| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo u Znanost forumu; Slažem se s tobom...velik dio toga je nedefiniran i ispada da si ljudi mogu tumačiti vjeru kako kome ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #71 (permalink) |
| Purger | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Slažem se s tobom...velik dio toga je nedefiniran i ispada da si ljudi mogu tumačiti vjeru kako kome odgovara ! Zato sam ja negdje prije napisao...sve u životu je crno ili bijelo...nema sivo !
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #72 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 19-02-07
Poruka: 46
![]() | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Citat:
A to što ti vjeruješ u nekoga a ja u nekog drugoga je samo stvar izbora i to nas čini ljudima. Svi smo različiti i imamo slobodu izbora. Jedino ne shvaćam da ti nije bitno kako netko izgleda. Mislim, OK je to da nije važan izgled da bi vjerovao u njegov put. Ali ne možeš reći da ga svatko može prispodobiti svojoj volji. Shvačaš li da fizički oblik nije prepušten svakome naosob. On je nekako izgledao. To je činjenica i ne možeš ti to mijenjati. To mi je kao da kažeš, pa sasvim je svejedno da li je rat u hrvatskoj počeo '90.-te ili '80.-te. Time mijenjaš činjenice. A to baš i nije prihvatljivo. barem meni. Tko zna možda sam ja malo priglup. Zadnji Uredio JuricaBrzanjac : 06-03-07 u 10:11. | |
| | |
| | #73 (permalink) | |
| next best thing | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Citat:
Crkvu bi ja nazvao prijenosnim medijem, i premda se Crkva nekakvim reformama kreće možda prema idealnoj zamisli Sina, i to puževim korakom, jer joj tako i odgovara, najbliži su Franjevci koji se odriču materijalnih posjeda. Pa Isus je govorio o rušenju hramova i građenju hrama nebeskog, "...... Dođi Kraljevstvo Tvoje ....." isto o tome govori. 2. Ja crkvu ne branim ali je ni ne osuđujem. 3. Nebitno mi je da je Isus bio i Gubav i kinez ili aboriđin, ti si po tome i ateist i rasist, neka čudna kombinacija ali te ne osuđujem, možda te Bog takvim stvorio da vidi da li si kadra se promijeniti i izaći na pravi put ???
__________________ So tear me open, but beware The things inside without a care And the dirt still stains me So wash me, 'till I'm clean... | |
| | |
| | #74 (permalink) | |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Citat:
Kakvo češljanje, kakve ruke? Jao, jao... Da nije tragično bilo bi smiješno. | |
| | |
| | #75 (permalink) | |
Zadnji Uredio JuricaBrzanjac : 07-03-07 u 10:35. | |
| | |
| | #76 (permalink) | |
Nesmotrena i nepotrebna. Ipak bilo je tu u žaru borbe bez namjere nekakvog namjernog vrijeđanja vjere ili vjernika. To je samo moj stav, ali iznesen pogrešno odabranim riječima koje su trebale slikovito oslikati taj moj stav. Hvala na razumijevanju. | |
| | |
| | #77 (permalink) |
| next best thing | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo netrebaš se nikome ispričavat, meni ne, a i ja sam samo iznio svoj stav kako ja vidim Njega i Crkvu, nikoga u svom životu nisam isto tako nagovarao da treba vjerovat u Boga, svako bira svoj put.
__________________ So tear me open, but beware The things inside without a care And the dirt still stains me So wash me, 'till I'm clean... |
| | |
| | #78 (permalink) | |
![]() | |
| | |
| | #80 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 03-07-07
Poruka: 12
![]() | Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo Evo, ovako ja na to gledam.............. Crkva po meni više nije Crkva onakva kakva je bila u samim počecima.........Biblija bi trebala biti temelj kršćanske vjere, po nekoj logici.........ali današnja Crkva ništa ne provodi ono što je u Bibliji............npr. Bog je rekao da ne pravimo kipa, slike, ništa o Njemu...........a u svaku Crkvu u koju mi uđemo danas vidimo kip Isusa i ljude koje se mole ispod njega............koja je onda razlika između ovoga danas i onoga što je učinio izraelski narod ispod Sinaja kad je napravio zlatno tele i njemu se molio??? Crkva svjesno krši Božji Zakon........i još nešto........ Odakle biskupi, kardinali, pape itd??? Njih nije ustanovio Isus........On je samo priznao svećenike........a kroz povijest smo vidjeli kako se se uptrebljavali ti položaji biskupa i tih kardinala............ Tako da je u kratko ne priznam Crkvu..........i ona mi ne treba da ja vjerujem u Isusa............moja je vjera snažnija sada nego kad sam iša u Crkvu misleći da je dovoljno samo se pojavit............. Danas onaj koji ima puno para i ima utjecaj u društvu kaže da je Isus bio crnac ili ne znam šta.............ljudi će mu povjerovat...........to je tako danas.......a Biblija lijepo kaže da je Isus Nazarećanin, Izraelac...........a kakvi su Izraelci??? Sigurno nisu crni ko ugljen...........i taj lijes.........to je glupost............Isus je pokopan u "spilji" koja je prekrivena kamenom.............tako se prije pokapalo..........nije bilo lijesova..........a uostalom Isus je uskrsnuo.........meni ne treba ništa više..........jer znam da vjerom u Njega mogu imati život vječni..........ma da je i bio crnac ili ne znam tko meni nije bitno.......... |
| | |
![]() |
| Tagovi: james cameron, krscanstvo |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:33.