Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: teica Ah kaj misliti?! Lijes star 2000 godina?! Baš me zanima kako će to izvesti, mislim na ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-02-07, 18:09   #11 (permalink)
eva
Pure Intuition

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,288
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti
Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Ah kaj misliti?!
Lijes star 2000 godina?! Baš me zanima kako će to izvesti, mislim na dokazivanje da je to Isus (povijesni Isus).
Vidim da je u modi isfuravati se na Dan Browna i teorije zavjere. Uvijek dobro pali i uvijek se izvuče dobar profit.
Slazem se s Teicom... nema sanse da se tu uspije ista dokazat....

Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni.
eva je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-02-07, 21:57   #12 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,659
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Osobno ne vidim zakaj ne bi bilo moguće da je Isusov život bio malčice drugačiji nego što je napisano u Bibliji. Prije nekog vremena su pronađeni svisci kraj Mrtvog mora (iz doba kad je Isus živio), koji također ukazuju na drugačiji život (ustvari na neki način i podržavaju ovo kaj Cameron kaže).

Ko može reći da je Biblija 100% točna po tom pitanju?
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-02-07, 22:15   #13 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,752
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Teica bu ti rekla da je to tako i amen

Ne pitaj zašto...samo vjeruj da je to tako i jedino ispravno....

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-02-07, 22:20   #14 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,029
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: sahasa Pogledaj Poruke
Teica bu ti rekla da je to tako i amen

Ne pitaj zašto...samo vjeruj da je to tako i jedino ispravno....
Neće to Teica reći

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
Osobno ne vidim zakaj ne bi bilo moguće da je Isusov život bio malčice drugačiji nego što je napisano u Bibliji. Prije nekog vremena su pronađeni svisci kraj Mrtvog mora (iz doba kad je Isus živio), koji također ukazuju na drugačiji život (ustvari na neki način i podržavaju ovo kaj Cameron kaže).

Ko može reći da je Biblija 100% točna po tom pitanju?
Nego di si ti pročitao da je Biblija povjesna knjiga koja prati slijed događanja kronološkim redom?!
Odgovori sa citatom
Star 26-02-07, 22:26   #15 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-07
Poruka: 1,972
vatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosan

Ma daj. Uopće se ne može dokazati nešto na osnovi lijesa starog 2000 godina.
Može se samo nagađati. I što iz toga proizlazi:
vjernici će vjerovati i dalje, ateisti će stati uz heretičke teze.....
Jedino što ce gosp cameron potopiti il da kažem "utopiti" je lova
vatra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-02-07, 22:31   #16 (permalink)
Purger

sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima

A zašto bi itko išta dokazivao !? Zašto vjernici traže da se dokaže da je to Isusov lijes ?

Kad pitaš vjernika nešto vezano za Bibliju ili tražiš dokaz da Bog postoji onda je njihov odgovor...VJERUJ !

Zašto se jednostavno ne bi vjerovalo da je to Isusuv lijes....

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-02-07, 22:32   #17 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 19,805
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Citat:
Pravi autor: vatra* Pogledaj Poruke
Ma daj. Uopće se ne može dokazati nešto na osnovi lijesa starog 2000 godina.
Može se samo nagađati. I što iz toga proizlazi:
vjernici će vjerovati i dalje, ateisti će stati uz heretičke teze.....
Jedino što ce gosp cameron potopiti il da kažem "utopiti" je lova
Eto, jednostavno i točno rečeno. Tko vjeruje vjerovat će i dalje, tko ne neće. I točka.

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-02-07, 22:33   #18 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,659
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Nego di si ti pročitao da je Biblija povjesna knjiga koja prati slijed događanja kronološkim redom?!
Nisam, upravo zato mi je i ovo interesantno ... baš zato kaj nije povijesna knjiga i kaj je ovako nešto sasvim moguće. Kao što sam reko, svitci sa Mrtvog Mora daju puno drugačiju sliku od Biblije .. što otvara mogućnost da nešto ovakvo bude istinito ...

Naslov je senzacionalistički, ali je copy-paste s originala i potiče raspravu. Neće Cameron pokopat kršćanstvo, ono je ipak preraslo neke granice ... sve u svemu, po meni jako zanimljiva tema.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-02-07, 22:43   #19 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,862
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Citat:
Pravi autor: sahasa Pogledaj Poruke
A zašto bi itko išta dokazivao !? Zašto vjernici traže da se dokaže da je to Isusov lijes ?

Kad pitaš vjernika nešto vezano za Bibliju ili tražiš dokaz da Bog postoji onda je njihov odgovor...VJERUJ !

Zašto se jednostavno ne bi vjerovalo da je to Isusuv lijes....
Zašto se ne bi vjerovalo da je to njegov lijes? Ako si gledao HTV-ove vijesti u kojima arheolog koji je našao taj grob kaže da to on nikad nije izjavio nego je čista Cameronova interpretacija (ako se ne varam izjavio je da on misli da to nije grob Isusa Krista), te da su ta imena bila prilično česta u to vrijeme (mislim da je rečeno da se npr. 48% žena na tom području zvalo Marija)...
Odgovori sa citatom
Star 26-02-07, 22:48   #20 (permalink)
Purger

Gledao sam...

Pa šta onda ako je to Cameronova interpretacija ! Ja samo pitam : Zašto se jednostavno ne bi vjerovalo ?
Zar nije i Biblija nečija interpretacija navodnih događaja...ili ima povjesne temelje ?

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: james cameron, krscanstvo

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:23.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113