| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: DinoB na kraju izgleda da nije svemoguc.... Ah, uzalud svi ovi Sabori, filozofsko - teološki zaključci, dogmatika, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #131 (permalink) |
| kruha i igara! Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: ne tamo gdje bih željela... Godina: 25
Poruka: 6,646
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Ah, uzalud svi ovi Sabori, filozofsko - teološki zaključci, dogmatika, egzegeza...kad ti to zaključi u par postova, što ljudi zaključuju godinama... ![]()
__________________ Mama, zar si lagala kad si govorila Da dobro uvijek pobijeduje... |
| | |
| | #132 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 07-06-07
Poruka: 32
![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Bog je svemoguć, i s njegovom pomoću Kamen Ingrad će biti opet u prvoj ligi!!! ili ćeš se držat teme ili nemoj postat .... nastavi srat s Kamon Ingradom po forumu, pa ćeš opet dobit ban Zadnji Uredio silence : 08-06-07 u 15:06. |
| | |
| | #133 (permalink) |
| One Minute Silence | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? evo vam slicno pitanje: ako je bog svemoguć, može li stvoriti more koje ni sam ne može preplivati???
__________________ I'm a man, person, look, see, closer please, touch, feel, flesh, yes real, like you I bleed, I hurt, I touch, I fuck, I need.I possess what you need, individuality, often heard of, rarely seen. |
| | |
| | #134 (permalink) | |
| kruha i igara! Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: ne tamo gdje bih željela... Godina: 25
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Citat:
...zašto... ![]()
__________________ Mama, zar si lagala kad si govorila Da dobro uvijek pobijeduje... | |
| | |
| | #135 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,595
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Ideja o tome da bi Bog morao plivati da bi prešao neko more je apsurdna, jer je on po svojoj definiciji uvjek isvugdje, zato vjerovatno može stvoriti more, ali ga nema potrebe replivavati, jer je već na drugoj strani...
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. |
| | |
| | #136 (permalink) |
| Starter | Na to pitanje nema (ne) tocnog odgovora.Prvo mi bi smo morali znati da li Bog postoji (ja sam ateist i mislim da ne).I kada bi postojao moramo se zapitati da li on ima ikakve svrhe od kamena koji ne moze podici,tocnije od kamena uopce.Kada bi smo to znali onda bi smo mogli zakljuciti da on to moze ako on to zeli.Tocnije on moze napraviti kamen,on takodjer taj kamen ne moze podici ako to zeli.Ali ako ako ga zeli podjici onda on to moze.Svemogucnost jest ne moci i moci uciniti nesto u isto vrijeme,tocnije imati mogucnost tolike slobode da moze uciniti sve sto pozeli. Isto to vrijedi i za more iako on je kao sto je vec _Aris_ rekao to more preplivao,cak u to isto vrijeme i pliva,pluta i roni u istome tom moru Zadnji Uredio daidza : 11-06-07 u 18:13. |
| | |
| | #137 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Armed, ništa loše, ali tebi u profilu stoji da imaš 14 god. Malo je hm...čudno, ali i smješno da se izjašnjavaš kao ateist. Koji je to prvi srednje? Možda se varam, ali mislim da još ne posjeduješ dovoljno znanja da bi govorio o B vlastitostima, naravi, pripisivanju...ili o religiji uopće. Ponavljam, ne vrijeđam te.
__________________ Mama, zar si lagala kad si govorila Da dobro uvijek pobijeduje... Zadnji Uredio dorina : 11-06-07 u 16:34. |
| | |
| | #139 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,595
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Ma daj dorina, pa mlade treba poticati. Ovdje se ne radi o znanju, nego o filozofiji, koju možeš prakticirati ako ne znaš niti jedan filozofski pojam i nikad nisi pročitao nijednu filozofsku knjigu, ni ja u svojim postovima ne govorim o vlastitosti, naravi ili pripisivanju tumačeći nekoga ili nešto (mislim na izvore), jer nemam pojma koje je "stručno" mišljenje crkve, filozofa, ovih ili onih stručnjaka...
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. |
| | |
| | #140 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? OT, nije mi bila namjera braniti nekaj, pa zato Aris neznam čemu provokacije, ali sve ok.
__________________ Mama, zar si lagala kad si govorila Da dobro uvijek pobijeduje... |
| | |
![]() |
| Tagovi: aurora, filozofija |
« KANT IMMANUEL
|
Mit »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:28.