| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Filozofija i religija Raspravljate o temi Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? u Znanost forumu; zapisano je u božjem zakonu..ne iskušavaj boga svoga jedinoga...mislim da je takva tema neukusna..... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #191 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 03-12-07 Godina: 21
Poruka: 482
![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? zapisano je u božjem zakonu..ne iskušavaj boga svoga jedinoga...mislim da je takva tema neukusna..
__________________ ..." ne moraš biti zvijezda na nebu,možeš biti i lampa u kući "... |
| | |
| | #192 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: NDD Godina: 30
Poruka: 1,932
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? ja se ne bojin pakla
__________________ Tamo di živin ja. More je sudbina. Srca su slobodna. Tamo je Dalmacijaaaaaa! |
| | |
| | #195 (permalink) |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,068
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? da.. univerzijada i zagi su bili jebenica! ![]()
__________________ I don't wanna die, but I ain't keen on livin' either... Not sure I understand, this role I’ve been given Not sure I understand... |
| | |
| | #196 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: NDD Godina: 30
Poruka: 1,932
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? a ja se potuka prvi put u životu sa romeom zbog jedne linde. usred tuče uleti mi mater koja se vraćala doma s posla i prekinula tuču. dice se razbižala a mene za uši i doma. romeo je furež, potuca se po zatvorima, a sada žica kunu po gradu, linda bila stjuardesa u croatie, a neki je napunpa sa 19, sad se i rastavila čujen. ![]()
__________________ Tamo di živin ja. More je sudbina. Srca su slobodna. Tamo je Dalmacijaaaaaa! |
| | |
| | #197 (permalink) |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,068
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? one šta su davale, sve su se poudavale a one šta su igrale neku igru, sad se jebu di god stignu tako nešto? ![]()
__________________ I don't wanna die, but I ain't keen on livin' either... Not sure I understand, this role I’ve been given Not sure I understand... |
| | |
| | #198 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 10-11-07
Poruka: 8
![]() | Citat:
hmm odakle ti to da ne moze? mozda moze samo to nece!? ![]() pitanje - dokaz??? kako je to moguce? Zadnji Uredio daidza : 28-12-07 u 23:06. | |
| | |
| | #200 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? Bog je Unum, Verum, Bonum, Pulchrum. Sve što je tome protivno, nije Bog, niti mu se može pridijevati. Ako je Bog Bonum, a je, tada ne može činiti zlo, jer bi to proturječilo njegovoj naravi. Mi o Bogu zaključujemo (Aristotel je već to znao) po analogiji i ne možemo drugačije. Boga se ne može definirati. Kojim bi se to pojmovima moglo? Takvi bi pojmovi morali biti sadržajno i opsegovno širi i viši od pojma Boga, ali tada Bog više ne bi bio Bog. Božja volja (tvoje:"možda može samo to neće") je slobodna i on djeluje samo u skladu sa svojom prirodom. Nitko ga i ništa ne može prisiliti da čini nešto drugo , nego što čini; kad bi to bilo moguće, tada Bog ne bi bio Bog, nego samo neko konačno, relativno, ograničeno biće. Bog nije projekcija ljudskih osobina u apsolutnim vrijednostima. Mnogobožačka religija je dopuštala da su njihovi Bogovi slični ljudima pa je tako Zeus mangupski, kad bi Hera (njegova sestra i žena), okrenula leđa, oplodio na brzinu neku smrtnu ženu preobličivši se u neku životinju. Platon je to prokomentirao kao neodrživo vjerovanje, jer ne priliči Bogu da vara svoju ženu. |
| | |
![]() |
| Tagovi: aurora, filozofija |
« KANT IMMANUEL
|
Mit »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:27.