Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo u Znanost forumu; Slažem se s tobom...velik dio toga je nedefiniran i ispada da si ljudi mogu tumačiti vjeru kako kome ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 06-03-07, 10:00   #71 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,498
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa
Re: James Cameron će 'potopiti' kršćanstvo

Slažem se s tobom...velik dio toga je nedefiniran i ispada da si ljudi mogu tumačiti vjeru kako kome odgovara !

Zato sam ja negdje prije napisao...sve u životu je crno ili bijelo...nema sivo !

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-03-07, 10:09   #72 (permalink)
Banned

Datum registracije: 19-02-07
Poruka: 46
JuricaBrzanjac se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: pharaoh Pogledaj Poruke
Zašto miješate Crkvu i vjeru, to su dvije potpuno različite stvari,
Crkva je samo građevina u kojoj se molimo. Institucija koja je narasla na tim temeljima sigurno nije ono što je sam Sin mislio, Kuća Božija, ona treba biti u nama,mi ju u sebi moramo izgraditi,a to je vjera, tek tada možemo čekati i njegov povratak, koji ja mogu reći da iščekujem.
I vidim da se ovdje dosta toga vezanog uz ateizam povezuje sa crkvom, pustite Crkvu da se bavi Crkvom, ako doista mislite da Crkva griješi, zašto joj VI sudite, ako vjerujete u Boga, zar nije On glavni Sudac koji odlučuje ko je zgrješio a ko nije, prepustite Sud njemu a vi prepustite srca Njegovu Sinu.

A što se tiče Cameroona, ponovo se ponavljam, on može samo potresti svoje temelje, Vjera nije nešto što se može ugasiti jer neko nekakve materijalne dokaze pokazuje, meni ne treba materijalni dokaz da bi ja vjerovao u Sina Božjeg i njegova djela.

Da li je bitno kako izgleda???
Kako su crkva i vjera dvije različite stvari? Nije li crkva kao institucija striktno vezana uz vjeru? Ona vjeru propovijeda, na njoj gradi svoje postojanje. Kako onda možeš to dvoje razdvojiti? To što je crkva zastranila od eventualne prvotne namjere, to je drugi par opanaka. Samo pokazuje da je to politika koja ne slijedi svoju temeljnu misao, tj. tvorca. Ako uopće možemo tako govoriti. Nije li crkva začeta davno nakon Kristova odlaska? Što je bilo u međuvremenu? Osim toga mi ateisti ne vjerujemo u boga pa zato i osuđujemo crkvu. OK, govorim u svoje ime. A vi vjernici ju ionako branite, pa ne vidim razlog zašto pitaš, zašto osuđujemo crkvu ako vjerujemo u boga. To su možda oni lažni vjernici koji idu samo na badnjak u crkvu, ili ponekad nedjeljom da ih vide da su bili u crkvi. Zanimljiv je podatak koliko je vjernika u Hrvatskoj a koliki broj njih uistinu slijedi crkvene zakone i ide u crkvu? Već sam spomenuo ranije, pa se ponavljam da Cameron neće poljuljati vjeru vjernika. Jer nema tog Camerona koji će to učiniti, ali će dati vjetar u krila nevjernicima.
A to što ti vjeruješ u nekoga a ja u nekog drugoga je samo stvar izbora i to nas čini ljudima. Svi smo različiti i imamo slobodu izbora.
Jedino ne shvaćam da ti nije bitno kako netko izgleda. Mislim, OK je to da nije važan izgled da bi vjerovao u njegov put. Ali ne možeš reći da ga svatko može prispodobiti svojoj volji. Shvačaš li da fizički oblik nije prepušten svakome naosob. On je nekako izgledao. To je činjenica i ne možeš ti to mijenjati. To mi je kao da kažeš, pa sasvim je svejedno da li je rat u hrvatskoj počeo '90.-te ili '80.-te. Time mijenjaš činjenice. A to baš i nije prihvatljivo. barem meni. Tko zna možda sam ja malo priglup.

Zadnji Uredio JuricaBrzanjac : 06-03-07 u 10:11.
JuricaBrzanjac je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 06-03-07, 23:22   #73 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Poruka: 5,103
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

Citat:
Pravi autor: JuricaBrzanjac Pogledaj Poruke
Kako su crkva i vjera dvije različite stvari? Nije li crkva kao institucija striktno vezana uz vjeru? Ona vjeru propovijeda, na njoj gradi svoje postojanje. Kako onda možeš to dvoje razdvojiti? To što je crkva zastranila od eventualne prvotne namjere, to je drugi par opanaka. Samo pokazuje da je to politika koja ne slijedi svoju temeljnu misao, tj. tvorca. Ako uopće možemo tako govoriti. Nije li crkva začeta davno nakon Kristova odlaska? Što je bilo u međuvremenu? Osim toga mi ateisti ne vjerujemo u boga pa zato i osuđujemo crkvu. OK, govorim u svoje ime. A vi vjernici ju ionako branite, pa ne vidim razlog zašto pitaš, zašto osuđujemo crkvu ako vjerujemo u boga. To su možda oni lažni vjernici koji idu samo na badnjak u crkvu, ili ponekad nedjeljom da ih vide da su bili u crkvi. Zanimljiv je podatak koliko je vjernika u Hrvatskoj a koliki broj njih uistinu slijedi crkvene zakone i ide u crkvu? Već sam spomenuo ranije, pa se ponavljam da Cameron neće poljuljati vjeru vjernika. Jer nema tog Camerona koji će to učiniti, ali će dati vjetar u krila nevjernicima.
A to što ti vjeruješ u nekoga a ja u nekog drugoga je samo stvar izbora i to nas čini ljudima. Svi smo različiti i imamo slobodu izbora.
Jedino ne shvaćam da ti nije bitno kako netko izgleda. Mislim, OK je to da nije važan izgled da bi vjerovao u njegov put. Ali ne možeš reći da ga svatko može prispodobiti svojoj volji. Shvačaš li da fizički oblik nije prepušten svakome naosob. On je nekako izgledao. To je činjenica i ne možeš ti to mijenjati. To mi je kao da kažeš, pa sasvim je svejedno da li je rat u hrvatskoj počeo '90.-te ili '80.-te. Time mijenjaš činjenice. A to baš i nije prihvatljivo. barem meni. Tko zna možda sam ja malo priglup.
1. Ok, Crkva i vjera nemaju veze jedno sa drugim, ako vjeruješ u Boga i Isusa, da li ti treba Crkva da u Nijh vjeruješ, da li ti treba Crkva da u njih ne vjeruješ??? Vaakum u vremenu koji je između nastanka Crkve i Propovijedanja Isusovih Učenika je Vjera, usmenom predajom prenošen život i naukovanje Sina Božijeg.
Crkvu bi ja nazvao prijenosnim medijem, i premda se Crkva nekakvim reformama kreće možda prema idealnoj zamisli Sina, i to puževim korakom, jer joj tako i odgovara, najbliži su Franjevci koji se odriču materijalnih posjeda.
Pa Isus je govorio o rušenju hramova i građenju hrama nebeskog, "...... Dođi Kraljevstvo Tvoje ....." isto o tome govori.

2. Ja crkvu ne branim ali je ni ne osuđujem.

3. Nebitno mi je da je Isus bio i Gubav i kinez ili aboriđin, ti si po tome i ateist i rasist, neka čudna kombinacija ali te ne osuđujem, možda te Bog takvim stvorio da vidi da li si kadra se promijeniti i izaći na pravi put ???

The things inside without a care

And the dirt still stains me

So wash me, 'till I'm clean...
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-03-07, 10:23   #74 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Mislim da to najvjerodostonije prikazuje da svatko vuče vodu na svoj mlin. Ako je čovjek postojao, onda je bio takav i takav. Nije mogao biti bijelac i crnac. doduše mogao je imati kratku i dugačku kosu, jer dlake rastu, pa ovisno o šišanju može biti jedno ili drugo. No Marija ne može biti azijatka, europljanka ili američanka kako se kome digne, oprostite mi na izrazu. Jebi ga, to je isto ko da netko kaže da ja imam tri ruke, netko kaže da imam četiri.
Gdje je tu logika? Nije li takva cjelokupna vjera:"Vjerujem ono što želim jer mi to tako odgovara!"
Dečko, ja mislim da si ti skočio iz New Yorka do Tokija u dvije rečenice.

Kakvo češljanje, kakve ruke? Jao, jao...

Da nije tragično bilo bi smiješno.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-03-07, 10:33   #75 (permalink)
Banned

Citat:
1. Ok, Crkva i vjera nemaju veze jedno sa drugim, ako vjeruješ u Boga i Isusa, da li ti treba Crkva da u Nijh vjeruješ, da li ti treba Crkva da u njih ne vjeruješ??? Vaakum u vremenu koji je između nastanka Crkve i Propovijedanja Isusovih Učenika je Vjera, usmenom predajom prenošen život i naukovanje Sina Božijeg.
Crkvu bi ja nazvao prijenosnim medijem, i premda se Crkva nekakvim reformama kreće možda prema idealnoj zamisli Sina, i to puževim korakom, jer joj tako i odgovara, najbliži su Franjevci koji se odriču materijalnih posjeda.
Pa Isus je govorio o rušenju hramova i građenju hrama nebeskog, "...... Dođi Kraljevstvo Tvoje ....." isto o tome govori.

2. Ja crkvu ne branim ali je ni ne osuđujem.

3. Nebitno mi je da je Isus bio i Gubav i kinez ili aboriđin, ti si po tome i ateist i rasist, neka čudna kombinacija ali te ne osuđujem, možda te Bog takvim stvorio da vidi da li si kadra se promijeniti i izaći na pravi put ???
Čini mi se da smo sada već debelo offtopic. Nadam se da mi to nitko neće zamjeriti. Ja tebe shvaćam da ti govoriš da ti je svejedno kakav je bio Isus te da je za tvoje poimanje njegova puta sasvim nebitno. No, to ne bi smjelo značiti da imaš pravo mijenjati povijesne činjenice. Ako je čovjek bio visok 160 cm, imao u doba od 33 godine bradu i brkove sa sijedom ili whatever bijelom kosom, ne možeš onda tvrditi da je bio crnac, čelav i da je imao piercing na pupku. Čuješ li uopće što ti govorim ili od svojeg propovijedanja ne možeš čuti ništa oko sebe. Što se tiće prvog dijela, gotovo bih se i složio s tobom. Crkva je blijedi pokušaj tumačenja nečega što je odavno izmaklo njihovoj kontroli i postalo nešto sasvim drugo pod istim imenom. I što se tiće franjevaca, jedino bih njima skinuo kapu i priznao da su na Isusovom putu. No, vjera, u Isusov put, je baš kao i vjera svakog čovjeka u nešto što on želi vjerovati. No Crkva tu nameće svoje stavove, svoju religiju, svoju politiku. Crkva želi biti jednoznačna vjeri i religiji. Odnosno ona sama želi biti to o čemu govori na pogrešan način. Preformulirao bih svoju izjavu nakon ove tvoje, crkva=vjera, ali vjera nije jednaka crkvi. No i dalje stojim kod svoje teze da je vjera nešto imaginarno i nedokazivo. Prema tome, i dalje ostaje na izbor svakom ponaosob. A to što sam ili tko sam ne možeš reći ti, jer bilo kakvu etiketu da mi nalijepiš istodobno me osuđuješ. Stoga se odluči. Ili me ne osuđuj ili ne govori da me ne osuđuješ. Osim toga nisam ničime spomenuo da sam rasist ako sam ateist. Nisam rekao ništa da imam protiv crnaca, nego samo kolika je moja spoznaja do sada, Isusa smatraju bijele puti. Pa onda ne može netko reći da je crnac i prispodobiti ga sebi jer mu se tako sviđa.

Zadnji Uredio JuricaBrzanjac : 07-03-07 u 10:35.
Odgovori sa citatom
Star 07-03-07, 10:48   #76 (permalink)
Banned

Citat:
Nama koji ne vjerujemo u te bajke, jedan Cameron ne treba. A oni koji su fanatično u govnima do koljena neće vidjeti niti stotinu Cameruna...
Iskreno se ispričavam, svima, javno zbog svoje gornje izjave.
Nesmotrena i nepotrebna. Ipak bilo je tu u žaru borbe bez namjere nekakvog namjernog vrijeđanja vjere ili vjernika. To je samo moj stav, ali iznesen pogrešno odabranim riječima koje su trebale slikovito oslikati taj moj stav.
Hvala na razumijevanju.
Odgovori sa citatom
Star 07-03-07, 11:16   #77 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Poruka: 5,103
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

netrebaš se nikome ispričavat, meni ne, a i ja sam samo iznio svoj stav kako ja vidim Njega i Crkvu, nikoga u svom životu nisam isto tako nagovarao da treba vjerovat u Boga, svako bira svoj put.

The things inside without a care

And the dirt still stains me

So wash me, 'till I'm clean...
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-03-07, 12:17   #78 (permalink)
Banned

Citat:
netrebaš se nikome ispričavat, meni ne, a i ja sam samo iznio svoj stav kako ja vidim Njega i Crkvu, nikoga u svom životu nisam isto tako nagovarao da treba vjerovat u Boga, svako bira svoj put.
To je bilo stoga što sam dobio opomenu od Sahashe! A ti mi nisi odgovorio ništa na ono prije toga.
Odgovori sa citatom
Star 06-07-07, 11:00   #79 (permalink)
Banned

Datum registracije: 15-06-07
Poruka: 281
shem se izdvaja iz mase

meni nije jasno zašto vi vjerujete glupostima,?
shem je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-07-07, 13:19   #80 (permalink)
Starter

Datum registracije: 03-07-07
Poruka: 12
Mr. Olympia se izdvaja iz mase

Evo, ovako ja na to gledam..............

Crkva po meni više nije Crkva onakva kakva je bila u samim počecima.........Biblija bi trebala biti temelj kršćanske vjere, po nekoj logici.........ali današnja Crkva ništa ne provodi ono što je u Bibliji............npr. Bog je rekao da ne pravimo kipa, slike, ništa o Njemu...........a u svaku Crkvu u koju mi uđemo danas vidimo kip Isusa i ljude koje se mole ispod njega............koja je onda razlika između ovoga danas i onoga što je učinio izraelski narod ispod Sinaja kad je napravio zlatno tele i njemu se molio??? Crkva svjesno krši Božji Zakon........i još nešto........
Odakle biskupi, kardinali, pape itd??? Njih nije ustanovio Isus........On je samo priznao svećenike........a kroz povijest smo vidjeli kako se se uptrebljavali ti položaji biskupa i tih kardinala............

Tako da je u kratko ne priznam Crkvu..........i ona mi ne treba da ja vjerujem u Isusa............moja je vjera snažnija sada nego kad sam iša u Crkvu misleći da je dovoljno samo se pojavit.............

Danas onaj koji ima puno para i ima utjecaj u društvu kaže da je Isus bio crnac ili ne znam šta.............ljudi će mu povjerovat...........to je tako danas.......a Biblija lijepo kaže da je Isus Nazarećanin, Izraelac...........a kakvi su Izraelci??? Sigurno nisu crni ko ugljen...........i taj lijes.........to je glupost............Isus je pokopan u "spilji" koja je prekrivena kamenom.............tako se prije pokapalo..........nije bilo lijesova..........a uostalom Isus je uskrsnuo.........meni ne treba ništa više..........jer znam da vjerom u Njega mogu imati život vječni..........ma da je i bio crnac ili ne znam tko meni nije bitno..........
Mr. Olympia je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: james cameron, krscanstvo

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 21:33.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111