Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Islam u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: DinoB hehehe nema baklave... kakav je to Bajram bez baklave...moja mati napravila pravu...masnu...topi se ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 12-10-07, 18:22   #41 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,309
Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar
Re: Islam

Citat:
Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
hehehe nema baklave...
kakav je to Bajram bez baklave...moja mati napravila pravu...masnu...topi se u ustima...puna onog soka
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 18:30   #42 (permalink)
Demonstrating My Style

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 23
Poruka: 6,694
DinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznatDinoB će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB

nisam ja neki ljubitel baklave...preslatko mi je nesto..a masno ne volim al` nikako....a ostali ukućani vole
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 18:32   #43 (permalink)
dr.sc. Foruma

Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar

E jebo ga ti...em musliman, em Bosanac i ne voli baklavu...prvi si brate
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 19:43   #44 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 09-03-07
Poruka: 1,540
-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima

Adolone , meni se stalno mota po glavi .. mogu razumjeti vrijeme turaka , pa je mislimanska vjera bila nametnuta , ali zar poslije toliko , toliko godina ne uspijevate pronaći svoje korijene , nekako mi "domaće" prezime ne leži uz musimansku vjeru ... zar niste vi tamo neke davne godine bili hrvati ili srbi prema tome nikako muslimani ...
nadam se da nisam nespretno to sve napisala , nikako te ne bi htjela povrijediti
.. u mojoj familiji i među bližnjim prijateljima zaista ima svega ( i nacionalnosti i vjeroispovijesti) i ljude dijelim jedino na ljude i neljude ..
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 19:51   #45 (permalink)
dr.sc. Foruma

Citat:
Pravi autor: -misic- Pogledaj Poruke
Adolone , meni se stalno mota po glavi .. mogu razumjeti vrijeme turaka , pa je mislimanska vjera bila nametnuta , ali zar poslije toliko , toliko godina ne uspijevate pronaći svoje korijene , nekako mi "domaće" prezime ne leži uz musimansku vjeru ... zar niste vi tamo neke davne godine bili hrvati ili srbi prema tome nikako muslimani ...
nadam se da nisam nespretno to sve napisala , nikako te ne bi htjela povrijediti
.. u mojoj familiji i među bližnjim prijateljima zaista ima svega ( i nacionalnosti i vjeroispovijesti) i ljude dijelim jedino na ljude i neljude ..
A koje to domaće prezime...moje ime je Admir...to je muslimansko ime...ni po prezimenu nebi rekla da sam kršćanin (neću ga ovdje pisati jer zadržavam pravo da ne objavim sve osobne podatke)...
To ti je isto kao da pitaš narode koji su prihvatili kršćansku vjeru po raznim misijama zašto su odbacili svoja prijašnja vjerovanja...ili da pitaš tada pokorene narode za vrijeme križarskih ratova zašto su prigrlili kršćanstvo...

Povijest je bila kakva je bila...Islam je moja vjera, vjera moga oca, vjera moga djeda...po kojoj bi ja logici mogao odbaciti tu vjeru?

EDIT: Odkud znaš da golem broj Turaka nije ostao u osvojenim područjima ...drugim riječima...kako možeš biti sigurna da muslimani nisu zapravo potomci tih istih doesljenih Turaka (ne govorim za sve naravno)...

Misic nisam uvrijeđen samo nisam do kraja razumio smisao tog pitanja...

Zadnji Uredio Adolon : 12-10-07 u 19:53.
Adolon je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 20:03   #46 (permalink)
prof. Foruma

-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima

znam da je nespretno napisano .. pogotovo što je po meni vjera u boga jedinstvena , i nikakva ljudska nametanja sa koje strane treba pristupiti vjeri u Boga kod mene ne pale , znači ne postoji čovjek koji mi može objasniti zašto da baš u njegovoj zgradi klečim i molim Boga
... mene bi zanimali moji korijeni ..
e da ... prezime je naprimjer Karić .. po prezimenu se ne bi reklo da je musliman jel tako ..
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 20:09   #47 (permalink)
dr.sc. Foruma

Citat:
Pravi autor: -misic- Pogledaj Poruke
znam da je nespretno napisano .. pogotovo što je po meni vjera u boga jedinstvena , i nikakva ljudska nametanja sa koje strane treba pristupiti vjeri u Boga kod mene ne pale , znači ne postoji čovjek koji mi može objasniti zašto da baš u njegovoj zgradi klečim i molim Boga
... mene bi zanimali moji korijeni ..
e da ... prezime je naprimjer Karić .. po prezimenu se ne bi reklo da je musliman jel tako ..
Evo ovako...mi muslimani po prezimenu (naravno ne uvijek) možemo prepoznati jel netko musliman ili nije...
Osobno znam za neke Kariće muslimane (nogometaš Veldin Karić je musliman , zar ne?)

A moji korijeni me zanimaju, ali nije uvijek moguće saznati neke podatke još do vremena turskih osvajanja posebno ako uzmeš u obzir činjenicu da je moj otac rođen pa su ga tek nakon mjesec dana upisali u knjigu rođenih...dakle drukčija vremena su vladala.

Nikad me takve misli nisu morile jer su i Turci islamizirani vjerojatno od Arapa...zar će oni postavljati pitanja što je bilo prije toga

Ja sam musliman...to je tako i tako će ostati...
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 20:17   #48 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-10-05
Godina: 31
Poruka: 1,196
Morpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono nešto

Ma ja to gledam ovako nek si ti meni ljudina a hebes vjeru i nacionalnost
bitno mi je da mozemo pivo popit zajedno i dobro se proveselit
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 20:22   #49 (permalink)
prof. Foruma

ma adolone , nadam se da to nisi shvati kao napad , sačuvaj Bože , to je pitanjce koje mi je eto uvijek nekako u podsvijesti i time ne mislim da je muslimanstvo nešto ružno , dapače , našla sam puno počnih stvarčica na netu
npr. ovo me se dojmilo
...Reče: "Ovako glasi hadis:

'Nema dana da nebo ne kaže: - Bože, dozvoli mi da u komadima padnem na čovjeka jer on kuša Tvoja dobra, a odbija da ti se zahvali... Nema dana da Zemlja ne kaže: - Bože, dozvoli mi da progutam čovjeka jer on jede Tvoje blagodati, a odbija da Ti se zahvali... Nema dana da more ne kaže: - Bože, dozvoli mi da potopim čovjeka jer on jede Tvoje blagodati, a odbija da Ti se zahvali... Nema dana da brda ne kažu: - Bože, dozvoli nam da smrvimo čovjeka jer on jede Tvoje blagodati, a odbija da Ti se zahvali...

A Allah im svima odgovara: - Da ste ga vi stvorili vi biste mu se smilovali. Pustite vi mene i moje sluge... Ako se pokaju ja sam im prijatelj, a ako se ne pokaju ja sam im liječnik!...' "
Odgovori sa citatom
Star 12-10-07, 20:38   #50 (permalink)
dr.sc. Foruma

Rekao sam ti već...misicu nije mi palo napamet da se naljutim jer nema ničeg provokativnog u tvom pitanju...

Ja sam ti odgovorio najbolje što sam znao za jednog elektrotehničara, a ne teologa
Misicu nije muslimanstvo nego Islam...i jako me se dojmio ovaj tvoj tekst.

Morpheuse to je jedina istina i gotovo svi moji prijatelji su kršćani, a cura moga brata je kršćanka...dakle suživot u svakoj mjeri...
Jesam musliman, ali sam i Hrvat, rođen ovdje, otac mi branio ovu zemlju, nagrađen za hrabrost, ima 32 godine staža u Hrvatskoj i što se mene tiče ja sam dio Hrvatskog naroda...
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: islam

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 19:32.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108