Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Filozofija i religija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Filozofija i religija Raspravljate o temi Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti? u Znanost forumu; [quote=Shookie;790672] Citat: Pravi autor: automaton haha odgovorio si kao sto bi i svaki zadrti vjernik odgovorio na tvom ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-02-08, 19:33   #221 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase
Re: Je li Bog svemoguć - ako je; može li stvoriti kamen koji ne može podignuti?

[quote=Shookie;790672]
Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke

haha odgovorio si kao sto bi i svaki zadrti vjernik odgovorio na tvom mjestu...ja apsolutno nikoga tu ne zelim odvjeravati od njegove vjere,neka vjeruje u sta zeli,ali neka i ostavi malo zdravog razuma za analiziranje drugih cinjenica...
Jedini "dokaz" koji "dokazuje" da Bog "postoji" i bla bla ostalo sve je Biblija (u krscanstvu)....obicna (ispricavam se na izrazu) knjiga koju je mogao napisati apsolutno bilo tko,dok sve ostalo sto se ne moze dokazati u krscanstvu ili ostalim religijama je dokaz za to da ne postoji....a sada ako to uzmemo i stavimo u omjer bit ce 1:n , gdje je n uvijek veci od 1 i to jako puno...crkva i cijelo krstanstvo se brani i osniva na dogmama...bi li meni vjerovao da ti kazem da je nebo zapravo zuto i smedje jer mi je tako bog rekao? ...
ako bi onda imas jedan jako veliki problem,a to je da nemas jedan jako vazan organ u tijelu
automaton je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-02-08, 20:35   #222 (permalink)
Starter

Datum registracije: 05-10-07
Godina: 31
Poruka: 63
Dalby se izdvaja iz mase

Nisam čitao svih 22 stranice postova... ali moja logika ide ovako... Ako je bog svemoguć, dakle on bi morao sve moći. Ako MOŽE napraviti dotični kamen i onda ga NE MOŽE podići, onda nije svemoguć. Isto tako, ako sve MOŽE dići, dakle onda NE MOŽE napraviti takav kamen jer će ga ipak moći dići. Opet ispada da nije svemoguć. Paradoks?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-02-08, 20:49   #223 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,285
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Citat:
Pravi autor: Dalby Pogledaj Poruke
Nisam čitao svih 22 stranice postova... ali moja logika ide ovako... Ako je bog svemoguć, dakle on bi morao sve moći. Ako MOŽE napraviti dotični kamen i onda ga NE MOŽE podići, onda nije svemoguć. Isto tako, ako sve MOŽE dići, dakle onda NE MOŽE napraviti takav kamen jer će ga ipak moći dići. Opet ispada da nije svemoguć. Paradoks?
Paradoks je zato šta se krivo definira pojam svemoguć. Al za kurac je govorit nekima. Ja san ovo pitanje postavija profesoru iz metafizike i on je reka da Bog ne može prestati biti Bog.
Odgovori sa citatom
Star 03-03-08, 18:10   #224 (permalink)
Uvaženi forumas

Nesporazum je u shvaćanju izraza svemoguć. Bog može sve što je moguće.

Ako se shvati svemoguć kao što se to do sada zanovijeta na razne načine, tada bi tom logikom Bog morao moći sebe učiniti nepostojećim, nesvemogućim, nemoćnim, bedastim, zlim, ružnim, kamenitim, itd. - a sve su to samo maloumni izbljuvci.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-03-08, 18:30   #225 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Godina: 20
Poruka: 1,285
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Dobija si jedan duhovni rep+, nemogu davat ova prave, neda forum.
Odgovori sa citatom
Star 03-03-08, 18:41   #226 (permalink)
Uvaženi forumas

Hvala!
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-03-08, 16:52   #227 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,312
Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar

Evo malo sam to pitanje prekopavao po glavi da pa pokušam dati jedan smislen odgovor.

Smatram da Bog radi sve s nekim razlogom, mislim da u njegovim postupcima uvijek postoji neka svrha...

Stoga smatram da Bog nebi realizirao nekakvu situaciju koja nema nikakve svrhe...koja je besmislena...

Eto toliko od mene.
Odgovori sa citatom
Star 16-03-08, 20:27   #228 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
Pravi autor: Adolon Pogledaj Poruke
Smatram da Bog radi sve s nekim razlogom, mislim da u njegovim postupcima uvijek postoji neka svrha...

Stoga smatram da Bog nebi realizirao nekakvu situaciju koja nema nikakve svrhe...koja je besmislena...
Naravno da radi sa svrhom; drugačije ne može. Čak ni lav ne spava bez svrhe, a kamoli kad je u pokretu.

Paradoksi ili sofizmi ili antinomije su vrlo česte u mišljenju. Mogli bismo mi i ovako rezonirati: ako Bog ne može učiniti samoubojstvo, nije Bog, jer nije svemoguć.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-06-08, 17:03   #229 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 16-06-07
Poruka: 592
jolie_18 se izdvaja iz masejolie_18 se izdvaja iz masejolie_18 se izdvaja iz masejolie_18 se izdvaja iz mase

...grow up, people
Odgovori sa citatom
Star 02-06-08, 20:09   #230 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 29-05-07
Poruka: 366
Balian se izdvaja iz maseBalian se izdvaja iz maseBalian se izdvaja iz mase

To je grown-up pitanje "veliki umovi" su se lomili na tom pitanju. No ima bolje pitanje koje je potpuni paradoks. A on je
"Da li je bok svemogući i sveznajući?"

Te dvije karakteristike nužno su dio Boga.

Ako je sveznajuć on zna sve što će se unaprijed dogoditi i što će on učiniti, to znači da se ne može predomisliti, a ako se ne može predomisliti, nije svemogući.

Također Bog je vrlo vjerojatno muško, no to nema veze s teologijom i metafizikom, nego praktičnim uvidom u svijet koji nas okružuje.

Citat
"...I say this guy, because I firmly believe, looking at this results, that if there is a God, it has to be a man. No woman could, or would f*** things up like this."

George Carlin
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: aurora, filozofija

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 05:49.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111