| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: _Aris_ Ali to je samo jedna mogucnost, druga je da filozofija nema pametnijeg posla, nego postavljati besmislena ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #102 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-05-07 Lokacija: sa mora Godina: 21
Poruka: 316
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? U neku ruku se slažem s vama, jer mi je osobno pun nos njihovih jebenih paradoxa... ........joj, dođe mi da ih ![]()
__________________ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :![]() ![]() ![]() ![]() |
| | |
| | #103 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,595
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Ja mislim da je filozofija zanimljiva znanost, ali nema puno prakticne primjene, jer vbecina potrebnih stvari za zivot i razvitak su ljudima prirodno ugradjene u svijest. Filozofsko razmatranje i tumacenje je mnogo puta donjelo nesrecu svijetu. Dovoljno je dati jednu dvosmislenu hipotezu nekom bolesnom umu da od nje filozofijom stvori pakleni plan. To nikako ne znaci da treba ukinuti ili umanjiti znacaj filozofije, vec da se mora baviti svjetovnijim i vaznijim stvarima od apstraktne prirode Boga, jer u njega ljhudi i onako ili vjeruju ili ne vjeruju...
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. |
| | |
| | #104 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Citat:
| |
| | |
| | #105 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-05-07 Lokacija: sa mora Godina: 21
Poruka: 316
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Citat:
e, ta ovo rep čim opet budem mogla...
__________________ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :![]() ![]() ![]() ![]() | |
| | |
| | #107 (permalink) |
| One Minute Silence | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? ovo je pitanje filozofija vs. religija... oni koji zastupaju religiju nekako ce objasnit da je bog svemoguc, ili ce barem pokusat objasnit..a filozifi ce se vrtit u krug.. jer filozofija ne bi bila filozofija da postoji neki jednostavan odgovor...
__________________ I'm a man, person, look, see, closer please, touch, feel, flesh, yes real, like you I bleed, I hurt, I touch, I fuck, I need.I possess what you need, individuality, often heard of, rarely seen. |
| | |
| | #109 (permalink) |
| One Minute Silence | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? pa eto cito sam svasta nesto..npr. ona trojica grka anaksimen,anaksimander i jos neki sa A.. svađali se kako je covjek nastao... jedan je reko od vatre,drugi od mulja, treci od ribe... mada nisu imali konkretnih dokaza, samo su se vrtili u krug....od kako se logika pocela razvijati ,kao dio filozofije, nastojala je da sto vise pojednostavi neka filozofska pitanja...i tak...
__________________ I'm a man, person, look, see, closer please, touch, feel, flesh, yes real, like you I bleed, I hurt, I touch, I fuck, I need.I possess what you need, individuality, often heard of, rarely seen. |
| | |
| | #110 (permalink) | ||
| prof. Foruma | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Citat:
Njihovu ulogu se ni u kom slučaju ne smije osporavati. Jer dok su oni razmišljali o tome, njihovi suvremenici jedva da su shvaćali zašto treba disati. Citat:
1. Ima li svemir granicu? 2. Postoji li duša i je li besmrtna? 3. Postoji li Bog? Filozofija nije sama sebi svrha,niti je ikad bila. | ||
| | |
![]() |
| Tagovi: aurora, filozofija |
« KANT IMMANUEL
|
Mit »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:26.

........joj, dođe mi da ih