Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Wolf-HR Zašto se ne bi vjerovalo da je to njegov lijes? Ako si gledao HTV-...

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-02-07, 23:00   #21 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,659
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Zašto se ne bi vjerovalo da je to njegov lijes? Ako si gledao HTV-ove vijesti u kojima arheolog koji je našao taj grob kaže da to on nikad nije izjavio nego je čista Cameronova interpretacija (ako se ne varam izjavio je da on misli da to nije grob Isusa Krista), te da su ta imena bila prilično česta u to vrijeme (mislim da je rečeno da se npr. 48% žena na tom području zvalo Marija)...

stoji, ali kaj ako mogu nekaj dokazat? slično kako je lik Isusa bio prikazivan na potpuno drugačiji način, dok nije otkriveno ono platno s njegovim likom (nek me neko ispravi ak sam nekaj pogrješio, ali mislim da sam čitao o tome) ... najranije slike ne prikazuju Isusa sa onim kaj je sad široko prihvaćeno ko njegov izgled ...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-02-07, 23:01   #22 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,146
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Pa jest, tema je zanimljiva ukoliko ljudi traže senzaciju. A kada bi se ozbiljnije počelo na temelju toga osnivati neko vjerovanje onda bi to u krajnju ruku bilo smiješno, isto vrijedi i za Da Vincijev Kod i slične bajke.

Biblija ne daje potpuni opis, nego događajima pristupa selektivno. Što bi reklo da ona daje samo ono što smatra važnim. Kada bi sve opisivala onda se to ne bi zvala Biblija nego biblioteka.
U Crkvi imaš jednu cijelu disciplinu koja se bavi proučavanjem iskopa koji se dešavaju na području Svete zemlje. Zove se biblijska arheologija.
Odgovori sa citatom
Star 26-02-07, 23:07   #23 (permalink)
The Najarogantnija

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,146
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: sahasa Pogledaj Poruke
Gledao sam...

Pa šta onda ako je to Cameronova interpretacija ! Ja samo pitam : Zašto se jednostavno ne bi vjerovalo ?
Zar nije i Biblija nečija interpretacija navodnih događaja...ili ima povjesne temelje ?
Ima povjesne temelje i to koliko, ali nije cijelokupni povjesni i točno kronološki poredan redosljed događanja.

Ako imaš Jeruzalemsku Bibliju odeš na 1800 (ako se ne varam) stranicu i pogledaš kronološku tablicu biblijsko opisanih događanja i onih opće povijesnih.
Odgovori sa citatom
Star 26-02-07, 23:08   #24 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Pa jest, tema je zanimljiva ukoliko ljudi traže senzaciju. A kada bi se ozbiljnije počelo na temelju toga osnivati neko vjerovanje onda bi to u krajnju ruku bilo smiješno, isto vrijedi i za Da Vincijev Kod i slične bajke.

Biblija ne daje potpuni opis, nego događajima pristupa selektivno. Što bi reklo da ona daje samo ono što smatra važnim. Kada bi sve opisivala onda se to ne bi zvala Biblija nego biblioteka.
U Crkvi imaš jednu cijelu disciplinu koja se bavi proučavanjem iskopa koji se dešavaju na području Svete zemlje. Zove se biblijska arheologija.
ok ..i kaj si ti sad ustvari rekla?
istina je, nije, možda ... ili opet ništa?

je, znamo da ideš na teologiju, ali kakve veze ima biblijska arheologija sa ovom temom?
pričamo o mogućnosti da Isusov život nije bio onakav kakav je prikazan u Bibiliji i ako se tebi o tome ne priča, ne moraš, niko te ne sili ... nekima je to zanimljivo ...

ima hrpa tema na forumu ....
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-02-07, 23:18   #25 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,225
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Citat:
Pravi autor: vatra* Pogledaj Poruke
Ma daj. Uopće se ne može dokazati nešto na osnovi lijesa starog 2000 godina.
Može se samo nagađati. I što iz toga proizlazi:
vjernici će vjerovati i dalje, ateisti će stati uz heretičke teze.....
Jedino što ce gosp cameron potopiti il da kažem "utopiti" je lova
ovaj odgovor je najsličniji mom stavu!

Premda ne verujem da je Krist stvarno ka golub odletio na nebo,
ipak mi je ova teorija pomalo sumljiva.
Počevši od toga da ima mnogo nelogičnosti s lokacijom,
pa do toga da je malo nevjerojatno da je takvo otkriće čekalo baš holivudskog režisera?
Temelje Kršćanstva ne može poljuljati arheologija, čak naprotiv mislim da bi svako razumno otkriće dobro došlo.

Maslow je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 27-02-07, 02:46   #26 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,884
Wolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svimaWolf-HR je poznat svima

Silence- taj Cameronov stav reinterpretiranja zbog čiste senzacije (a o ego tripu da i ne pričam) mi ide na živce. Ozbiljni znanstvenici su imali 20 godina od kada je taj grob nađen da to interpretiraju kao Kristov grob- jesu li oni preglupi pa to nisu skužili dok nije došao gospo'n holivudski režiser ili su im papa i katolička crkva svima isprala mozak? Da ta teorija ima iole znanstvenog pokrića, o tome bi se već odavno raspravljalo...

Maslow- što znanost kaže jesu li Židovi prešli preko Crvenog mora, bježeći pred Faraonom?

Zadnji Uredio Wolf-HR : 27-02-07 u 02:50.
Wolf-HR je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-02-07, 07:44   #27 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Silence- taj Cameronov stav reinterpretiranja zbog čiste senzacije (a o ego tripu da i ne pričam) mi ide na živce. Ozbiljni znanstvenici su imali 20 godina od kada je taj grob nađen da to interpretiraju kao Kristov grob- jesu li oni preglupi pa to nisu skužili dok nije došao gospo'n holivudski režiser ili su im papa i katolička crkva svima isprala mozak? Da ta teorija ima iole znanstvenog pokrića, o tome bi se već odavno raspravljalo...

Maslow- što znanost kaže jesu li Židovi prešli preko Crvenog mora, bježeći pred Faraonom?
slažem se, ali ima i druga strana, ima i znanstvenika koji su vjernici, ima uplitanje politik u znanost i tako dalje ... kaj se tiče Camerona, reko sam, ne mislim da će napraviti neki poseban udarac, oni koji vjeruju, će vjerovat i dalje, oni koji nisu, neće ...

međutim, tema ko tema je zanimljiva ... i osobno mi je drago da se može o tome raspravljat.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-02-07, 08:37   #28 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,911
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Ima povjesne temelje i to koliko, ali nije cijelokupni povjesni i točno kronološki poredan redosljed događanja.

Ako imaš Jeruzalemsku Bibliju odeš na 1800 (ako se ne varam) stranicu i pogledaš kronološku tablicu biblijsko opisanih događanja i onih opće povijesnih.
Ako sam dobro shvatio,Biblija nije cijelokupno temeljena na povijesti...
Znači ima stvari koje jednostavno treba vjerovati a neke možemo i dokazati.E takav stav ja ne mogu shvatit,kod mene nema sivo...il je crno ili bijelo !
Ili možeš objasnit postojanje Boga ili ne,jel možeš dokazat ili ne...

Zato još jednom kažem..zašto jednostavno ne bi vjerovali da je to Isusov lijes ?

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-02-07, 09:56   #29 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Godina: 23
Poruka: 3,188
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija

Kako se lako može danas doć u medije. Opališ takvu debilanu i eto te. Nije vrijedno spomena. Ovo je u rangu kao da ja kažem da je u mom vrtu pokopan Sv. Petar...

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-02-07, 12:14   #30 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,331
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: sahasa Pogledaj Poruke
E takav stav ja ne mogu shvatit,kod mene nema sivo...il je crno ili bijelo !
Ili možeš objasnit postojanje Boga ili ne,jel možeš dokazat ili ne...
Ima i jednostavnijih "stvari" od Boga koje se ne mogu objasnit. Ukoliko stvarno tražiš odogovr DA ili NE, pogledaj ovu temu:
Formalna debata; Shady vs. obelix - "Postoji li Bog"? - Forum.hr
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: james cameron, krscanstvo

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:44.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113