide mi na zivce kad neko non-stop prica o veri i istice ko je/sta je...i Islam je valjda slicna religija Hriscanstvu, tj. skoro sve je isto, samo se drugacije zove... A ti extremisti? Pa, svaka grupa, bilo verska, ili neka druga, ima svoje 'crne ovce'...
white devil je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 08-08-07, 19:42   #33 (permalink)
Starter

Datum registracije: 08-08-07
Godina: 22
Poruka: 1
bosanka_888 se izdvaja iz mase

pozdrav

za vrijeme komunizma ljudi su bili napustili vjeru,svi i katolici i pravoslavci i muslimani,sad nakon rata je puno bolje po tom pitanju.Sad u SA kad odes ima puno pokrivenih zena sto prije rata nije bio slucaj,isto su dzamije pune za vrijeme dzumme(petkom),ja mislim da isto vazi i za crkve nedjeljom

sto se tice alkohola,vecina muslimana SIROM SVIJETA pije alkohol a kad im spomenes svinjetinu svi se zgroze-u islamu je veci grijeh piti alkohol nego jesti svinjetinu,al to oni nece da shvate.

Zadnji Uredio bosanka_888 : 08-08-07 u 19:49.
bosanka_888 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-08-07, 01:16   #34 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: bosanka_888 Pogledaj Poruke

za vrijeme komunizma ljudi su bili napustili vjeru...sad nakon rata je puno bolje po tom pitanju.Sad u SA kad odes ima puno pokrivenih zena sto prije rata nije bio slucaj
Bogu dragom hvala na tom prevelikom dobru. Tol`ke su se jadne žene desetljećima patile želeći natakarit maramu na glavu ... ali nisu smjele. Srećom stiglo je u Bosnu vrijeme slobode , mira i tolerancije.

Citat:
Pravi autor: bosanka_888 Pogledaj Poruke

ja mislim da isto vazi i za crkve nedjeljom
Katoličke crkve su i prije rata bile pune. Pravoslavne nisu , a nisu ni danas. Bar u mom kraju.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-08-07, 00:39   #35 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-09-06
Godina: 33
Poruka: 558
Optimyst se izdvaja iz maseOptimyst se izdvaja iz maseOptimyst se izdvaja iz mase

Vjera i crkva...odavno je crkva napustila vjeru

Islam,vjera u dobro i plemenito kao i druge vjeroispovijesti,teži čovjeka učiniti
boljim prema sebi i drugima...

Vidjeh jednom u jednoj kapelici tri riječi koje bi trebale biti misao vodilja svim vjeroispovjestima..."8og je dobro"
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 10:38   #36 (permalink)
Starter

Datum registracije: 12-10-07
Poruka: 1
stw/Jane se izdvaja iz mase

Dragi moji,
evo jedan odgovor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kad sam dolazila ovdje znala sam samo osnovne stvari o islamu.Sada svaku sitnicu, ukljucujuci EID dane,Iftar,Umrah,Suhur,Ehram,Azan...
Odgajana sam u katolickoj obitelji,jos uvijek se molim prije jela,spavnja,idem u katolicku crkvu itd.
Kad procitam ovakve smjesne stvari,tj.ciste predrasude "Svi muslimani su teroristi",ne znam kako da odreagirm. Jednostavno nemam vremena ni volje razuvjeravat takve ljude,a nema ni smisla ,jer taj (ociti zatucanac) to nikad ne bih shvatio.
Udana sam za muslimana, a govorim o muslimanu koji nosi Dish dash, (kako bi mnogi od vas rekli,plahtu i krpu na glavi),prica arapski,pokusava se molit 5 puta dnevno,posti cijeli Ramazan,ide u Holy Kabul i vodi nasu djecu u dzamiju.Naravno da i ja to prozivljavam s nijm,ta netko mu treba kuhati nakon sto sunce zade. Takoder moja djeca znaju za Bozic i Uskrs, Veliku Gospu,idu u crkvu,mole se Isusu...kad su ljudi normalni i civilizirani...Sta da kazem.
Naravno da nikad necu obuci Abaju (tradicionalnu odjecu), ali cu uvijek postivaiti njihovu vjeru, a i moj muz moju, sto je i bio razlog zasto smo impresionirali jedno drugo.
Udana sam za divnoga,visoko obrazovanog covjeka,s kojim imam dvoje djece i zivot kakav neki samo mogu pozeljeti i ni slucajno nemam vremena neobrazovanim ljudima koji se nisu makli van granica Hrvatske,a nadasve uzet si vremena i procitat nesto o islamu, objasnjavat kako nisam udana za terorista samoubojicu.

btw.Upravo slusam molitvu sa najblize dzamije.
stw/Jane je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 10:47   #37 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,600
Adolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavanAdolon je slavan

Citat:
Pravi autor: stw/Jane Pogledaj Poruke
Dragi moji,
evo jedan odgovor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kad sam dolazila ovdje znala sam samo osnovne stvari o islamu.Sada svaku sitnicu, ukljucujuci EID dane,Iftar,Umrah,Suhur,Ehram,Azan...
Odgajana sam u katolickoj obitelji,jos uvijek se molim prije jela,spavnja,idem u katolicku crkvu itd.
Kad procitam ovakve smjesne stvari,tj.ciste predrasude "Svi muslimani su teroristi",ne znam kako da odreagirm. Jednostavno nemam vremena ni volje razuvjeravat takve ljude,a nema ni smisla ,jer taj (ociti zatucanac) to nikad ne bih shvatio.
Udana sam za muslimana, a govorim o muslimanu koji nosi Dish dash, (kako bi mnogi od vas rekli,plahtu i krpu na glavi),prica arapski,pokusava se molit 5 puta dnevno,posti cijeli Ramazan,ide u Holy Kabul i vodi nasu djecu u dzamiju.Naravno da i ja to prozivljavam s nijm,ta netko mu treba kuhati nakon sto sunce zade. Takoder moja djeca znaju za Bozic i Uskrs, Veliku Gospu,idu u crkvu,mole se Isusu...kad su ljudi normalni i civilizirani...Sta da kazem.
Naravno da nikad necu obuci Abaju (tradicionalnu odjecu), ali cu uvijek postivaiti njihovu vjeru, a i moj muz moju, sto je i bio razlog zasto smo impresionirali jedno drugo.
Udana sam za divnoga,visoko obrazovanog covjeka,s kojim imam dvoje djece i zivot kakav neki samo mogu pozeljeti i ni slucajno nemam vremena neobrazovanim ljudima koji se nisu makli van granica Hrvatske,a nadasve uzet si vremena i procitat nesto o islamu, objasnjavat kako nisam udana za terorista samoubojicu.

Svaka ti čast za ovakav prvi post...nisam reagirao u ovoj temi na onakve zatucane komentare...evo ti jedan rep+ od mene
Adolon je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 10:57   #38 (permalink)
No End In Sight

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 9,298
DinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

Citat:
Pravi autor: blentavi Pogledaj Poruke
ja postujem svaku vjeru,no medutim kako cesto putujem po Bosni i tamo i prespavam.Uzasno je ujutro u 5 kad te probudi onaj njihov hodza sa jutarnjom molitvom,meni se ledi krv u zilama,Znam da to pusta sa cda,ali svejedno mi je to uzasno za cut,cijeli grad odjekuje.Ima puno i vehabija po Bosni i zamotani zena....mislim da su s tom svojom vjerom unazadili Bosnu za sto godina i da ce tamo bit problema s tim

Ja u Tuzli (200 000 stanovnika) vidim zamotanu zenu svaka 3 mjeseca....
A to sto te đamije bude nemam pojma...ja sa svog balkona vidim đamiju i nikad me u zivotu nije probudila...vehabija puno???? mozda u zenici...
u sarajevu i tuzli ja ih nisam vidio....aaa sjetio sam se...ima blizu tuzle jedno vece selo Kalesija...tamo ih ima, tako sam cuo....

Citat:
Pravi autor: stw/Jane Pogledaj Poruke
Dragi moji,

rep i od mene

Ja sam Musliman i isao sam na ponocku sa drugaricom..i bio sam par puta u crkvi...
a ni u đamiji nisam bio vise nego u crkvi..

u ostalom svi smo mi isti..južni slaveni...
bosanci,srbi,hrvati......

My Baby Does the Hanky (S)Panky
DinoB je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 14:26   #39 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

A nenenene , pusti ti Dino sad priču ne idem u džamiju - gdje je ta baklava?

Svima koji slave Bajram želim sretan praznik!
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 19:19   #40 (permalink)
No End In Sight

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 9,298
DinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masiDinoB je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
A nenenene , pusti ti Dino sad priču ne idem u džamiju - gdje je ta baklava?

Svima koji slave Bajram želim sretan praznik!
hehehe nema baklave...

My Baby Does the Hanky (S)Panky
DinoB je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: islam

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:38.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114