| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: sahasa Ako sam dobro shvatio,Biblija nije cijelokupno temeljena na povijesti... Znači ima stvari koje jednostavno treba ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) | |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Citat:
nego kaj bi ti da ti objasnim postojanje Boga?!Pa dobro. Filozofski možda?! ![]() Ja najradije objašnjavam filozofski pristup o postojanju Boga. Nego imam i podvrste: a) ontološki b) moralno-filozofski c) kozmološki d) teološko-filozofski (međutim za ovo bi mi trebao malo podulji post) Ali ako te najjednostavnije zanima da li Bog postoji ili ne i koji su pristupi u tom dokazivanju onda si fino uzmeš Tomu Akvinskog i čitaš. A imaš i cijelu znanost koja se time bavi- TEODICEJA! Međutim za stvari kao što je uskrsnuće, bezgrešno začeće (...) za to mi je jedini dokaz Biblija i da opet vjerovanje... | |
| | |
| | #32 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 20-01-07 Lokacija: Presečno, lep gradić Godina: 24
Poruka: 536
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Baš kao što Teica kaže, bit "vjerovanja" je vjerovanje, a ne dokazivanje nekih činjenica iz Biblije, jer je to suludo. Kako ćeš dokazati da je Mojsije štapom razdvojio more?! Kad bi znanstveno gledali na takve stvari, sve bi bilo suludo. To su simboli koje treba razumijeti, a ne čitati kao neku Hawking-ovu knjigu. Cijela Biblija je pisana simbolično, odnosno, Stari Zavjet. Novi bi već bio kao nekakva povijest, ali ni to se ne bi smjelo tako gledati. |
| | |
| | #33 (permalink) |
| Purger | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Pa o tome ja pišem cijelo vrijeme !!! Stvar je vjerovanja... Zašto se onda traže DOKAZI da je ono Isusov lijes ? Zašto to treba dokazivati ? Još jednom pitam iako već pomalo gubim nadu da će mi netko od vjernika odgovorit na pitanje... ZAŠTO JEDNOSTAVNO NE BI VJEROVALI DA JE TO ISUSOV LIJES ?
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #34 (permalink) | |
| Purger | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Citat:
Ti si mi malo mutna al nema veze...gubiš se... Razbacuješ se terminima i postojećim znanostima umjesto da budeš konkretna i kažeš jel crno ili bijelo ! Zašto se za neke stvari traže dokazi a za neke ne ? Pitanje upućeno temi...molio bi konkretan odgovor ! 1. Jesi li tražila dokaz o postojanju Boga ili jednostavno vjeruješ ? 2. Jel tražiš dokaz da je ono Isusov lijes ili jednostavno vjeruješ da je ? Ili apriori odbijaš tu mogućnost ?
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA | |
| | |
| | #35 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 20-01-07 Lokacija: Presečno, lep gradić Godina: 24
Poruka: 536
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Prije nekog vremena je negdje bio članak o tome kako je neki znanstvenik bio na pragu "otkrića" kako je Isus hodao po vodi. Njegova je teorija bila da je hodao po ledu koji je bio malo ispod površine vode. Zašto ne bi i to vjerovali? Zato jer nema smisla vjerovati znanstvenicima u takvim stvarima. Je to Isusov lijes, ili nije... Ili je to propaganda tog istraživača-znanstvenika... Ne piše u knjigama u koje bi vjernici trebali vjerovati. O tome mora Crkva odlučivati. |
| | |
| | #36 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Sahasa- ja sam ti odgovorio zašto ne bismo vjerovali. Jer nema razloga vjerovati: da ima ikakve osnove za tu tvrdnju,ne bi do toga došao Cameron nego znanstvenici koji su to našli, ili neki drugi znanstvenici u proteklih 20 godina...
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #37 (permalink) |
| Gazim kupus, povoljno | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Zato što je to kontradiktorno tome da je Isus USKRSNUO, znači ne može bit nikakvog lijesa!
__________________ Pojest', popit', pojebst' i na kraju se potuć' Kad popijem litru-dve, litru-dve, lijepe su mi žene sve, žene sve |
| | |
| | #39 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 28-08-06 Godina: 26
Poruka: 10
![]() | Dragi moji moram malo prodiskutirati ova sranja... 1. U 12 st. nađeno je 17 koplja s kojim je Isus proboden 2. U 12 st. nađeno je 26 kaleža iz kojih je Isus pio... 3. Iz tog vremena potjeće i slavno Torinsko platno 4. Nađeno je već 120 ostataka Isusovih kosti ili djelova njegove robe, a da ne govorim koliko se puta pojavljaivao... vidjeli su ga čak i na NBA tekmi... 5. Njegova krv se čak pojavila u nekoliko djelova svijeta 6. Crkvu već 2000 godina drmaju afere - u prvih 500 godina različite dogme i sranja koji put je pravi Kristov put - drugih 500 godina je bila afera prilagodbe ostalim kulturama - onda od 1000 godine skandali oko raskola, križarski ratovi za koje crkva nije kriva, a da ne govorim o inkviziciji - a onda zadnjih 500 godina afere oko stavova crkve, novi raskoli sranja Zar vi stvarno mislite da će Crkvu i vjernike ovakvo sranje može razvaliti? Koji je vama vrag? Ide mi na živce ovaj suvremeni moderni kapitalistički svijet. Podali li bi guzicu za neki novu aferu. Ljudi daj malo razmislite.... Ajmo ovako, i da Isus nije uskrsnuo i da postoji njegov grob Crkva je imala dovoljno vremena da sakrije dokaze.... A sad moj stav o novopečenom grobu. Kaj vam nije čudno da su svi tamo ciljano pokopani. Pa mogli su staviti i 12 apostola i Ivana Krstitelja, kaj su tako škrtu grobnicu napravili. Ja znam di je Drakulin grob, na njemu piše JA SAM GROF DRAKULA, a ovo su moje žrtve abecendim redom. Nalazi se u Gospiću, a ne u Rumunjskoj. Jer je Drakula letio okolo po svoje žrtve. Ajmo napraviti turistički posjet mjestu da malo hrvatski turizam potaknemo.... ![]() Citat:
Ljesovi nisu bili baš popularni u to vrijeme. Probaj s rupom u stijeni.... Prvoga dana u tjednu, veoma rano, dođoše one na grob s miomirisima što ih pripraviše. Kamen nađoše otkotrljan od groba. LK 24,2 Zadnji Uredio daidza : 27-02-07 u 18:15. | |
| | |
| | #40 (permalink) |
| Purger | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Nisam siguran ali mislim da je Silence odgovorio na ovu tvoju tvrdnju pa nema smisla da ja ponavljam....
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
![]() |
| Tagovi: james cameron, krscanstvo |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:42.

nego kaj bi ti da ti objasnim postojanje Boga?!

Jer nema razloga vjerovati: da ima ikakve osnove za tu tvrdnju,ne bi do toga došao Cameron nego znanstvenici koji su to našli, ili neki drugi znanstvenici u proteklih 20 godina...