Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: _Aris_ Ali to je samo jedna mogucnost, druga je da filozofija nema pametnijeg posla, nego postavljati besmislena ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 25-05-07, 13:19   #101 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,577
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar
Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti?

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Ali to je samo jedna mogucnost, druga je da filozofija nema pametnijeg posla, nego postavljati besmislena pitanja imuciti se oko odgovaranja na njih...
Ovo mi nekako više odgovara istini, barem u ovom pitanju!
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-05-07, 13:23   #102 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-05-07
Godina: 21
Poruka: 316
aurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Ovo mi nekako više odgovara istini, barem u ovom pitanju!

U neku ruku se slažem s vama, jer mi je osobno pun nos njihovih jebenih paradoxa... ........joj, dođe mi da ih
Odgovori sa citatom
Star 25-05-07, 13:26   #103 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,595
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Pravi autor: aurorica Pogledaj Poruke
U neku ruku se slažem s vama, jer mi je osobno pun nos njihovih jebenih paradoxa... ........joj, dođe mi da ih
Ja mislim da je filozofija zanimljiva znanost, ali nema puno prakticne primjene, jer vbecina potrebnih stvari za zivot i razvitak su ljudima prirodno ugradjene u svijest. Filozofsko razmatranje i tumacenje je mnogo puta donjelo nesrecu svijetu. Dovoljno je dati jednu dvosmislenu hipotezu nekom bolesnom umu da od nje filozofijom stvori pakleni plan. To nikako ne znaci da treba ukinuti ili umanjiti znacaj filozofije, vec da se mora baviti svjetovnijim i vaznijim stvarima od apstraktne prirode Boga, jer u njega ljhudi i onako ili vjeruju ili ne vjeruju...
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-05-07, 13:34   #104 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,577
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
Ja mislim da je filozofija zanimljiva znanost, ali nema puno prakticne primjene, jer vbecina potrebnih stvari za zivot i razvitak su ljudima prirodno ugradjene u svijest. Filozofsko razmatranje i tumacenje je mnogo puta donjelo nesrecu svijetu. Dovoljno je dati jednu dvosmislenu hipotezu nekom bolesnom umu da od nje filozofijom stvori pakleni plan. To nikako ne znaci da treba ukinuti ili umanjiti znacaj filozofije, vec da se mora baviti svjetovnijim i vaznijim stvarima od apstraktne prirode Boga, jer u njega ljhudi i onako ili vjeruju ili ne vjeruju...
Bravo. Evo rep+
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-05-07, 13:34   #105 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-05-07
Poruka: 316
aurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono neštoaurorica ima ono nešto

Citat:
e, ta ovo rep čim opet budem mogla...
Odgovori sa citatom
Star 25-05-07, 13:34   #106 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 01-02-07
Poruka: 3,819
berto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: aurorica Pogledaj Poruke
Nemoj ih nisu oni krivi, kriv je svemogući bog što ih je takve stvorio.

Ali isto ih nije pametno previše slušati..

FCB
berto11 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 10:53   #107 (permalink)
One Minute Silence

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 8,459
DinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auru
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

ovo je pitanje filozofija vs. religija... oni koji zastupaju religiju nekako ce objasnit da je bog svemoguc, ili ce barem pokusat objasnit..a filozifi ce se vrtit u krug.. jer filozofija ne bi bila filozofija da postoji neki jednostavan odgovor...
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 13:53   #108 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Poruka: 1,385
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
jer filozofija ne bi bila filozofija da postoji neki jednostavan odgovor...
Šta si točno proučava u filozofiji pa da si izvuka ovakav zaključak?
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 14:28   #109 (permalink)
One Minute Silence

Datum registracije: 06-01-07
Godina: 24
Poruka: 8,459
DinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auruDinoB ima spektakularnu auru
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku DinoB Pošalji poruku preko Skype-a korisniku DinoB

Citat:
Pravi autor: Casey Pogledaj Poruke
Šta si točno proučava u filozofiji pa da si izvuka ovakav zaključak?
pa eto cito sam svasta nesto..npr. ona trojica grka anaksimen,anaksimander i jos neki sa A.. svađali se kako je covjek nastao... jedan je reko od vatre,drugi od mulja, treci od ribe... mada nisu imali konkretnih dokaza, samo su se vrtili u krug....od kako se logika pocela razvijati ,kao dio filozofije, nastojala je da sto vise pojednostavi neka filozofska pitanja...i tak...
Odgovori sa citatom
Star 30-05-07, 19:05   #110 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Poruka: 1,385
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: DinoB Pogledaj Poruke
pa eto cito sam svasta nesto..npr. ona trojica grka anaksimen,anaksimander i jos neki sa A.. svađali se kako je covjek nastao... jedan je reko od vatre,drugi od mulja, treci od ribe... mada nisu imali konkretnih dokaza, samo su se vrtili u krug....od kako se logika pocela razvijati ,kao dio filozofije, nastojala je da sto vise pojednostavi neka filozofska pitanja...i tak...
Nijedan od te trojice "sa A" nije govorija da je čovjek nastao od vatre, mulja ili ribe. Oni se pitaju kako je nastao svijet. Anaksimandar spominje prvobitni element (pratvar), mlađi od njega je Anaksimen koji govori da je zrak ta pratvar od koje je sačinjen svijet, a posljednji sa A je valjda Anaksagora koji tvrdi da je svijet sastavljen od mnošta čestica, a stablo koje mi vidimo, u sebi sadrži najviše čestica stabla.
Njihovu ulogu se ni u kom slučaju ne smije osporavati. Jer dok su oni razmišljali o tome, njihovi suvremenici jedva da su shvaćali zašto treba disati.

Citat:
Pravi autor: _Aris_
Ja mislim da je filozofija zanimljiva znanost, ali nema puno prakticne primjene, jer vbecina potrebnih stvari za zivot i razvitak su ljudima prirodno ugradjene u svijest.
Odlično onda, evo par pitanja na koja moja svijest ne može tako lako odgovorit:
1. Ima li svemir granicu?
2. Postoji li duša i je li besmrtna?
3. Postoji li Bog?

Filozofija nije sama sebi svrha,niti je ikad bila.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: aurora, filozofija

« KANT IMMANUEL | Mit »

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:26.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114