| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Wolf-HR Zašto se ne bi vjerovalo da je to njegov lijes? Ako si gledao HTV-... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) | |
| Banned | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Citat:
stoji, ali kaj ako mogu nekaj dokazat? slično kako je lik Isusa bio prikazivan na potpuno drugačiji način, dok nije otkriveno ono platno s njegovim likom (nek me neko ispravi ak sam nekaj pogrješio, ali mislim da sam čitao o tome) ... najranije slike ne prikazuju Isusa sa onim kaj je sad široko prihvaćeno ko njegov izgled ... | |
| | |
| | #22 (permalink) |
| The Najarogantnija Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: u shoppingu Godina: 24
Poruka: 5,146
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Pa jest, tema je zanimljiva ukoliko ljudi traže senzaciju. A kada bi se ozbiljnije počelo na temelju toga osnivati neko vjerovanje onda bi to u krajnju ruku bilo smiješno, isto vrijedi i za Da Vincijev Kod i slične bajke. Biblija ne daje potpuni opis, nego događajima pristupa selektivno. Što bi reklo da ona daje samo ono što smatra važnim. Kada bi sve opisivala onda se to ne bi zvala Biblija nego biblioteka. U Crkvi imaš jednu cijelu disciplinu koja se bavi proučavanjem iskopa koji se dešavaju na području Svete zemlje. Zove se biblijska arheologija.
__________________ Si vis pacem, para bellum. |
| | |
| | #23 (permalink) | |
| The Najarogantnija Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: u shoppingu Godina: 24
Poruka: 5,146
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Citat:
Ako imaš Jeruzalemsku Bibliju odeš na 1800 (ako se ne varam) stranicu i pogledaš kronološku tablicu biblijsko opisanih događanja i onih opće povijesnih.
__________________ Si vis pacem, para bellum. | |
| | |
| | #24 (permalink) | |
istina je, nije, možda ... ili opet ništa? je, znamo da ideš na teologiju, ali kakve veze ima biblijska arheologija sa ovom temom? pričamo o mogućnosti da Isusov život nije bio onakav kakav je prikazan u Bibiliji i ako se tebi o tome ne priča, ne moraš, niko te ne sili ... nekima je to zanimljivo ... ima hrpa tema na forumu .... | |
| | |
| | #25 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Citat:
Premda ne verujem da je Krist stvarno ka golub odletio na nebo, ipak mi je ova teorija pomalo sumljiva. Počevši od toga da ima mnogo nelogičnosti s lokacijom, pa do toga da je malo nevjerojatno da je takvo otkriće čekalo baš holivudskog režisera? Temelje Kršćanstva ne može poljuljati arheologija, čak naprotiv mislim da bi svako razumno otkriće dobro došlo.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | |
| | |
| | #26 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,884
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Silence- taj Cameronov stav reinterpretiranja zbog čiste senzacije (a o ego tripu da i ne pričam) mi ide na živce. Ozbiljni znanstvenici su imali 20 godina od kada je taj grob nađen da to interpretiraju kao Kristov grob- jesu li oni preglupi pa to nisu skužili dok nije došao gospo'n holivudski režiser ili su im papa i katolička crkva svima isprala mozak? Da ta teorija ima iole znanstvenog pokrića, o tome bi se već odavno raspravljalo... Maslow- što znanost kaže jesu li Židovi prešli preko Crvenog mora, bježeći pred Faraonom? ![]()
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde Zadnji Uredio Wolf-HR : 27-02-07 u 02:50. |
| | |
| | #27 (permalink) | |
međutim, tema ko tema je zanimljiva ... i osobno mi je drago da se može o tome raspravljat. | |
| | |
| | #28 (permalink) | |
| Purger | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Citat:
Znači ima stvari koje jednostavno treba vjerovati a neke možemo i dokazati.E takav stav ja ne mogu shvatit,kod mene nema sivo...il je crno ili bijelo ! Ili možeš objasnit postojanje Boga ili ne,jel možeš dokazat ili ne... Zato još jednom kažem..zašto jednostavno ne bi vjerovali da je to Isusov lijes ?
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA | |
| | |
| | #29 (permalink) |
| Gazim kupus, povoljno | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Kako se lako može danas doć u medije. Opališ takvu debilanu i eto te. Nije vrijedno spomena. Ovo je u rangu kao da ja kažem da je u mom vrtu pokopan Sv. Petar...
__________________ Pojest', popit', pojebst' i na kraju se potuć' Kad popijem litru-dve, litru-dve, lijepe su mi žene sve, žene sve |
| | |
| | #30 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Citat:
Formalna debata; Shady vs. obelix - "Postoji li Bog"? - Forum.hr | |
| | |
![]() |
| Tagovi: james cameron, krscanstvo |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:44.